Η ιστορια γραφεται απο τους νικητες εγω αυτο ξερω
Πως μερικοι μερικοι μιλατε με σιγουρια για τετοια γεγονοτα χωρις να ησασταν εκει, δεν το καταλαβαινω
Η "κακη" ΕΣΣΔ και η "καλη" ΗΠΑ, ιστοριες γιαγριους
Ολοι τα ιδια σκατα ειναι
Πιστευε τα μισα απο αυτα που βλεπεις και τιποτα απο αυτα που ακους λεει ο σοφος λαος
Εγω δεν πιστευω τιποτα απολα αυτα και ποτε δε θα μαθουμε την αληθεια
Τιμωρε δεν είναι όλα τα ίδια.
Και θα σου το αποδείξω γιατί.
Το 1993 ανοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας. Με έκπληξη βλέπαμε ανθρώπους ξυπόλυτους με ρούχα της δεκαετίας του 40 χωρίς παπούτσια όλοι 30 κιλά ο κάθε ένας να έρχονται στην χώρα μας.
Στην Γερμανία ήμουν και έζησα και από το ανατολικό Βερολίνο πυροβολούσαν όποιον ήθελε να περάσει δυτική Γερμανία. Θυμάμαι φάση καποιος έφτιαξε αερόστατο να περάσει στην δύση.
Διάβασε λίγο την κατάσταση των ανθρώπων στην Ρωσία όσοι την επισκέφθηκαν δεκαετία 70 και 80 μιλούν για συνθήκες β Παγκοσμίου. Ρουμανία μέχρι να ψοφήσει το σιχαμα ο Τσαουσέσκου κυκλοφορούσαν με τα κάρα.
Ούτε ήταν ούτε τώρα είναι ίδια η ζωή ενός μέσου άνθρωπου Αμερική και Ρωσία. Η Αμερική και η δυτική Ευρώπη είναι το όνειρο κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει την ζωή του.
Δεν υπάρχει σύγκριση. Βρες έναν να θέλει να πάει να ζήσει σε αυτές τις χώρες. Ακόμα και τώρα 2024 έχουν κατάλοιπα που κάθε απλός άνθρωπος τα υπολογίζει.