Νέα

Δουλειες χωρις εξειδικευση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 97
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Υπαρχει η οποιαδηποτε δουλεια (περα απο χειρωνακτικες ή σερβιτορικες), που μπορεις να αξιοποιεις το ΜΥΑΛΟ σου χωρις εξειδικευση, πτυχια και προϋπηρεσια?

Εννοω, δηλαδη, να μπορεις να προσληφθεις και να αναδειχθεις επι τω εργω, βασει των ικανοτητων σου, παρακαμπτοντας ολη τη διαδικασια της επιλογης βιογραφικων κλπ/ Γιατι, μην τρελαθουμε, ουτε στο 5% των εργασιων δεν γινεται πληρης αξιοποιηση ΟΛΟΥ του γνωστικου υποβαθρου μιας συγκεκριμενης σχολης (οικονομικα, μαθηματικα, πολυτεχνεια και παει λεγοντας...)

Η ερωτηση ισχυει τοσο για Ελλαδα οσο και για εξωτερικο.
δεν εχεις την παραμικρη πιστοποιηση σε οτιδηποτε "και παει λεγοντας",δεν εισαι προθυμος για χειρονακτικη εργασια και εχεις μηδενικη προυπηρεσια..το βιογραφικο σου θα γραφει απλα ονομα,διευθυνση και facebook.

ακουγεσαι αρκετα ελκυστικη περιπτωση.

Μα εγω πολιτικος θα ηθελα να γινω. Ή δημοσιογραφος (συχνοτατα συγκλινουν).
Και θα τα εκανα, και τα δυο, ΠΑΡΑ πολυ καλα...
Αλλα δυστυχως δεν εχω κανενα κονε, γτ οι γονεις μου ειναι αυτο που λεμε "του λαου".
Ωστοσο, αλλα αναλογα επαγγελματα δεν νομιζω πως υπαρχουν (δηλ. επαγγελματα γενικων γνωσεων).
δεδομενων δε και των επαγγελματων που θεωρεις πως σου ταιριαζουν,
καταληγω στο συμπερασμα πως εισαι ενα τεμπελοσκυλο με μηδενικα προσοντα και κ μηδενικη ορεξη για μαθηση,
που θεωρει για καποιον ανεξηγητο λογο τον ευατο του καλυτερο απο τους αλλους..
το πιθανοτερο ειναι να βριζεις τους πολιτικους που μας εφεραν σε αυτη τη μοιρα,ενω παραλληλα θελεις να γινεις πολιτικος και λυπασαι που δεν εχεις μεσο για να το πετυχεις αυτο.

με λιγα λογια παιχτη μου,θελεις να προσληφθεις σε θεση που να πληρωνει,με μηδενικα αντικειμενικα προσοντα κ μηδενικη ορεξη για φυσικο καματο..δεδομενου οτι δεν εχεις κονε,και πως υπαρχουν πτυχιουχοι(δηλαδη ατομα με πιστοποιημενες δεξιοτητες σε ενα αντικειμενο) που εργαζονται 10ωρα για 4-5 κατοσταρικα ή ειναι ακομη και ανεργοι,ειναι πιθανοτερο να σε παρει αποψε τηλεφωνο η σκαρλετ γιοχανσον να περασεις απο το σπιτι της για να τη ξεκωλιασεις,παρα να βρεις δουλεια γενικα με τα μυαλα που κουβαλας και τις απαιτησεις που εχεις.

παρολαυτα,απο εμενα καλη τυχη!

moutsos21

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
28
Πόντοι
16
δεν εχεις την παραμικρη πιστοποιηση σε οτιδηποτε "και παει λεγοντας",δεν εισαι προθυμος για χειρονακτικη εργασια και εχεις μηδενικη προυπηρεσια..το βιογραφικο σου θα γραφει απλα ονομα,διευθυνση και facebook.

καταληγω στο συμπερασμα πως εισαι ενα τεμπελοσκυλο με μηδενικα προσοντα και κ μηδενικη ορεξη για μαθηση,
το πιθανοτερο ειναι να βριζεις τους πολιτικους που μας εφεραν σε αυτη τη μοιρα,ενω παραλληλα θελεις να γινεις πολιτικος και λυπασαι που δεν εχεις μεσο για να το πετυχεις αυτο.

με λιγα λογια παιχτη μου,θελεις να προσληφθεις σε θεση που να πληρωνει,με μηδενικα αντικειμενικα προσοντα κ μηδενικη ορεξη για φυσικο καματο..δεδομενου οτι δεν εχεις κονε,και πως υπαρχουν πτυχιουχοι(δηλαδη ατομα με πιστοποιημενες δεξιοτητες σε ενα αντικειμενο) που εργαζονται 10ωρα για 4-5 κατοσταρικα ή ειναι ακομη και ανεργοι,ειναι πιθανοτερο να σε παρει αποψε τηλεφωνο η σκαρλετ γιοχανσον να περασεις απο το σπιτι της για να τη ξεκωλιασεις,παρα να βρεις δουλεια γενικα με τα μυαλα που κουβαλας και τις απαιτησεις που εχεις.

τυπε μην το κοροϊδευεις,οι τσοντες δεν ζητανε κανενα προσον.οι μονοι τυποι που αποκλειονται απο τις τσοντες ειναι οι ευνουχισμενοι  :S
επισης οποιοι τυποι θελουν να γινουν κλεφτες,τσαντακηδες,ριφιφιδες,μπορουν να μπουν στο επαγγελμα ο,τι ωρα θελουν  :uzi:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ρε μαλακα, ο Ορεστης ειναι λεφτας.
Δεν το 'χεις πιασει ακομα??

Ουτε να δουλεψει εχει αναγκη, ουτε να διαβασει εχει αναγκη, ουτε να κανει το οτιδηποτε.

Στ' αρχιδια του ολα.

τυπε ακου τι εχω πιασει. δεδομενης της ηλικιας σου και της δυνητικης εξελιξης, γραφεις νεα κεφαλαια νεες εννοιες και με φωτεινα γραμματα που φτανουν απο την ακρη του συμπαντος μεχρι τον πυρηνα καθε πλανητη τη λεξη ΜΑΛΑΚΙΑ. ο πουπης ειναι μια παρανυχιδα μπροστα σου και ο διαγωνισμος μαλακιας ειναι οσο αντιπροσωπευτικος οσο λιγο μαρουλι στο δοντι σου.
και νιωθω οτι ειπα λιγα.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
τυπε μην το κοροϊδευεις,οι τσοντες δεν ζητανε κανενα προσον.οι μονοι τυποι που αποκλειονται απο τις τσοντες ειναι οι ευνουχισμενοι  :S
επισης οποιοι τυποι θελουν να γινουν κλεφτες,τσαντακηδες,ριφιφιδες,μπορουν να μπουν στο επαγγελμα ο,τι ωρα θελουν  :uzi:

δηλαδη οι μικροτσουτσουνοι μπορουν να γινουν πορνοσταρ οι κοιλαραδες μπορουν σε οσους δεν τους σηκωνετε ευκολα μπορουν να γινουν πορνοσταρ ακομα και εκει πρεπει να πληρεις καποια στανταρ δεν ειναι ολα ευκολα

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Εισαι ό,τι πρέπει για να κάνεις τον Κώνστα ή τον Μπάμπη!  :grin:

moutsos21

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
28
Πόντοι
16
δηλαδη οι μικροτσουτσουνοι μπορουν να γινουν πορνοσταρ οι κοιλαραδες μπορουν σε οσους δεν τους σηκωνετε ευκολα μπορουν να γινουν πορνοσταρ ακομα και εκει πρεπει να πληρεις καποια στανταρ δεν ειναι ολα ευκολα

τυπε στις τσοντες χιλιοι καλοι χωρανε.κυριολεκτικα ομως  :rockon:

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Θεματοθέτη μας δουλεύεις μου φαίνεται.Θες δουλειά όχι χειρωνακτική,χωρίς να έχεις τυπικά προσόντα όπως ένα πτυχίο ή μια προυπηρεσία και να βγάζεις και λεφτά?  :2funny:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ας πουμε, δουλειες οπως "Μαρκετινγκ", "Διαφημιση", "Διευθυντης Προσωπικου", "Δημοσιες Σχεσεις", "Διευθυντης καταστηματος τραπεζας", "Διευθυντης πωλησεων", θελουν το οποιοδηποτε ΤΥΠΙΚΟ προσον για να εκτελεστουν??
Πχ πρεπει να ξερεις οικονομικα για να εισαι διευθυντης σε τραπεζα και να εκδιδεις καρτες???

Περα απο εξειδικευμενους οικονομικους αναλυτες (τραπεζες - δμοσιο), νομικους, τεχνικους (τηλεφωνα, ΔΕΗ, κομπιουτερ) και μαστόρια, σχεδον κανεις αλλος ΔΕΝ δουλευει πανω σε γνωστικο υποβαθρο. Αντε, να βαλω και αγροτες - γεωπονους.
Κατα τ' αλλα, μιλαμε για εκατομμυρια μεσαζοντες, πωλητες, μικρο - επιχειρηματιες, εμπορους, μπαρμεν, γκαρσονια, ξενοδοχους (που τα κληρονομησαν)...

Και εδω ρωταω τι δουλεια θα μπορουσε να πιασει καποιος που δεν θελει να ακολουθησει "επιστημονικη" εξειδικευση, και μου λετε να παιζει στοιχημα με τον ματζεστικ. Ή να παει για αρχιμανδριτης  :jerking:

epic  :rockon:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Θεματοθέτη μας δουλεύεις μου φαίνεται.Θες δουλειά όχι χειρωνακτική,χωρίς να έχεις τυπικά προσόντα όπως ένα πτυχίο ή μια προυπηρεσία και να βγάζεις και λεφτά?  :2funny:
ας κατεβει για δημαρχος στις εκλογες....

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
τυπε στις τσοντες χιλιοι καλοι χωρανε.κυριολεκτικα ομως  :rockon:

Νομίζεις. Έχω φιλαράκι που παλεύει 3 χρόνια τώρα να μπει στις τσόντες και δεν μπορεί. Έχει στείλει βιογραφικό (!!) σε όλες τις εταιρίες, έχει πάρει τηλέφωνο, έχει ψάξει όλο το διαδίκτυο και δεν έχει ανταποκριθεί κανείς μέχρι στιγμής.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Βασικα, μπορω να κανω ακριβως ο,τι κανουν οι ΤΟΠ δημοσιογραφοι της χωρας (δεν εννοω Ευαγγελατους, Χατζηνικολαου και λοιπη πλεμπα - εννοω κανονικους δημοσιογραφους), αλλα, αυτη τη στιγμη, δεν υπαρχει δυνατοτητα να βιοποριζεσαι σαν δημοσιογραφος.
ΑΥΤΟ ειναι το προβλημά μου.

Απ' την αλλη, μπορω να καταλαβαινω καθε ειδους λογιστικη απεικονιση (ειτε ειναι ισολογισμοι, ειτε ειναι κρατικοι προϋπολογισμοι, ειτε ειναι διαφορα ισοζυγια και διαφορα στατιστικα), αλλα δεν θελω να κανω στενα λογιστικη δουλεια. Θελω μια απασχοληση που να απαιτει πιο "γενικες" γνωσεις/ Και ενασχοληση με πολλα διαφορετικα ζητηματα συγχρονως.

Γι' αυτο και τονισα "χωρις ειδικευση" (εννοωντας και χωρις επικεντρωση σε ενα συγκεκριμενο πραγμα - πχ "Ελεγχος των βιβλιων της Χ εταιρειας", ως Ορκωτος).

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
να συστησεις εταιρια συμβουλων παρεα με τον ορεστη. αχτυπητοι.

Ρε μαλακα, ο Ορεστης ειναι λεφτας.
Δεν το 'χεις πιασει ακομα??

Ουτε να δουλεψει εχει αναγκη, ουτε να διαβασει εχει αναγκη, ουτε να κανει το οτιδηποτε.

Στ' αρχιδια του ολα.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Υπαρχει μια μικρη ενσταση σε αυτα που αναφερεις:

Οταν δουλευω σε εναν χωρο, ΤΥΓΧΑΝΕΙ να κανω καλυτερα τα παντα απο τον οποιονδηποτε αλλο. (και προφανως δεν ισχυριζομαι πως δουλεψα στο CERN ή στη NASA, αλλα σε δουλειες γραφειου, ή "ενημερωσης")

Ηταν τελειως εμφανες οτι ετρεχα τα παντα στο φουλ, γτ οι αλλοι σερνονταν.

Κι αυτο το παρατηρησα 3 φορες, σε 3 διαφορετικες δουλειες.

Τελικα, εφυγα απο μονος μου.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Νομίζεις. Έχω φιλαράκι που παλεύει 3 χρόνια τώρα να μπει στις τσόντες και δεν μπορεί. Έχει στείλει βιογραφικό (!!) σε όλες τις εταιρίες, έχει πάρει τηλέφωνο, έχει ψάξει όλο το διαδίκτυο και δεν έχει ανταποκριθεί κανείς μέχρι στιγμής.
Μήπως είναι μικροτσούτσουνος?  :grin:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Εισαι ό,τι πρέπει για να κάνεις τον Κώνστα ή τον Μπάμπη!  :grin:

Μην το γελας.

Αυτοι ξερουνε 5 πραματα/ Σε αντιθεση με τους Πρετεντερηδες και τους Ευαγγελατους που ειναι τελειως τσολια

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ας πουμε, δουλειες οπως "Μαρκετινγκ", "Διαφημιση", "Διευθυντης Προσωπικου", "Δημοσιες Σχεσεις", "Διευθυντης καταστηματος τραπεζας", "Διευθυντης πωλησεων", θελουν το οποιοδηποτε ΤΥΠΙΚΟ προσον για να εκτελεστουν??
Πχ πρεπει να ξερεις οικονομικα για να εισαι διευθυντης σε τραπεζα και να εκδιδεις καρτες???

Περα απο εξειδικευμενους οικονομικους αναλυτες (τραπεζες - δμοσιο), νομικους, τεχνικους (τηλεφωνα, ΔΕΗ, κομπιουτερ) και μαστόρια, σχεδον κανεις αλλος ΔΕΝ δουλευει πανω σε γνωστικο υποβαθρο. Αντε, να βαλω και αγροτες - γεωπονους.
Κατα τ' αλλα, μιλαμε για εκατομμυρια μεσαζοντες, πωλητες, μικρο - επιχειρηματιες, εμπορους, μπαρμεν, γκαρσονια, ξενοδοχους (που τα κληρονομησαν)...

Ρε φίλε τι πίπες είναι αυτές που γράφεις; Που είμαστε, στο 1960 που τελείωνε ο άλλος το γυμνάσιο και τον βάζανε μέσα σε Τράπεζα γιατί ήταν ο μορφωμένος της εποχής; Τώρα παίζουν ειδικεύσεις του γνωστικού αντικειμένου της Τραπεζικής Χρηματοοικονομικής όχι μόνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο αλλά και σε διδακτορικό.

Και εγώ σου λέω πως, άντε -και- δεν έχεις το τυπικό προσόν. Πως στο διάολο θα αποδείξεις ότι είσαι ικανός να επιλεγείς για μία θέση στο Μάρκετινγκ - Διαφήμιση ή Πωλήσεις αν δεν έχεις ένα portfolio (επιτυχημένων) έργων ή προϋπηρεσία αντίστοιχη στον κλάδο των Πωλήσεων που απευθύνεσαι; Εγώ π.χ. που είμαι υποδιευθυντής πωλήσεων B2B σε εξαγωγική επιχείρηση, έχεις την εντύπωση ότι μπορώ να μεταπηδήσω ως πωλητής σε εγχώριο retail (π.χ. διευθυντής καταστήματος ειδών ρουχισμού); Ναι μεν το τυπικό προσόν, ονομάζεται τυπικό γιατί είναι ακριβώς αυτό (δλδ. όχι ουσιαστικό - όχι υποχρεωτικό), αλλά παραμένει σχεδόν προαπαιτούμενο όταν γίνεται εκλογή βιογραφικών και ΔΕΝ διαθέτεις καμία άλλη εργασιακή εμπειρία στον κλάδο που απευθύνεσαι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom