liomas.... εύχομαι να περάσεις φανταστικά εκέι που βρίσκεσαι με τα ασιατικά ...μπιμπελό !
Σχετικά με το θέμα :
Διάβασα με προσοχή τα περισσότερα ποστ των φίλων.
Θέλω να σημειώσω το εξής . Η αστυνομία όντως έχει έλλειμα εκπαίδευσης.
Εκεί μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά.
Επίσης , πραγματικά υπάρχουν και καλοί (ευσυνείδητοι) και κακοί (ρεμάλια ) αστυνομικοί.
Υπάρχουν και μάχιμα παιδιά (τους έχουμε δει να έχουν καλές επιδόσεις σε εγκληματικές ενέργειες, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας τους δράστες, κι ας έχουν μετά συνέπειες), υπάρχουν όμως και οι άσχετοι, που απλά μετράνε μέρες μέχρι να βγεί ο μήνας για να πάρουν το μισθό.
Υπάρχουν αστυνομικοί που σέβονται τον πολίτη ( μου έχει τύχει να με ελέγξουν και ήταν ευγενέστατοι και διακριτικότατοι).
Έψαχναν νύχτα για ναρκωτικά στην Κρήτη, αλλά ήταν πολύ διακριτικοί, μάλλον λόγω γυναίκας και παιδιού.
Υπάρχουν και καθήκια, (που έτυχε να με ξεφτυλίσουν για ΟΔΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που έκανα, - έστριψα λάθος, υπήρχε όντως απαγορευτικό, αλλά δεν φαίνονταν λόγω ενός δέντρου),και ας είχα μαζί την γυναίκα και το παιδί μου.
Με τα χίλια ζόρια συγκράτησα τη γυναίκα μου να μην τον σκυλοβρίσει το μαλάκα.
Πραγματικός στρατόκαβλος, ο οποίος άρχισε να ουρλιάζει (με αποτέλεσμα να τρομάξει η κόρη μου, και να αρχίσει να κλαίει), " Σας ξέρω εγώ όλους εσάς, λέτε έκανα λάθος, αλλά εγώ δε μασάω, ΚΩΛΟΟΔΗΓΟΙ"....και κάτι τέτοια κουλά.
Με δυό λόγια, στις τάξεις της Αστυνομίας θα δείτε τα πάντα....
Από τον πολυ καλό, μέχρι τον πολύ κακό.....
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.
Σε τι διαφέρει από τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα ;
Το πρόβλημα της λοιπόν (για μένα πάντα ), είναι ΑΛΛΟ.
Είναι το ίδιο με τον υπολοίπων επαγγελματικών κλάδων στη χώρα μας.
Είναι η ελλειπής παιδία από τα μικρά μας χρόνια.
Ας πάιρνανε σωστα και οι μελλοντικοί αστυνομικοί την υποχρεωτική εκπαίδευση από το κράτος στα μαθητικά τους χρόνια, και θα γίνονταν ΩΡΙΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.
Και θα πήγαιναν να γίνουν αστυνομικοί, όσοι θα το ήθελαν πραγματικά....
Και θα ήταν και πολύ πιο σωστοί στο έργο τους.
Θα ήξεραν ποιός είναι ο ρόλος τους.
Τώρα οι περισσότεροι πάνε απλώς γιά βόλεμα....(πλην εξαιρέσεων)
Και κάτι ακόμα.
Θα έπρεπε να είναι και καλύτερα μισθολογικά.
Σιγά μη ρισκάρει ο άλλος τη ζωή του, για τρεις και εξήντα που του δίνουν, και αναγκάζεται να κάνει και ....νυχτοκάματο για να τα βγάλει πέρα.