Ώπα ρε "θεριακλήδες" που θα κάνετε κι εξέγερση αν σας κόψουνε το κάπνισμα!
Και για να τα λέμε τα πράγματα ΣΩΣΤΑ και όχι με παραπληροφόρηση, ΠΟΙΟΣ σας απαγόρευσε να καπνίζετε? Εφόσον καπνίζετε σε ΔΙΚΟ σας χώρο, στο ΔΙΚΟ σας σπίτι, στο ΔΙΚΟ σας αυτοκίνητο, καπνίστε όσο θέλετε - και 10 πακέτα την ημέρα ακόμη! Κανείς δεν σας σταματάει! Αλλά ΟΧΙ! Αισθάνεστε "πνιγμένοι" που δεν μπορείτε να καπνίζετε στο σπίτι ενός ΜΗ καπνιστή, στο αυτοκίνητο ενός ΜΗ καπνιστή, στο ασανσέρ, το λεοφορείο, το γραφείο, το κατάστημα, το κέντρο διασκέδασης κλπ που βρίσκεται ένας ΜΗ καπνιστής. Ναι, μεν ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πως το κάπνισμα προκαλεί ΣΟΒΑΡΕΣ βλάβες στην υγεία και με ΔΙΚΗ σας ευθύνη προκαλείτε κακό στον εαυτό σας... αλλα αυτό δεν φτάνει! Πρέπει να υποφέρουν κι άλλοι (αθώοι) μαζί σας για να μπορείτε να "ξεδίνετε". Πρέπει να υποφέρει μαζί σας πχ. το παιδί σας, η σύζυγός σας, ο συνεργάτης σας, ο Χ άγνωστος που έχει την ατυχία να βρίσκεται στο διπλανό τραπέζι του εστιατορίου στο οποίο τρώτε κλπ. Ε?
ΟΚ, λοιπόν... να σας δώσω ένα παράδειγμα κι ελπίζω να πιάσετε το νόημα: Ας υποθέσουμε λοιπόν, πως εγώ την ΒΡΙΣΚΩ να κατουράω και να χέζω χωρίς να "καταπιέζομαι" από οργανωμένες τουαλέτες. Άρα λοιπόν, ΑΝ ή ΟΤΑΝ μου έρθει, θα κατουρήσω και θα χέσω στο πάτωμα ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ σας, όπου κι αν βρίσκομαι! Είτε στο σαλόνι του σπιτιού σας, είτε στο αυτοκίνητό σας, είτε στο ίδιο ασανσέρ, λεοφορείο, γραφείο, κατάστημα, κέντρο διασκέδασης κλπ μαζί σας. Δεν θα χέζω πάνω στα παπούτσια σας, ούτε θα κατουράω το παντελόνι σας (ε, μπορεί να σας πιτσιλάω λίγο... αλλά πως κάνετε έτσι?)! Να... λίγο πιο 'κει θα πηγαίνω! Τόσο πολύ σας ενοχλεί πια?
Θα σας άρεσε κάτι τέτοιο? Ασφαλώς και όχι! Άρα λοιπόν, μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ προβλέπει η νομοθεσία? Κανείς δεν σας απαγόρευσε ούτε σας εμπόδισε κύριοι καπνιστές να υποστείτε τις βλαβερές συνέπειες του εθισμού σας (κάθε άλλο μάλιστα, έχετε ελευθερη βούληση) σε χώρο και με τρόπο που δεν θα ενοχλείτε άλλους! Γιατί πρέπει σωνει και καλά να ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ άλλοι για τα δικά σας βίτσια? Αυτό θεωρείτε εσείς "δημοκρατία"? Είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ πως ο λογικά σκεπτόμενος καπνιστής, ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ το κακό των γύρω του και από μόνος του και χωρίς την επιβολή Νόμου φροντίζει να προφυλάσει τους συνανθρώπους του από τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Είμαι επίσης βέβαιος, πως υπάρχει και μια άλλη κατηγορία θα συνεχίσει να φυσά επιδεικτικά τον καπνό στα μούτρα ανθρώπων που και δεν καπνίζουν και κινδυνεύουν από τον καπνό - είναι οι γνωστοί μαλάκες και στο χέρι μας (καπνιστών και μη καπνιστών) είναι να αποκτήσουν (έστω και με το ζόρι) ΑΓΩΓΗ ανθρώπου που ζει σε οργανωμένη κοπινωνία και όχι σε σπηλιά!