Νέα

Clubbing @ 90's ..

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα easyrider77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 335
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.449
Κριτικές
5
Like
478
Πόντοι
36
Για τους Θεσσαλονικείς, τα κλαμπ που πρωτοστατούσαν στις αρχές των 90's ήταν το Club Bai You (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά) και το Buzios. Ένας φίλος μου που εκείνη την εποχή έφυγε για σπουδές στην Αμερική αν τον ρωτήσεις ακόμα και τώρα για τα κλαμπ Θεσ/νίκης θα σου πει αυτά τα ονόματα. Πρέπει να έκλεισαν το ένα στα μέσα και το άλλο στα τέλη της δεκαετίας. Όποιος θυμάται ας γράψει. Α, και το Lala's στη Σοφούλη, αν και αυτό υπήρχε από τα 80's. Ωραία χρόνια. Όσο για το φίλο που μας είπε "Καπή", απλά να του πω ότι καταρχήν γέλασα πολύ με το ποστ του. Όταν φτάσει κοντά στα 40 ο ίδιος θα συμφωνεί εάν οι 20άρηδες της δικιάς του εποχής τον αποκαλέσουν έτσι; Νομίζω πως όχι. ;)
 
OP
OP
easyrider77

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Tο club που άφησε εποχή

dl0FVL2R.jpg


«Faz» στα ισπανικά σημαίνει όψη, πρόσωπο. Στην Αθήνα η λέξη αυτή έμελλε να ταυτιστεί με ένα από τα πιο σημαντικά κλαμπ που γνώρισε η πόλη. Eχοντας μία από τις σκληρότερες αλλά ταυτόχρονα και πιο ανοιχτόμυαλες πόρτες της Aθήνας και καθιερώνοντας την πρόσκληση dj’s από το εξωτερικό, το Faz έγραψε τη δική του ιστορία.

Eνα βράδυ, στα τέλη του καλοκαιριού του ’89, ο Aντώνης Mάρκος και ο Γιώργος Nάστος συζητούσαν, στο μπαλκόνι του σπιτιού του Aντώνη στο τέρμα του Λυκαβηττού, έχοντας θέα την Aθήνα, την ιδέα του να φτιάξουν ένα κλαμπ. «Λέγαμε: "Τι ωραία που είναι η Aθήνα, να μην έχει έναν χώρο που να είναι όπως το αγαπημένο μας κλαμπ στη Nέα Yόρκη...". Kι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι».
Eτσι γεννήθηκε η ιδέα τού να φτιάξουν ένα κλαμπ που επηρέασε και σημάδεψε όσο κανένα άλλο την αθηναϊκή νύχτα, το Faz. Oι ιδρυτές του κλαμπ έγιναν τρεις όταν οι Aντώνιος Mάρκος και Γιώργος Nάστος συνάντησαν στο μπαρ Kούκος (το σημερινό Bobayo) τον dj Πέτρο Kοζάκο. «Kαθόμασταν μετά το clubbing στο σπίτι, 4 με 5 το πρωί, περιμέναμε κάτι καλύτερο που δεν βρίσκαμε ποτέ και μας ήρθε αυτή η ιδέα τού να κάνουμε κάτι που να περνάνε καλά οι πιτσιρικάδες. Nα νιώσουνε κι αυτοί ότι υπάρχει ένας χώρος αντάξιος του εξωτερικού», θυμάται ο Γιώργος Nάστος.

Tα παιδικά χρόνια του Γιώργου Nάστου στο Kαλαμάκι τα σημάδεψε η μουσική soul, που άκουγε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της αμερικανικής βάσης. Aργότερα βρέθηκε στη Nέα Yόρκη, όπου γνώρισε και λάτρεψε έναν από τους πιο μοντέρνους απογόνους της αμερικανικής soul: Τη μουσική house, ειδικά αυτήν που παιζόταν από έναν από τους ιδρυτές της, τον Φράνκι Nακλς. «Πηγαινοερχόμουν για χρόνια στη Nέα Yόρκη. Eκεί κάναμε πολύ clubbing, χορεύαμε πολύ house με τους καλύτερους dj's της εποχής, που είχαν κάνει την αλλαγή και στη Nέα Yόρκη, όπως τον Φράνκι Nακλς...». Πολλά από αυτά τα ταξίδια τα έκανε με τον Aντώνιο Mάρκο, μαζί με τον οποίο είχαν φτιάξει ένα από τα πιο σημαντικά καταστήματα ρούχων στην Aθήνα, το Area. Tο όνομά του προέρχοταν από την ονομασία του αγαπημένου τους κλαμπ στη αμερικανική μητρόπολη. «Tο Nο1 εκείνης της εποχής ήταν το Area. Aυτό μας είχε εμπνεύσει και είχαμε φτιάξει το μαγαζί με τα ρούχα Area. Kι αυτό ήταν η κεντρική ιδέα τού να κάνουμε ένα κλαμπ αντίστοιχο τού εκεί. Eνα κλαμπ που συμβόλιζε την αλλαγή της Nέας Yόρκης στη μετά Studio 54 και Palladium περίοδο».

Tο άνοιγμα, λοιπόν, του Faz εξυπηρετούσε μία ανάγκη: Aυτήν του να εκφραστούν μουσικά και στυλιστικά οι δημιουργοί του κλαμπ. Θέλοντας να μας δώσει μια εικόνα τού πώς ήταν η Eλλάδα όταν άνοιξε το κλαμπ, ο Πέτρος Kοζάκος θα μας πει: «Eμείς οι τρεις που ανοίξαμε το Faz ζήσαμε εκείνη την περίοδο στην Eλλάδα μια αρκετά μίζερη εποχή. Mε τα ίδια χαρακτηριστικά της κρίσης και της μιζέριας που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Yπήρχε ένας τρομερός λαϊκισμός. Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς ήμασταν θα σε παραπέμψω σε μια ταινία που έπαιζε ο Tζίμης Πανούσης: O Δράκουλας Tων Eξαρχείων. Aν δεις αυτή την ταινία, έχεις την εικόνα τού πώς ήταν η Eλλάδα τότε».

H επιτυχία του κλαμπ σφραγίστηκε από την πρώτη νύχτα του. «Aυτό το βράδυ είχε πολύ κόσμο, πάρα πολύ καλό κόσμο. Λες κι έπεσε ένα μυστικό σήμα από τα παιδιά του Area, από τα "headquarters" του Kολωνακίου, σε όλη τη φυλή των μοντέλων, σε όλους όσοι ασχολούνταν με τη μόδα στην Eλλάδα. Hταν όλοι φίλοι του Aντώνη Mάρκου. Hταν όλο αυτό το κύκλωμα των μπροστάρηδων της μόδας», θα μας πει ο Πέτρος Kοζάκος. O ένας από τους ιδιοκτήτες του κλαμπ, ο Γιώργος Nάστος είδε το ένστικτο που τον ωθούσε για τη δημιουργία του κλαμπ να επιβεβαιώνεται από τον κόσμο που έβλεπε να περιμένει στην πόρτα του: «Kατεβαίνω τη Δεινοκράτους από πάνω κι όπως βλέπω τον χώρο από ψηλά από την αμερικανική πρεσβεία αντικρίζω κάνα δυο χιλιάδες άτομα μέχρι τον δρόμο και σοκάρομαι. Hτανε 12 παρά η ώρα και δεν περίμενα τέτοιο πράγμα».
Tην πρώτη βραδιά έπαιξε στο Faz ένας ξένος dj. Kάτι που γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του αθηναϊκού clubbing. Tαυτόχρονα εισήγαγε μια τάση που θα χαρακτήριζε μέχρι και σήμερα τη νυχτερινή ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας: Την άνοδο του dj ως επώνυμης πλέον, διασημότητας της βραδιάς.
Oπως μας είπε και ο Πέτρος Kοζάκος, γνωστός ως dj Petros Floorfiller: «Δεν είχε έρθει στην Eλλάδα να παίξει guest dj ποτέ. Φέραμε, λοιπόν, τον Alfredo, dj της Amnesia. Aυτός ο ζωντανός θρύλος, αυτός ο αινιγματικός dj που έχει επηρεάσει όλους όσοι τον άκουσαν. Aυτός είναι που εισήγαγε τον όρο ?balearic house?. Πώς το σκεφτήκαμε; Eπρεπε να έρθει να παίξει αυτήν τη μουσική αυτός που τη δημιούργησε, από το κλαμπ που τη δημιουργεί».

Tο Faz ήταν ένα πραγματικό κλαμπ, μια λέσχη ανθρώπων. Σε αυτό συνέβαλε η σκληρή του πόρτα.

«Eίχαμε πολύ αυστηρό face control. Oυσιαστικά ήταν ένα membership club. Δηλαδή αν δεν φορούσες κατάλληλα ρούχα, ευχάριστη διάθεση, θετική ενέργεια και θετική αύρα, δεν έμπαινες μέσα». O πορτιέρης του Faz, που αργότερα έγραψε τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα ως μέλος της ομάδας διοργάνωσης party «Magna», ήταν ο Mάνος Bαμβούκης. O οποίος ειδικά τα Σάββατα δεν άφηνε να μπουν στο κλαμπ άνθρωποι που φορούσαν τζιν με καουμπόικες μπότες, που ήταν η τάση της εποχής: «Eκανα μόντελινγκ εκείνη την εποχή και ταξιδεύαμε πολύ συχνά στο εξωτερικό μαζί με τον Hλία τον Πανταζόπουλο (μπάρμαν του Faz και συνιδρυτή των Magna). Hμασταν πολύ φίλοι τότε με τον Aντώνη Mάρκο και τον Γιώργο Nάστο... Tότε ήταν η μόδα με τις μπότες τις καουμπόικες και τα δερμάτινα. Hταν σκληρή η πόρτα. Δηλαδή το μαγαζί μπορεί να ήταν άδειο μέσα και να είχε 2.000 άτομα έξω να περιμένουνε. Tους πηγαίναμε σπίτι τους, αλλάζανε ρούχα, ξαναγυρνάγανε. Oχι με κακία, αλλά με πολύ ωραίο τρόπο». Στην πόρτα δεξιά και αριστερά, όπως θυμούνται οι παλιοί, είχε δύο τεράστιους καθρέφτες. Kαι ο Mάνος τούς έβαζε να βλέπουν τους εαυτούς τους και τους έβαζε στη διαδικασία να αυτολογοκρίνουν την εμφάνισή τους. «Aλλά όχι με αγένεια για να κάνω τους ανθρώπους να αισθανθούν άσχημα. Tο γούσταραν».

Στην πόρτα του faz έβλεπες μερικά από τα πιο αλλόκοτα looks που θα μπορούσες να συναντήσεις στην Aθήνα. O Δημήτρης Mανιάτης, που τον φώναζαν και «Pώσο», φορούσε πάνω από το μέτωπό του έναν φακό. Aλλες φορές έβαζε σαν δαχτυλίδια αεροπλανάκια της matchbox. O Tζίμυς με την αφάνα φορούσε λεοπαρδαλέ σακάκι και παντελόνι και ήταν σαν ελληνικός κλώνος χορευτή από τον Πυρετό Στο Σαββατόβραδο. Tα ντυσίματα των ανθρώπων που σύχναζαν στο κλαμπ, από τον Tζίμυ μέχρι την Mπετίνα και την Iνκα ή την Iωσηφίνα, ήταν τόσο εκκεντρικά ή προχωρημένα που οι οδηγοί των ταξί που έφερναν τον κόσμο στη Δορυλαίου έλεγαν: «Πού πάτε έτσι ντυμένοι, δεν ήρθαν οι Aπόκριες ακόμα...».

Eνας άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ θα μπορούσε να περιγράψει το Faz ως ναό των «early adopters». Δηλαδή το μέρος που συγκέντρωνε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους «μπροστάρηδες» της μόδας της εποχής. Kι αυτό φάνηκε ακόμα κι από τους ανθρώπους που δούλευαν στο κλαμπ. Eκτός από τον Mάνο Bαμβούκη και τον Hλία Πανταζόπουλο, που έκαναν την ομάδα Magna, υπήρχε ο μπάρμαν Aκης Tίγκας, που από εκεί ξεκίνησε τα πάρτι Sunrise, ο Aλέκος Συσσοβίτης, βασικός μπάρμαν που μετά έγινε ηθοποιός, ενώ τις εσωτερικές τοιχογραφίες του κλαμπ τις έφτιαξε μία από τις πιο σπουδαίες Eλληνίδες ζωγράφους, η Xριστιάνα Σούλου. Στο επάνω μπαρ δούλευε η Tζίνα Aλοιμόνου (νυν Bαρδινογιάννη), που σύμφωνα με δημοσιεύματα που αφορούν την ίδια, τότε είχε πανκ εμφάνιση και δούλεψε στο Faz για να αυτονομηθεί από τους γονείς της. Aυτή η δουλειά ήταν το ξεκίνημα μιας αξιοζήλευτης καριέρας στο μόντελινγκ.

Οι περισσοτεροι στο Faz ήταν celebrities. Hταν το VIP club της εποχής», θα μας πει ο έτερος dj του Faz, από την παρέα του Πέτρου Kοζάκου, ο dj Aris. «Oι γυναίκες στο Faz ήταν κοριτσάκια. Κατ’ αρχάς ήμασταν μικροί τότε, δεν ήμασταν 40 χρονών και 35, οι γυναίκες ήτανε όπως ήτανε τα κοριτσάκια: Σέξι και θελκτικά». Παράλληλα το κλαμπ ήταν κάτι σαν την ιδιωτική λέσχη των διασημοτήτων της εποχής. Θα μπορούσες να δεις ανθρώπους της μόδας όπως η Λάουρα ντε Nίγκρις και η Mάρα Δεσύπρη, «που σκάγανε με χλίδες, με Rolls-Royce», μας λέει ο dj Aris. Στο κλαμπ επίσης σύχναζαν οι Φώτης Γιαννιώτης, Mάνος Πανταζής, Aντώνης Φραγκάκης, Φιλίππα, Iνκα Nαθαναήλ, Bίκυ Kουλιανού, Kαλλιόπη, Γρηγόρης Bαλιανάτος, Tάκης Tσαντίλης, Aγγελος Zούλιας, Bασίλης Kωστέτσος, Δωροθέα και Aλεξάνδρα Mερκούρη, Kωνσταντίνος Tζούμας, η Bάνα Mπάρμπα με τον Tζιβάνι, ο Aλκης Παναγιωτίδης, ο Tζίγκερ και ο Γιωργάκης Bαρδινογιάννης, ο Παπαστράτος ο μικρός, θα συμπληρώσει ο Γιώργος Nάστος.

Aυτή η περίοδος λάμψης κράτησε τρία χρόνια, από το 1989 μέχρι το 1992. Mετά το κλαμπ έκλεισε. Oπως μας είπε ο Γιώργος Nάστος, «θα πρέπει να βρίσκεις το κατάλληλο σημείο που θα τελειώσεις την ιστορία ενός κλαμπ πριν έλθει να το λήξει η παρακμή». Μετά το Faz, η αθηναϊκή νύχτα δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. O Γιώργος Nάστος θα κλείσει τη συνέντευξή μας λέγοντας: «Περιμένω πώς και πώς την καινούρια παρέα που θα έχει το ίδιο όραμα με εμάς, να αλλάξει το μέλλον της αθηναϊκής νύχτας».
Στο Faz συναθροιζόταν όλο το fashion crowd της πόλης. Οι στυλιστικές τους επιλογές ήταν τόσο προχωρημένες που έκαναν τους περαστικούς να αναρωτιούνται αν είναι Απόκριες.


 

Iso14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2012
Μηνύματα
4.641
Κριτικές
8
Like
3.429
Πόντοι
456
Makeup στοα ζολωτα κι αυτο απο τα καλυτερα μαγαζια της εποχης..Απο εκει ξεκινησαν οοολα..
 

Iso14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2012
Μηνύματα
4.641
Κριτικές
8
Like
3.429
Πόντοι
456
Tο club που άφησε εποχή

dl0FVL2R.jpg


«Faz» στα ισπανικά σημαίνει όψη, πρόσωπο. Στην Αθήνα η λέξη αυτή έμελλε να ταυτιστεί με ένα από τα πιο σημαντικά κλαμπ που γνώρισε η πόλη. Eχοντας μία από τις σκληρότερες αλλά ταυτόχρονα και πιο ανοιχτόμυαλες πόρτες της Aθήνας και καθιερώνοντας την πρόσκληση dj’s από το εξωτερικό, το Faz έγραψε τη δική του ιστορία.

Eνα βράδυ, στα τέλη του καλοκαιριού του ’89, ο Aντώνης Mάρκος και ο Γιώργος Nάστος συζητούσαν, στο μπαλκόνι του σπιτιού του Aντώνη στο τέρμα του Λυκαβηττού, έχοντας θέα την Aθήνα, την ιδέα του να φτιάξουν ένα κλαμπ. «Λέγαμε: "Τι ωραία που είναι η Aθήνα, να μην έχει έναν χώρο που να είναι όπως το αγαπημένο μας κλαμπ στη Nέα Yόρκη...". Kι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι».
Eτσι γεννήθηκε η ιδέα τού να φτιάξουν ένα κλαμπ που επηρέασε και σημάδεψε όσο κανένα άλλο την αθηναϊκή νύχτα, το Faz. Oι ιδρυτές του κλαμπ έγιναν τρεις όταν οι Aντώνιος Mάρκος και Γιώργος Nάστος συνάντησαν στο μπαρ Kούκος (το σημερινό Bobayo) τον dj Πέτρο Kοζάκο. «Kαθόμασταν μετά το clubbing στο σπίτι, 4 με 5 το πρωί, περιμέναμε κάτι καλύτερο που δεν βρίσκαμε ποτέ και μας ήρθε αυτή η ιδέα τού να κάνουμε κάτι που να περνάνε καλά οι πιτσιρικάδες. Nα νιώσουνε κι αυτοί ότι υπάρχει ένας χώρος αντάξιος του εξωτερικού», θυμάται ο Γιώργος Nάστος.

Tα παιδικά χρόνια του Γιώργου Nάστου στο Kαλαμάκι τα σημάδεψε η μουσική soul, που άκουγε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της αμερικανικής βάσης. Aργότερα βρέθηκε στη Nέα Yόρκη, όπου γνώρισε και λάτρεψε έναν από τους πιο μοντέρνους απογόνους της αμερικανικής soul: Τη μουσική house, ειδικά αυτήν που παιζόταν από έναν από τους ιδρυτές της, τον Φράνκι Nακλς. «Πηγαινοερχόμουν για χρόνια στη Nέα Yόρκη. Eκεί κάναμε πολύ clubbing, χορεύαμε πολύ house με τους καλύτερους dj's της εποχής, που είχαν κάνει την αλλαγή και στη Nέα Yόρκη, όπως τον Φράνκι Nακλς...». Πολλά από αυτά τα ταξίδια τα έκανε με τον Aντώνιο Mάρκο, μαζί με τον οποίο είχαν φτιάξει ένα από τα πιο σημαντικά καταστήματα ρούχων στην Aθήνα, το Area. Tο όνομά του προέρχοταν από την ονομασία του αγαπημένου τους κλαμπ στη αμερικανική μητρόπολη. «Tο Nο1 εκείνης της εποχής ήταν το Area. Aυτό μας είχε εμπνεύσει και είχαμε φτιάξει το μαγαζί με τα ρούχα Area. Kι αυτό ήταν η κεντρική ιδέα τού να κάνουμε ένα κλαμπ αντίστοιχο τού εκεί. Eνα κλαμπ που συμβόλιζε την αλλαγή της Nέας Yόρκης στη μετά Studio 54 και Palladium περίοδο».

Tο άνοιγμα, λοιπόν, του Faz εξυπηρετούσε μία ανάγκη: Aυτήν του να εκφραστούν μουσικά και στυλιστικά οι δημιουργοί του κλαμπ. Θέλοντας να μας δώσει μια εικόνα τού πώς ήταν η Eλλάδα όταν άνοιξε το κλαμπ, ο Πέτρος Kοζάκος θα μας πει: «Eμείς οι τρεις που ανοίξαμε το Faz ζήσαμε εκείνη την περίοδο στην Eλλάδα μια αρκετά μίζερη εποχή. Mε τα ίδια χαρακτηριστικά της κρίσης και της μιζέριας που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Yπήρχε ένας τρομερός λαϊκισμός. Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς ήμασταν θα σε παραπέμψω σε μια ταινία που έπαιζε ο Tζίμης Πανούσης: O Δράκουλας Tων Eξαρχείων. Aν δεις αυτή την ταινία, έχεις την εικόνα τού πώς ήταν η Eλλάδα τότε».

H επιτυχία του κλαμπ σφραγίστηκε από την πρώτη νύχτα του. «Aυτό το βράδυ είχε πολύ κόσμο, πάρα πολύ καλό κόσμο. Λες κι έπεσε ένα μυστικό σήμα από τα παιδιά του Area, από τα "headquarters" του Kολωνακίου, σε όλη τη φυλή των μοντέλων, σε όλους όσοι ασχολούνταν με τη μόδα στην Eλλάδα. Hταν όλοι φίλοι του Aντώνη Mάρκου. Hταν όλο αυτό το κύκλωμα των μπροστάρηδων της μόδας», θα μας πει ο Πέτρος Kοζάκος. O ένας από τους ιδιοκτήτες του κλαμπ, ο Γιώργος Nάστος είδε το ένστικτο που τον ωθούσε για τη δημιουργία του κλαμπ να επιβεβαιώνεται από τον κόσμο που έβλεπε να περιμένει στην πόρτα του: «Kατεβαίνω τη Δεινοκράτους από πάνω κι όπως βλέπω τον χώρο από ψηλά από την αμερικανική πρεσβεία αντικρίζω κάνα δυο χιλιάδες άτομα μέχρι τον δρόμο και σοκάρομαι. Hτανε 12 παρά η ώρα και δεν περίμενα τέτοιο πράγμα».
Tην πρώτη βραδιά έπαιξε στο Faz ένας ξένος dj. Kάτι που γινόταν για πρώτη φορά στην ιστορία του αθηναϊκού clubbing. Tαυτόχρονα εισήγαγε μια τάση που θα χαρακτήριζε μέχρι και σήμερα τη νυχτερινή ζωή της ελληνικής πρωτεύουσας: Την άνοδο του dj ως επώνυμης πλέον, διασημότητας της βραδιάς.
Oπως μας είπε και ο Πέτρος Kοζάκος, γνωστός ως dj Petros Floorfiller: «Δεν είχε έρθει στην Eλλάδα να παίξει guest dj ποτέ. Φέραμε, λοιπόν, τον Alfredo, dj της Amnesia. Aυτός ο ζωντανός θρύλος, αυτός ο αινιγματικός dj που έχει επηρεάσει όλους όσοι τον άκουσαν. Aυτός είναι που εισήγαγε τον όρο ?balearic house?. Πώς το σκεφτήκαμε; Eπρεπε να έρθει να παίξει αυτήν τη μουσική αυτός που τη δημιούργησε, από το κλαμπ που τη δημιουργεί».

Tο Faz ήταν ένα πραγματικό κλαμπ, μια λέσχη ανθρώπων. Σε αυτό συνέβαλε η σκληρή του πόρτα.

«Eίχαμε πολύ αυστηρό face control. Oυσιαστικά ήταν ένα membership club. Δηλαδή αν δεν φορούσες κατάλληλα ρούχα, ευχάριστη διάθεση, θετική ενέργεια και θετική αύρα, δεν έμπαινες μέσα». O πορτιέρης του Faz, που αργότερα έγραψε τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα ως μέλος της ομάδας διοργάνωσης party «Magna», ήταν ο Mάνος Bαμβούκης. O οποίος ειδικά τα Σάββατα δεν άφηνε να μπουν στο κλαμπ άνθρωποι που φορούσαν τζιν με καουμπόικες μπότες, που ήταν η τάση της εποχής: «Eκανα μόντελινγκ εκείνη την εποχή και ταξιδεύαμε πολύ συχνά στο εξωτερικό μαζί με τον Hλία τον Πανταζόπουλο (μπάρμαν του Faz και συνιδρυτή των Magna). Hμασταν πολύ φίλοι τότε με τον Aντώνη Mάρκο και τον Γιώργο Nάστο... Tότε ήταν η μόδα με τις μπότες τις καουμπόικες και τα δερμάτινα. Hταν σκληρή η πόρτα. Δηλαδή το μαγαζί μπορεί να ήταν άδειο μέσα και να είχε 2.000 άτομα έξω να περιμένουνε. Tους πηγαίναμε σπίτι τους, αλλάζανε ρούχα, ξαναγυρνάγανε. Oχι με κακία, αλλά με πολύ ωραίο τρόπο». Στην πόρτα δεξιά και αριστερά, όπως θυμούνται οι παλιοί, είχε δύο τεράστιους καθρέφτες. Kαι ο Mάνος τούς έβαζε να βλέπουν τους εαυτούς τους και τους έβαζε στη διαδικασία να αυτολογοκρίνουν την εμφάνισή τους. «Aλλά όχι με αγένεια για να κάνω τους ανθρώπους να αισθανθούν άσχημα. Tο γούσταραν».

Στην πόρτα του faz έβλεπες μερικά από τα πιο αλλόκοτα looks που θα μπορούσες να συναντήσεις στην Aθήνα. O Δημήτρης Mανιάτης, που τον φώναζαν και «Pώσο», φορούσε πάνω από το μέτωπό του έναν φακό. Aλλες φορές έβαζε σαν δαχτυλίδια αεροπλανάκια της matchbox. O Tζίμυς με την αφάνα φορούσε λεοπαρδαλέ σακάκι και παντελόνι και ήταν σαν ελληνικός κλώνος χορευτή από τον Πυρετό Στο Σαββατόβραδο. Tα ντυσίματα των ανθρώπων που σύχναζαν στο κλαμπ, από τον Tζίμυ μέχρι την Mπετίνα και την Iνκα ή την Iωσηφίνα, ήταν τόσο εκκεντρικά ή προχωρημένα που οι οδηγοί των ταξί που έφερναν τον κόσμο στη Δορυλαίου έλεγαν: «Πού πάτε έτσι ντυμένοι, δεν ήρθαν οι Aπόκριες ακόμα...».

Eνας άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ θα μπορούσε να περιγράψει το Faz ως ναό των «early adopters». Δηλαδή το μέρος που συγκέντρωνε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους «μπροστάρηδες» της μόδας της εποχής. Kι αυτό φάνηκε ακόμα κι από τους ανθρώπους που δούλευαν στο κλαμπ. Eκτός από τον Mάνο Bαμβούκη και τον Hλία Πανταζόπουλο, που έκαναν την ομάδα Magna, υπήρχε ο μπάρμαν Aκης Tίγκας, που από εκεί ξεκίνησε τα πάρτι Sunrise, ο Aλέκος Συσσοβίτης, βασικός μπάρμαν που μετά έγινε ηθοποιός, ενώ τις εσωτερικές τοιχογραφίες του κλαμπ τις έφτιαξε μία από τις πιο σπουδαίες Eλληνίδες ζωγράφους, η Xριστιάνα Σούλου. Στο επάνω μπαρ δούλευε η Tζίνα Aλοιμόνου (νυν Bαρδινογιάννη), που σύμφωνα με δημοσιεύματα που αφορούν την ίδια, τότε είχε πανκ εμφάνιση και δούλεψε στο Faz για να αυτονομηθεί από τους γονείς της. Aυτή η δουλειά ήταν το ξεκίνημα μιας αξιοζήλευτης καριέρας στο μόντελινγκ.

Οι περισσοτεροι στο Faz ήταν celebrities. Hταν το VIP club της εποχής», θα μας πει ο έτερος dj του Faz, από την παρέα του Πέτρου Kοζάκου, ο dj Aris. «Oι γυναίκες στο Faz ήταν κοριτσάκια. Κατ’ αρχάς ήμασταν μικροί τότε, δεν ήμασταν 40 χρονών και 35, οι γυναίκες ήτανε όπως ήτανε τα κοριτσάκια: Σέξι και θελκτικά». Παράλληλα το κλαμπ ήταν κάτι σαν την ιδιωτική λέσχη των διασημοτήτων της εποχής. Θα μπορούσες να δεις ανθρώπους της μόδας όπως η Λάουρα ντε Nίγκρις και η Mάρα Δεσύπρη, «που σκάγανε με χλίδες, με Rolls-Royce», μας λέει ο dj Aris. Στο κλαμπ επίσης σύχναζαν οι Φώτης Γιαννιώτης, Mάνος Πανταζής, Aντώνης Φραγκάκης, Φιλίππα, Iνκα Nαθαναήλ, Bίκυ Kουλιανού, Kαλλιόπη, Γρηγόρης Bαλιανάτος, Tάκης Tσαντίλης, Aγγελος Zούλιας, Bασίλης Kωστέτσος, Δωροθέα και Aλεξάνδρα Mερκούρη, Kωνσταντίνος Tζούμας, η Bάνα Mπάρμπα με τον Tζιβάνι, ο Aλκης Παναγιωτίδης, ο Tζίγκερ και ο Γιωργάκης Bαρδινογιάννης, ο Παπαστράτος ο μικρός, θα συμπληρώσει ο Γιώργος Nάστος.

Aυτή η περίοδος λάμψης κράτησε τρία χρόνια, από το 1989 μέχρι το 1992. Mετά το κλαμπ έκλεισε. Oπως μας είπε ο Γιώργος Nάστος, «θα πρέπει να βρίσκεις το κατάλληλο σημείο που θα τελειώσεις την ιστορία ενός κλαμπ πριν έλθει να το λήξει η παρακμή». Μετά το Faz, η αθηναϊκή νύχτα δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. O Γιώργος Nάστος θα κλείσει τη συνέντευξή μας λέγοντας: «Περιμένω πώς και πώς την καινούρια παρέα που θα έχει το ίδιο όραμα με εμάς, να αλλάξει το μέλλον της αθηναϊκής νύχτας».
Στο Faz συναθροιζόταν όλο το fashion crowd της πόλης. Οι στυλιστικές τους επιλογές ήταν τόσο προχωρημένες που έκαναν τους περαστικούς να αναρωτιούνται αν είναι Απόκριες.




O Ακης ο τιγκας με το τικ που ειχε με το μαλλι η ινκα με της τεραστιες ματαρες!!!!Ωραιες εποχες ρε μαγκες!!Ο τιγκας να κανει σουζες με τα προκακια τα αδερφια για χιλίομετρα κι αυτος εκει με το τικ...Ωραια πραγματα τοτε!!!
 

kaboul

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2013
Μηνύματα
3.298
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
16
Έχουμε πληροφοριες για το πριβιλετς το οποίο το ακούω συχνά σε σιριαλς του χάρη ρωμα ;
 
OP
OP
easyrider77

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
11088820_1595822867370608_8613245364486612754_o.jpg



..για να μαζευονται τα γερόντια..


[size=13pt]Sunrise Zone presents:
Alsos reunion 2015
Part 1 - The House Chapter
Pt 2 with Breakbeats & Trance in the following months
thank you!

Η ομάδα του Sunrise Zone ενώνεται ξανά για ένα ακόμη απόλυτο party το Σάββατο 18 Απριλίου στο Casa Bostani!

*Never Grow Up*

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ώρα έναρξης 23:00
Πληροφορίες & Κρατήσεις 210 8233325

H ομάδα του Sunrise Zone, έχοντας εδραιώσει το γνήσιο clubbing από την εποχή του 90' στο club Faz και στο club Άλσος, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το savoir vivre της νυχτερινής διασκέδασης.

Τρία χρόνια μετά το τελευταίο reunion, το θρυλικό "Sunrise" επιστρέφει με άκρως μουσικοχορευτική διάθεση μαζί με το original dj line up του για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια!

To line up θα περιλαμβάνει τους εξής djs:
Petros Floorfiller (Faz resident,Sunrise Zone)
Dj Aris (Faz resident, Sunrise Zone) επιστρέφει στα decks μετά από 15 χρόνια!!!
Mr Dennis (Farm resident, Faz)
Pascal (The Lab resident)
Dj Thanos (Babes in Toyland)
+ Live P.A by MC Tony D (Faz, Sunrise Zone)

Procuced by:

Hosted by Akis Tigas

Related Video:

Supported by:
Nitro Radio 102.5


Casa Bostani
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, Πεδίον του Άρεως
210 8233325
casabostani@gmail.com[/size]
 
OP
OP
easyrider77

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
11088820_1595822867370608_8613245364486612754_o.jpg



..για να μαζευονται τα γερόντια..


Sunrise Zone presents:
Alsos reunion 2015
Part 1 - The House Chapter
Pt 2 with Breakbeats & Trance in the following months
thank you!

Η ομάδα του Sunrise Zone ενώνεται ξανά για ένα ακόμη απόλυτο party το Σάββατο 18 Απριλίου στο Casa Bostani!

*Never Grow Up*

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ώρα έναρξης 23:00
Πληροφορίες & Κρατήσεις 210 8233325

H ομάδα του Sunrise Zone, έχοντας εδραιώσει το γνήσιο clubbing από την εποχή του 90' στο club Faz και στο club Άλσος, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το savoir vivre της νυχτερινής διασκέδασης.

Τρία χρόνια μετά το τελευταίο reunion, το θρυλικό "Sunrise" επιστρέφει με άκρως μουσικοχορευτική διάθεση μαζί με το original dj line up του για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια!

To line up θα περιλαμβάνει τους εξής djs:
Petros Floorfiller (Faz resident,Sunrise Zone)
Dj Aris (Faz resident, Sunrise Zone) επιστρέφει στα decks μετά από 15 χρόνια!!!
Mr Dennis (Farm resident, Faz)
Pascal (The Lab resident)
Dj Thanos (Babes in Toyland)
+ Live P.A by MC Tony D (Faz, Sunrise Zone)

Procuced by:

Hosted by Akis Tigas

Related Video:

Supported by:
Nitro Radio 102.5


Casa Bostani
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, Πεδίον του Άρεως
210 8233325
casabostani@gmail.com



Τωρα φαινεται..
 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Μαγκάκια θα σας χαλάσω ... αν και εγώ ήμουν της ίδιας γενιάς,
αλλά στα 90's ό,τι άξιζε, ήταν ό,τι είχε απομείνει από τα 80's.


Εξηγούμαι ... κι εγώ ήμουν 18ρης το 1990
αλλά είχα προλάβει νυχτερινά μαγαζιά των 80's .

Π.χ. την αυτοκίνηση όσο ήταν disco (πριν γίνει club-εστιατόριο)
την pianeta terra κτλ

Εκεί με το χορό στις πίστες, έπεφτε και πολύ καμάκι και κονέ με άγνωστες γκόμενες.


Στα 90's με τα τραπέζια, που πλέον δεν χόρευε κανείς
και άρχισαν να σερβίρουν άδεια πιάτα με γκουρμέ σκατά
είχε αρχίσει η νύχτα να γίνεται μόνο ποζεριλίκι
όπου διάφοροι σουβλατζήδες, ασφαλιστές, υπάλληλοι το έπαιζαν Νιάρχος & Ωνάσης
με δανεικά κυρίως.

Και άρχισε και το face-control , όπου κατσικογάμης καθυστερούσε τον κόσμο,
για να πάρει μούρη το μαγαζί επειδή έχει πολλούς ηλίθιους απ'έξω.


Κάτι rave πάρτυ τώρα, ήταν η απόλυτη πουτσοθύελα.
Ο Αρχιδόκαμπος ο ίδιος ήταν.


Ανά 40 κάγκουρες, αντιστοιχούσε ένα μπάζο.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Λακη δε μπορεις να συγκρινεις 80ς με 90ς. Ηταν πιο αγνα στα 80ς. Τα κοριτσια ηταν πιο χαμογελαστα, πιο προσεγγισιμα, οι νεοι πιο απλοι, η μουσικη πιο ρομαντικη, ειχαμε τα παρτυ...

Υπαρχει και η ταινια "το παρτυ" για οποιον δεν εζησε την εποχη.
 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Λακη δε μπορεις να συγκρινεις 80ς με 90ς. Ηταν πιο αγνα στα 80ς. Τα κοριτσια ηταν πιο χαμογελαστα, πιο προσεγγισιμα, οι νεοι πιο απλοι, η μουσικη πιο ρομαντικη, ειχαμε τα παρτυ...

Υπαρχει και η ταινια "το παρτυ" για οποιον δεν εζησε την εποχη.

Ισχύουν όλα.
Τα 90's ήταν η εποχή της μαλακίας.

Ήξερα εκατοντάδες συνομίληκους ... φοιτητές κυρίως.
Οδοντιατρική, Ιατρική , ΕΜΠ ...
Μόνο μαλακία έπαιζε.




Από την άλλη ... είχα πάει 8 χρονών με τους γονείς μου,
σε μία καλτ ντίσκο , σε ταράτσα, κηφισού και λεωφόρο αθηνών.
Το atomic. Τέλη 70's.


Τρελή ατμόσφαιρα.
Οι γκόμενες τότε πίπωναν στα στενά πίσω από τα ΚΤΕΛ.
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
80ς σαν διασκεδαση υπηρχε μεχρι και το 94
απο το 95 ξεκινησε το clubbing και με οτι συνεπαγεται
 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
80ς σαν διασκεδαση υπηρχε μεχρι και το 94
απο το 95 ξεκινησε το clubbing και με οτι συνεπαγεται

Και ναι και όχι.
Το φθινόπωρο του 1990 , η αυτοκίνηση , άνοιξε με νέο λογότυπο
και ήταν πλέον ΟΧΙ ΝΤΙΣΚΟ , αλλά club-restaurant.


Πιτσιρικάδες μόνοι έτρωγαν πόρτα πλέον.
Ενώ μέχρι την άνοιξη του ίδιου χρόνου, ήταν κυρίως πιτσιρικαρία, μαθητές λυκείου.



Το ίδιο φθινόπωρο , η πίστα έπαψε να υπάρχει , γέμισε τραπέζια
στα οποία σέρβιραν πιατέλες άδειες με λίγα σκατά
που κόστιζε η κάθεμία όσο 5 παλιές είσοδοι.

http://[URL unfurl="true"]www.tabletopjournal.weebly.com/uploads/5/5/2/2/5522081/4156665_orig.jpg[/img[/URL]]

Στην πελατεία, κυριάρχησαν οι 35ρηδες με bmw.
Για μένα προσωπικά, ήταν η πρώτη γεύση σούπας από αυτήν που ερχόταν.
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
το θυμαμαι λακη περι αυτοκινηση
ολοι γαμοσταυρουσαν τοτε...γιατι εκλεισε την πιστα και το εκανε restaurant
 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
το θυμαμαι λακη περι αυτοκινηση
ολοι γαμοσταυρουσαν τοτε...γιατι εκλεισε την πιστα και το εκανε restaurant

Σε πιο λαϊκές γειτονιές, π.χ. νίκαιο κορυδαλό , η ατμόσφαιρα των 80's παίζει να κράτησε
μέχρι και το 1995.

Και στο περιστέρι. Που και τα 90s ήταν ούτως ή άλλως λιγότερο φλωρέ
από τις "καλές" περιοχές.



Το απαύγασμα της αηδίας των 90's , είναι ένα ρημάδι αυθαίρετο στον κάλαμο,
ούτε το όνομά του δεν καταδέχομαι να μνημονεύσω, γιατί του αξίζει η απόλυτη λήθη
που ρώτησε ο κατσικογάμης πορτιέρης με χιαστί παντόφλα


ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ;

(ενώ ήμουν εγώ με 2 γκόμενες)


και του λέω


ΤΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΡΕ ;
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΚΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
ή ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΜΑΝΤΡΙ ...

Μιλάμε για χαβούζα, που πάρκαρες μέσα σε χωράφια
και αν γυναίκα φόραγε γόβα, βυθιζόταν ολόκληρο το 20ποντο τακούνι στη λάσπη
και το έχανες ....


Σε τόπο που το νορμάλ όχημα για να πάει κανείς
θα ήταν μόνο καναδέζα ή unimac 6X6
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom