Ξέρει κανείς αξιόπιστα να μας πει αν με τα ραφαλ έρχεται πακέτο και η συμφωνία αμυντικής συνεργασιαρος με τη Γαλλία;
Και κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα - ισως ο τούρκο να προκαλεί εμας να κάνουμε πρώτοι κίνηση, ωστε ΑΥΤΟΣ να έχει το δικαίωμα της μη-αναλογικής απάντησης, και καλά εσυ μου την έπεσες πρώτος αρα πάρε επιθεση σε 5 νησιά και εβρο. Και αντι να προστατεύουμε το καστελόριζο, να βρεθούμε να ζητάμε πισω 5 νησιά (που δε θα τα πάρουμε) και τη δυτική θράκη. Για σκεφτείτε το.
Εχουμε κάθε λόγο να μην κάνουμε πρώτοι κινηση.
Eιναι προφανές ότι αυτό συμβαινει και ο Ερντο εχει εκνευρισθεί τρομερά που δεν του βγαίνει.
Ειναι η πρωτη φορα όσα χρονια παρακολουθω πολιτικη, που η Ελλαδα τα εχει κανει ολα σωστα και η Τουρκία ολα λαθος.
Και καταφερε να εχει τους πάντες εναντιον της.
Και ειμαι πολυ περιεργος αν δω πού θα καταληξει ολο αυτο.
Εννοειται οτι δεν δινω δεκαρα για τις κραυγές των "υπερπατριωτων" που βλεπουν παντου ταπεινώσεις και αποθεώνουν τον Τούρκο.
Φιλε ειλικρινα θαυμάζω την αισιοδοξία σου,που ελπίζω να πηγαζει από "κατι" που βλέπεις κι εγω το αγνοώ και όχι απο τη λατρεία που εχεις στην Κυβερνωσα Παραταξη.
Εγω παλι από τη μερια μου,χωρίς να χαρακτηριστω υπερπατριώτης,δεν βλέπω ρε φιλε, αυτα που εσυ λες ότι είναι "ολα σωστα"..
-Σωστό ήταν που αρνηθηκαμε την υπογραφη της Στρατηγικής Συμφωνίας με τη Γαλλία και τωρα τη δεχόμαστε?
-Σωστο ήταν που καρατομηθηκε ο ΣΕΑ,Ναυαρχος μεχρι πριν 1 χρόνο,που εβλεπε -και ορθα κατ' εμε-σαφη παραβίαση των θαλασσίων ορίων μας?
-Σωστό είναι που ακούμε συνεχώς,"βρειτε τα" και "ξανα βρείτε τα" απ 'όλους τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, πλην του Γαλλου ,ο οποίος ξαναλέω δε μας αγαπησε ξαφνικα?
-Σωστο ηταν που το SD μιλουσε για "disputed waters" κι εμεις ψαχναμε τον Παιατ για να διευκρινισει τις μαλακιες του Τραμπ?
-Σωστο ειναι που ο Τραμπ προσφωνεί τον Ερντογαν "μεγαλο Ηγετη",ενω για τον Μητσοτακη κουβεντα?
-Σωστό ειναι που εχεις το ΠΝ 36 ημερες σε πληρη αναπτυξη χωρίς να υπολογίζεις καταπόνηση σε υλικό,εμψυχο και αψυχο?
Αν δεν ειχες τον απεναντι να κανει τραμπουκισμούς στη μοναδική Ευρωπαικη Πυρηνική Υπερδυναμη,θα εβλεπες από κανεναν υποστηριξη?Ειδες κανενα Ευρωπαικο σκαφος να ερθει κατα δω να υποστηρίξει ενα αδελφό μελος της ΕΕ?
Ισες αποστασεις βλεπω εγω Alex,Πολύ ισες ομως, σε εξοργιστικό βαθμό.
Να μη μιλησω για τους εξοπλισμούς και τον ΠΥ των ΕΔ..Ενα χρόνο ειναι στην εξουσία η ΝΔ,καμια αυξηση δεν ειδα στον ΠΥ μας..Οχι για μισθούς ετσι?
Για τα γεωπολιτικά θα μιλησουμε στο διπλα thread,σου εχω ξαναπεί οτι μιλαω με πρωην συναδελφους που δουλευουν τωρα στο Ισραηλ και τα ΗΑΕ και αυτα που ακούω δεν ειναι και τόσο ενθαρρυντικά..