Οταν θελει καποιος να επενδυσει τα χρηματα του, θελει σταδιακα να τα αυξησει. Σωστα;
Με αυτο ως βαση, την αυξηση και οχι τη μειωση, μπορουμε να πουμε τα εξης:
1) Ο χ τυπος που θα σου δωσει δωρεαν συμβουλες-πληροφοριες στο πως θα βγαλεις νομιμο χρημα, γνωριζεις εαν ο ιδιος εχει χρημα και αν εχουν πετυχει αρχικα για τον εαυτο του οι συμβουλες του;
2) Οταν μιλαμε για χρημα, εξαφανιζονται καθε ειδους εννοιες οπως φιλια, συγγενεια κτλπ. Δεν χωρανε αυτα οταν προκειται για χρημα. Εχουμε δει τα χειροτερα να συμβαινουν αναμεσα σε ανθρωπους και λαους ολοκληρους, για το χρημα.
3) Συμφωνα με το 2, γιατι καποιος που εχει βρει το τροπο να στο δωσει εσενα δωρεαν; Γιατι πολυ απλα να σε βαλει και εσενα στο παιχνιδι δωρεαν; Επειδη σε αγαπαει; Επειδη ειναι αναγκασμενος; Τιποτα απο τα δυο δεν συμβαινει, σχεδον ποτε.
4) Ολοι οι δωρεαν συμβουλοι, ποια ειναι η σχεση τους με το χρημα; Δηλαδη, δινω εγω συμβουλες για οδοντριατρικες επεμβασεις. Ποια ειναι η σχεση μου με το θεμα; Μηπως απλα εχω ακουσει-διαβασει διαφορες παπαριες και θελω απλα και εγω να δειξω οτι κατι γνωριζω και απλα γραφω και εγω τις δικες μου παπαριες;
5) Υπαρχουν ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ τυποι και εταιριες που λεγονται συμβουλοι επιχειρησεων. Ειδικα στο εξωτερικο, χρεωνουν ακομα και στο να σε ακουσουν απλα, ποσο μαλλον στο να σου πουν το οτιδηποτε. Λες αυτοι να χρεωνουν ετσι απλα για το χαβαλε ασκοπα; Φυσικα και οχι. Ειναι οι δουλεια τους και οταν λενε κατι το λενε μεσα απο γνωση γυρω απο το αντικειμενο, δεν σου λενε παπαριες. Σαφως και υπαρχουν χιλιαδες απο αυτους, ελαχιστοι ειναι οι σοβαροι και που εχουν βαρυτητα στα αυτα που λενε.
6) Οταν θες να τοποθετησεις καπου τα λεφτα σου στο να λειτουργησουν ως επενδυση και να σου αποδιδουν, σιγουρα δεν βγαινεις παγανια στο δωρεαν επιπολαια ουτε ρωτας ανθρωπους που δεν γνωριζεις καν και ασχετους με το αντικειμενο το τι θα κανεις.
7) Συνεση, μεγαλη προσοχη, σοβαροτητα, οχι βιασυνες, συλλογη και οργανωση πληροφοριων απο τους αρμοδιους πανω στο θεμα. Για αρχη, δαπανησε καποια χρηματα ωστε να μιλησεις με σοβαρους ανθρωπους που ειναι η δουλεια τους και να διαφυλαξεις το κεφαλαιο σου και να επενδυσεις σωστα.
8) Κανεις δεν θελει το καλο σου, ειδικα στο δωρεαν.
9) Οταν ποναει το δοντι μας, δεν βγαινουμε στα φορουμ και ζηταμε συμβουλες. Πηγαινουμε στον οδοντιατρο, πληρωνουμε την επισκεψη και αν χρειαστει θα παμε και σε δευτερο οδοντιατρο να παρουμε και μια δευτερη γνωμη. Απλη λογικη.
10) Ο μεγαλυτερος εχθρος του χ ανθρωπου που θα τον οδηγησει στο να χασει τα λεφτα του και να αποτυχει, ειναι ο ιδιος ο χ ανθρωπος λογω των εντελως λαθος και απαραδεκτων επιλογων που εκανε σε ολη τη διαδικασια απο "το εχω λεφτα να επενδυσω" εως το "δεν μου εμεινε τιποτα".
Θα βγουν τωρα οι διαφοροι ειδικοι να πουν τα δικα τους, και για διαστημικη τεχνολογια να τους ρωτησεις, εχουν γνωμη και για αυτο το θεμα. Δεν κολλανε, γνωριζουν τα παντα, ειναι ειδικοι στα παντα.
Και ολα αυτα, δωρεαν. Ετσι επειδη σε γουσταρουν και εισαι φιλος και αδερφος.