Καλησπέρα
Ακούω συνέχεια από γνωστούς, ότι πλέον στο δημόσιο δεν έχει κόσμο ( δηλαδή προσωπικό-υπαλλήλους) και είναι υποστελεχωμένο.
Βέβαια έχω την εντύπωση ότι εδώ στην Αθήνα δεν ισχύει κάτι τέτοιο στις Δημόσιες Υπηρεσίες λόγω ότι είναι πρωτεύουσα κλπ και πιστεύω ότι η υποστελέχωση του Δημοσίου ισχύει για επαρχίες-νησιά
Εσείς τι πιστεύετε?
Στα χαρτιά δεν είναι υποστελεχωμένο αλλά στην ουσία είναι.Αν π.χ. θες 50 άτομα να γίνει η δουλειά και έχεις 50 κόπρους βύσματα,50 που βαριούνται και 30 ικανούς το βάρος θα πέσει στους ικανούς.Οπότε ο άλλος θα δουλεύει για δύο και θα δυσανασχετεί για τον χαμηλό μισθό.Ομως ο κόπρος βύσμα και ο ψωλάς θεωρούν δικαίωμά τους τη θέση οτι την έχουν κατακτήσει με αγώνες σκούζουν και αυτοί.
Τώρα επειδή οι αποδοχές δημοσίου δε λένε είναι ακόμη χειρότερα.Ενας μη ψωλάς που παλιά θα δούλευε για κάπως λιγότερα από την αξία του τώρα μεταναστεύει εξωτερικό όπου παίρνει τριπλάσια για την ίδια δουλειά οπότε δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον ψωλά γιατί πέφτει η πίεση σε αυτόν.Ο ψωλάς λέει με τέτοια στελέχωση μόνη λύση η πτώση της ποιότητας και γίνεται φαύλος κύκλος.Εγώ ψωλάς είμαι αυτά κάνω,μην περιμένετε περισσότερα από εμένα,άλλοι πρέπει να τα κάνουν και δεν προσλαμβάνονται δεν είμαι εγώ το πρόβλημα αλλά ο άλλος,ο φανταστικός τύπος που έπρεπε να υπάρχει αλλά δεν υπάρχει και γιατί δεν υπάρχει τρέχα ψάξτο παγκόσμια συμφέροντα και συνωμοσίες,στην τελική φταίνε οι Νεφελίμ.
Γενικά δε βγάζεις άκρη είναι στυλ είναι αυτό που είναι γιατί έτσι είναι και αν ήταν αλλιώς πάλι το ίδιο θα ήταν γιατί θα ήταν αυτό που είναι.
Καλός είναι και ο φαταλισμός βέβαια έχει πλεονεκτήματα αυτό που λένε resilience του ελληνικού λαού,σφάξε με αγά μου να αγιάσω φάση.Πολλοί το γουστάρουν αυτό το resilience σου λέει εδώ είμαστε.
Αμα έβλεπες τις απόψεις ψωλάδων και πώς διατυπώνονταν η φάση ήταν όπου φύγει φύγει και προ κρίσης βέβαια.
Με την κρίση φάνηκε πάρα πολύ αυτό ειδικά με το 2015 που το σύστημα ξεβρακώθηκε.Φάνηκαν τι άξιζαν όλοι αυτοί.
Μέχρι τότε κάποιοι ρομαντικοί ψιλοπαπάρες μπορεί να είχαν ελπίδα αλλά όταν είδαν τα τεκταινόμενα νομίζω πρέπει να καταννόησαν πλήρως το πνεύμα των καιρών.