Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Είναι σε δύσκολη θέση. Οποιος κάνει επίθεση πρώτος τον ήπιε. Φυσικά, αν κάνουν πρώτοι την επίθεση, θα απαντήσουμε
θα απαντησουμε και θα τον πιουν οι Τουρκοι που το ξεκινησαν λες?πολυ σιγουρο σε κοβω

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Είναι σε δύσκολη θέση. Οποιος κάνει επίθεση πρώτος τον ήπιε. Φυσικά, αν κάνουν πρώτοι την επίθεση, θα απαντήσουμε
θα απαντησουμε και θα τον πιουν οι Τουρκοι που το ξεκινησαν λες?πολυ σιγουρο σε κοβω

Επιβεβαίωσε σε παρακαλώ οτι αυτό που λες είναι οτι

"οποιος ξεκινήσει πάντα κερδίζει".

Εχω καταλάβει σωστά;

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765

Εχω καταλάβει σωστά;
οχι,δεν ειπα κατι τετοιο,εσυ πρεπει να εξηγησεις απο που προκυπτει το οτι οποιος ξεκινησει τον ήπιε

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16

Εχω καταλάβει σωστά;
οχι,δεν ειπα κατι τετοιο,εσυ πρεπει να εξηγησεις απο που προκυπτει το οτι οποιος ξεκινησει τον ήπιε

Εκανες τρίπλα. Καλά έκανες.

Διάβασε τις σελίδες πίσω αντι να βρίσκεις μεμονωμένα ποσταρίσματα στα οποία θα απαντήσεις. Ισως μάθεις κάτι.

Ισως βρεις και κάτι ερωτήσεις που σου έχω αφήσει αλλά δεν απάντησες ποτέ.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Εμείς περιμένουμε παντως..
36η μερα που ο Στόλος ειναι εξω και τα πληρωματα σε Επφυλακή..
Κατα τα άλλα,οι "αχρηστοι καραβαναδες δεν θελουν Πολεμο και περιμένουν να παρουν συνταξη στα 50"....

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Μπαααααααααααααααααααααααα, δεν υπάρχει αλλιώς Στοκαδούρα.
Θα γίνουν όλα όπως τα περιγράφεις.........πάνω κάτω :rolleyes::grin::grin::grin:
Νέα τάξις σα να λέμε ένα πράμα ναουμ :woldman:
650 εκατομμύρια σε συμφωνίες μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ μετά τις πρόσφατες αγκαλιές και φιλιά και αμοιβαίες αναγνωρίσεις, οι οποίες αφορούν επενδύσεις και μεταφορά τεχνολογίας προς το Άμπου Ντάμπι. Δεν τη λες και κακή συμφωνία.
Για το Θεμιστοκλή..... μας τον βούλιαξε ο Ναύαρχος οποτε πάμε για το επόμενο σκαρί. Μάλλον για εθνικό πλοίο.
Θα δούμε. Πάντως η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει με τις SV είναι εξαιρετικά σημαντική. Κι αυτές ένα εξαιρετικό όπλο στα χέρια μας.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Δεδομένου ότι τις αποφάσεις τις επιβάλλουν Τραμπ και Μέρκελ.
Και σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να κλιμακώσουμε πιο γρήγορα από τον Τούρκο και να φανεί και να κλιμακώσουμε γενικά. Ο Τουρκος θα επιλέξει σημείο και χρόνο που θα μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες υπερ του. Και έχει την εμπειρία της Συρίας όπου ο Τραμπ δήλωσε πως, πολλές φορές είναι καλύτερα να τους αφήσουμε να μπλέξουν σε ένα μικρό καυγά και μετά να ανακατευτούμε για να τους χωρίσουμε. Στη Συρία του βγήκε. Δεδομένου ότι είναι σε συνεχή επαφή, μπορεί να έχει την εντύπωση ότι ο Τραμπ θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο και τώρα.
Δε θα στοιχημάτιζα ότι όποιος δράσει πρώτος τον ήπιε. Δε με πείθουν οι αντιδράσεις...... Και το χειρότερο για τον Ερντογάν είναι πως έχει κλιμακώσει τόσο τη ρητορική του που δύσκολα μπορεί να κάνει πίσω.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Γεια σου Στοκαδούρα

Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το ρόλο του τραμποτουρκα σε μια εμπόλεμη σύγκρουση, τη στιγμή που θα εμπλέκονται και άλλες δυνάμεις. Δεν είναι ξεκάθαρο σε μένα τουλάχιστον οτι ο τραμπότουρκας μπορεί να έρθει και να πει "κάντε στην άκρη όλοι, ΕΓΩ θα σας πω τι θα γίνει". Ισως οι ναζι να στηρίξουν τελικά το φίλο τους, και τώρα να παίζουν απλά ένα πολιτικό παιχνίδι, είναι και αυτό πιθανό. Μέχρι όμως να μαζευτούν οι τρίτες χώρες και να αρχίσουν τα πολιτικά παιχνίδια, έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε μη αναλογικά. Δε βασίζομαι σε "βοήθεια" τρίτων, λαμβάνω υπ'οψιν μου το οτι ο αμυνόμενος είναι πάντα πιο αποφασισμένος και πιο θυμωμένος απο τον επιτιθέμενο.

Δε νομίζω οτι ο μόγγο με τους ναζί και τον τραμπόγυφτα έχουν κάνει πλάνο παράλληλης επίθεσης σε νησιΑ και Εβρο. Αν εχουν κάνει, και αν το υλοποιήσουν σωστά, εχουμε πρόβλημα.

Το εαν ο πρώτος θα τον πιεί είναι κατι πολύ πιθανό, διαφορετικά δε θα υπήρχε αυτή η προκλητικότητα των μόγγο ωστε να πας πιέσουν να επιτεθούμε πρώτοι. Επίσης, αν πέσει το πρώτο, κανείς δε μπορεί να προδικάσει τι θα ακολουθήσει. Ο πρώτος έχει το πλεονέκτημα της πρώτης κινησης - την οποία μετά θα πρέπει να δικαιολογήσει στους διάφορους εμπορους/ κράτη. Μετά όμως δεν υπάρχει πλάνο. Στο "μετά πρώτης επιθεσης" σενάριο, αν απαντήσουμε μη αναλογικά δύσκολα κάποιος μπορεί να έρθει και να πει "σταματήστε".

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια πιθανά σενάρια "ατυχήματος" και όχι οργανωμένης επιθεσης. Δηλαδή αν είχαμε βυθίσει το καράβι τους, πως θα απαντούσαν; Τι θα έκαναν; Και επίσης, αν δεν κάνουμε τίποτα που θα επιτεθούν πρώτοι;

Εχουμε περάσει το σημείο της επιστροφής, το έγραψα και σε άλλο μηνυμα για τη ρητορική του μόγγο. Δε μπορεί να κάνει πισω ο ίδιος, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αποφασιστικοτητα αυτών που θα πολεμήσουν. Ας κάνει το πρώτο βήμα, σίγουρα έχει πλάνο και συμφωνίες που δεν ξέρουμε. Θα απαντήσουμε. Αλλα δεν πρέπει να ήμαστε οι πρώτοι. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Μας εχει πρήξει τα αρχιδια ο ερντοκλαν . Τωρα που ερχονται οι Γάλλοι μεγαλη ευκαιρία να μείνουν χωρις στόλο κ πολεμικά αεροπλάνα .. μεχρι τέλος ΔΕΚ 2020 η Τουρκία θα εχει γινει δυο κράτη , το μεςα με τους Μογγόλους κ το παραλιακό με πιο εξευγενισμένουΣ Μογγόλους

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Ξέρει κανείς αξιόπιστα να μας πει αν με τα ραφαλ έρχεται πακέτο και η συμφωνία αμυντικής συνεργασιας με τη Γαλλία;

Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα - ισως ο τούρκο να προκαλεί εμας να κάνουμε πρώτοι κίνηση, ωστε ΑΥΤΟΣ να έχει το δικαίωμα της μη-αναλογικής απάντησης, και καλά εσυ μου την έπεσες πρώτος αρα πάρε επιθεση σε 5 νησιά και εβρο. Και αντι να προστατεύουμε το καστελόριζο, να βρεθούμε να ζητάμε πισω 5 νησιά (που δε θα τα πάρουμε) και τη δυτική θράκη. Για σκεφτείτε το.

Εχουμε κάθε λόγο να μην κάνουμε πρώτοι κινηση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ξέρει κανείς αξιόπιστα να μας πει αν με τα ραφαλ έρχεται πακέτο και η συμφωνία αμυντικής συνεργασιαρος με τη Γαλλία;

Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα - ισως ο τούρκο να προκαλεί εμας να κάνουμε πρώτοι κίνηση, ωστε ΑΥΤΟΣ να έχει το δικαίωμα της μη-αναλογικής απάντησης, και καλά εσυ μου την έπεσες πρώτος αρα πάρε επιθεση σε 5 νησιά και εβρο. Και αντι να προστατεύουμε το καστελόριζο, να βρεθούμε να ζητάμε πισω 5 νησιά (που δε θα τα πάρουμε) και τη δυτική θράκη. Για σκεφτείτε το.

Eιναι προφανές ότι αυτό συμβαινει και ο Ερντο εχει εκνευρισθεί τρομερά που δεν του βγαίνει.
Ειναι η πρωτη φορα όσα χρονια παρακολουθω πολιτικη, που η Ελλαδα τα εχει κανει ολα σωστα και η Τουρκία ολα λαθος.
Και καταφερε να εχει τους πάντες εναντιον της.
Και ειμαι πολυ περιεργος αν δω πού θα καταληξει ολο αυτο.
Εννοειται οτι δεν δινω δεκαρα για τις κραυγές των "υπερπατριωτων" που βλεπουν παντου ταπεινώσεις και αποθεώνουν τον Τούρκο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Μας εχει πρήξει τα αρχιδια ο ερντοκλαν . Τωρα που ερχονται οι Γάλλοι μεγαλη ευκαιρία να μείνουν χωρις στόλο κ πολεμικά αεροπλάνα .. μεχρι τέλος ΔΕΚ 2020 η Τουρκία θα εχει γινει δυο κράτη , το μεςα με τους Μογγόλους κ το παραλιακό με πιο εξευγενισμένουΣ Μογγόλους

"Μεσα" ειναι οι Κούρδοι.
Εμεις θα πάρουμε τίποτα?

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706

"Μεσα" ειναι οι Κούρδοι.
Εμεις θα πάρουμε τίποτα?
:bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom:
Γιατί να πάρουμε??
Για να φορτωθούμε Τούρκους στην κεφάλα μας???
Τίποτα δεν θέλουμε πέρα από τα νόμιμα.
Που δεν περιλαμβάνουν αλησμόνητες πατρίδες και ναούς......
:bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom::bottom:

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Γεια σου Στοκαδούρα

Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το ρόλο του τραμποτουρκα σε μια εμπόλεμη σύγκρουση, τη στιγμή που θα εμπλέκονται και άλλες δυνάμεις. Δεν είναι ξεκάθαρο σε μένα τουλάχιστον οτι ο τραμπότουρκας μπορεί να έρθει και να πει "κάντε στην άκρη όλοι, ΕΓΩ θα σας πω τι θα γίνει". Ισως οι ναζι να στηρίξουν τελικά το φίλο τους, και τώρα να παίζουν απλά ένα πολιτικό παιχνίδι, είναι και αυτό πιθανό. Μέχρι όμως να μαζευτούν οι τρίτες χώρες και να αρχίσουν τα πολιτικά παιχνίδια, έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε μη αναλογικά. Δε βασίζομαι σε "βοήθεια" τρίτων, λαμβάνω υπ'οψιν μου το οτι ο αμυνόμενος είναι πάντα πιο αποφασισμένος και πιο θυμωμένος απο τον επιτιθέμενο.

Δε νομίζω οτι ο μόγγο με τους ναζί και τον τραμπόγυφτα έχουν κάνει πλάνο παράλληλης επίθεσης σε νησιΑ και Εβρο. Αν εχουν κάνει, και αν το υλοποιήσουν σωστά, εχουμε πρόβλημα.

Το εαν ο πρώτος θα τον πιεί είναι κατι πολύ πιθανό, διαφορετικά δε θα υπήρχε αυτή η προκλητικότητα των μόγγο ωστε να πας πιέσουν να επιτεθούμε πρώτοι. Επίσης, αν πέσει το πρώτο, κανείς δε μπορεί να προδικάσει τι θα ακολουθήσει. Ο πρώτος έχει το πλεονέκτημα της πρώτης κινησης - την οποία μετά θα πρέπει να δικαιολογήσει στους διάφορους εμπορους/ κράτη. Μετά όμως δεν υπάρχει πλάνο. Στο "μετά πρώτης επιθεσης" σενάριο, αν απαντήσουμε μη αναλογικά δύσκολα κάποιος μπορεί να έρθει και να πει "σταματήστε".

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια πιθανά σενάρια "ατυχήματος" και όχι οργανωμένης επιθεσης. Δηλαδή αν είχαμε βυθίσει το καράβι τους, πως θα απαντούσαν; Τι θα έκαναν; Και επίσης, αν δεν κάνουμε τίποτα που θα επιτεθούν πρώτοι;

Εχουμε περάσει το σημείο της επιστροφής, το έγραψα και σε άλλο μηνυμα για τη ρητορική του μόγγο. Δε μπορεί να κάνει πισω ο ίδιος, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αποφασιστικοτητα αυτών που θα πολεμήσουν. Ας κάνει το πρώτο βήμα, σίγουρα έχει πλάνο και συμφωνίες που δεν ξέρουμε. Θα απαντήσουμε. Αλλα δεν πρέπει να ήμαστε οι πρώτοι. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

Μοnocle ως προς αυτά εξαιρετικά ενδιαφέρον το σημερινό ρεπορτάζ του Βαλασόπουλου, για το άρθρο της Die Welt. To ότι δίστασαν οι Στρατηγοί του και αρνήθηκαν, αν ισχύει το άρθρο, δείχνει ότι όσοι πιστεύουμε στις ελληνικές ΕΔ και πουθενά αλλού, μάλλον καλώς πιστεύουμε.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ξέρει κανείς αξιόπιστα να μας πει αν με τα ραφαλ έρχεται πακέτο και η συμφωνία αμυντικής συνεργασιαρος με τη Γαλλία;

Eιναι προφανές ότι αυτό συμβαινει και ο Ερντο εχει εκνευρισθεί τρομερά που δεν του βγαίνει.
Ειναι η πρωτη φορα όσα χρονια παρακολουθω πολιτικη, που η Ελλαδα τα εχει κανει ολα σωστα και η Τουρκία ολα λαθος.
Και καταφερε να εχει τους πάντες εναντιον της.
Και ειμαι πολυ περιεργος αν δω πού θα καταληξει ολο αυτο.
Εννοειται οτι δεν δινω δεκαρα για τις κραυγές των "υπερπατριωτων" που βλεπουν παντου ταπεινώσεις και αποθεώνουν τον Τούρκο.
Φιλε ειλικρινα θαυμάζω την αισιοδοξία σου,που ελπίζω να πηγαζει από "κατι" που βλέπεις κι εγω το αγνοώ και όχι απο τη λατρεία που εχεις στην Κυβερνωσα Παραταξη.
Εγω παλι από τη μερια μου,χωρίς να χαρακτηριστω υπερπατριώτης,δεν βλέπω ρε φιλε, αυτα που εσυ λες ότι είναι "ολα σωστα"..
-Σωστό ήταν που αρνηθηκαμε την υπογραφη της Στρατηγικής Συμφωνίας με τη Γαλλία και τωρα τη δεχόμαστε?
-Σωστο ήταν που καρατομηθηκε ο ΣΕΑ,Ναυαρχος μεχρι πριν 1 χρόνο,που εβλεπε -και ορθα κατ' εμε-σαφη παραβίαση των θαλασσίων ορίων μας?
-Σωστό είναι που ακούμε συνεχώς,"βρειτε τα" και "ξανα βρείτε τα" απ 'όλους τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, πλην του Γαλλου ,ο οποίος ξαναλέω δε μας αγαπησε ξαφνικα?
-Σωστο ηταν που το SD μιλουσε για "disputed waters" κι εμεις ψαχναμε τον Παιατ για να διευκρινισει τις μαλακιες του Τραμπ?
-Σωστο ειναι που ο Τραμπ προσφωνεί τον Ερντογαν "μεγαλο Ηγετη",ενω για τον Μητσοτακη κουβεντα?
-Σωστό ειναι που εχεις το ΠΝ 36 ημερες σε πληρη αναπτυξη χωρίς να υπολογίζεις καταπόνηση σε υλικό,εμψυχο και αψυχο?
Αν δεν ειχες τον απεναντι να κανει τραμπουκισμούς στη μοναδική Ευρωπαικη Πυρηνική Υπερδυναμη,θα εβλεπες από κανεναν υποστηριξη?Ειδες κανενα Ευρωπαικο σκαφος να ερθει κατα δω να υποστηρίξει ενα αδελφό μελος της ΕΕ?
Ισες αποστασεις βλεπω εγω Alex,Πολύ ισες ομως, σε εξοργιστικό βαθμό.
Να μη μιλησω για τους εξοπλισμούς και τον ΠΥ των ΕΔ..Ενα χρόνο ειναι στην εξουσία η ΝΔ,καμια αυξηση δεν ειδα στον ΠΥ μας..Οχι για μισθούς ετσι?
Για τα γεωπολιτικά θα μιλησουμε στο διπλα thread,σου εχω ξαναπεί οτι μιλαω με πρωην συναδελφους που δουλευουν τωρα στο Ισραηλ και τα ΗΑΕ και αυτα που ακούω δεν ειναι και τόσο ενθαρρυντικά..

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο. Δεδομένου ότι τις αποφάσεις τις επιβάλλουν Τραμπ και Μέρκελ.
Και σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να κλιμακώσουμε πιο γρήγορα από τον Τούρκο και να φανεί και να κλιμακώσουμε γενικά. Ο Τουρκος θα επιλέξει σημείο και χρόνο που θα μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες υπερ του. Και έχει την εμπειρία της Συρίας όπου ο Τραμπ δήλωσε πως, πολλές φορές είναι καλύτερα να τους αφήσουμε να μπλέξουν σε ένα μικρό καυγά και μετά να ανακατευτούμε για να τους χωρίσουμε. Στη Συρία του βγήκε. Δεδομένου ότι είναι σε συνεχή επαφή, μπορεί να έχει την εντύπωση ότι ο Τραμπ θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο και τώρα.
Δε θα στοιχημάτιζα ότι όποιος δράσει πρώτος τον ήπιε. Δε με πείθουν οι αντιδράσεις...... Και το χειρότερο για τον Ερντογάν είναι πως έχει κλιμακώσει τόσο τη ρητορική του που δύσκολα μπορεί να κάνει πίσω.

Εαν ξεκινησει οποιαδηποτε πολεμικη ενεργεια απο τουρκικης πλευρας που θα χρηζει απαντηση ελληνικης, η ελληνικη δε μπορει να ειναι οτιδηποτε λιγοτερο απο την ιδια την καταστροφη του στολου της Τουρκίας. Εκμεταλλευομενοι το μεγαλο πλεονεκτημα των υποβρυχιων αλλα και γενικα του στολου και της αεροποριας μας καθως και των αντιαεροπορικων-αντιπυραυλικων δυνατοτητων μας. Η προελαση στον Εβρο απο οτι ακουω ειναι κατι το αχρειαστο , αχρειαστη σπαταλη δυναμεων που δε θα αποδοσει τιποτα στη χωρα. Αρκει να μη περασει τιποτα απο εκει.
Απο εκει και περα η Τουρκια ουσιαστικα ειναι σα το Λιβανο: αποτελειται απο διαφορετικα μερη και μαλιστα αντιμαχομενο. Ο Ερντογαν εχει ηδη ενοπλη δικη του πολιτοφυλακη, παραλληλα με το στρατο, τμηματα του οποιου του ειναι πιστα, μεγαλο μερος οχι και τοσο. Επισης υπαρχει η Στρατοχωροφυλακη ( πιστη σε αυτον).
Εαν πεσει η πρωτη πιστολια, τη μια στιγμη επεσε την αλλη στιγμη, το PKK και το YPG θα παρουν την ευκαιρια που περιμενουν εδω και δεκαετιες. Το μονο το οποιο τους συγκρατει ειναι ο τουρκικος στρατος. Εαν αυτος ειναι απασχολημενος, δε ξερω τι αλλο μπορει να τους σταματησει απο το να καταλαβουν ακομη και μεγαλες τουρκικες πολεις η διαφορες εγκαταστασεις ( τα φραγματα νερου πχ). Ενισχυση τους με βαρυ οπλισμο, αντιαρματικα , αντιαεροπορικα και πυροβολα θα ειναι κρισιμη παραμετρος. Η ΕΥΠ καθως και ισως αλλες δυναμεις ανορθοδοξου πολεμου ισως θα ξερουν τι πρεπει να κανουν.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216

"Μεσα" ειναι οι Κούρδοι.
Εμεις θα πάρουμε τίποτα?
Γιατί να πάρουμε??
Για να φορτωθούμε Τούρκους στην κεφάλα μας???
Τίποτα δεν θέλουμε πέρα από τα νόμιμα.
Που δεν περιλαμβάνουν αλησμόνητες πατρίδες και ναούς......

Ακριβως. Για εμας το τεραστιοτατο κερδος θα ειναι να ξεφορτωθουμε μια για παντα το τουρκικο κρατος απο τη γειτονια μας. Και ας μη κερδισουμε ουτε ενα εκατοστο, και ας δοσουμε ολη την εναπομεινασα ΑΟΖ στην Αιγυπτο και το Ισραηλ.
Αυτο θα γινοταν και το 1919, αλλα Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗ εσωσε την Τουρκια, γαλβανισε τον εθνικισμο τους, εστρεψε τους αλλους εναντιον μας και τρωμε στη μαπα αυτο το κρατος και τις πρακτικες του ως σημερα.
Ας ΜΗΝ επαναλαβουμε αυτο το λαθος σημερα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Εαν ξεκινησει οποιαδηποτε πολεμικη ενεργεια απο τουρκικης πλευρας που θα χρηζει απαντηση ελληνικης, η ελληνικη δε μπορει να ειναι οτιδηποτε λιγοτερο απο την ιδια την καταστροφη του στολου της Τουρκίας. Εκμεταλλευομενοι το μεγαλο πλεονεκτημα των υποβρυχιων αλλα και γενικα του στολου και της αεροποριας μας καθως και των αντιαεροπορικων-αντιπυραυλικων δυνατοτητων μας. Η προελαση στον Εβρο απο οτι ακουω ειναι κατι το αχρειαστο , αχρειαστη σπαταλη δυναμεων που δε θα αποδοσει τιποτα στη χωρα. Αρκει να μη περασει τιποτα απο εκει.
Απο εκει και περα η Τουρκια ουσιαστικα ειναι σα το Λιβανο: αποτελειται απο διαφορετικα μερη και μαλιστα αντιμαχομενο. Ο Ερντογαν εχει ηδη ενοπλη δικη του πολιτοφυλακη, παραλληλα με το στρατο, τμηματα του οποιου του ειναι πιστα, μεγαλο μερος οχι και τοσο. Επισης υπαρχει η Στρατοχωροφυλακη ( πιστη σε αυτον).
Εαν πεσει η πρωτη πιστολια, τη μια στιγμη επεσε την αλλη στιγμη, το PKK και το YPG θα παρουν την ευκαιρια που περιμενουν εδω και δεκαετιες. Το μονο το οποιο τους συγκρατει ειναι ο τουρκικος στρατος. Εαν αυτος ειναι απασχολημενος, δε ξερω τι αλλο μπορει να τους σταματησει απο το να καταλαβουν ακομη και μεγαλες τουρκικες πολεις η διαφορες εγκαταστασεις ( τα φραγματα νερου πχ). Ενισχυση τους με βαρυ οπλισμο, αντιαρματικα , αντιαεροπορικα και πυροβολα θα ειναι κρισιμη παραμετρος. Η ΕΥΠ καθως και ισως αλλες δυναμεις ανορθοδοξου πολεμου ισως θα ξερουν τι πρεπει να κανουν.
Αυτή είναι και η λογική του επιτελείου. Γενικευμένη απάντηση. Επιγραμματικά, η ελληνική άμυνα έχει την οροσειρά της Ροδόπης που θεωρείται απροσπέλαστη. Η τουρκική ένα ταψί μέχρι την Πόλη. Οπότε το μέτωπο μπορεί να καταρρεύσει μόνον προς τα εκεί. Τα γράφουν και οι Αμερικανοί στις αναλύσεις τους. Δυστυχώς ο Έβρος δεν είναι το Σομ. Είμαστε υποχρεωμένοι και οι δύο σε περίπτωση σύρραξης να τον διαβούμε.
Ο Τουρκικός στρατός έχει επαρκείς δυνάμεις για εμπλοκή με μας χωρίς να αποσύρει δυνάμεις από το Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι το πολύ να εντείνουν το αντάρτικό τους γιατί για ανοιχτό πόλεμο δεν έχουν τις δυνατότητες. Ούτε καν για μάχη σε αστικό ιστό.
Σε πιθανή σύρραξη θα μπορούσαν και οι Τούρκοι μέσω Αλβανίας να μας ανοίξουν δεύτερο μέτωπο και να μας κρατούν δυνάμεις καθηλωμένες στην Ήπειρο.
Είμαστε τόσο τούβλα που δε μπορούσαμε να στείλουμε φορτίο άχρηστων για μας πυρομαχικών στους Σαουδάραβες, που πλήρωναν τοις μετρητοίς κιόλας λόγω Υεμένης και θα γεμίσουμε όπλα τα βουνά του Κουρδιστάν; Χλωμό......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom