Νέα

Ελληνική Αστυνομία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα GEORGEG
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 404K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στα χέρια της αστυνομίας επίδοξοι διαρρήκτες

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο αλλοδαποί άνδρες 33 ετών, οι οποίοι νωρίτερα προσπάθησαν να εισέλθουν εντός διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης, αφού πρώτα παραβίασαν την πόρτα αυτού.

Οι δράστες είχαν επάνω τους δύο κινητά τηλέφωνα και μία χρυσή αλυσίδα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Επισκέπτης
να προσθεσεις στη συλλογη λακη. γραφει το ονομα σου πανω αυτο το 12αρι
images


images

Αυτό το έχεις δει αγορίνα ;;;;
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Πολυτελέστατο τζιπ τραυμάτησε αστυνομικό του ΤΑΕ Ηρακλείου

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου για τον εντοπισμό ενός πολυτελέστατου τζιπ, το οποίο το πρωί της Δευτέρας, παρέσυρε, τραυμάτισε και αφησε αβοήθητο αστυνομικό του ΤΑΕ Ηρακλείου.

Το περιστατικό, σημειώθηκε στις 6.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην Λ. Δημοκρατίας, έξω από τον «Κρητικό Φούρνο». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του πολυτελέστατου τζιπ, βλέποντας τους ένστολους να βγαίνουν από το τζιπ του ΤΑΕ, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στο οχημά του και κατευθύνθηκε προς την μεριά τους, τραυματίζοντας τον έναν εκ των τριών αστυνομικών. Στην συνέχεια κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, τράπηκε σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο τον 33χρονο άντρα του ΤΑΕ Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο crete2day «ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και στην συνέχεια το σφινιάρισμα ενός οχήματος. Βγήκαμε στον δρόμο να δούμε τι συνέβη. Ο δρόμος ήταν άδειος. Ένα τζιπ πέρασε σαν σίφουνας από μπροστά μας, ενώ λίγα μέτρα από το σημείο που ήμασταν, ήταν πεσμένος ένας αστυνομικός, που αιμορραγούσε μπροστά στο τζιπ του ΤΑΕ. Οι συνάδερφοί του προσπαθούσαν να καλέσουν ενισχύσεις».

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο τον νεαρό αστυνομικό, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Άμεση όμως ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας. Περιπολικά, τζιπ του ΤΑΕ και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στην Λ. Δημοκρατίας.

Το ανθρωποκυνηγητό, που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό του πολυτελέστατου τζιπ συνεχίζεται. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ο δράστης είχε βγάλει τις λάμπες από την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος με αποτέλεσμα ο αριθμός κυκλοφορίας του τζιπ να μην είναι ορατός. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του crete2day, οι κάμερες ασφαλείας του «Κρητικού Φούρνου» έχουν καταγράψει στοιχεία, που θα βοηθήσουν την ΕΛΑΣ να φτάσει πολύ σύντομα στην ταυτότητα του δράστη.

Πηγή: crete2day.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ασύλληπτοι οι πραγματικοί βιαστές με τα καλάσνικοφ

www.pixhost.org/show/689/10888016_file-ashx.jpg] [/url]

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των περιβόητων «ληστών με τα καλάσνικοφ». Έγγραφα- ντοκουμέντα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr αποδομούν τις κατηγορίες του βιασμού που βάρυναν τους εμπλεκoμένους, καθώς αποδεικνύουν ότι το DNA των κατηγορουμένων δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο ή αντικείμενο της οικίας που φέρονται να λήστεψαν στην Ηλιούπολη.

Ως κύρια μάρτυρας κατηγορίας είχε εμφανιστεί η 47χρονη Σοφία Μ., η οποία είχε καταθέσει ότι αφού πρώτα οι ληστές της απέσπασαν το ποσό των 4.000 ευρώ, στη συνέχεια ένας εξ αυτών την έσπρωξε με δύναμη στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Όταν ξύπνησε, επεσήμανε το θύμα, διαπίστωσε ότι ήταν γυμνή επάνω στο κρεβάτι και παρατήρησε ότι υπάρχουν ίχνη σπέρματος στην κοιλιακή της χώρα.

Υπέθεσε δηλαδή ότι είχε βιαστεί ενώ ανεπιφύλακτα είχε αναγνωρίσει τους Αλέξανδρο Πέπα και Σωκράτη Μενίκο.«Τα άτομα αυτά θα τα αναγνώριζα ανά πάσα στιγμή από τη φωνή και τη σωματοδομή τους», είχε πει στην προανακριτική της κατάθεση.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί και οι αιτιάσεις καταρρίπτονται από τα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του ανακριτή, καθώς από τις εκθέσεις των ιατροδικαστών δείχνουν ότι το θύμα μάλλον δεν έχει υποστεί βιασμό.Τι δείχνουν οι εκθέσεις
Τόσο οι βιολογικές όσο και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και τα αποτελέσματα αυτών, διαψεύδουν τη μάρτυρα κατηγορίας και ανατρέπουν εν πολλοίς μέρος του κατηγορητηρίου. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν: «Μέχρι στιγμής στην κοινή γνώμη είχαν παρουσιασθεί ως κτήνη που απειλούσαν και βίαζαν. Πλέον τα επίσημα αποτελέσματα δικαιώνουν τους ισχυρισμούς τους ότι ουδέποτε ασέλγησαν πάνω σε γυναίκες».

Παράλληλα ενισχύει τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες ληστών με καλάσνικοφ, που είναι το ίδιο και ακόμη περισσότερο πιο αδίστακτοι από τους συλληφθέντες, οι οποίοι, όμως κυκλοφορούν –ακόμα- ελεύθεροι. Σε αυτές τις οργανώσεις έχουν πλέον στραφεί οι αστυνομικές έρευνες.Η ιατρός και μοριακή βιολόγος, κυρία Μαρία Γεωργίου, αφού πήρε κολπικό επίχρισμα, αίμα, το σεντόνι, το εσώρουχο και το φανελάκι της μάρτυρος και τα ανέλυσε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αφενός στο επίχρισμα και στο αίμα δεν εντοπίζεται DNA ξένης προέλευσης και αφετέρου ότι στα προσωπικά αντικείμενα της μάρτυρος δεν υπάρχουν κηλίδες σπέρματος.

Το αποτέλεσμα μάλιστα επιβεβαιώνεται και από την ιατροδικαστή, κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου η οποία αφού εξέτασε τη μάρτυρα κατέληξε ότι έχει υποστεί πρόσφατη εκχύμωση δεξιού άνω βλεφάρου, μικροεκδρορές στα χείλια, πολλαπλές εκδορές στην αριστερή μαστικά χώρα και υποδόριο αιμάτωμα και οίδημα στην αριστερή δελτοειδή χώρα.

Το σημαντικό όμως είναι ότι κατά την εξέταση των έξωγεννητικών οργάνων και της έσω επιφάνειας των μηρών δεν διαπιστώθηκαν καθόλου κακώσεις, διαπίστωση που μαρτυρεί ότι μάλλον το θύμα δεν υπέστη βιασμό.

Πάντως, χαρακτηριστικό είναι ότι και το ίδιο το θύμα στην κατάθεσή του δεν φαίνεται να λέει ότι έχει υποστεί βιασμό, αλλά ότι εντόπισε ίχνη σπέρματος στην κοιλιακή της χώρα συνερχόμενη από το χτύπημα που είχε υποστεί.

Δείτε τα αποτελέσματα www.pixhost.org/show/3055/10888063_file-ashx.jpg] [/url]

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Αστυνομικός στην Πάφο συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας

Για κατάχρηση εξουσίας συνελήφθη αστυνομικός που υπηρετεί στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Πάφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ενώ ήταν σε υπηρεσία, είχε παραλάβει από πολίτη πορτοφόλι που βρήκε στο δρόμο και το οποίο περιείχε 370 ευρώ και αριθμό πιστωτικών καρτών.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο εν λόγω αστυνομικός δεν καταχώρησε το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων, ούτε και ενημέρωσε κάποιον ανώτερό του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν την επόμενη η μέρα ο πολίτης επικοινώνησε με την Αστυνομία για να ενημερωθεί εάν βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού.

Με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ εναντίον του διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συνελήφθησαν έμποροι κοκαΐνης

Στην εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών που διακινούσε κοκαΐνη στο νησί της Ρόδου προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί και μία γυναίκα υπήκοος Ρουμανίας ενώ κατασχέθηκαν 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, όπου εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και η ταυτότητα των μελών της οργάνωσης.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη της Ρόδου συνελήφθησαν και τα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 25, 29 και 39 χρονών. Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη και η 23χρονη Ρουμάνα κατηγορουμένη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για πλαστογραφία και παράνομη διαμονή στην χώρα, ενώ σε βάρος του 29χρονου και του 39χρονου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το καλοκαίρι, οι τρεις Αλβανοί είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη) στη Ρόδο.

Ο 25χρονος, αγόραζε, κατείχε και πουλούσε τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα δύο άλλα μέλη διαχειρίζονταν και διατηρούσαν τις εισπράξεις.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελοδικών Ρόδου.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Δυτική Ελλάδα: 685 συλλήψεις σε ένα μήνα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, εξιχνιάσεων, εξαρθρώσεων... και κατασχέσεων για το μήνα Δεκεμβρίου και για όλη την εδαφική της περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου, έτους 2011, από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, (Αστυνομικές Διευθύνσεις Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας) συνελήφθησαν συνολικά -685- άτομα. Ειδικότερα :
2 για ανθρωποκτονία
63 για Παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών
93 για κλοπές-διαρρήξεις-ζωοκλοπές (διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών)
10 για ληστείες
12 για παραβάσεις του Νόμου περί Όπλων
1 για βιασμό
1 για εκβίαση
5 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
3 για αρχαιοκαπηλία
10 για απάτη - πλαστογραφία- παραχάραξη
134 για καταδιωκτικά έγγραφα( αποφάσεις δικαστηρίων εντάλματα)
12 για παραβάσεις του Νόμου περί Παιγνίων
262 για παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών
5 για επαιτεία
1 για παράνομή αλιεία
71 για διάφορα αδικήματα-Υγειονομικές παραβάσεις-ΚΟΚ-Π.Κ.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 226 υποθέσεις. Συγκεκριμένα:

1 Ανθρωποκτονία
14 ληστείες.
92 κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα.
22 κλοπές - διαρρήξεις σε Ι.Χ.Ε.
11 κλοπές τροχοφόρων.
14 υποθέσεις περί όπλων
51 υποθέσεις περί ναρκωτικών
18 υποθέσεις απάτης - πλαστογραφίας- παραχάραξης
1 υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας
1 υπόθεση εκβίασης
1 υπόθεση για βιασμό

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες :

Δυο εγκληματικές ομάδες που διενεργούσαν ληστείες, κλοπές και κλοπές οχημάτων.

Κατασχέθηκαν ενδεικτικά :
4213,4 gr Κάνναβης
1 Δενδρύλλια Κάνναβης
3 τσιγαριλίκια κάνναβης
644 Ναρκωτικά δισκία (vulbegan κ.τ.λ.)
136,4 γραμμάρια ηρωίνης
103 σπόροι κάνναβης
79,3 γραμμάρια Κοκαΐνης
1 ζυγαριά ακριβείας
4 Πιστόλια- περίστροφα
8 Κυνηγετικά όπλα
1 αεροβόλο όπλο
2 Τυφέκια
292 Φυσίγγια
20 Βεγγαλικά - κροτίδες
6 Γεμιστήρες
15 Μαχαίρια (Στιλέτα) - σπαθιά - σιδερογροθιές -ράβδος)
6 Παιγνιομηχανήματα - Η/Υ-Ηλεκτρονικά Παίγνια
3648,5 ευρώ χρηματικό ποσό
53 Πλαστά χαρτονομίσματα (διαφόρων αξιών)
4 κατασχεθέντα οχήματα
1 πλωτά μέσα
13 κινητά τηλέφωνα
22 μπαταρίες αυτοκινήτων- λάμπες για παράνομη αλιεία

Επιπλέον, στην περιφέρεια των προαναφερομένων υφιστάμενών μας Αστυνομικών Διευθύνσεων, βρέθηκαν, συνολικά σαράντα εννέα (49) κλεμμένα οχήματα.

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν :
• Την 1/12/2011 στην Πάτρα, συνελήφθη μία 74χρονή ημεδαπή Διευθύνων σύμβουλος Εταιρίας για οφειλές προς το Δημόσιο.
• Την 1/12/2011 στον Άραξο, συνελήφθη 36χρονη ημεδαπή που διακινούσε λαθραία τσιγάρα. Κατασχέθηκαν 960 πακέτα.
• Την 2/12/2011 στο Μεσολόγγι, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
• Την 2/12/2011 στον Πύργο, κατασχέθηκε πληθώρα παραποιημένων ανταλλακτικών και εξαρτημάτων δικύκλων. Συνελήφθη ένας 21χρονος ημεδαπός.
• Την 2/12/2011 στη λίμνη Τριχωνίδα, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός για παράνομη αλιεία.
• Την 3/12/2011 στο Αγρίνιο, συνελήφθη 28χρονος Μαροκινός που κατείχε εφτά κλεμμένα διαβατήρια.
• Την 5/12/2011 στο Αγρίνιο, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που κατείχε βαρύ οπλισμό και διέπραττε κλοπές σε χρυσοχοεία.
• Την 5/12/2011 στον Πύργο, κατασχέθηκαν 165 κλεμμένες κυψέλες μελισσών. Συνελήφθη ένας 41χρονος ημεδαπός.
• Την 5/12/2011 στην Πάτρα, συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 63 γραμμάρια κάνναβης.
• Την 5/12/2011 στο Καλαμάκι Αχαΐας, συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση και οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν δύο όπλα και πληθώρα κλοπιμαίων.
• Την 7/12/2011 στην Πάτρα, συνελήφθησαν δύο άτομα για αγοροπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
• Την 8/12/2011 στο Αίγιο, συνελήφθη ένας 17χρονος ημεδαπός για κλοπή. Κατασχέθηκαν δυο τόνοι παλαιών σιδήρων.
• Την 8/12/2011 στο Αγρίνιο, εξιχνιάστηκαν οι κλοπές που είχαν συμβεί το τελευταίο μήνα, σε φροντιστήρια στο κέντρο της πόλης. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανηλίκων ημεδαπών για κλοπές κατ΄ εξακολούθηση.
• Την 8/12/2011 στη Γαστούνη Ηλείας, εξιχνιάστηκε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και τρεις κλοπές σε οικίες. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.
• Την 9/12/2011 στην Πάτρα, εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 72χρονης ημεδαπής.
• Την 9/12/2011 στην Αμαλιάδα, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
• Την 9/12/2011 στο Αγρίνιο, εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή - διάρρηξη σε φαρμακείο στο κέντρο της πόλης. Κατασχέθηκε μεγάλο μέρος από τα ιατρικά σκευάσματα που είχαν αφαιρεθεί.
• Την 12/12/2011 στην Πάτρα, εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 52χρονου. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 24 ετών.

• Την 13/12/2011 στο Αίγιο, εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή οικίας από την οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει κλοπιμαία αξίας 50000 ευρώ και προκαλέσει φθορές ύψους 100.000 ευρώ.
• Την 15/12/2011 στην Αμαλιάδα, συνελήφθησαν δυο γυναίκες που διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων. Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών.
• Την 17/12/2011 στην Πάτρα, συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης.
• Την 17/12/2011 στην Πάτρα, συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου.
• Την 17/12/2011 στην Κάτω Αχαΐα συνεληφθη 42χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 240 γραμμάρια κάνναβης.
• Την 17/12/2011 στη Πάτρα συνεληφθη ένας 12χρονος αλλοδαπός για κλοπές πορτοφολιών.
• Την 19/12/2011 στην Ακρατα εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απάτης και μια κλοπή σε βάρος ηλικιωμένων.
• Την 19/12/2011 στο Αγρίνιο, συνελήφθη ένας 31χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 87 γραμμάρια κάνναβης.
• Την 20/12/2011 στη Πάτρα συνεληφθησαν δυο ημεδαποί για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 66γραμμαρια ηρωίνης και 31 γραμμάρια κάνναβης.
• Την 20/12/2011 στη Ναύπακτο, συνελήφθη ένας 48χρονος ημεδαπός για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
• Την 20/12/2011 στο Αιτωλικό, εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς. Συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός.
• Την 21/12/2011 στην Πάτρα, συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 69 γραμμάρια κοκαΐνης.
• Την 23/12/2011 στη Πάτρα συνεληφθη ένας 24χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά. Κατασχέθηκαν 138 φαρμακευτικά δισκία.
• Την 27/12/2011 στη Πάτρα συνεληφθη ένας 35χρονος ημεδαπός για αρπαγή τσάντας.
• Την 29/12/2011 στο Αγρίνιο, εξιχνιάστηκε κλοπή σιδηροδρομικού υλικού από το Κρυονέρι Μεσολογγίου. Κατασχέθηκαν 51 μεταλλικοί στρωτήρες.
• Την 30-31/12/2011 στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στον Πύργο, διενεργήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την πάταξη της διεξαγωγής τυχερών- ηλεκτρονικών παιγνίων. Κατασχέθηκαν παιγνιομηχανήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τραπουλόχαρτα, ζάρια, μάρκες και χρήματα.
• Την 30/12/2011 στο Αγρίνιο συνεληφθη από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ένας 37χρονος ημεδαπός και εξιχνιάστηκαν μια ληστεία, 26 απάτες και 3 κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στερεά Ελλάδα: 295 συλλήψεις σε ένα μήνα

Εγκληματικές οργανώσεις, σπείρες διαρρηκτών και κλεφτών, υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, ναρκωτικά και άλλα, συνθέτουν το παζλ της δραστηριότητας και των συλλήψεων, που έγιναν μόνο τον περασμένο μήνα στη Στερεά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπαστυνόμος Α΄ Σταύρος Κουτουλογένης για τον μήνα Δεκέμβριο του 2011, στους 5 νομούς της Περιφέρειας(Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας), είχαμε αναλυτικά τα παρακάτω αποτελέσματα:

α. Συνελήφθησαν συνολικά διακόσια ενενήντα πέντε (295) άτομα και ειδικότερα:

Ένα (1) άτομο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Οκτώ (8) άτομα, για ληστεία
Δύο ( 2) άτομα, για απόπειρα ληστείας
Είκοσι πέντε (25) άτομα, για διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων
Ένα (1) άτομο για κλοπές τροχοφόρων
Ένα (1) άτομο, για απόπειρα κλοπών
Τριάντα (30) άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών»
Έντεκα (11) άτομα, για παράβαση νόμου περί όπλων
Έξι (6) άτομα, για Αρχαιοκαπηλία
Ενενήντα τρεις (93) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών)
Εβδομήντα δύο (72) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.)
Επτά (7) άτομα, για πλαστογραφία – κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων
Έντεκα (11) άτομα, περί παιγνίων
Ένα (1) άτομο, για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη
Εννέα (9) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος κ.λ.π.)
Δύο (2) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών
Δύο (2) άτομα, για απειλή-εξύβριση
Ένα (1) άτομο, για αντίσταση
Ένα (1) άτομο, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Δύο (2) άτομα, για παράβαση νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας
Ένα (1) άτομο για αρπαγή ανηλίκου
Ένα (1) άτομο για παραβίαση δικαστικής απόφασης
Ένα (1) άτομο για παραβίαση περιορισμών διαμονής
Ένα (1) άτομο για παραβίαση Νομοθεσίας «περί βεγγαλικών-φωτοβολίδων
Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση
Ένα (1) άτομο, για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Ένα (1) άτομο, για διατάραξη κοινής ειρήνης
Ένα (1) άτομο για παραβίαση Εργατικής Νομοθεσίας
Ένα (1) άτομο για παράνομη εκσκαφή

β. Εξιχνιάσθηκαν :

Μία (1) υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια
Έξι (6) υποθέσεις ληστείας
Μία (1) υπόθεση απόπειρας ληστείας
Σαράντα οκτώ (48) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων
Δώδεκα (12) κλοπές τροχοφόρων
Δεκατρείς (13) υποθέσεις ναρκωτικών
Μία (1) υπόθεση αρπαγής
Δεκατρείς (13) υποθέσεις Νόμου περί όπλων
Τέσσερις (4) υποθέσεις Νόμου περί παιγνίων
Μία (1) υπόθεση Νόμου περί «Αρχαιοτήτων»
Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης
Εννέα (9) υποθέσεις εκβίασης
Μία (1) υπόθεση απόπειρας εκβίασης
Μία (1) υπόθεση απόπειρας απαγωγής
Έξι (6) υποθέσεις σωματικών βλαβών
Μία (1) υπόθεση για διακεκριμένη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Μία (1) υπόθεση Νόμου περί βεγγαλικών-φωτοβολίδων
Μία (1) υπόθεση Νόμου περί Αθλητισμού
Τρεις (3) υποθέσεις Εργατικής Νομοθεσίας
Τέσσερις (4) υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας
Μία (1) υπόθεση απειλής
Μία (1) υπόθεση αντίστασης
Μία (1) υπόθεση εξύβρισης
Μία (1) υπόθεση υπεξαίρεσης
Μία (1) υπόθεση υφαίρεσης
Μία (1) υπόθεση διατάραξης οικιακής ειρήνης
Μία (1) υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης
Μία (1) υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων
Τρεις (3) υποθέσεις παραβίασης δικαστικής απόφασης
Μία (1) υπόθεση ζωοκλοπής

γ. Εξαρθρώθηκαν:

Δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διέπραξαν σωρεία αδικημάτων(ένοπλες ληστείες, απάτες, εκβιάσεις, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης αρχαιοκαπηλία κ.λ.π.), σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής
Μία (1) σπείρα κλοπών-διαρρήξεων οικιών
Μία (1) σπείρα κλοπής χάλκινων καλωδίων

δ. Κατασχέθηκαν συνολικά:

Ηρωίνη: 1,2 gr
Κάνναβη: 645,63, gr
Κοκαΐνη: 92,2 gr
Δενδρύλλια κάνναβης: 1
Ναρκωτικά χάπια: 1
Κυνηγετικά όπλα: 8
Κάλυκες Κυνηγετικού όπλων: 2
Φυσίγγια Κυνηγετικού όπλων: 10
Πιστόλια: 2
Γεμιστήρες: 3
Πιστόλια «REPLIKA»: 2
Πιστόλι Φωτοβολίδων: 1
Αναισθητικό σπρέι: 1
Συσκευή εκκένωσης ρεύματος: 1
Βολίδες πολεμικού όπλου: 23
Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων: 672
Μαχαίρια: 16
Ξιφολόγχη: 1
Γκλόπς: 4
Σιδερογροθιές: 2
Χειροπέδες: 1 ζεύγος
Κατσαβίδι: 1
Κουκούλες: 2
Φορητοί ασύρματοι: 4
Φακοί: 6
Ζυγαριά ακριβείας: 1
Βεγγαλικά διαφόρων τύπων: 163
Συσκευές κινητών τηλεφώνων: 26
Φωτοτυπικό μηχάνημα: 1
DVD: 1.203
Παιγνιομηχανήματα (φρουτάκια): 7
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής: 1
Φορητοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: 3
Εξωτερικός σκληρός δίσκος: 1
Πλαστά χαρτονομίσματα: 90 ευρώ
Χρήματα: 450 ευρώ
Μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, επιταγών τραπέζης και βιβλιάριων καταθέσεων.
Οχήματα: 3

Αντικείμενα Αρχαιοκαπηλίας που κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) αγγεία και τέσσερα (4) γυναικεία ειδώλια.
Δεκαεπτά (17) τμήματα ειδωλίων και τέσσερα (4) τμήματα αγγείων.
Ένα (1) χάλκινο δαχτυλίδι και ένας (1) λίθινος πέλεκυς.
Τρία (3) οστέινα εργαλεία.
Ένα (1) πέτρινο αντικείμενο φαλλικού τύπου δεκαεπτά (17) εκατοστών.

Επίσης τον περασμένο μήνα στη Περιφέρεια των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Στερεάς, ανευρέθηκαν συνολικά, είκοσι εννέα (29) κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Πηγή:lamiareport
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών στα Πατήσια

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε χθες ένας 27χρονος, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο νεαρός Αλβανός στα Πατήσια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους –2.450- γραμμαρίων.Κοκαΐνη βάρους –254- γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συνολικά 980 συλλήψεις σε ένα μήνα!

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, συνολικά το μήνα Δεκέμβριο ελέγχθηκαν 46.607 άτομα και προσήχθησαν για περαιτέρω έλεγχο 21.953, ενώ συνελήφθησαν 980. Κατασχέθηκαν επίσης, 81.769 τεμάχια ειδών παραεμπορίου.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ελέγχθηκαν 46.607 άτομα (10.482 ημεδαποί και 36.125 αλλοδαποί) και 2.128 οχήματα, στις αρμόδιες υπηρεσίες προσήχθησαν 21.953 (1.274 ημεδαποί και 20.679 αλλοδαποί). Βεβαιώθηκαν 2.604 αδικήματα - παραβάσεις (εκ των οποίων -641- περί εκδιδομένων προσώπων, -375- περί Αλλοδαπών, -141- περί Ναρκωτικών, -250- για κλοπές-διαρρήξεις, -33- για ληστείες, -24- περί Όπλων, -894- περί Κ.Ο.Κ., -58- περί λαθρεμπορίου και -188- για διάφορα μικροαδικήματα).

Συνελήφθησαν 980 άτομα, εκ των οποίων 365 για παράβαση του Ν. περί Αλλοδαπών, 145 για παράβαση του Ν. περί ναρκωτικών, 130 για κλοπές-διαρρήξεις, 90 για καταδικαστικές αποφάσεις, 68 για λαθρεμπόριο, 19 για ληστείες και 163 άτομα για διάφορες άλλες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εξάλλου, βρέθηκαν 82 κλεμμένα οχήματα.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ισόβια σε Σομαλούς για φόνο στην Πάτρα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δύο Σομαλοί που ανήμερα των Χριστουγέννων του 2010, πίσω από το κολυμβητήριο «Πεπανός», στον Άγιο Γεώργιο Λάγγουρα, είχαν σκοτώσει ένα νεαρό Τυνήσιο. Πρόκειται για έγκλημα που είχε σοκάρει την τοπική κοινή γνώμη.

Στα ρούχα τους είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος του θύματος και επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο άνδρες είχαν μεταφέρει τον άνδρα νεκρό και είχαν αφήσει το σώμα του στην Πατρών-Κλάους, όπου και εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό.

Το θύμα διατηρούσε σημαντικές διαφορές με τους δύο δράστες. Το διάστημα πριν από το φόνο είχε κάψει ένα εγκαταλειμμένο ΙΧ που έμενε ο ένας από τους δύο Σομαλούς ενώ φαίνεται ότι του είχε σπάσει και το πόδι κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες από μαρτυρίες ομοεθνών τους που δήλωσαν ότι οι δύο Σομαλοί διέμεναν με το θύμα σε ένα εγκαταλειμμένο ΙΧ, πίσω από το «Πεπανός». Εκεί τελέστηκε και ο φόνος και γι’ αυτό οι δράστες προσπάθησαν να απομακρύνουν το πτώμα του άνδρα από το σημείο.

Τη μοιραία βραδιά οι δύο Σομαλοί είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και μόλις εντόπισαν τον Τυνήσιο άρχισαν να τον κτυπούν με ξύλα και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν 17 φορές. Στη συνέχεια οι δράστες έβγαλαν όλα τα ρούχα του θύματος και τον τύλιξαν με μια κουβέρτα για να τον μεταφέρουν στην Πατρών-Κλάους, όπου και το άφησαν.

Πηγή:pelop
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Είχαν ρημάξει σπίτια και καταστήματα στην Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 4 αλλοδαπούς, που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Εις βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί Όπλων, οι οποίοι και συνελήφθησαν, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Κορίνθου.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών και όπως προέκυψε αλλάζοντας κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:

• Την (24-11-2011) το απόγευμα, στο 10,4ο χλμ. Εθνικής Οδού Κορίνθου –Τριπόλεως, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από (2) υπαλλήλους χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Την (25-12-2011) το βράδυ, στο 10,4ο χλμ. Εθνικής Οδού Κορίνθου –Τριπόλεως, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από (2) υπαλλήλους χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Την (27-12-2011) το απόγευμα, στο Σοφικό Κορινθίας, εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπού και αφού τον τραυμάτισαν, τον ανάγκασαν να τους παραδώσει, χρηματικό ποσό, μία φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.
• Την (2-1-2012) το απόγευμα, στο Σοφικό Κορινθίας, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη χρηματικό ποσό.
• Την (4-1-2012) και νυχτερινές ώρες, εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Χειροπέδες σε τέσσερις εμπόρους ναρκωτικών στον Έβρο

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης που στήθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας.
Έπιασαν τέσσερα μέλη διεθνούς κυκλώματος, έναν Τούρκο, δύο Βούλγαρους και έναν Έλληνα, οι οποίοι είχαν συνολικά 40 δέματα με ηρωίνη, βάρους 21 κιλών και 183 γραμμαρίων.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε στην περιοχή της Νέας Βύσσας, ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες βράδυ.

Η ηρωίνη προοριζόταν να μεταφερθεί και να διατεθεί στην Ιταλία. Οι τέσσερις άνδρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
 

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Μηνύματα
2.702
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
εαν οντως στο παρακατω βιντεο ο τυπος που συλλαβανε , δεν εχει σχεση με της μολοτοφ που προσπαθουν να του πασαρουν , τοτε για ποιο λογο να του φορτώσεις κατηγοριες?  :jerking:

εαν ειναι οντως ετσι, προκαλει αηδια..


Δυστυχως η Ελληνικη Αστυνομια δεν ειναι η πρωτη και ουτε η τελευταια φορα που προκαλει την κοινωνια και δειχνει το αντι-κοινωνικο της προσωπο. Τουλαχιστον ο συγκεκριμενος ανθρωπος προσειχθει και πιθανον κατηγορηθηκαι αδικως κατα την διαρκεια μιας πορειας που αυτος ρισκαρωντας επελεξε να παει για τους δικους του λογους και αναγκες που ειναι απολυτα σεβαστες απο εμενα. Ομως το νεο "φρουτο" της αντι-κοινωνικης συμπεριφορας καποιων αστυνομικων της ομαδας η ΔΙΑΣ κυριως ειναι οι προσαγωγες (κατα την διαρκεια των λεγομενων "τυπικων ελεγχων") ανευ λογου και αιτιας νεαρων κυριως ατομων απο παρεες οπου υπαρχουν και κοριτσια, και η κρατηση για καποιες ωρες στο τμημα. Απο οτι φαινεται η ΕΛΑΣ εχει γεμησει με αντικοινωνικα στοιχεια που το μονο που εχουν ειναι τουλαχιστον φθονο για να μην πω και μισος για τους πολιτες αυτης της χωρας.
 
Εγγρ.
30 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.726
Like
151
Πόντοι
16
Ομως το νεο "φρουτο" της αντι-κοινωνικης συμπεριφορας καποιων αστυνομικων της ομαδας η ΔΙΑΣ

Δεν είναι κάποιων είναι όλων και αυτό γιατί και οι σκατομπατσοι που δε συμμετέχουν άμεσα σε αυτά τα ξέρουν αλλά σιωπούν και τα συγκαλύπτουν.

Και είναι τόσο ξευτιλισμένοι που το κάνουν για ψίχουλα...
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.045
Κριτικές
7
Like
9.774
Πόντοι
1.686
Δυστυχως η Ελληνικη Αστυνομια δεν ειναι η πρωτη και ουτε η τελευταια φορα που προκαλει την κοινωνια και δειχνει το αντι-κοινωνικο της προσωπο. Τουλαχιστον ο συγκεκριμενος ανθρωπος προσειχθει και πιθανον κατηγορηθηκαι αδικως κατα την διαρκεια μιας πορειας που αυτος ρισκαρωντας επελεξε να παει για τους δικους του λογους και αναγκες που ειναι απολυτα σεβαστες απο εμενα. Ομως το νεο "φρουτο" της αντι-κοινωνικης συμπεριφορας καποιων αστυνομικων της ομαδας η ΔΙΑΣ κυριως ειναι οι προσαγωγες (κατα την διαρκεια των λεγομενων "τυπικων ελεγχων") ανευ λογου και αιτιας νεαρων κυριως ατομων απο παρεες οπου υπαρχουν και κοριτσια, και η κρατηση για καποιες ωρες στο τμημα. Απο οτι φαινεται η ΕΛΑΣ εχει γεμησει με αντικοινωνικα στοιχεια που το μονο που εχουν ειναι τουλαχιστον φθονο για να μην πω και μισος για τους πολιτες αυτης της χωρας.

Πολυ απλα προσπαθουν να δειξουν εργο !

Και το ευκολωτερο ειναι οι προσαγωγες αθωων !

Δεν τολμανε να ασχοληθουν με τους πραγματικους εγκληματιες !
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Επιχείρηση «σκούπα» στην Σπάρτη

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Λακωνία, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, καθώς και την παρουσία κλιμακίου τεχνικών της Δ.Ε.Η.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά εκατόν πενήντα άτομα, εβδομήντα οχήματα και προσήχθησαν τριάντα επτά άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δεκατρία.

Έξι από τους συλληφθέντες είναι Ρομά και συνελήφθησαν, δύο για παράβαση του νόμου περί όπλων, δύο για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και δύο για καταδικαστικές αποφάσεις. Από τους υπόλοιπους, ένας συνελήφθη για καταδικαστική απόφαση, ένας Ρουμάνος για παράβαση του νόμου περί όπλων και πέντε Πακιστανοί για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν, τρία κυνηγετικά όπλα, για τα οποία ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής τους, καθώς και ένα αναισθητικό σπρέι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ρόδος: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Ρόδο. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη σπείρα συμμετείχαν πέντε Αλβανοί ηλικίας 33, 28, 34, 23, 23 ετών και μια 31χρονη Ελληνίδα.

Συνελήφθησαν οι δύο 23χρονοι και η 31χρονη, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε βάρος των υπολοίπων τριών αλλοδαπών, που βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές, σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον ο ένας 23χρονος κατηγορείται για οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στην Χώρα.

Ειδικότερα, την Κυριακή το βράδυ, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικό έλεγχο, που έγινε στην 31χρονη, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δυο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 84,5 γραμμαρίων.

Από την έρευνα, αποκαλύφθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και η ταυτότητα των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.

Οι τρεις Αλβανοί που βρίσκονται έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον 33χρονο και εντάσσοντας κάθε φορά διαφορετικά μέλη διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) σε τοξικομανείς της Ρόδου. Οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών ουσιών κατ΄ εντολή των έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην Πύλη του Αγίου Ιωάννη της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν οι δυο 23χρονοι, σε προσυνεννοημένη συνάντηση παράδοσης ναρκωτικών από την 31χρονη.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δυο 23χρονων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων, μία σιδερογροθιά και ένας αστεροειδής μηχανισμός αποτελούμενος από τρεις λεπίδες.

Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Τους συνέλαβαν για κατοχή όπλων

Από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, δύο άνδρες, έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στον Νέο Κόσμο, για κατοχή όπλων.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 44 και 47 ετών, οι οποίοι σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν δύο πιστόλια μάρκας Walther, με δύο γεμιστήρες που περιείχαν 14 και 15 φυσίγγια αντιστοίχως.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom