Νέα

Δίλημμα: Ελλάδα ή Αραβία για δουλειά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pitas00
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pitas00

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
49
Πόντοι
6
Μάγκες, θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το εξής δίλημμα..δουλειά στην Ελλάδα με ένα χιλιαρικο καθαρα και ξύσιμο η δουλεια στην αραβια με 3500 καθαρα όλα πληρωμενα αλλα με 72 ωρες δουλειας τη βδομαδα (καλα βλέπετε ))

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Μάγκες, θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το εξής δίλημμα..δουλειά στην Ελλάδα με ένα χιλιαρικο καθαρα και ξύσιμο η δουλεια στην αραβια με 3500 καθαρα όλα πληρωμενα αλλα με 72 ωρες δουλειας τη βδομαδα (καλα βλέπετε ))
Ελλάδα εννοείται. :grin:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
αραβια ;)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.563
Πόντοι
12.756
στην Αραπιά πηγαινε τυπε

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Φίλος μου παράτησε την μόνιμη δουλειά που είχε σε νοσοκομείο (μηχανολόγος μηχανικός) και πήγε στην Αραβία.
Τα λεφτά που έπαιρνε στο δημόσιο είχαν πέσει στα χίλια κάτι από 1800 που ήταν.
Τα λεφτά στην Αραβία είναι γύρω στα τρία χιλιάρικα καθαρά.
Στο νοσοκομείο ασκούσε χρέη προϊσταμένου και με τις λαμογιές που γινόταν, έπαιζε κάθε μέρα το κεφάλι του κορώνα γράμματα να του φορέσουν βραχιόλια.
Στην Αραβία είναι απλά υπάλληλος που κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά και άλλοι είναι υπεύθυνοι για την πορεία του έργου.
Το ωράριο βέβαια είναι ένα θέμα, μιας και εδώ εργαζόταν πενθήμερο και 7ωρο και εκεί εργάζεται καθημερινά και γύρω στο 10ωρο, εκτός της Παρασκευής, που είναι ημιαργία και καλά για τους μουσουλμάνους.
Βέβαια πριν διοριστεί στο δημόσιο, εργαζόταν σε μια παρόμοια εταιρεία στην Τζέντα της Αραβίας, οπότε ήξερε από πρώτο χέρι τι παίζεται εκεί κάτω. Γι' αυτό κιόλας πήγε ξανά, χωρίς να το πολυσκεφτεί.
Θυμάμαι όταν είχε έρθει Ελλάδα και είχε πολλά φράγκα, είχε αγοράσει μετρητοίς ένα Saab και ένα kawasaki Ζ-750.
Αυτά αναπόλησε και την έκανε ο άνθρωπος.
Δεν ξέρω αν έκανε καλά ή όχι, ο χρόνος θα δείξει, προσωπικά πάντως δεν θα το έκανα, ειδικά αν είχα σταθερή δουλειά.

OP
OP
P

pitas00

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
49
Πόντοι
6
τι να παει να κανει εκει ρε τυπε
εκει θα χρειαζεται να δουλευει :S
φιλε απολυτε με εχεις πιασει..μια ζωη εδώ ελλαδαρα την εχω βγαλει με φραπεδιες και ξυσιμο στις δουλειες..αυτό είναι το θεμα μου ..θα την παλεψω με τις υπερωριες?

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.563
Πόντοι
12.756
φιλε απολυτε με εχεις πιασει..μια ζωη εδώ ελλαδαρα την εχω βγαλει με φραπεδιες και ξυσιμο στις δουλειες..αυτό είναι το θεμα μου ..θα την παλεψω με τις υπερωριες?
καποια στιγμη θα χρειαστει να δουλεψεις , ας ειναι τουλαχιστον εκει , που  θα σε πληρωνουν καλα

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Αστο φίλε γιατι το βλεπω δυσκολο αθλημα για εσενα την δουλεια.Ασε να παει κανενας αλλος που εχει πιο αναγκη .

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
εμ δεν σε καταλαβα εγω τυπε :grin:

τυπε κατσε ελλαδα  :rockon:

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
387
Πόντοι
36
Καλημέρα.. θέλει πολύ σκέψη το πράμα..πάντως 3500 δεν ειναι και φοβερό ποσό αν συνυπολογίσεις σε ποιά χώρα πας..πόσο θα δουλεύεις.. τι συνθήκες θα συναντήσεις εκεί, ήθη έθιμα κλίμα κλπ..αν αφήνεις κάτι σημαντικό εδώ πχ μια σχέση..Πάντως και εδώ οι προοπτικές είναι σχεδόν μηδενικές, οπότε αν είχα άκρες θα το σκεφτόμουν σοβαρά

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1

Τύπε αν την βγάζεις εδώ με 1000 γιούρια και χωρίς τρελές περικοπές, εγώ θα έμενα εδώ.
Τώρα αν εδώ με τα 1000 δεν την παλεύεις ή ζεις πολύ περιορισμένα, τότε θα το σκεφτόμουν.
Μην ακούτε μπαρούφες πάντως, η εταιρείες έχουν κόψει ταρίφα τους μισθούς για την Αραβία, ενώ παλιότερα ήταν περισσότερα.
Να ξέρεις πως η ζέστη είναι ανυπόφορη, ναι μεν θα πας σε εστιατόριο και θα φας ποιοτικά και σαν πούστης πολύ φτηνά, αλλά μια μπύρα θα την ψάχνεις με κιάλια και όταν την βρεις θα κοστίζει 10-15 ευρώ :)
Μετά από παρέες φιλίες, αν δεν έχεις, είναι ζόρι, με 10-11 ώρες δουλειά την ημέρα σχεδόν δεν σου μένει χρόνος για τίποτα άλλο.
Και οκ, ναι μεν 3000 χιλιάρικα.... αλλά για να πεις να μαζέψεις ένα ποσό πχ μια 100.000 για να πεις πως κάνεις κάτι άλλο είτε εδώ, είτε σε άλλη χώρα, θα σου πάρει 3-4-5 χρόνια.
Βέβαια να ξέρεις πως μιλάς με άνθρωπο που θεωρεί μαλακία να πας να γαμηθείς στην δουλειά και να πας να αγοράσεις ένα κωλάμαξο ή μια μηχανή (πεταμένα λεφτά) εγώ κάπου θα τα επένδυα, ή σε επιχείρηση ή σε κάτι τέλος πάντων, σιγά μη πάω να δουλέψω 10 ώρες την ημέρα και να πάω να τα σκάσω στην κάθε κωλοεταιρεία, θα κοίταζα να τα βάλω κάπου και να έχω ένα κάποιο κέρδος, ώστε στο μέλλον να δουλεύω λιγότερο

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Καλημέρα.. θέλει πολύ σκέψη το πράμα..πάντως 3500 δεν ειναι και φοβερό ποσό αν συνυπολογίσεις σε ποιά χώρα πας..πόσο θα δουλεύεις.. τι συνθήκες θα συναντήσεις εκεί, ήθη έθιμα κλίμα κλπ..αν αφήνεις κάτι σημαντικό εδώ πχ μια σχέση..Πάντως και εδώ οι προοπτικές είναι σχεδόν μηδενικές, οπότε αν είχα άκρες θα το σκεφτόμουν σοβαρά
Όντως, για μένα εξαρτάται από το πόσο ζορισμένος είσαι, αν την παλεύεις μένεις και το αφήνεις για αργότερα, έτσι κι αλλιώς όσοι πάνε εκεί κάθονται λίγο καιρό πάνε 6 μήνες, 1 χρόνο, έρχονται πίσω εδώ, και ξανά τα ίδια, οπότε δεν είναι και κανένα λαχείο, θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στο μέλλον.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
ένα χιλιαρικο καθαρα και ξύσιμο
δουλεια στην αραβια με 3500 καθαρα

Καλό ταξίδι.
Να πας, να γίνεις άνθρωπος.
Όχι τόσο για τα λεφτά (που καλά είναι κι αυτά), αλλά γιατί εδώ δεν υπάρχει μέλλον.
Και τα 1.000 θα λιγοστέψουν κι άλλο.

Και να μας γράφεις.

Επισκέπτης

Τι δουλεια ειναι ρε μαγκα ? Καμια θεση και για μας εχει ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Hi xxxxxxxxxxxx

I wanted to share you again that company budget is $13.000SGD + 3 month bonus and +AWS. (7.500*16=120.000 euro) Company will only provide visa if you will be selected.

Business Travel and other expenses is not shared with us by the client.That you can discuss from your side in the interview.

:grin:

OP
OP
P

pitas00

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
49
Πόντοι
6
Hi xxxxxxxxxxxx

I wanted to share you again that company budget is $13.000SGD + 3 month bonus and +AWS. (7.500*16=120.000 euro) Company will only provide visa if you will be selected.

Business Travel and other expenses is not shared with us by the client.That you can discuss from your side in the interview.

:grin: τι είναι αυτό, τρώγεται?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom