Νέα

Dragon’s Den II - το δάκρυ του νιπλή

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.890
Πόντοι
3.656
Μάλιστα έχει επιχείρηση με τζίρο 1.000.000 ευρώ το χρόνο και δεν τον θεωρείς επιχειρηματία.Οκ.
Ναι προφανώς....

Και κάποιος που έχει κληρονομήσει 22 πολ/κιες και εισπράτει 1.000.000 το χρόνο από μισθώματα δεν είναι επιχειρηματίας...και μπορεί να τις διαχειρίζεται με συνεργεία κτλπ....δεν είναι επιχειρηματίας.

Οι τζίροι δεν έχουν σημασία....αυτός προφανώς είναι ένας άνθρωπος που έτρεχε...τώρα τρέχει ο γιός του...και έτυχε να είναι γνωστός ανάμεσα σε γνωστούς στον χώρο αυτό.

Τώρα μην κολλάς στον όρο...όποιος έχει επιχείρηση είναι επιχειρηματίας...αλλά δεν ασχολούνται όλοι με την επιχείρηση τους με τον ίδιο τρόπο.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.576
Πόντοι
456
Ναι προφανώς....

Και κάποιος που έχει κληρονομήσει 22 πολ/κιες και εισπράτει 1.000.000 το χρόνο από μισθώματα δεν είναι επιχειρηματίας...και μπορεί να τις διαχειρίζεται με συνεργεία κτλπ....δεν είναι επιχειρηματίας.

Οι τζίροι δεν έχουν σημασία....αυτός προφανώς είναι ένας άνθρωπος που έτρεχε...τώρα τρέχει ο γιός του...και έτυχε να είναι γνωστός ανάμεσα σε γνωστούς στον χώρο αυτό.

Τώρα μην κολλάς στον όρο...όποιος έχει επιχείρηση είναι επιχειρηματίας...αλλά δεν ασχολούνται όλοι με την επιχείρηση τους με τον ίδιο τρόπο.
Αυτός λέγεται εισοδηματίας.Εδώ μιλάμε για έναν τύπο που δεν βρήκε κάτι έτοιμο αλλά το έχει στήσει μόνος του.Και πάλι και κάποιος που τα έχει κληρονομήσει και κάνει έστω διαχείρηση γιατί οι επιχειρηματίες ουσιαστικά πέρα από προσωπική εργασία κάνουν και διαχείριση (οικονομική,ανθρωπίνου δυναμικού κλπ κλπ) δεν μπορεί να καταλάβει όταν του λένε εσύ τι δίνεις;Και έτσι να ήταν όπως τα λες μπορεί να την στήσει μόνος του με συνεργεία talent managment.Τέλος πάντων για μένα εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι έχει 50% κέρδος στα λάχιστα άρα την επόμενη φορά που θα πάω για λάστιχα σίγουρα θα πιέσω για έκπτωση 20% στο νερό.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
30.157
Πόντοι
5.506
που ειναι ο νιπλης ρε παλιομουνοπανα?

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
Τέλος πάντων για μένα εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι έχει 50% κέρδος στα λάχιστα άρα την επόμενη φορά που θα πάω για λάστιχα σίγουρα θα πιέσω για έκπτωση 20% στο νερό.
δεν υπαρχει αυτο το κερδος,παραμυθι πουλαει...μονο σε περιπτωση που τα δινει και "μαυρα"..αναλογησου π.χ ενα λαστιχο 100ε εχει φπα 24%,φορο εισοδηματος 26%,και βαλε και την τιμη της χονδρικης..50ε δεν βγαινουν ....

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.576
Πόντοι
456
δεν υπαρχει αυτο το κερδος,παραμυθι πουλαει...μονο σε περιπτωση που τα δινει και "μαυρα"..αναλογησου π.χ ενα λαστιχο 100ε εχει φπα 24%,φορο εισοδηματος 26%,και βαλε και την τιμη της χονδρικης..50ε δεν βγαινουν ....
Δεν υπολογίζεις το ΦΠΑ έσοδα - έξοδα είναι αυτό.

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
Από Κίνα 10 ευρώ + 10 ευρώ το container που το μεταφέρει
10 επωνυμα δεν εχουν τοσο χονδρικη ουτε με σφαιρες αλλα ας πουμε ναι..80-20 ..60 βγαλε και ενα ποσο τα εξοδα του ,μισθοι ,ενσημα,δεν νομιζω να τα αλλαζει μονος του,,εφκα ,ρευματα ενοικια,αν εχει,δεν τον ξερω τον τυπο,και αφαιρεσε και 26% φορο εισοδηματος......κι αν μενει πανω απο 40ε τσεπη οκ,με συγχωρεις...

fordtoti

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2012
Like
546
Πόντοι
81
Δεν γίνονται αυτά που λέτε , κινεζικά λάστιχα έχουν 40-50€ , ο τύπος μεταπουλά επώνυμα Pirelli Michelin Bridgestone κλπ , και δεν παίζει αυτό το ποσοστό καθαρού κέρδους .
Απο εκεί και πέρα λένε τις παπάντζες τους για να πουλήσουν μούρη αλλά μην την πατήσουν σαν την Ελετσι …,

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.262
Πόντοι
6.515
Με τόσο ανταγωνισμό είναι δυνατόν να έχουν τα λάστιχα πανω απο 20% κέρδος?

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
24
Like
3.394
Πόντοι
4.587
Δεν γίνονται αυτά που λέτε , κινεζικά λάστιχα έχουν 40-50€ , ο τύπος μεταπουλά επώνυμα Pirelli Michelin Bridgestone κλπ , και δεν παίζει αυτό το ποσοστό καθαρού κέρδους .
Απο εκεί και πέρα λένε τις παπάντζες τους για να πουλήσουν μούρη αλλά μην την πατήσουν σαν την Ελετσι …,
εννοειται οτι δεν παιζουν..γενικα αν μεταπωλεις προιοντα επωνυμα πολυεθνικων και σου μενει ενα 15% εισαι πολυ ευχαριστημενος..αν τα πουλας ολα φανερα..φυσικα πουλαει και μαυρα και κονομαει

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.890
Πόντοι
3.656
Αυτός λέγεται εισοδηματίας.Εδώ μιλάμε για έναν τύπο που δεν βρήκε κάτι έτοιμο αλλά το έχει στήσει μόνος του.Και πάλι και κάποιος που τα έχει κληρονομήσει και κάνει έστω διαχείρηση γιατί οι επιχειρηματίες ουσιαστικά πέρα από προσωπική εργασία κάνουν και διαχείριση (οικονομική,ανθρωπίνου δυναμικού κλπ κλπ) δεν μπορεί να καταλάβει όταν του λένε εσύ τι δίνεις;Και έτσι να ήταν όπως τα λες μπορεί να την στήσει μόνος του με συνεργεία talent managment.Τέλος πάντων για μένα εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι έχει 50% κέρδος στα λάχιστα άρα την επόμενη φορά που θα πάω για λάστιχα σίγουρα θα πιέσω για έκπτωση 20% στο νερό.
δεν γνωρίζουμε την ιστορία του...και αυτά που λένε στην τηλεόραση εγώ τα ακούω βερεσέ...

όλοι όσοι πάνε εκεί έχουν περιθώρια 50,60, ακόμα και 80%.....μαλακίες....

δεν γνωρίζω τον χώρο των ελαστικών αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός....είμαι επίσης σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι ο επίσημος εισαγωγέας οπότε εντάξει....παίζει στα ίδια με τους υπόλοιπους....προσωπικά όταν λέει περίπου 40 με 50% με τζίρο 1.000.000 το μεταφράζω σε :

κάποτε κάναμε τζίρους κοντά στο μύριο με περιθώριο περίπου 30% (δηλαδή κάτι πολύ φυσιολογικό για την προ κρίσης Ελλάδα) και από τότε έχουμε ανεβοκατεβάσματα και τα πράγματα δεν είναι τόσο ωραία όσο τα λέω αλλιώς δεν θα ήμουν στην τηλεόραση αλλά στο μαιάμι να γαμάω το γκολντντιγκερ γκομενάκι από το κερατσίνι. :confused:

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.576
Πόντοι
456
δεν γνωρίζουμε την ιστορία του...και αυτά που λένε στην τηλεόραση εγώ τα ακούω βερεσέ...

όλοι όσοι πάνε εκεί έχουν περιθώρια 50,60, ακόμα και 80%.....μαλακίες....

δεν γνωρίζω τον χώρο των ελαστικών αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός....είμαι επίσης σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι ο επίσημος εισαγωγέας οπότε εντάξει....παίζει στα ίδια με τους υπόλοιπους....προσωπικά όταν λέει περίπου 40 με 50% με τζίρο 1.000.000 το μεταφράζω σε :

κάποτε κάναμε τζίρους κοντά στο μύριο με περιθώριο περίπου 30% (δηλαδή κάτι πολύ φυσιολογικό για την προ κρίσης Ελλάδα) και από τότε έχουμε ανεβοκατεβάσματα και τα πράγματα δεν είναι τόσο ωραία όσο τα λέω αλλιώς δεν θα ήμουν στην τηλεόραση αλλά στο μαιάμι να γαμάω το γκολντντιγκερ γκομενάκι από το κερατσίνι. :confused:
Ακριβώς.Το 30% με σκαμπανεβάσματα είναι αυτό που κυνηγάς συνήθως αν και στο τέλος θα σου βγεί από 22-28%.Αλλά αν είχα πραγματικά και εγώ σταθερά 25% ποσοστό κέρδους και εγώ στο Μαΐάμι θα ήμουν.Το θέμα όμως είναι ότι εμένα προσωπικά με την παπάτζα που είπε με ξενερώνει και δεν θα πάω στο μαγαζί του.Δεν θεωρώ ότι έκανε διαφήμιση μαλακία έκανε.Καλύτερα να διαφήμιζε ότι κατεβαίνει σε αγώνες δεν έπρεπε να μιλήσει για την επιχείρησή του και να τα φουσκώσει.Και άσε που δεν είχαν ιδέα τι λέγανε.Αυτοί είναι ακόμα στην αναλαμπή μια ιδέας.Που πας ρε καραμίτρο;τι το πέρασες;κουβέντα καφενείου;Απροετοίμαστοι ήρθαν.Όσο για τις επώνυμες μάρκες που λέτε ναι οκ τους έχουν ρίξει το ποσοστό το 15% αλλά μετά έχουμε και δευτερεύοντες εταιρείες που σου πασάρουν.Μην ξεχνάμε ότι η Dunlop έχει και την Goodyear,Continental,Sumimoto (Falken) που προφανώς εκεί αλλάζει το ποσοστό κέρδους.Λίγες φορές ξεκινήσατε με Goodyear και φτάσατε Falken για διάφορους λόγους;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.890
Πόντοι
3.656
Ακριβώς.Το 30% με σκαμπανεβάσματα είναι αυτό που κυνηγάς συνήθως αν και στο τέλος θα σου βγεί από 22-28%.Αλλά αν είχα πραγματικά και εγώ σταθερά 25% ποσοστό κέρδους και εγώ στο Μαΐάμι θα ήμουν.Το θέμα όμως είναι ότι εμένα προσωπικά με την παπάτζα που είπε με ξενερώνει και δεν θα πάω στο μαγαζί του.Δεν θεωρώ ότι έκανε διαφήμιση μαλακία έκανε.Καλύτερα να διαφήμιζε ότι κατεβαίνει σε αγώνες δεν έπρεπε να μιλήσει για την επιχείρησή του και να τα φουσκώσει.Και άσε που δεν είχαν ιδέα τι λέγανε.Αυτοί είναι ακόμα στην αναλαμπή μια ιδέας.Που πας ρε καραμίτρο;τι το πέρασες;κουβέντα καφενείου;Απροετοίμαστοι ήρθαν.Όσο για τις επώνυμες μάρκες που λέτε ναι οκ τους έχουν ρίξει το ποσοστό το 15% αλλά μετά έχουμε και δευτερεύοντες εταιρείες που σου πασάρουν.Μην ξεχνάμε ότι η Dunlop έχει και την Goodyear,Continental,Sumimoto (Falken) που προφανώς εκεί αλλάζει το ποσοστό κέρδους.Λίγες φορές ξεκινήσατε με Goodyear και φτάσατε Falken για διάφορους λόγους;
Δεν έχω ιδέα από μηχανές.

Ξέρω όμως ότι αν θες για παράδειγμα μια τετράδα λάστιχα συμβατικά για ιχ και γυρίσεις τα 4-5 γνωστά λαστιχάδικα τις ίδιες τιμές θα πάρεις πάνω κάτω...και η διαφοροποίηση θα είναι προς τα πάνω όχι προς τα κάτω...

Ξέρω επίσης ότι σε όλες τις εισαγωγές ο εισαγωγέας θέτει πάνω κάτω τις τιμές που θα πουλάς...δεν μπορεί ο ένας να πουλάει ένα κωδικό 100 ευρώ και ο άλλος 50.

Οπότε και οι διαφορές που παίζουν σχετίζονται περισσότερο με τα λειτουργικά έξοδα...και τον όγκο πωλήσεων

Επίσης αν έχεις παρατηρήσει σε αυτή την εκπομπή...όποιος πάει και φαίνεται να έχει ένα καλό περιθώριο κέρδους (συνήθως σε πιο κοροιδίστικα προιόντα) αποφεύγουν να πουν το περιθώριο...διότι πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας να έχεις ένα σταθερό κοινό και να πας να πεις εγώ κερδίζω 60%....σα να λες σας ξεβρακώνω.

Για αυτό σου είπα ότι αυτός δεν είναι επιχειρηματίας....μπορεί να έχει μια καλή μπίσνα επειδή έτυχε να είναι μέσα στους αγώνες...έχε καλό γκομενάκι όμως οπότε του το συγχωρούμε

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.262
Πόντοι
6.515
Μια χαρά διαφήμιση έκανε, ποσοι γνώριζαν οτι υπαρχει ελληνοπουλο που αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο?
100, 1000, 10.000 άνθρωποι?
Τώρα το γνωρίζουν 1 εκατ.
Σημαίνει πιο καλές πιο ευκολες χορηγιες

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.890
Πόντοι
3.656
Μια χαρά διαφήμιση έκανε, ποσοι γνώριζαν οτι υπαρχει ελληνοπουλο που αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο?
100, 1000, 10.000 άνθρωποι?
Τώρα το γνωρίζουν 1 εκατ.
Σημαίνει πιο καλές πιο ευκολες χορηγιες
Σιγά την επιτυχία ρε τύπε....δεν πουλάνε θήκες κινητών χορηγούς ψάχνουν....

το 1.000.000 άτομα θα τον έχουν ξεχάσει μέχρι αύριο το πρωί αν δεν τον ξέχασαν ήδη....

οι χορηγοί που βάζουν λεφτά σε τέτοιους το κάνουν για να προωθούνται στο περιβάλλον των αγώνων κάτι που το κάνουν ήδη....

διαφορά θα είχε εάν μπορούσαν με την παρουσία τους αυτή να κάνουν το άθλημα πιο δημοφιλές στον κόσμο....

forza23

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
6.131
Πόντοι
1.056
Ο τύπος με τα φαγητά τι φάση;

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)