Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Ξέρω πολύ καλά από που κατάγεσαι, καθώς με αφορμή μια κουβέντα για τη θητεία συζητήσαμε που υπηρέτησες και κάποιους γλωσσικούς ιδιωματισμούς του νησιού σου. Εγώ, όπως είπα και στο Chevalier όταν με ρώτησε, κατάγομαι απο Α. Ρωμυλία από όπου ήρθε ο παππούς μου πρόσφυγας. Τα μέρη μου τα επισκέπτομαι ως τουρίστας πλέον. Και κάθε φορά που τρίτοι ακούνε μουσική και τραγούδια μας, πρέπει να τους εξηγώ ότι είναι ελληνικά και όχι βουλγαρικά, ιδιως τους ξένους. Οπότε σέβομαι τους χιλιάδες νεκρούς σου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αξίζουν περισσότερο από τους ξερριζωμένους δικούς μου. Εκτός αν η βουλγαρική θηριωδία είναι πιο εύπεπτη.Και για σενα ισχυει το ιδιο.
Μιζερια και κριτικη για την ελληνικη κυβερνηση (διαχρονικα), θαυμασμος και αποθεωση της Τουρκιας
Ναι, πιθανη φυγη του Ερντογαν απο την εξουσια θα αλλαξει πολλα πραγματα.
Επι χρονια κυβερναει αυτο το περιφημο "διευθυντηριο" στην Τουρκια που δεν αλλαζει ποτέ πολιτική (ποιο ειναι αυτο αραγε?) αλλά δεν ειδαμε ποτέ να κάνουν οσα εκαναν φετος.
Ναι, μην σοκαρεσαι ρε τύπε, καμια φορα και η προσωπική ενεργεια ΕΝΟΣ υπερφιαλου ανθρωπου αρκει για να αλλαξει τις τυχες λαών. Εγω ποτέ δεν πιστεψα οτι υπαρχουν παντα καποιοι "κρυφοι" που παραγουν πολιτικη όποιος και να ειναι ηγετης. Οχι. Παιζει τεραστιο ρολο ποιος ηγειται. Δεν ειπαμε οτι αν φυγει ο Ερντογαν θα αναλαβει κανενας φιλελληνας. Λεμε μπας και αναλαβει κανενας λογικος ανθρωπος. Και ο Ιμαμογλου μια χαρα λογικος ειναι.
Εγώ σε σένα βλέπω κάποιον που δε θα 'χε πρόβλημα να πάρει άδεια από την τουρκική ακτοφυλακή για να επισκεφτεί την πατρώα γη. Αρκεί να το πει η ελληνική κυβέρνηση. Απλά δε σου αποδίδω το κίνητρο του συμβούλου στο Υπουργείο που σου έγραψαν άλλοι. Νομίζω ότι είναι θέμα νοοτροπίας και όχι συμφέροντος.
Μαλλον εσυ διαβαζεις επιφανειακα.
Καταγομαι απο τη Χιο, δηλαδη ενα νησι του Αιγαιου που εχει μετρησει χιλιαδες νεκρους απο την Τουρκικη θηριωδία, καθε χρονο κανω προσκυνημα στις νεκροκεφαλες του Μοναστηριου του Αγίου Μηνα και βλεπω με φρικη τα αιματα που εχουν μεινει ακομη στα μαρμαρα του ναου.
Και εντελως φιλικα σού λεω οτι δεν δεχομαι μαθηματα πατριωτισμου απο κανεναν.
Αντι λοιπον να μού βαζεις γελοιες ταμπελες, καλυτερα να διαβαζεις πιο προσεκτικα αυτα που λεω.
Μαθήματα δεν κάνω σε κανέναν. Ειδικά πατριωτισμού. Είτε το έχεις μέσα σου είτε όχι. Ο καθείς επιλέγει τι τον εκφράζει, πατριωτισμός, εθνικισμός, διεθνισμός, κομματική ορθοδοξία. Όλα δεκτά.
Ούτε βάζω ταμπέλες σε κανέναν. Εσύ πάλι κάποιους χαρακτηρισμούς δεν τους αποφευγεις. Διαβάζω άριστα όσα μου γράφουν.
Αν εγώ είμαι μίζερος, διαχρονικός κυβερνητικός κριτής, θαυμαστής και αποθεωτής του Ερντογάν, εσύ είσαι νεόκοπος κομματικός προσήλυτος, με το χαρακτηριστικό για νεόκοπο πάθος του ζηλωτή. Για να μη χρησιμοποιούμε γελοίες ταμπέλες.