mounitsa
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Οκτ 2006
- Like
- 13
- Πόντοι
- 366
Πρώτα απ'ολα δεν ανέφερα εγώ τους Καζαντζάκη και Ροϊδη.
Επίσης δεν είπα πουθενα ότι δεν εκαναν τέχνη.
Επίσης ρε παπαζόλη η Εκκλησία δεν αφόρισε ποτέ τον Καζαντζάκη εν τέλει. Αντιδράσεις ναι υπήρξαν σφοδρες.
Κριτική επι του έργου του ποιος είμαι εγώ για να κάνω! Ειλικρινά τώρα τον θεωρώ απο τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της Ελλάδας.
Απλά ως άποψη λέω πως ήταν λάθος του να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα στα δυο έργα του (ξέρουμε για ποια μιλάμε)... αλλά αυτό είπαμε είναι απλά δική μου άποψη. Εγραψε ένα σωρό άλλα τέλεια έργα ο Καζαντζάκης.
Επίσης πέθανε αμετανόητος για τα λάθη του (αυτό το πιστεύω και το λέω)
Και τώρα ρε παιδια να γράφουμε για το Καζαντζάκη εδώ είναι σαν να τον κατατάσσουμε μαζί με τα βούρλα το Μουζουράκη και την άλλην την "τρύπισσα"...
Ιεροσυλία...
τους ανεφερα λογω των δυο πολυ ριζοσπαστικων βιβλιων που εγραψαν...ο ροϊδης αν θυμαμαι καλα αφοριστηκε ο καζαντζακης τη γλυτωσε με ενα αναθεμα...
δεν τους συγκρινω με το μουζουρακη και τον καθε μουζουρακη...αλλωστε η ιστορια θα δειξει για ολους αυτους που εμφανιζονται πετανε κατι και μετα εξαφανιζονται...θα φανει ποιοι αξιζε να συζητιουνται και ποιοι οχι...
τους ανεφερα γιατι ειπες οτι η τεχνη εχει ορια και δεν θα πρεπει να ακουμπαει θρησκειες, πατριδες, συμβολα κλπ σε αντιθεση με την επιστημη...ως επιστημων ομως θα επρεπε να μπορεις να αντιληφθεις οτι η τεχνη δεν εχει ορια και περιθωρια...το κοινο ειναι αυτο που θα την καταταξει τελικα