παρ' όλα όσα έχουν λεχθεί και συνεχίζουν να λέγονται για τους κουκουλοφόρους στο σύνταγμα (κυρίως αυτούς που έσπαγαν τα μάρμαρα), εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ταυτότητά τους (όσο για τον ρόλο τους, αυτός είναι συζητήσιμος).
αλλά για την ταυτότητά τους θα μου επιτρέψετε (τρόπος του λέγειν) να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, στηριζόμενος σε δύο τινά:
α) ό,τι και να λέμε, ό,τι και να εικάζουμε από την αδράνεια των μπάτσων απέναντί τους, τίποτα μέχρι τώρα δεν αναιρεί το ανεξακρίβωτο της ταυτότητάς τους,
β) η περιβόητη και διαβόητη αυτή αδράνεια / ανοχή / εξυπηρέτηση των μπάτσων από τη δράση τους, δεν αποδεικνύει τίποτα για τον προβοκατόρικο χαρακτήρα της δράσης τους. ναι μεν ενδέχεται να βολεύει τις αστυνομικές δυνάμεις μία τέτοια δράση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι βαλτοί.
ώσπου να προσκομιστούν αποδείξεις για την ταυτότητά τους, ό,τι κι αν λέγεται για τους συγκεκριμένους κουκουλοφόρους θα είναι έωλο και αστήρικτο, αφού κανείς και τίποτα δεν θα μπορεί να αντιλέξει στον ισχυρισμό -που έχει υποστηριχθεί ευρέως στα μκδ- ότι πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς ομάδων.
αυτά και καλή σαρακοστή