Νέα

Δημιουργία σελίδων - websites στο internet!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 44
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
θελω να μαθω να δημιουργω σελιδες στο internet και ψαχνοντας την ολη φαση-ρωτωντας κτλ κτλ- ειμαι σε ενα διλλημα :headbang: :think:
Οι μισοι μου λενε ξεκινα μονος σου (ειτε με βιβλια-ειτε μεσω internet)
Και οι αλλοι μισοι να παω σε καποια σχολη.
Φυσικα το κοστος της δευτερης επιλογης ειναι πολλαπλασιο απο αυτο της πρωτης.Αξιζει τον κοπο και κυριως τα χρηματα??(Σημειωση:ειμαι ασχετος απο αυτο το χωρο)
Απο την αλλη ομως πως να ξεκινησω μονος μου?Ποια βιβλια να παρω? και ολα τα συναφη ερωτηματα που προκυπτουν!!! :helpplea: :helpplea:
Κανοντας ενα googlaρισμα βρηκα καποιες σχολες(ορνερακης-win.net-qwerty studios-intergraphics...)αλλα ειμαι εντελως χαμενος!!Οποιος γνωριζει :helpplea:

Αν καταλαβα καλα, θελεις να μαθεις σαν χομπι.
Αν ειναι ετσι, εχεις παρα πολλες επιλογες βοηθηματων μεσω ιντερνετ.

Ενα καλο ξεκινημα ειναι να γραφτεις στο  freestuff.gr, να κανεις ενα ψαξιμο στο σαιτ και θα βρεις αρκετες λυσεις.

Ειναι απ τα παλιοτερα τεχνολογικα σαιτ στην ελλαδα, και πολλα μελη του ειναι επαγγελματιες στον τομεα.

zoogle

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
1) αν θες απλα να εχεις καποια ιστοσελιδα για επαγγελματικους ή απλα για το κεφι σου, υπαρχουν πολλα προγραμματα freeware και ακουλουθεις απλα τις οδηγιες του wizzard που θα εχουν. Δε χρειαζεται να εχεις γνωσεις προγραμματισμου.

2) τα καλυτερα προγραμματα για αναπτυξη και σχεδιαση ιστοσελιδων ειναι το Dreamwaever (εκδοση 8.0 και πανω) και το MS Visual Studio (.ΝΕΤ εφαρμογες, προγραμματισμος κτλ.)

3) στο διλημμα σου να πας σε σχολη ή να παρεις καποιο βιβλιο και να μαθεις μονος σου, εγω θα σου ελεγα να παρεις καποιο καλο εισαγωγικο βιβλιο για HTML/XHTML  και σε συνδυασμο με το Dreamweaver θα εισαι μια χαρα. Λιγη εξοικιωση με υπολογιστες να εχεις και ορεξη να μαθεις κατι που σε ενδιαφερει, και εισαι ενταξει. Καλες και οι σχολες αλλα πιο ουσιαστικη δουλεια κανεις μονος σου. Γνωμη μου βεβαια.

το "προβλημα" ειναι οτι αμα ξεκινησεις να μαθαινεις και σου αρεσει, τοτε αμα θες να μαθεις περισσοτερα για να κανεις καλυτερες ιστοσελιδες, πιο πολυπλοκες, κτλ. τοτε θα "λιωσεις" στον υπολογιστη και στο διαβασμα!!! βλεπε web development, ASP, .NET, SQL, JAVA, RSS και αλλα πολλα χαριτωμενα ακρωνυμια (!!) που κρυβουν πολλες μερες, ωρες διαβασματος και δουλειας.

ελπιζω να βοηθησα

veneto

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
78
Like
1.355
Πόντοι
6.195
Είμαι σε αυτόν τον τομέα οπότε να μερικές συμβουλές.
κατ'αρχην θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις. Δημιουργία ερασιτεχνικών-στατικών ιστοσελίδων για σενα (κάποια προσωπική σελίδα) η να γίνεις επαγγελματίας.
Για ερασιτεχνική χρήση πάρε το Frontpage και ένα βιβλιαράκι και σε μιά εβδομάδα θα έχεις κάνει την πρώτη σου σελίδα και θα είσαι ευτυχισμένος. Το Dreamweaver θα σου έρθει πιό δύσκολα, είναι πιό πολύπλοκο για αρχάριους. Μπορείς μετά αν έχεις όρεξη να προχωρήσεις και σε πιό βαθιά νερά. Ορεξη για διάβασμα να έχεις. Σιγα - σιγά θα βάλεις και κάποια javascript και the sky is the limit.
Αν θέλεις επαγγελματικά τα πράγματα είναι πιό δύσκολα. Θα σου πρότεινα να πάς σε κάποια σχολή και θα πρέπει να πάρεις και κάποια κατευθυνση Web Designer η Web Developer (η τελικά και τα δύο). Να δείς μέσα από την δουλειά δίπλα σε επαγγελματίες και να προχωρήσεις.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Είμαι σε αυτόν τον τομέα οπότε να μερικές συμβουλές.
κατ'αρχην θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις. Δημιουργία ερασιτεχνικών-στατικών ιστοσελίδων για σενα (κάποια προσωπική σελίδα) η να γίνεις επαγγελματίας.
Για ερασιτεχνική χρήση πάρε το Frontpage και ένα βιβλιαράκι και σε μιά εβδομάδα θα έχεις κάνει την πρώτη σου σελίδα και θα είσαι ευτυχισμένος. Το Dreamweaver θα σου έρθει πιό δύσκολα, είναι πιό πολύπλοκο για αρχάριους. Μπορείς μετά αν έχεις όρεξη να προχωρήσεις και σε πιό βαθιά νερά. Ορεξη για διάβασμα να έχεις. Σιγα - σιγά θα βάλεις και κάποια javascript και the sky is the limit.
Αν θέλεις επαγγελματικά τα πράγματα είναι πιό δύσκολα. Θα σου πρότεινα να πάς σε κάποια σχολή και θα πρέπει να πάρεις και κάποια κατευθυνση Web Designer η Web Developer (η τελικά και τα δύο). Να δείς μέσα από την δουλειά δίπλα σε επαγγελματίες και να προχωρήσεις.

To Frontpage έχει αποσυρθεί εδώ και 2 χρόνια... Πού ζεις;

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ένα εύχρηστο πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες, που κάποιος θα κάνει την δουλειά του... ;)

demonologos

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
προτεινω να μπεις εδω να κανεις ενα εισαγωγικο webminar να δεις αν εχεις το μερακι για να συνεχισεις περαιτερω.

zoogle

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
με μερικες βασικες γνωσεις web development και design ετσι ωστε να καταλαβαινεις καποιες ορολογιες και λειτουργιες του προγραμματος, το Dreamweaver μεχρι και καφε σου κανει!! By far το καλυτερο. Σου κανει τη δουλεια σου πιο ευκολη.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ένα εύχρηστο πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες, που κάποιος θα κάνει την δουλειά του... ;)

Δεν διαφωνώ, αλλά για κάποιον αρχάριο, μια καλή λύση είναι είτε το Joomla είτε το Drupal (κάποιο από τα δύο, έχει και Ελληνικό interface).

veneto

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
78
Like
1.355
Πόντοι
6.195
boobmaniac δεν ξέρω που ζείς εσύ αλλά εγώ ζώ μέσα στην δουλειά.
Αν πρόσεχες καλύτερα αυτά που γράφω θα έβλεπες ότι για έλεγα ότι για κάποιον αρχάριο είναι ότι πρέπει για να πάρει μιά μυρωδιά από το τι παίζει. Ούτε το Expession ούτε το Dreamweaver είναι προγράμματα που θα δώσουν γρήγορα την χαρά της δημιουργίας και θα σε κάνουν να θές να προχωρήσεις με μεγαλύτερη όρεξη. Μιά απλή στατικη σελίδα , το ανεβασμά της , ο εμπλουτισμός με κάποιο flash αργότερα, μετά κάτι πιό πολύπλοκο με PHP θα δώσουν γνώσεις και θα τον κάνουν να ψαχτεί αν θα χρειαστεί κάτι πιό βαρύ όπως το dreamweaver.
Επειδή δεν μιλάμε για βυζιά αλλά για δουλειά και μάλιστα για συμβουλές για κάποιους που αρχίζουν τώρα άσε να μιλάνε αυτοί που ξέρουν.
Το Joomla και το Drupal είναι CMS συστήματα και ίσως να είναι κάποιο επόμενο βήμα αφού καταλάβει τα βασικά της HTML και της Javascript.
Εκτός αν θεωρείς δημιουργία ιστοσελίδας να εγκαταστήσεις ένα Drupal και απλά να βάζεις mod που δημιουργούν αλλοι και να ανεβάζεις δημοσιεύσεις. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν χρειάζεται γνώσεις web development - designer. Το θέμα είναι να φτάσει να ενδιαφερθεί έτσι ώστε να φτιάξει και ο ίδιος ένα mod

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
boobmaniac δεν ξέρω που ζείς εσύ αλλά εγώ ζώ μέσα στην δουλειά.
Αν πρόσεχες καλύτερα αυτά που γράφω θα έβλεπες ότι για έλεγα ότι για κάποιον αρχάριο είναι ότι πρέπει για να πάρει μιά μυρωδιά από το τι παίζει. Ούτε το Expession ούτε το Dreamweaver είναι προγράμματα που θα δώσουν γρήγορα την χαρά της δημιουργίας και θα σε κάνουν να θές να προχωρήσεις με μεγαλύτερη όρεξη. Μιά απλή στατικη σελίδα , το ανεβασμά της , ο εμπλουτισμός με κάποιο flash αργότερα, μετά κάτι πιό πολύπλοκο με PHP θα δώσουν γνώσεις και θα τον κάνουν να ψαχτεί αν θα χρειαστεί κάτι πιό βαρύ όπως το dreamweaver.
Επειδή δεν μιλάμε για βυζιά αλλά για δουλειά και μάλιστα για συμβουλές για κάποιους που αρχίζουν τώρα άσε να μιλάνε αυτοί που ξέρουν.
Το Joomla και το Drupal είναι CMS συστήματα και ίσως να είναι κάποιο επόμενο βήμα αφού καταλάβει τα βασικά της HTML και της Javascript.
Εκτός αν θεωρείς δημιουργία ιστοσελίδας να εγκαταστήσεις ένα Drupal και απλά να βάζεις mod που δημιουργούν αλλοι και να ανεβάζεις δημοσιεύσεις. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν χρειάζεται γνώσεις web development - designer. Το θέμα είναι να φτάσει να ενδιαφερθεί έτσι ώστε να φτιάξει και ο ίδιος ένα mod

Μα χρησιμοποιώντας το ίδιο σκεπτικό, μίλησα για το Drupal και το Joomla... Να πάρει ο αρχάριος τα έτοιμα modules να παίξει λίγο με αυτά και από εκεί και πέρα αν τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί παραπάνω, πιο επαγγελματικά, να πάει σε μια σχολή, να μάθει καλύτερα και σωστότερα.

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που όντας επαγγελματίας προτείνεις σε άλλους τη λύση του clopyright. Εσύ στη δουλειά σου κόπιες χρησιμοποιείς;

bazogamias

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Γιατί ρε παιδιά?

Εγώ από το έμαθα. Βέβαια ξέχασα να αναφέρω ο,τι είμαι ήδη προγραμματιστής και μου ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα. Χμ... Sorry.

:)

veneto

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
78
Like
1.355
Πόντοι
6.195
Δεν βλέπω που συστήνω το clopyright, καθαρά συμπέρασμα δικό σου. Στην δουλεία μου, δυστηχώς η ευτυχώς, δεν γίνεται να έχεις κόπιες αλλά ούτε και απλά pcάκια. Πάντως σε ΙΕΚ που έχω διδάξει είχε μία άδεια για τα μάτια και μόνο (Ελλάς το μεγαλείο σου).
Για να πάρει και να παίξει θα πρέπει να ξέρει τα βασικά αλλιώς θα μπλεχτεί και θα τα παρατήσει. Μπορεί εσύ να θεωρείς εύκολη την μετατροπή ενός PHP προγράμματος αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για κάποιον αρχάριο. Αν δεν ξέρεις τα tags είναι δυνατόν να προχωρήσεις και σε συνδέσεις βάσεων ? ? Όταν έχεις κάποιον που δηλώνει αρχάριος θεωρείς ότι δεν ξέρει τίποτα και πάς από την αρχή, από τα βασικά.
Μην κάνουμε το λάθος και ότι εμείς θεωρούμε αυτονόητα είναι γνωστά και στους άλλους.
Τέλος πάντων, ο σκοπός μου δεν ήταν να ανοίξω συζήτηση μαζί σου, άλλωστε εσύ ξεκίνησες, απλά να δηλώσω την γνώμη μου σε αυτόν που την ζήτησε.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Προγραμματα υπαρχουν αρκετα στο ιντερνετ οπως και βοηθηματα, σαιτ που μπορει καποιος να παρει γνωμες κλπ.

Αν ενδιαφερεται καποιος να μαθει, δεν θα δυσκολευτει σ αυτο.

Οπως εγραψα πιο πανω, το καλυτερο για το φιλο ειναι να γραφτει και σε ενα τεχνολογικο σαιτ (το freestuff.gr ειναι ενα απο τα καλυτερα στην ελλαδα) και να διαβασει 5-6 γενικα πραγματα για να ξεκινησει.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
καλημερα παιδες
μου δωσαν το username και το pass ths ftp και μου ειπαν κανε δουλεια
γνωριζει καποιος μηπως εκτος απο αυτα τα δυο χρειαζομαι και καποιο αλλο στοιχειο για να ανεβασω μια σελιδα?

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Χρησιμοποίησε έναν ftp client όπως είναι ο filezilla γράψε την δ/νση ftp της σελίδας σου και χρησιμοποίησε τα username & password.Θα μπεις στα folders της σελίδας σου που σου έχουν κάνει εγκατάσταση από την εταιρεία.Εκεί θα βρεις ένα folder που λέγεται www.
κάνεις διπλό κλικ και μπαίνεις εκεί.Εκεί θα ανεβάσεις όλα τα αρχεία html που έχεις φτιάξει.Το βασικό θα έχει το όνομα "index.html" τα άλλα μπορούν να έχουν διάφορα ονόματα π.χ "page1.html" "page2.html" κλπ. Χωρίς τα εισαγωγικά εννοείται.

Ελπίζω να βοήθησα.

Κώδικας:
Γιατί δε φαίνεται η απάντηση μου;

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
τελικα βρηκα ενα σάιτ με ετοιμα templates και προσθετωντας λιγο java εφτιαξα το σάιτ που παραθετω,
και στο οποιο ειστε ολοι ευπροσδεκτοι.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Χρησιμοποίησε έναν ftp client όπως είναι ο filezilla γράψε την δ/νση ftp της σελίδας σου και χρησιμοποίησε τα username & password.Θα μπεις στα folders της σελίδας σου που σου έχουν κάνει εγκατάσταση από την εταιρεία.Εκεί θα βρεις ένα folder που λέγεται www.
κάνεις διπλό κλικ και μπαίνεις εκεί.Εκεί θα ανεβάσεις όλα τα αρχεία html που έχεις φτιάξει.Το βασικό θα έχει το όνομα "index.html" τα άλλα μπορούν να έχουν διάφορα ονόματα π.χ "page1.html" "page2.html" κλπ. Χωρίς τα εισαγωγικά εννοείται.

Ελπίζω να βοήθησα.

Κώδικας:
Γιατί δε φαίνεται η απάντηση μου;
αυτη η ftp σελιδα ειναι το ονομα της σελιδας?πχ η ειναι κατι αλλο?

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom