Κοίτα, το έχω πει κι άλλες φορές, δεν θα κουράζομαι να το λέω, ότι η υποβάθμιση των επίμαχων γειτονιών του κέντρου οφείλεται κυρίως στο νταραβέρι των ναρκωτικών - το οποίο περιέργως δεν βλέπω να θίγεται πουθενά από τους υπέρμαχους της καθαρότητας της φυλής - και όχι στον υπερπλυθησμό των λαθρομεταναστών που είναι κυρίως "αισθητικό" πρόβλημα για τους περισσότερους.. Άσε που η χωροθέτηση των ναρκωτικών είναι πιο στοχευμένη και ελεγχόμενη... κεντρικά εννοώ..
Επίσης, η εγκατάλειψη τόσο μεγάλου αριθμού κτηρίων στο κέντρο και η μη προστασία τους δεν είναι ευθύνη κυρίως των ιδιοκτητών που οι περισσότεροι είναι Υπηρεσίες και Φορείς;
Μετά φταίνε οι άστεγοι όταν τα καταλαμβάνουν;
Γιατί οι περίοικοι δεν κυνηγάν τους ιδιοκτήτες αλλά τα εύκολα θύματα;
Ως κάτοικος από επιλογή τέτοιας περιοχής μπορώ να πω γενικά ότι :
Οι πακιστανοί/μπαγκλαντές είναι, παραδόξως, από τους πιο ήσυχους και καθαρούς γείτονες αλλά συνήθως ζουν πολλοί μαζί και μόνον άντρες οπότε υπάρχουν κάποια αντικείμενικά θέματα, αλλά δεν έχουν ροπή στη βρωμιά..
Οι ανατολικοευρωπαίοι (Βουλγαρία, Ρουμανία κτλ), ιδίως οι γυναίκες, από τους πιο βρώμικους και φασαριόζους με την έννοια του σταρχιδισμού -αν και πια νόμιμοι πολίτες της ΕΕ ;)
Οι Αλβανοί, κατά 99% οικογενειάρχες και οικονόμοι, κάνοντας το σκατό τους παξιμάδι για να πάρουν σπίτι - ανοίξουν μαγαζί..
Οι Ιράν / Ιράκ / Κούρδοι, γενικά ήσυχοι και καλόβολοι, κοιτούν τη δουλειά τους.. αν έχουν.. Αν δεν έχουν κάνοντας επιχειρηματικά σχέδια.. Γενικά έχουν μπέσα και αν τους ευεργετήσεις δεν το ξεχνάνε..
Οι Αφρικανοί δεν ξέρω.. αλλά γενικά νομίζω πως έχουν μια ροπή στο "εύκολο" κέρδος χωρίς ηθικές αναστολές..
Οι Έλληνες............... κάτι στριμμένοι παπούδες δηλαδή, οι χειρότεροι όλων..
Βάζοντας φωτιές σε φωταγωγούς για να τα ρίξουν στους "ξένους", περιφερόμενοι όλη μέρα ρουφιανεύοντας, χώνοντας την ουρά τους σε ποια γκόμενα φέρνω σπίτι και άλλα πολλά..Όσοι έλληνες ιδιοκτήτες είναι νεότεροι περιμένουν να πάρει αξία η περιοχή.. Όσοι έλληνες γείτονες είναι στην ηλικία μου και φίλοι μου είναι ή καλλιτέχνες ή καλλιτεχνίζοντες..
Ας πει κι ο γείτονας από το
Μεταξουργείο που έβριζε πιο πάνω, τη γνώμη του..