Νέα

Είναι ο Κομμουνισμός αντιγραφή του Χριστιανισμού;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα theodo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Το τι πιστεύεις είναι εύκολα αντιληπτό και έχεις σίγουρα ψάξει σχολαστικά τα περί της "πίστης" σου,γι αυτό και έχεις τόσο αλαζονικό ύφος

όπως και πριν ανέφερα:

Έλληνες είχαν το όνομα, ούτως τούς ονομάζαν,
––πολλά ήσαν αλαζονικοί, ακόμη το κρατούσιν––

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Μήπως να αλλάξεις το nickname σου από theodo σε "Γαργάρας"
Εμπρός λοιπόν καλέ μου Γαργάρα.

Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει κρατώ ένα επίπεδο και δεν παρασύρομαι σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Προσπάθησέ το και εσύ.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
θέλεις να κάνεις σκόπιμα τους υπολοίπους να πιστεύουν,
ότι αυτά αποτελούν πρωτότυπες σκέψεις και συνθέσεις σου

Αυτό είναι ένα δικό σου ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ συμπερασμα.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Μήπως να αλλάξεις το nickname σου από theodo σε "Γαργάρας"
Εμπρός λοιπόν καλέ μου Γαργάρα.

Πότε έκανα Γαργάρα τι;

Γίνε πιο συγκεκριμένος. Έχεις κάποιο στοιχείο;

Γιατί και εγώ μπορώ να σε κατηγορήσω για "Μεταμοντέρνο εξπρεσιονιστή".

Θα έχω δίκαιο;

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Το τι πιστεύεις είναι εύκολα αντιληπτό και έχεις σίγουρα ψάξει σχολαστικά τα περί της "πίστης" σου,γι αυτό και έχεις τόσο αλαζονικό ύφος

Για την δική σου την πίστη θα μας πείς τίποτε;

Επισκέπτης
Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει κρατώ ένα επίπεδο και δεν παρασύρομαι σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Προσπάθησέ το και εσύ.
Σε εξύβρισα;
Δε νομίζω.
Σε ειρωνεύτηκα,όπως κι εσύ εμένα,με την παράθεσή σου "μήπως είμαι η Χατζοπούλου" κι "εμπρός μικροί μου Πουαρώ".
Αυτά στα περί επιπέδου που κρατάς.
Το Γαργάρας αφορούσε συγκεκριμένη μου αιτίαση περί των παραθέσεών σου.Μερικά posts πιο πάνω είναι,διάβασέ τα.
Το ότι δεν απάντησες ,χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο ασφαλώς,σημαίνει κάτι;
Θα ποστάρω καμιά μέρα κι εγώ κανά κατεβατό σε κανά θρεντ,δε θα βάλω από που το πήρα και θα δεις για πότε θα πέσει η ερώτηση
"πηγούλα δεν έχουμε;"
Δε θα τους απαντήσω,σιγά που θα το πετύχουν
κι έτσι θα ψηλώσω λίγο :)...
Αυθαίρετο συμπέρασμα μάλλον βγάζω πάλι,είμαι αδιόρθωτος :grin:
Μπορείς απλά να γράψεις "παράλειψή μου",δεν τρέχει και κάτι,
κουβέντα κάνουμε εδώ,στο ξαναλέω.

Κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ το όνομα του μέλους,post του οποίου παραθέτεις στις απαντήσεις σου.Τυχαίο;
Τα υπόλοιπα,στην κρίση όσων μας διαβάσουν.
Φτάνει, προς το παρόν τουλάχιστον.
Γιατί όπως έχεις πει,
έχουμε και ζωή.
Και για να μη με ξαναπείς κι απολογητή,φυσικά όχι αυθαίρετα, ;)
δεν έχω δική μου "πίστη".

forest

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
66
Like
2.503
Πόντοι
10.225
Το οτι ΒΡΗΚΑΜΕ μια ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ δεν σημαίνει οτί ΠΡΩΟΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.

Ήδη αυτοδιαψεύδεσαι όταν παρακάτω γράφεις:
ΠΟΙΑ οι ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ οι ΟΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΠΕΙ ΑΥΤΟΥ

άρα είσαι ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ.

οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ μιας ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στο 12θεο.

Τρίχες! Απλώς κάνεις ελιγμό! Κα(κ)ογερίτικες πονηριές!

Ποια είναι η ΑΠΟΨΗ σου για το ΒΩΜΟ του ΑΓΝΟΣΤΟΥ θεού,
Ποια η ΑΠΟΨΗ σου για τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ περι ΘΕΟΥ?Ποια η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ για τις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ των ΣΙΒΥΛΩΝ,
και ΠΟΙΑ οι ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ οι ΟΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΠΕΙ ΑΥΤΟΥ

Θα απαντώσω σε όλα κύριε ανακριτά.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΠΕΙ ΑΥΤΟΥ (σου έφυγε ένα ρ). Δεν σε κατηγορώ αυτά συμβαίνουν όταν είναι κανείς συγχισμένος!

Ο "ΑΥΤΟΥ" είναι ο Γιεχοσούα Μπαρ Γιεχούντα γνωστός και ως ο Ιησούς;

ευχαριστω πολύ και ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Οι συνηθισμένοι υποκριτικοί Χριστιανικοί τρόποι.

Πως δεν έγραψες "η ταπεινότητά μου"!

ΠΡΩΟΘΟΥΜΕ, ΑΓΝΟΣΤΟΥ… Δεν σας μαθαίνουν ορθογραφία στην Αθωνιάδα;
Δεν μπορω να ΚΑΤΑΛΑΒΩ την ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ,Οσο για την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ εσυ που είσαι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ δεν ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ παρά μόνο να με ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ επόμενο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ για των ΕΑΥΤΟ σου

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.587
Πόντοι
5.565
ανύπαρκτο στοιχείο στην πραγματική ελληνική παράδοση;

Και που έμαθες εσύ για την "πραγματική" και έρχεσαι να μας πληροφορήσεις;

Μα ήδη έχεις αυτοανερεθεί εφ' όσον την τοποθετείς σε  "βαθμίδα γνώσης" έστω και "τη χαμηλότερη".

φιλαράκο Θεοδο...κλπ
μπορείς κι εσύ να τη μάθεις την αληθινή παράδοση, την αληθινή, όχι την κάλπικη, την μπολιασμένη με ρήματα όπως πιστεύω, πίστη και λοιπές ανασφαλείς λέξεις, που δίνουν την μπακέτα σε κάποιον έξω από εσέ.
Αν σε ενδιαφέρει σου δίνω πληροφορίες σε ιδιωτικό μύνημα.

Από εκεί και πέρα, η λέξη πίστη με τη μετάθεση της γνώσης στο χαμηλότατο (υπερθετικός σωστά) επίπεδο, δηλαδή στην αποδοχή αλήθειας μασημένης και φτυσμένης, δεν αυτοαναιρεί καμμία γνώμη, πεπόιθηση διότι είναι αυταπόδεικτη αλήθεια 1500 ετών πλέον, 1500 από το 529 που αυτό το μίασμα ο Ιουστινιανός έκλεισε την Ακαδημία.

Η μπάλα δική σου.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν μπορω να ΚΑΤΑΛΑΒΩ την ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΕΜΟΥ, Οσο για την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ εσυ που είσαι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ δεν ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ παρά μόνο να με ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ επόμενο ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ για των ΕΑΥΤΟ σου

ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙΣ.

Οσο για την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ εσυ που είσαι ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ δεν ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ.

Όχι μόνο έκανες κοπάνες στο μάθημα της  ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ αλλά ούτε και συντακτικό φαίνεται να διδάχτηκες στην Αθωνιάδα.

Για το μάθημα μάλιστα της ΛΟΓΙΚΗΣ .....ούτε που το έχεις ακουστά.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Σε εξύβρισα;
Δε νομίζω.
Σε ειρωνεύτηκα,όπως κι εσύ εμένα,με την παράθεσή σου "μήπως είμαι η Χατζοπούλου" κι "εμπρός μικροί μου Πουαρώ".
Αυτά στα περί επιπέδου που κρατάς.

Το Γαργάρας αφορούσε συγκεκριμένη μου αιτίαση περί των παραθέσεών σου.Μερικά posts πιο πάνω είναι,διάβασέ τα.

Το ότι δεν απάντησες ,χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο ασφαλώς,σημαίνει κάτι;
Θα ποστάρω καμιά μέρα κι εγώ κανά κατεβατό σε κανά θρεντ,δε θα βάλω από που το πήρα και θα δεις για πότε θα πέσει η ερώτηση
"πηγούλα δεν έχουμε;"
Δε θα τους απαντήσω,σιγά που θα το πετύχουν
κι έτσι θα ψηλώσω λίγο  ...
Αυθαίρετο συμπέρασμα μάλλον βγάζω πάλι,είμαι αδιόρθωτος 
Μπορείς απλά να γράψεις "παράλειψή μου",δεν τρέχει και κάτι,
κουβέντα κάνουμε εδώ,στο ξαναλέω.

Κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ το όνομα του μέλους,post του οποίου παραθέτεις στις απαντήσεις σου.Τυχαίο;
Τα υπόλοιπα,στην κρίση όσων μας διαβάσουν.
Φτάνει, προς το παρόν τουλάχιστον.
Γιατί όπως έχεις πει,
έχουμε και ζωή.
Και για να μη με ξαναπείς κι απολογητή,φυσικά όχι αυθαίρετα, 

Το Γαργάρας αφορούσε συγκεκριμένη μου αιτίαση περί των παραθέσεών σου. Μερικά posts πιο πάνω είναι, διάβασέ τα.

Βρέθηκες σε δύσκολή θέση και γράφεις με την τεχνική του Ζουράρη; Γράφω πολλά χωρίς να λέω τίποτε;

κουβέντα κάνουμε εδώ

Εσύ μπορεί να κάνεις κουβέντα, εγώ όμως μπήκα για να κάνω συζήτηση.
Τι σημαίνει αυτό;
Στο Ετυμολογικό λεξικό Δορμπαράκη.

Κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ το όνομα του μέλους, post του οποίου παραθέτεις στις απαντήσεις σου.
Τυχαίο;

Εδώ έχεις δίκαιο. Απλά δεν γνώριζα (όπως φαίνεται ακόμη δεν έμαθα) πώς να το βάλω. Εξ΄ αιτίας αυτού νόμισες πως το «απολογητής» απευθύνετο σε εσένα.

Τα υπόλοιπα, στην κρίση όσων μας διαβάσουν.

Όπως  δεν θα κατάλαβες, τίποτα από όσα γράφω δεν τα γράφω για εσένα.

Εσύ μου είσαι παντελώς αδιάφορος.

Το ότι ίσως δεν είσαι Χριστιανός αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχεις πίστη.

Ένα λεξικό θα σε βοηθήσει. Λήμμα «πίστη».

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
φιλαράκο Θεοδο...κλπ
μπορείς κι εσύ να τη μάθεις την αληθινή παράδοση, την αληθινή, όχι την κάλπικη, την μπολιασμένη με ρήματα όπως πιστεύω, πίστη και λοιπές ανασφαλείς λέξεις, που δίνουν την μπακέτα σε κάποιον έξω από εσέ.
Αν σε ενδιαφέρει σου δίνω πληροφορίες σε ιδιωτικό μύνημα.

Από εκεί και πέρα, η λέξη πίστη με τη μετάθεση της γνώσης στο χαμηλότατο (υπερθετικός σωστά) επίπεδο, δηλαδή στην αποδοχή αλήθειας μασημένης και φτυσμένης, δεν αυτοαναιρεί καμμία γνώμη, πεπόιθηση διότι είναι αυταπόδεικτη αλήθεια 1500 ετών πλέον, 1500 από το 529 που αυτό το μίασμα ο Ιουστινιανός έκλεισε την Ακαδημία.
Η μπάλα δική σου.

Ρίχνω την  μπάλα στην εξέδρα και οδεύω προς άλλο παιγνίδι.

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αντιφών ο Αθηναίος

Ο πρώτος που αμφισβήτησε τους θεσμούς της πολιτείας ήταν ο Αντιφών ο Αθηναίος. Στα μέσα του 5ου αι. π.Χ., ο σοφιστής αυτός διατύπωσε δύο «αδιανόητες» για τότε απόψεις: α) όλοι οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους όμοιοι, β) οι νόμοι της πολιτείας είναι αυθαίρετοι κανονισμοί. Για τον Αντιφώντα οι νόμοι της πολιτείας είναι αμοιβαίες συμφωνίες ανάμεσα στους ανθρώπους και επίκτητοι. Απέναντί τους στέκονται, σαφώς ανώτεροι, οι νόμοι της φύσης, που υπαγορεύονται από την ανάγκη. Η φύση, περισσότερο από τον νόμο, βρίσκεται κοντά στην αλήθεια και σ’ αυτήν οδηγεί τον άνθρωπο με αρωγό τον ορθό λόγο. Προχωρώντας ακόμη πιο πέρα, ο Αντιφών ταυτίζει τον νόμο με τον ανθρώπινο πολιτισμό, τον οποίο επίσης απορρίπτει. Διότι ο πολιτισμός αντιτίθεται στην ισότητα που υπαγορεύει η φύση και παραβιάζει τη φυσική δικαιοσύνη, αφού χαρακτηρίζεται από εθνικές και κοινωνικές διακρίσεις. Από αυτή την άποψη, οι πρωτόγονες φυλές, κατά τον Αντιφώντα, βρίσκονται πιο κοντά στην ευτυχία απ’ ό,τι οι πολιτισμένοι λαοί. Μόνο η φύση και ο πρωτογονισμός, βέβαια, δεν αρκούν, για να εξασφαλίσουν στους ανθρώπους έναν τρόπο ζωής ομαλό και εποικοδομητικό. Προϋποθέσεις απαραίτητες που ορίζει ο Αντιφών είναι η ομόνοια ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας, δηλαδή η σύμπνοια αντιλήψεων, και η παιδεία. Σχετικά με τη σημασία της τελευταίας στην εξέλιξη του ανθρώπου, ο Αντιφών χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς τη φύση: όπως και η ποιότητα του σπόρου που φυτεύεται καθορίζει την ανάπτυξη του φυτού και το θωρακίζει απέναντι στη βροχή ή στην αμβροσία, όμοια και το είδος της παιδείας επιδρά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και δημιουργεί στον άνθρωπο ισχυρές εσωτερικές αντιστάσεις απέναντι σε εξωτερικούς αλλοτριωτικούς παράγοντες.

ΓΑΤΑΚΙΑ

Αντιφών
Από την Live-Pedia.gr

Ο Αθηναίος πολιτικός και ρήτορας, ο παλαιότερος από τους αττικούς ρήτορες, που περιλαμβάνονται στον αλεξανδρινό κανόνα των ι', ήταν γιος του Σωφίλου και καταγόταν από τον αττικό δήμο του Ραμνούντος. Οι μεταγενέστεροι συγγραφείς τον αναφέρουν ως Αντιφώντα Ραμνούσιο για να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους ομώνυμους συγχρόνους του.

Γεννήθηκε το 480 περίπου π.Χ. Η οικογένεια του ήταν μία από τις παλιές αριστοκρατικές και πλούσιες οικογένειες της Αθήνας (σαν να λέμε προοδευτικός των βορείων προαστίων) και ανήκε στο κόμμα των ολιγαρχικών. Ο προπάππος του, ο πάππος του και ο πατέρας του φαίνεται ότι είχαν σημαντική ανάμιξη στους πολιτικούς αγώνες της εποχής τους και είναι φυσικό πως από μικρός ο Αντιφώντας άρχισε να προετοιμάζεται από τους δικούς του για να αναμιχτεί στα πολιτικά.

Ο "θεωρητικός" της μεταβολής του πολιτεύματος, που επιχειρήθηκε τότε από τους ολιγαρχικούς, ήταν ο Αντιφώντας. Τη στιγμή αυτή περίμενε σε όλη την ως τότε ζωή του και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει αυτά, που πίστευε, δεν την άφησε να χαθεί. Σχημάτισε τη βουλή των τετρακοσίων και προσπάθησε να θεμελιώσει ένα συνετό ολιγαρχικό πολίτευμα. Οι διαφωνίες όμως, που παρουσιάστηκαν ανάμεσα στους τετρακοσίους και η εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης παράλληλα με την άρνηση του στόλου, που βρισκόταν τότε στη Σάμο, να υποταχτεί στις εντολές της βουλής των ολιγαρχικών, απέδειξαν ότι το νέο πολίτευμα δεν επρόκειτο να κρατήσει πολύ.

(...)
Η αποστασία της ομάδας του Θηραμένη, που προσχώρησε στους δημοκρατικούς και η μετά από αυτό το γεγονός τυραννική διακυβέρνηση των υπολοίπων τετρακοσίων ήταν κύριοι μοχλοί, που ανέτρεψαν την ολιγαρχική πολιτεία. Το τελικό όμως κτύπημα προήλθε από την απόφαση των τετρακοσίων να συνάψουν ειρήνη με τους Σπαρτιάτες, δεχόμενοι οποιοδήποτε όρο, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την αρχή. Η πρεσβεία που είχε σταλεί από τον Αντιφώντα, τον Ονομακλή, τον Αρχεπτόλεμο και άλλους ολιγαρχικούς ηγέτες στη Σπάρτη,(αποτέλεσμα των ιδεών του ήταν φυσικά να γίνει ΠΡΟΔΟΤΗΣ) καθυστέρησε και απέτυχε, κυρίως εξαιτίας της καχυποψίας των Σπαρτιατών.

Τι τους κάνει τους προδότες η πολιτεία;

Το δικαστήριο έβγαλε την απόφαση, που υπαγόρευαν οι νόμοι της δημοκρατίας: "Αυτοί που επαναστατούν με σκοπό να καταλύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα, να θανατώνονται από οποιοδήποτε πολίτη και να θεωρούνται άτιμοι αυτοί οι ίδιοι κι όσοι κατάγονται από αυτούς".

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Επιστρέφοντας στον προηγούμενο ισχυρισμό μου «Όποιος έχει μάτια βλέπει», θα αναφερθώ:

1. Σε μία εκπομπή για τους πειρατές της Μάνης που προέβαλλε η ΕΤ εχθές Τρίτη 19.10.2011.

Ο παρουσιαστής βρίσκεται  στο Ταίναρο σε κάτι ερείπια που πρίν ήταν αρχαίο Νεκυομαντείο και τώρα (τι έκπληξη!) Βυζαντινή εκκλησία.

Στο σημείο του βωμού της εκκλησίας ήταν τοποθετημένα μικρά κεριά και μία ανθοδέσμη από γαρίφαλα.

Με μία πιο προσεκτική ματιά παρατήρησα πως ο βωμός ήταν ένα αρχαίο κιονόκρανο.

Καθόσον οι Γαλιλαίοι δεν τοποθετούν λουλούδια στον βωμό τους, τι συμπεραίνει ένας ορθά σκεπτόμενος  παρατηρητής;

Τα γαρίφαλα τα τοποθέτησαν λάτρεις της πατρώας θρησκείας.

2. Σε ένα άλλο ντοκυμανταίρ για θέματα οικονομικά που κυκλοφορεί υποτιτλισμένο στο ίντερνετ ο παρουσιαστής βρίσκεται στο Φόρουμ της Αρχαίας Ρώμης στο σημείο του τάφου του Ιουλίου Καίσαρος.

Και εδώ μία ανθοδέσμη με λουλούδια. Αλλάζω λοιπόν το πρόγραμμα των θερινών μου διακοπών που θα ήταν το Παρίσι και ναμαι στην Ρώμη.

Πράγματι τα λουλούδια είναι εκεί και μάλιστα φρέσκα. Ρωτώ τον ξεναγό και με πληροφορεί πως ΔΙΑΡΚΩΣ τοποθετούνται λουλούδια στο σημείο του τάφου του Ιουλίου Καίσαρος «από κάποιους που κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι».

Εγώ όμως υποψιάζομαι ποιοι είναι και τους συναντώ.

Neopaganesimo

Da Wikipedia, l'enciclopedia libera.

Il Neopaganesimo è un movimento multiforme di cui fa parte un'eterogenea varietà di nuovi movimenti religiosi, ispirati ad una ripresa delle antiche spiritualità pagane[1][2], sorti principalmente in Occidente nel corso degli ultimi decenni.
Le religioni incluse nel movimento spaziano da filosofie di vita che si richiamano ad una continuità con passate esperienze religiose politeiste — i fenomeni di metodo ricostruzionistico — a sistemi di credenza totalmente nuovi, sincretici e universalistici[3] definiti per tali caratteristiche come eclettici.[4] Sebbene la visione del mondo, della teologia e dell'essere umano vari profondamente tra una religione neopagana e l'altra, esiste una tacita condivisione di un approccio naturalistico e umanistico all'esistenza.[5] I movimenti neopagani sono spesso definiti come religiosità della Terra.

Complessivamente gli aderenti a movimenti religiosi di matrice neopagana possono essere stimati in circa un milione, di cui la maggior parte presenti in Stati Uniti d'America e Canada[6].

(Σε αυτόματη μετάφραση και άρα κάκιστη)
Νεοπαγανισμος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Ο Νεοπαγανισμός είναι ένα πολύπλευρο κίνημα που αποτελεί μέρος του μία εκλεκτή ποικιλία των νέων θρησκευτικών κινημάτων, εμπνεύστηκε την αναβίωση της αρχαίας παγανιστικής πνευματικότητας [1] [2], η οποία προέκυψε (διάβαζε εμφανίστηκε δημόσια) κατά κύριο λόγο στη Δύση τις τελευταίες δεκαετίες. Θρησκείες περιλαμβάνεται στο φάσμα κίνηση από τη φιλοσοφία της ζωής που απευθύνονται σε μια πολυθεϊστική θρησκευτική συνέχεια με την εμπειρία του παρελθόντος - τα φαινόμενα της μεθόδου ricostruzionistico - συστήματα πίστης εντελώς νέα, παγκοσμιότητα και συγκριτική [3], ορίζονται από χαρακτηριστικά όπως εκλεκτικό [4. ] Αν και η κοσμοθεωρία, η θεολογία και το ανθρώπινο ον ριζικά διαφορετική από μια νεο-παγανιστική θρησκεία και από την άλλη, υπάρχει μια σιωπηρή κατανομή των φυσικών και ανθρωπιστικών προσεγγίσεων για την ύπαρξη. [5] Οι κινήσεις που συχνά αποκαλείται νεο-παγανιστική θρησκεία της Γης.

Συνολικά, οι οπαδοί των νεο-παγανιστικών θρησκευτικών κινήματων μπορούνί να εκτιμηθούν σε ένα εκατομμύριο, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και του Καναδά [6].

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
2. Σε ένα άλλο ντοκυμανταίρ για θέματα οικονομικά που κυκλοφορεί υποτιτλισμένο στο ίντερνετ ο παρουσιαστής βρίσκεται στο Φόρουμ της Αρχαίας Ρώμης στο σημείο του τάφου του Ιουλίου Καίσαρος.

Και εδώ μία ανθοδέσμη με λουλούδια. Αλλάζω λοιπόν το πρόγραμμα των θερινών μου διακοπών που θα ήταν το Παρίσι και ναμαι στην Ρώμη.

Πράγματι τα λουλούδια είναι εκεί και μάλιστα φρέσκα. Ρωτώ τον ξεναγό και με πληροφορεί πως ΔΙΑΡΚΩΣ τοποθετούνται λουλούδια στο σημείο του τάφου του Ιουλίου Καίσαρος «από κάποιους που κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι».

Εγώ όμως υποψιάζομαι ποιοι είναι και τους συναντώ.
τελικά τι σου είπαν;
μήπως ότι πρέπει να αναφέρεις πηγές κάθε φορά που μεταφέρεις κείμενα τρίτων;

OP
OP
theodo

theodo

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
16
"Ή Ελληνική Θρησκεία τού Δωδεκαθέου είναι ό απαραίτητος μοχλός δια την έπίτευξιν της Ελληνικής Αναγεννήσεως!"

ποιό από τα δύο είναι το πιο φαιδρό;

Εκτίθεσαι και δεν είναι η πρώτη φορά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom