Νέα

Εγχείρηση κιρσοκήλης

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
16 Σεπ 2014
Like
16
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε. Έχει κάνει κάποιος εγχείρηση κιρσοκήλης να τον ρωτήσω κάτι ? Ευχαριστώ

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Ρώτα. Εχω κάνει (αριστερά) προ 22 ετών με την τότε μέθοδο σε δημόσιο νοσοκομείο.

apalefta

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2017
Like
75
Πόντοι
0
Πριν 4 χρόνια έκανα εγώ και στις 2 πλευρες

Gademosavros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Like
1.118
Πόντοι
201
Έκανα πριν καιρό στο Ιατρικό , λαπαροσκοπικά , την επόμενη έφυγα

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.297
Πόντοι
5.097
γιατι κανετε μαλακιες?μια χαρα ειναι η κιρσοκηλη φαινονται και τα αρχιδια σας πιο μεγαλα. :confused: :confused: :confused:

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
Εκανα τον Απριλιο....30 λεπτα επεμβαση, κ την αλλη μερα σπιτι μου...

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
Aν σε δημόσιο, τότε πολυ καλή ειναι η ουρολογική κλινική του Σισμανόγλειου _..

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.156
Πόντοι
506

Κιρσοκήλη​

Η κιρσοκήλη είναι διάταση του πλέγματος των σπερματικών φλεβών με αποτέλεσμα την παλινδρόμηση του αίματος στις σπερματικές φλέβες. Το αίμα των όρχεων αποχετεύεται από ένα πλέγμα φλεβών, τις σπερματικές φλέβες, οι οποίες ανεβαίνουν πάνω από τον όρχι και μέσα από τον βουβωνικό πόρο περνούν στο εσωτερικό της κοιλιάς και καταλήγουν στην κάτω κοίλη φλέβα. Για πολλούς και διάφορους λόγους στις φλέβες αυτές παλινδρομεί το αίμα προς τα κάτω και διατείνονται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται και να ψηλαφώνται πάνω από τον όρχι. Η κιρσοκήλη δηλαδή είναι κάτι παρόμοιο με τους κιρσούς (φλεβίτις) που εμφανίζεται στα κάτω άκρα.

Η κιρσοκήλη είναι πολύ συχνή στο γενικό πληθυσμό, και μελέτες την υπολογίζουν σε ποσοστό 10-15%, ενώ εμφανίζεται ακόμη συχνότερα στους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας (20-40%) περίπου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η κιρσοκήλη εμφανίζεται ΑΡ. Βέβαια όποιος άνδρας έχει κιρσοκήλη δε σημαίνει ότι θα έχει και πρόβλημα στο σπέρμα του. Οι μισοί περίπου άνδρες με κιρσοκήλη θα έχουν παθολογικό σπερμοδιάγραμμα. Εάν εμφανιστεί σε νεαρές ηλικίες μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη των όρχεων. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπιο πόνο και ενόχληση στην πλευρά που εμφανίζεται.

Όταν η κιρσοκήλη δημιουργεί προβλήματα πρέπει να θεραπεύεται. Η θεραπεία της είναι χειρουργική. Υπάρχουν διάφορες επεμβάσεις αποκατάστασης κιρσοκήλης οι οποίες παρουσιάζουν μικροδιαφορές στην αποτελεσματικότητα και στις επιπλοκές τους. Η κεντρική ιδέα όμως όλων των επεμβάσεων αυτών είναι η σύγκλειση των σπερματικών φλεβών, έτσι ώστε το αίμα να μην παλινδρομεί προς τον όρχι και τον βλάπτει. Σήμερα η επέμβαση γίνεται με υποβουβωνική προσπέλαση μικροχειρουργικά, με μικρές τομές δύο εκατοστών και δεν διανοίγεται το κοιλιακό τοίχωμα και μύες. Η σύγχρονη αυτή μέθοδος χρησιμοποιεί χειρουργικό μικροσκόπιο ή μεγεθυντικές λούπες και βοηθά το χειρουργό να αναγνωρίσει καλύτερα τις σπερματικές φλέβες και να τις διαχωρίσει από τα λεμφαγγεία της περιοχής με καλύτερα αποτελέσματα στην τελική έκβαση της επέμβασης. Η νοσηρότητα της επέμβασης είναι μηδενική σχεδόν και η παραμονή του ασθενούς στην κλινική είναι μικρότερη από 24 ώρες. Η λαπαροσκοπική και η ρομποτική κιρσοκήλη, παρά το ότι είναι εύκολο τεχνικά να πραγματοποιηθούν, δεν προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα και απλώς αυξάνουν την πολυπλοκότητα και το κόστος της επέμβασης.

Μετά από επέμβαση αποκατάστασης της κιρσοκήλης τα αποτελέσματα στο σπέρμα δε φαίνονται αμέσως. Θα πρέπει να περάσουν 4 έως 6 μήνες για να φανεί βελτίωση στις παραμέτρους του σπέρματος. Είναι πάντως πολύ δύσκολο να προσδιορίσει κανείς σε ποιο βαθμό θα διορθωθεί το σπέρμα και αν ο άντρας θα καταστεί τελικά γόνιμος.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
...μια και αναφερθηκε το Δημοσιο..
ποια αξιολογειτε πως ειναι τα καλυτερα δυο-τρια
Το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ έχει από παλιά πολύ καλό ουρολογικό τμήμα με άξιους γιατρούς.

ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2020
Like
1.943
Πόντοι
206
Έκανα και γω πριν 22 χρόνια ....βελτιώθηκε πολύ η ποιότητα του σπέρματος μου... όλα καλά οπ ς τα λένε τα παραπάνω παιδιά

dimitriskozani

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2017
Like
184
Πόντοι
1
Έκανα πριν 6 χρόνια. 2 ώρες επέμβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο ολική νάρκωση, όλα πήγαν καλα την άλλη μέρα ήμουν σπίτι. Σπερμα ταύρου πλέον χαχα

akinho

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
1.796
Πόντοι
206
Είχα κάνει πριν 20 χρόνια στο νοσοκομείο της Πεντέλης (κοντά στο Νταού). Για φακελάκι δεν γνωρίζω γιατί ήμουν παιδάκι τότε. 2-3 μέρες είχα κάτσει συνολικά.
Παίζει αργότερα μετά από χρόνια να σου παρουσιαστεί και υδροκήλη στο ίδιο σημείο. Εμένα μου εμφανίστηκε μετά από 7-8 χρόνια και το είχα αναφέρει στο γιατρό ο οποίος μου είπε ότι είναι συχνό φαινόμενο μετά από κυρσοκηλη να εμφανίσεις υδροκήλη

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.608
Πόντοι
506
τι εναι παλι τουτο; ποια τα συμπτωματα για να παει καποιος στο γιατρο;

akinho

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
1.796
Πόντοι
206
τι εναι παλι τουτο; ποια τα συμπτωματα για να παει καποιος στο γιατρο;
Το @ γίνεται πολύ μεγάλο. Φτάνει το μέγεθος παλάμης. Δεν είναι ανησυχητικο. Δεν πονάς. Απλά είναι πολύ μεγάλο. Αν βάλεις πχ στενό παντελόνι, θα κάνεις θραύση ?
Ουσιαστικά μια από τις μεμβράνες που καλύπτουν το @ μπαζει νερά και γι'αυτό γίνεται γομάρι.
Δεν είναι κανόνας ότι μπορεί να συμβεί αυτό. Απλά ο γιατρός μου είχε πει τότε ότι έχει παρατηρηθεί πως όταν κάποιος κάνει κυρσοκηλη έχει αυξημένες πιθανότητες μετά από χρόνια να παρουσιάσει και υδροκήλη

Antidote

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2017
Κριτικές
35
Like
8.527
Πόντοι
6.246
Ο καθένας σίγουρα μπορεί να κάνει την επιλογή του πάνω στο θέμα.
Πάντως να αναφέρω ότι έμπιστος ουρολόγος μου είχε πει πως το χειρουργείο δεν είναι απαραίτητο αλλά πολλές φορές πιέζουνε για αυτό γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλουνε χρήματα.

akinho

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
1.796
Πόντοι
206
Ο καθένας σίγουρα μπορεί να κάνει την επιλογή του πάνω στο θέμα.
Πάντως να αναφέρω ότι έμπιστος ουρολόγος μου είχε πει πως το χειρουργείο δεν είναι απαραίτητο αλλά πολλές φορές πιέζουνε για αυτό γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλουνε χρήματα.
Βασικά το θέμα είναι ότι η κυρσοκηλη μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα και να μην μπορείς να κάνεις παιδί. Τουλάχιστον έτσι είχε πει τότε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom