Νέα

Είμαι αλκοολικός ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stype

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
provie........
ειμαι στην ηλικια σου και αντιλαμβανομαι σε ποσο δυσκολη θεση βρισκεσαι
λογω δουλειας επινα επι τουλαχιστον μια δεκαετια
ευτυχες το γεγονος οτι δεν ΄΄κολλησα΄΄
πιστευω πως πολλοι βρισκονται στην ιδια κατασταση με σενα ανεξαρτητως ΄΄εξαρτησης΄΄ και παρενεργειων
εγω προσωπικα καπνιζω σαν αραπης, ΄΄γιατι΄΄ δεν μπορω να το κοψω;
ολα οφειλονται στην ψυχικη σου κατασταση η οποια σου ΄΄επιβαλλει΄΄ τον αλκοολισμο
το ζητουμενο ομως ειναι ΄΄γιατι΄΄;
ειναι μεθοδος διαφυγης και απο που; ειναι μια κακη συνηθεια; ειναι τροπος ζωης;
μεγαλο το ευρος του θεματος και επι σειρα ετων απασχολει ψυχολογους και οχι μονο
νομιζω οτι χρειαζεται περισσοτερη προσπαθεια κυκλωμενη απο διαφορα τρυκ και πανω απο ολα η αντιμετωπιση οτι το ποτο καθως και οτιδηποτε αλλο μας ευχαριστει ειναι για την διασκεδαση μας και οχι για να μας καταβαλλει.
και σιγουρα πανω απ'ολα ο provios και τιποτα αλλο

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταυρο οταν λες "η πιθανότητα υγιή άτομα να γίνουν χρήστες" τι εννοεις, οτι ενας χρηστης ουσιων ειναι αρρωστος ? Εγω ας πουμε που εχω δοκιμασει-πειραματιστει με ολων των ειδων τις ουσιες και καθημερινα πινω το κρασακι μου (που ο ιδιος παραγω) ή την μπυρα μου και κανω και 2-3 μπαφους τη μερα, θεωρουμε αρρωστος?

Όχι παραλίμνιε, δεν εννοώ αυτό. Και εγώ πίνω (είπα πόσο), και καπνίζω (δυστυχώς), και έχω δοκιμάσει και πάρα πολλές ουσίες. Δεν κόλλησα όμως (με εξαίρεση το κάπνισμα) σε τίποτα, και με βάση αυτό δε με θεωρώ άρρωστο (με εξαίρεση το κάπνισμα όπως είπα).

"Άρρρωστος" είναι ο εξαρτημένος, αυτός που δεν το σταματάει no matter what. Και η λέξη δεν έχει εφαρμογή μόνο σε ουσίες που καταπίνουμε ή αναπνέουμε, έχει και στο τζόγο.

Θα μπορούσα να διορθώσω την φράση μου λέγοντας "μη χρήστες να γίνουν χρήστες", αλλά στο προχωράω.

Κανείς πάντως εδώ δεν με ρώτησε "και πως θα αποφύγουμε το πρόβλημα όπως το θέτεις?"

freddie krueger

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Thanoss RESPECT για την ενημερωση σου που ειναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΠαραθετω κι εγω κατι που βρηκα, αρκετα πιο συνοπτικο και πολυ πιο ταπεινο απο τη δικη σου ενημερωση: 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom