nikostratos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 22
- Like
- 460
- Πόντοι
- 306
δεν μπόρεσα να αντισταθώ:
ναι ρε τωρα συμφωνουμε
«Και ο βασιλιάς Σολομώντας, εκτός από τη θυγατέρα τού Φαραώ, αγάπησε πολλές ξένες γυναίκες: Μωαβίτισσες, Αμμωνίτισσες, Ιδουμαίες, Σιδώνιες, Χετταίες… Και είχε 700 γυναίκες βασίλισσες και 300 παλλακίδες» (Βασιλέων Α’, 11: 1-3).
ποιος τις γαμουσε?? ,αφου αυτος καθε τριετια-πενταετια εβλεπε την καθε μια αναλογικα...«Και ο βασιλιάς Σολομώντας, εκτός από τη θυγατέρα τού Φαραώ, αγάπησε πολλές ξένες γυναίκες: Μωαβίτισσες, Αμμωνίτισσες, Ιδουμαίες, Σιδώνιες, Χετταίες… Και είχε 700 γυναίκες βασίλισσες και 300 παλλακίδες» (Βασιλέων Α’, 11: 1-3).
ποιος τις γαμουσε?? ,αφου αυτος καθε τριετια-πενταετια εβλεπε την καθε μια αναλογικα...
Δικαιο μου φαινεται. Ποιο ειναι το προβλημα;Μοναρχία... Ένας κυβερνήτης, κάθεται όσον καιρό γουστάρει στο θρόνο, γαμάει και δερνει όποτε κάνει κέφι, μεταβιβάζει την εξουσία στο βλαστάρι του, ακόμα κι αν είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας της υφηλίου.
δεν μπόρεσα να αντισταθώ:
τυπε ο ανθρωπας ειναι αναρχικος το λεει καθαραΔικαιο μου φαινεται. Ποιο ειναι το προβλημα;
Ρε Απολυτε τι λεει ο ανθρωπας να ουμε;
τυπε ο ανθρωπας ειναι αναρχικος το λεει καθαρα
ειναι σκοταδιστης
δεν θελει να γινει ενα προοδευτικο κρατος
νομιζει οτι ειναι το ιδιο αυτος και ενας γαλαζοαιματος
ποιος τις γαμουσε?? ,αφου αυτος καθε τριετια-πενταετια εβλεπε την καθε μια αναλογικα...
Όπως λέει και ο Εμμ. Ροΐδης: "ραβινικές τερατολογίες".
Αναρχία... ίσως η μοναδική μορφή πραγματικής δημοκρατίας... Δύσκολο να εφαρμοστεί. Οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν έναν αρχηγό να του δώσουν τα σκήπτρα της εξουσίας για να μην υπάρχει ασυδοσία...
Μοναρχία...
εμεις εμεις
τεο και πολυ καλη λουκουμοσκονη
Ο «πατριάρχης» Ιακώβ γίνεται αντικείμενο συναλλαγής και «μισθώνεται» μεταξύ των δύο αδερφών συζύγων του. Η Ραχήλ παραχωρεί στην αδερφή της Λεία, το «προνόμιό» της να κοιμηθεί με τον κοινό τους σύζυγο, τον Ιακώβ, με αντάλλαγμα λίγους… μανδραγόρες (Βλέπε μαστούρα)!
«Και ο Ρουβήν πήγε τις ημέρες τού θερισμού τού σιταριού, και βρήκε μανδραγόρες στο χωράφι, και τους έφερε στη Λεία τη μητέρα του.
Και η Ραχήλ είπε στη Λεία: “Δώσε μου, παρακαλώ, από τους μανδραγόρες τού γιου σου”.
Κι εκείνη της είπε: “Μικρό πράγμα είναι ότι πήρες τον άνδρα μου; Και θέλεις να πάρεις και τους μανδραγόρες τού γιου μου;”.
Και η Ραχήλ είπε: “Λοιπόν, ας κοιμηθεί μαζί σου αυτή τη νύχτα για τους μανδραγόρες τού γιου σου”.
Και ο Ιακώβ ήρθε το βράδυ από το χωράφι,
και η Λεία βγαίνοντας σε συνάντησή του, είπε: “Μέσα σε μένα θα μπεις, επειδή σε μίσθωσα, με μισθό τους μανδραγόρες τού γιου μου”. Και κοιμήθηκε μαζί της εκείνη τη νύχτα»
(Γένεσις, 30: 14-16).