Νέα

χρωστουμενα ενφια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα koukos0000
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

koukos0000

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
243
Πόντοι
26
μαγκες τα φωτα σας αν ξερετε.χθες μου ηρθε ενα χαρτι απο την εφορια και μου λεει οτι εχω μια απληρωτη δοση  ενφια του σεπτεμβριου 2012! και μια δοση απληρωτη νοεμβριου 2014!70 και οι 2 και με τις προσαυξησεις 130.και μου λεει οτι πρεπει να τις πληρωσω εντος 30 ημερων  κτλ κτλ κτλ.εκτος του οτι εχω νευριασει γιατι ποτε δεν ειχα απληρωτη δοση ενφια αλλα οπως καταλαβαινετε αποδειξεις δε ξερω αν και που τις εχω του 2012 θελω να ρωτησω.κανονικα δεν θα επρεπε να ειχα ειδοποιηθει οταν θα πηγαινα να βγαλω το επομενο δοσολογιο?και δευτερον υπαρχει περιπτωση να μου  αφαιρεσουν το ποσο μετα τις 30 μερες ?ρωταω γιατι αυτη τη στιγμη δε περισευει και τπτ!

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.979
Πόντοι
6.256
Πως σου ήρθε χαρτί,
Ολοι οι φοροι πλεον ερχονται μεσω ααδε ηλεκτρονικα με ταυτοτητα οφειλης

OP
OP
K

koukos0000

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Like
243
Πόντοι
26
Πως σου ήρθε χαρτί,
ελα μου ντε.αυτο μου λενε.μου ηρθε ενα χαρτι απο την ανεξαρτητη αρχη εσοδων.και μου γραφει 2012  μια δοση απο της 6 και 2014 αλλη μια .μιλαμε για γελια.εγω ΠΟΤΕ  δεν αφησα δοση απληρωτη.τις δοσεις τις πληρωνε ο πατερας μου που δεν αφηνε μερα να περασει.και μου φαινεται πολυ γελοιο να μην μας ειχαν ειδοποιησει μεσω λογιστη και μηνυματος.μετα απο 8 χρονια?τι να πω

SWR

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2015
Like
1
Πόντοι
1
Aπο οτι μπορω να θυμηθω ο Ενφια τοτε λεγοταν ειδικο τελος ακινητων και πληρονταν μεσω της Δεη ή των υπολοιπων παροχων ρευματος.Νομιζω οτι το 2012 ηταν που ειχε σκασει το κανονι της Energa και καποια αλλης εταιρειας και εκτος απο το ρευμα ειχαν φαει και τα λεφτα του ειδικου τελους ακινητων.Επισης αν τα θυμαμαι καλα το κρατος ειχε ζητησει απο τον κοσμο που τα ειχε πληρωσει να παει στις εφοριες με την αποδειξη πληρωμης ωστε να πιστωθουν τα χρηματα για να μην υπαρχει ωφειλη.
Αυτα για το 2012.Για το 2014 δεν θυμαμαι.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
μαγκες τα φωτα σας αν ξερετε.χθες μου ηρθε ενα χαρτι απο την εφορια και μου λεει οτι εχω μια απληρωτη δοση  ενφια του σεπτεμβριου 2012! και μια δοση απληρωτη νοεμβριου 2014!70 και οι 2 και με τις προσαυξησεις 130.και μου λεει οτι πρεπει να τις πληρωσω εντος 30 ημερων  κτλ κτλ κτλ.εκτος του οτι εχω νευριασει γιατι ποτε δεν ειχα απληρωτη δοση ενφια αλλα οπως καταλαβαινετε αποδειξεις δε ξερω αν και που τις εχω του 2012 θελω να ρωτησω.κανονικα δεν θα επρεπε να ειχα ειδοποιηθει οταν θα πηγαινα να βγαλω το επομενο δοσολογιο?και δευτερον υπαρχει περιπτωση να μου  αφαιρεσουν το ποσο μετα τις 30 μερες ?ρωταω γιατι αυτη τη στιγμη δε περισευει και τπτ!

Aν μπεις στο TAXIS με τους κωδικούς σου και πας στην "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και από εκεί στο "Οφειλές εκτός ρύθμισης" θα δεις τι χρωστάς από ΕΝΦΙΑ. Να έχει γίνει λάθος αποκλείεται γιατί αυτά βγαίνουν ηλεκτρονικά.

Επίσης, δες στα προσωπικά σου στοιχεία (πάλι στο TAXIS) ότι έχεις βάλει e-mail για να σου στέλνουν ειδοποίηση. Εγώ που είχα ξεχάσει μια δόση, μου ήρθε e-mail.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
το 2012 ο ενφια ηταν εετηδε...δεν επαιρνες χαμπαρι οτι χρωσταγες παρα μονο οταν πηγαινες να βγαλεις ενημεροτητα....

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.979
Πόντοι
6.256
Αυτα πριν το 2015 , γιατι μετα ευτυχως ο ενφια καταργηθηκε

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
το 2012 ο τοτε ενφια λεγοταν εετηδε και πληρωνοταν μεσω δεη

οποιος καθυστερησε εστω και μια μερα να πληρωσει το λογαριασμο της δεη, το ποσο που αντιστοιχουσε στον ενφια το επεστρεφε η δεη με τον επομενο λογαριασμο και δεν επαιρνε χαμπαρι οτι χρωσταγε στην εφορια

δες και εδω :

για το 2014 δεν ξερω να σου απαντησω (μπορει να ειναι ιδιο σκηνικο, μπορει και κατι αλλο, μεσα στο ταξισνετ παντως θα βρεις τις πληροφοριες που θες για τον ενφια και τις δοσεις του 14)

singer

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Κριτικές
5
Like
7.509
Πόντοι
1.056
το 2012 ο τοτε ενφια λεγοταν εετηδε και πληρωνοταν μεσω δεη

οποιος καθυστερησε εστω και μια μερα να πληρωσει το λογαριασμο της δεη, το ποσο που αντιστοιχουσε στον ενφια το επεστρεφε η δεη με τον επομενο λογαριασμο και δεν επαιρνε χαμπαρι οτι χρωσταγε στην εφορια

δες και εδω :

για το 2014 δεν ξερω να σου απαντησω (μπορει να ειναι ιδιο σκηνικο, μπορει και κατι αλλο, μεσα στο ταξισνετ παντως θα βρεις τις πληροφοριες που θες για τον ενφια και τις δοσεις του 14)
Για το πρώτο δεν είχα ιδέα, πέρυσι είχα πάει στην εφορία για κάποια δουλειά και μου βρήκαν απλήρωτο ετηδε του 2012 της μακαρίτισσας της μάνας μου.
Το 2014 είχαν γίνει πολλά λάθη στις αντικειμενικές αξίες και σε πολλούς στείλαν και δεύτερη εκκαθάριση.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Πάντως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν χρωστούμενα μέχρι 20 χρόνια πίσω.
Μετά παραγράφονται. Φυσικά μπαίνουν τόκοι και πρόσθετα τέλη. Το ότι δεν σε ειδοποίησαν σου λένε ένα «εκ παραδρομής» «φόρτος εργασίας» και καθάρισαν.
Παίζει να είναι και λαδοπόντικες στο κόλπο. Δηλαδή στην αρχή θα σε μπερδεύουν με το ποσό. Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσα είναι. Θα τα υπολογίσουμε. Όταν σου βγάλουν ένα κουστούμι περιμένουν να τους πεις πόσα είναι να τελειώνουμε; Και εκεί σου πετάνε πχ 300 ευρώ (ανάλογα με το κουστούμι που σου έραψαν) και θα το κλείσουμε. Είμαι παθών από το ΕΦΚΑ όχι από το ΕΝΦΙΑ.
Δεν δίνουν επίσης ποτέ χαρτί που να λέει ΕΞΟΦΛΗΘΗ. Μόνο άμα μπλέξεις θα καταλάβεις τι πουστιές γίνονται. Καταστάσεις που δεν φαντάζεσαι και λες. Πλάκα μας κάνουν;

Εμένα που μου χρωστά τώρα το δημόσιο 500 ευρώ εννοείται ότι δεν θα μου τα δώσουν με τόκο.
Στα τσακίδια!
:shit: :shit: :shit:

DIMIGAS

Μέλος
Εγγρ.
14 Οκτ 2019
Like
227
Πόντοι
21
αφού το λένε και δεν εχεις αποδείξεις θα τα πληρώσεις, επειδή όμως είναι παλιά χρέη ζήτα να κάνεις διακανονισμό και μπορεί να γλυτώσεις τόκους, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Κανονικά σου διακανονίζουν το κεφάλαιο και σου βάζουν τόκους για την διάρκεια ενώ σβήνουν τους παλιούς. Ετσι ήταν δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Έμπλεξες, πληρώνεις ή διακανονίζεις

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.117
Πόντοι
2.266
Πως σου ήρθε χαρτί,
Ερχονται και χαρτια τυπε και στον αδερφο μου ηρθε απο κληση της δημοτικης αστυνομιας

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
35
Like
5.117
Πόντοι
2.266
αφού το λένε και δεν εχεις αποδείξεις θα τα πληρώσεις, επειδή όμως είναι παλιά χρέη ζήτα να κάνεις διακανονισμό και μπορεί να γλυτώσεις τόκους, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Κανονικά σου διακανονίζουν το κεφάλαιο και σου βάζουν τόκους για την διάρκεια ενώ σβήνουν τους παλιούς. Ετσι ήταν δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Διακανονισμο για 130 ευρω σιγα καλητερα το πληρωνεις και ησυχαζεις

STAVROS6969

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2015
Like
543
Πόντοι
36

Αυτα πριν το 2015 , γιατι μετα ευτυχως ο ενφια καταργηθηκε

[/quote] Καλοοοοο!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
Aν μπεις στο TAXIS με τους κωδικούς σου και πας στην "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και από εκεί στο "Οφειλές εκτός ρύθμισης" θα δεις τι χρωστάς από ΕΝΦΙΑ. Να έχει γίνει λάθος αποκλείεται γιατί αυτά βγαίνουν ηλεκτρονικά.

Επίσης, δες στα προσωπικά σου στοιχεία (πάλι στο TAXIS) ότι έχεις βάλει e-mail για να σου στέλνουν ειδοποίηση. Εγώ που είχα ξεχάσει μια δόση, μου ήρθε e-mail.
καλα μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι δεν εχει λαθη..και εμενα μου φαινοταν οφειλη που ειχα εξωφλησει και η πρωτη αντιδραση της υπαλληλου ηταν οτι το ΤΑΧΙΣ δεν κανει λαθη  :2funny: οταν της εδειξα τα αποδεικτικα πληρωμης,μου ειπε ναι καμι φορα μπορει να συμβει  :jerking:

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
καλα μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι δεν εχει λαθη..και εμενα μου φαινοταν οφειλη που ειχα εξωφλησει και η πρωτη αντιδραση της υπαλληλου ηταν οτι το ΤΑΧΙΣ δεν κανει λαθη  :2funny: οταν της εδειξα τα αποδεικτικα πληρωμης,μου ειπε ναι καμι φορα μπορει να συμβει  :jerking:

Τι να σου πω... μπορεί. Εγώ τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχω διαπιστώσει κάποιο λάθος στο TAXIS.

Βέβαια τις αποδείξεις πληρωμής τις κρατάω πάντα και όλες (ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με το δημόσιο) και μάλιστα δεν τις έχω καν στο PC αλλά στο OneDrive που δεν θα πρόκειται να χαθούν ποτέ! Ευτυχώς γιατί το 2010, μετά από 10 χρόνια που είχα τελειώσει το σπίτι μου, ήρθε μπουγιουρντί από το ΙΚΑ ότι χρώσταγα ασφαλιστικές εισφορές για τους εργάτες της τάξης των €7.000! Πήγα με τις αποδείξεις εκεί, τους άφησα αντίγραφα και μου είπαν ότι θα το ψάξουν και θα το διασταυρώσουν. Από τότε (άλλα 10 χρόνια μετά δηλαδή) δεν με έχει ενοχλήσει κανείς! :grin:

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Βάλτες και κάπου εναλλακτικά πχ google drive δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται.
Δεν κάνω πλάκα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom