Μου έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό για το αν είμαστε σεξιστές εμείς που πληρώνουμε για να γαμήσουμε, γιατί ουσιαστηκά βλέπουμε την κάθε υποψήφια παρτενέρ σαν προϊόν και όχι τόσο σαν άνθρωπο (εξού και η βαθμολογίες εμφάνισης, αν θα την ξανασυναντούσαμε, πόσο ευχαριστημένοι είμαστε κλπ) και θέλω να μάθω τί πιστεύουν και οι άλλοι για αυτό το (φιλοσοφικό;) θέμα (όχι πως θα αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μας, καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους).
Αγαπητέ Μπράταν (επίτρεψέ μου λίγο common decency)
έτσι ακριβώς άρχισαν οι μεγάλες συνειδησιακές κρίσεις που συγκλόνισαν την γηραιά ήπειρο. Για τυπικούς, κριτικούς αν θες, εγκυκλοπαιδικούς με την απώτερη έννοια λόγους, αποφάσισαν κάποτε να βάλουν το δάχτυλό τους στον τύπο των ήλων,
(κανένας σ' αυτό το νταλαβέρι δεν αναρωτήθηκε δημόσια από πού το έσυραν, το τράβηξαν ή το έβγαλαν για να το βάλουν εκεί)
κι άρχισε ένας καυγάς, μια έριδα, ένας διχασμός, ένα σχίσμα, που ακόμα προοδεύει ακάθεκτο.
Εύγε για την ωραία σου τοποθέτηση και ναι, έτσι όπως το έθεσες, είμαστε σεξιστές, μετέχουμε αυτής της ουσίας, φέρουμε αυτή την υπόσταση, διαθέτουμε αυτή τη φύση,
και λυπάμαι που δεν ανέγνωσα τον σχολιασμό που φτάνει απ' τη δική σου τοποθέτηση στη δική μου. Οι λόγοι είναι μιας βίας ανώτερης των δυνάμεών μου.