You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ελλάδα.Τι σου προσφέρει. Τι σου ζητάει.
- Μέλος που άνοιξε το νήμα iaswnas
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 216
- Εμφανίσεις 13K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
πολυ γελιοΣου προσφέρει αρχίδια καπαμά και σου ζητάει μονίμως κωλαράκι ;)
εγω την εχω κανει εδω και τρισημιση χρονια και το μονο που μου λειπει ορισμενες φορες ειναι οι φιλοι μου και οι οικογενεια μου. το καλοκαιρι ερχομαι 3 εβδομαδες για διακοπες. Οταν μου προτεινανε την δουλεια δεν το σκεφτηκα και πολυ. Ηξερα οτι αν εμενα Ελλαδα επρεπε να γλυψω κωλους για να βρω μια δουλεια της προκοπης (που να αντιστοιχει εστω και λιγο με τα 6 χρονια που περασα στο πανεπιστημιο)
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
πολυ γελιο
εγω την εχω κανει εδω και τρισημιση χρονια και το μονο που μου λειπει ορισμενες φορες ειναι οι φιλοι μου και οι οικογενεια μου. το καλοκαιρι ερχομαι 3 εβδομαδες για διακοπες. Οταν μου προτεινανε την δουλεια δεν το σκεφτηκα και πολυ. Ηξερα οτι αν εμενα Ελλαδα επρεπε να γλυψω κωλους για να βρω μια δουλεια της προκοπης (που να αντιστοιχει εστω και λιγο με τα 6 χρονια που περασα στο πανεπιστημιο)
Τα είπαμε, τριχωτή τριάδα αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη...
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Έξω πας αν έχεις καλές σπουδές και προοπτικές για μια καλή δουλειά...
αν δεν έχεις κάτι απ' αυτά, καλύτερα να μένεις εδώ που μπορεί να κάνεις και κάνα μαυρο μεροκάματο...
έξω δεν έχει τέτοια...
Έχεις απόλυτο δίκιο και στα δύο σκέλη...Οι αμόρφωτοι βρίσκουν το βασίλειό τους στην Ελλάδα, ενώ άτομα με πραγματικά μεγάλες δυνατότητες ψάχνονται και βολοδέρνουν για χρόνια...
Οι αμόρφωτοι βρίσκουν το βασίλειό τους στην Ελλάδα, ενώ άτομα με πραγματικά μεγάλες δυνατότητες ψάχνονται και βολοδέρνουν για χρόνια...
[/quote]
Με το αμόρφωτοι εννοείς τα λαμόγια φαντάζομαι, γιατί οι χειρότεροι εχουν αποδειχθεί οι μορφωμένοι τελικά
[/quote]
Με το αμόρφωτοι εννοείς τα λαμόγια φαντάζομαι, γιατί οι χειρότεροι εχουν αποδειχθεί οι μορφωμένοι τελικά
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Με το αμόρφωτοι εννοώ παντός είδους κατσαπλιάδες που θεωρούνται "επαγγελματίες" και παρέχουν "υπηρεσίες", φυσικά είναι και λαμόγια...Οι άλλοι που αναφέρεις, είναι οι πτυχιούχοι με άκρες που κατσικώνονται στις καλύτερες θέσεις και παρουσιάζουν τη συμπεριφορά που βλέπουμε κάθε λίγο στις ειδήσεις και που κατακεραυνώνουμε δεόντως σε άλλα threads...
Πιστευω ότι ο φίλος flesh, εννοεί ανθρώπους χωρίς καμιά ιδιαιτερη εκπαιδευση...
γιατι από λαμόγια, υπάρχουν και αμόρφωτα, και μορφωμένα...συνήθως τα δευτερα ειναι και τα πιο μεγάλα ;)
Πάντως επειδη δουλευω κατά καιρους στις κατασκευές, υπάρχουν άνθρωποι του δημοτικού, που βγάζουν πολλά φραγκα...
έχω πει πολλές φορές, ότι επρεπε να γινω υδραυλικός...
γιατι από λαμόγια, υπάρχουν και αμόρφωτα, και μορφωμένα...συνήθως τα δευτερα ειναι και τα πιο μεγάλα ;)
Πάντως επειδη δουλευω κατά καιρους στις κατασκευές, υπάρχουν άνθρωποι του δημοτικού, που βγάζουν πολλά φραγκα...
kaytos
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιαν 2007
- Like
- 14
- Πόντοι
- 66
Πιστευω ότι ο φίλος flesh, εννοεί ανθρώπους χωρίς καμιά ιδιαιτερη εκπαιδευση...
Έτσι είναι, και τα μορφωμένα λαμόγια κάνουν και μεγάλες "μπάζες"...
Ας συστηθώ για να δειξω πρωτα ποιος είμαι και μετα την οπτικη μου γωνια. 28 -29 ετων βγάζω 1300 με 8 ώρες περίπου εργασίας. Δεν είμαι ούτε φτωχός επομένως ούτε πλούσιος. Τυπικός Έλληνας .
Στα 28-29 σου,με 8 ώρες εργασίας βγάζεις 1300?;Τι επάγγελμα ασκείς;Και όχι δεν είσαι τυπικός Έλληνας.Ο τυπικός Έλληνας παίρνει μετά βίας 1000? και στην ηλικία σου παρακάτω και δουλεύει 12+ ώρες.Χώρια ότι πολλοί είναι άνεργοι.Κάτι τέτοια ακούει μάλλον η ηγεσία και μας γαμάει στη φορολογία.Εγώ φίλε μου είμαι 33ετών,πτυχιούχος πανεπιστημίου,με 2 μεταπτυχιακά,3 ξένες γλώσσες σε επίπεδο proficiency,6 χρόνια προϋπηρεσία,και παίρνω 1900? με 14 ώρες δουλειά την ημέρα.Εκτός αν εργάζεσαι σε καμιά εταιρεία του μπαμπά.Όσο για τα παράπονα που έχεις για τη χώρα,καλύτερα να αναρωτηθείς τι κάνεις εσύ για να βελτιώσεις τη ζωή σου εδώ.Και κάτι ακόμα.Στον στρατό πάνε υποχρεωτικά και άλλοι Ευρωπαίοι,δεν είμαστε οι μόνοι.
Ειναι ωραιο το εξωτερικο......οι τραπεζες λειτουργουν δευτερα εως και σαββατο απο τις 8 μεχρι τις 18.00.....τα σουπερ μαρκετ δευτερα εως σαββατο απο το πρωι μεχρι τις 22.00 και τις κυριακες μεχρι τις 18.00.....υπαρχουν σουπερ μαρκετ και μαγαζια 24 ωρες ανοιχτα....οι "δημοσιες" (κατ ευφημισμο) υπηρεσιες ειναι ανοιχτες πενθημερο απο το πρωι μεχρι τις 18.00......ειναι οντως ονειρικο αυτο......θα μπορουσε να γινει και στην ελλαδα φυσικα........αλλα αντε να πεις στον ελληναρα συνδικαλιστη που σερνει τα προβατα απο πισω του να γινει απελευθερωση ωραριων......γιαυτο μιλαω για διαφορα δημοσιου απο "δημοσιο".....γιατι στο εξωτερικο το δημοσιο εχει τον ρολο ακριβως που του πρεπει και λειτουργει ως ιδιωτικο.....ο τζαμπας πεθανε παρτε το αποφαση.....το ποτενσιαλ υπαρχει στην ελλαδαρα για να φτιαξουν πολλα πραγματα αλλα οσο υπαρχουν κομματοσκυλα που σερνουν παλαιολιθικες ιδεες απο πισω τους (ή μαλλον τους σερνουν...δεν ξερω ποιο απο τα δυο) τιποτα δεν θα παει μπροστα.....ανοιχτες τραπεζες και σαββατα??????πορεια........ανοιχτα τα μαγαζια καθε μερα ολη μερα????????? πορεια.......νισαφι....δε μπορουμε να εχουμε και το σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη.....και φτανει πια με τη γρινια......στην τελικη οποιος δε γουσταρει ας φευγει σιγα σιγα για τα ξενα μπας και λυθει και το προβλημα της ανεργιας για τους υπολοιπους
Για πες στο κράτος να προσλάβει προσωπικό για να υπάρχουν βάρδιες να δουλέψουν τα απογεύματα και τα Σάββατα.Δεν υπάρχουν λεφτά θα σου πουν.Οι συνδικαλιστές δε θα είχαν πρόβλημα,αρκεί να γίνονταν προσλήψεις.Όχι να δουλεύουν 12 ώρες/μέρα οι ίδιοι υπάλληλοι.Για πες στους ιδιώτες να κάνουν προσλήψεις ή να πληρώσουν υπερωρίες.Θα σε πάρουν με τις ντομάτες.Ξέρεις γιατί η Ελλάδα δεν έχει τη νύχτα μετρό και γενικά ΜΜΜ;Για να μην πληρώσει το κράτος νυχτερινά.Εσύ σαν πολίτης μπορεί να θέλεις να πηγαίνεις το απόγευμα στην τράπεζα,αλλά σκέψου τους υπαλλήλους αν θέλουν το απόγευμα να δουλεύουν τσάμπα.
mounitsa
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2006
- Like
- 13
- Πόντοι
- 366
Μα δεν διαφωνω με το σκεπτικο σου......και οχι σε πληροφορω οτι σε τραπεζες δεν εχουν διαφορετικο προσωπικο εδω στην αγγλια τουλαχιστον οπως και στη γαλλια.....το ιδιο ατομο ειναι στο γκισε απο το πρωι μεχρι τις 18.00 βεβαια πληρωνεται το αναλογο ποσο που πρεπει......στα μαγαζια εχουν οπως και στα σουπερ μαρκετ οι υπηρεσιες και οι τραπεζες ομως στις δυο αυτες χωρες δεν αλλαζουν προσωπικο με βαρδιες.....
Μπορεί σε κάποια καταστήματα να μην έχουν δεύτερο άτομο λόγω όγκου συναλλαγών.Αλλά οι 2-3 ώρες επιπλέον πληρώνονται αδρά και μέχρι τελευταίας πένας.Εδώ δεν πληρώνουν.Πάντως στις ΗΠΑ που είχα δουλέψει,είχαν προσωπικό για την απογευματινή βάρδια.
mounitsa
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2006
- Like
- 13
- Πόντοι
- 366
Ιδιωτικοποιηση στα παντα........να σου πω εγω αν θα σου ξανακουνηθει ή αν θα ξαναξυστει ο δημοσιος υπαλληλος......και επειδη παλιοτερα δουλευα σε μια εταιρεια ιδιωτικου δικαιου αν και δημοσια οπου το κρατος ειχε το 51% ειμασταν ολοι σουζα.....σηκω πανω κατσε κατω.......κιχ δεν εβγαζες.......ξυσιμο? χα.......αν και τυπικα δημοσια υπηρεσια ειχε φυγει πολυυυυς κοσμακης λογω ξυσιματος.....
Ενώ τώρα με το 8ωρο σκοτώνονται στη δουλειά οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ναι σκοτώνονται στην δουλειά.Τι περιμένεις να δεις;Να σκάβουν ή να σφουγγαρίζουν;Έλεος πια με την καραμέλα αυτή.Και σε κάθε προκύριξη η αναλογία είναι 10000/1 θέση!
Ιδιωτικοποιηση στα παντα...
Ναι ιδιωτικοποίηση.Στα πάντα.Και μετά μόλις μένεις στο δρόμο και δεν έχεις να πας στο γιατρό,θα αναπολείς τα χαμένα...Όπως Αμερική!Κάτω από τις γέφυρες.Και στον Στρατό για να γλυτώσεις από την πείνα!Και να δουλεύεις 15 ώρες και θα σου λέει ο ιδιώτης,"αν γουστάρεις".Εκτός αν ο μπαμπάς σου έχει ιδιωτική επιχείρηση οπότε αλλάζει.
Επίσης θα ήταν καλύτερα να έχουν και προσωπικό με βούρδουλα για τους..."ξύστες"!Και όσοι δεν υπακούουν στη Μακρόνησο.
Περιμένω να τους βρίσκω στη θέση τους και όχι να λείπουν τη μιά γιατί έχουν άδεια, την άλλη γιατί τους έτυχε κάτι έκτακτο και την τρίτη για υπηρεσιακές υποθέσεις(του κώλου).
Περιμένω να με αντιμετωπίζουν κάπως καλύτερα και όχι σα να τους ζήτησα δανεικά ή να τους έβρισα τη μάνα.
Και τέλος περιμένω να τελειώνω δουλειά ενός πενταλέπτου σε λιγότερο από τρεις ώρες, χωρίς να χρειάζεται εν των μεταξύ να πέσει τηλέφωνο στα μεγάλα μέσα, μπας και ξεκολλήσουν τα γρανάζια.
Αν ο άλλος δικαιούται άδεια βάσει του νόμου,καλά κάνει και την παίρνει.Να διαμαρτύρεσαι στου προϊσταμένους του που δεν τον αναπλήρωσαν.
Όλοι οι άνθρωποι σε αντιμετωπίζουν καλά εφόσον δεν είσαι προκατελειμένος.Αν πηγαίνεις με το σκεπτικό "κάθονται και δεν δουλεύουν κι εγώ που γαμιέμαι στη δουλειά έχω σίγουρα δίκιο",κανείς δε θα σε αντιμετωπίσει καλά.
Τη διάρκεια της δουλειάς δεν την καθορίζουμε εμείς που δεν ξέρουμε το σύστημα αλλά τα μέρη του συστήματος.Κι εγώ όταν πήγα τη μηχανή για service περίμενα σε 30 λεπτά να τελειώσει.Έλα όμως που χρειάστηκε να περιμένω 1:20 λεπτά.Μήπως να έβριζα τον ιδιοκτήτη και μηχανικό γιατί δεν έκανε 30 λεπτά που ήθελα;
Πάντως πρέπει να είμαι πολύ τυχερός.Ποτέ μα ποτέ δε μου δημιούργησαν πρόβλημα σε δημόσια υπηρεσία...Μήπως να παίξω τζόκερ;
Fazer μακάρι να υπήρχε Μακρόνησος για τους δημοσιους, μαλιστα να τους είχαν κ σε κλουβιά κ έτσι για εκδίκηση να στεκόμαστε απ έξω κ να ξύνουμε τ αρχιδια μας κ να τους λέμε " Σας αρέσει τώρα τεμπελόσκυλα???ΕΕΕΕΕ???? Σήμερα δεν θα έχει φαγητό, κάνουν απεργία οι μάγειρες που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της Μακρονήσου
Όλοι μας, αν βρίσκαμε τα πράγματα λάσκα στον εργασιακό μας χώρο, τα ιδια θα κάναμε...
δεν έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής κανέναν που να θέλει να δουλευει παραπάνω απ' όσο χρειάζεται, αντίθετα στην ξεκούραση δε λέει κανεις όχι.
Υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρίες, που συναντάς υπάλληλους με νοοτροπία δημοσίου, να μην πω χειρότερη...
δεν έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής κανέναν που να θέλει να δουλευει παραπάνω απ' όσο χρειάζεται, αντίθετα στην ξεκούραση δε λέει κανεις όχι.
Υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρίες, που συναντάς υπάλληλους με νοοτροπία δημοσίου, να μην πω χειρότερη...