Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
:headbang: aytά πο λεει ο ποδολάγνος κατά την εκτίμηση μου θα βγούν ,  δυσκολες  μέρες έρχοντε  ;)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αμα παμε στη δραχμη θα χεστω στο ταληρο δε ξεκουναω με τιποτα απο εδω

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
  Και ξεκαθαρίζω πως η "χαρά" μου δεν έχει να κάνει με την επέμβαση των Αμερικανών στη Συρια.

Είμαι εναντίον κάθε πολέμου.

Η  πραγματική χαρά είναι για τα μικρά και ανόητα "τενεκεδάκια" που τόλμησαν να αμφισβητησουν τον ΠΟΔΟΛΑΓΝΟ στις προβλέψεις του.

Μέσα στις επόμενες μέρες print στο 1.460, ταλαιπωρία επιστροφή για στηριξη και να πάρει ανάσα και δυνάμεις στο 1430 που θα το κάνει βάση και μετά πάει για ψηλότερα.

Ιεραπόστολεεεεεε   Πάρε μου μια πίπααααα

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

στα 1386 ο χρυσος  :2funny:

αλλη μια πετυχημενη προβλεψη απο τον μπουρδολαγνο  :2funny:

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
814
Πόντοι
96
αμα παμε στη δραχμη θα χεστω στο ταληρο δε ξεκουναω με τιποτα απο εδω
αμα ειχε η γιαγια μου ροδες , θα ητανε πατινι

στην δραχμη αμφιβαλλω εαν θα παμε, αυτο που βλεπω στην σφαιρα μου ειναι οτι οι μισθοι θα πανε στα 350 ευρω -  μεσος ορος

ποια ειναι η λυση?
αγοραστε λιρες, χρυσα δοντια, τα λεφτα εκτος ελλαδος ή/ και θαμμενα σε χωραφια

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Για να ξαμοληθούν τα λαγωνικά του σάιτ να μας που ποιος ειναι ο "λιράτος":

Αν είναι αυτός που υποπτευομαι, είναι μεγαλο λαμόγιο. Εχω πεσει πανω του μερικες φορές.

Εχει ακουστεί και για απάτη με κάλπικες. Αυτες που βρηκαν στη θυριδα μπορεί να ήταν και τετοιες.

Δεν φυλάς σε θυριδα χρυσες λίρες. Μαλακία...  :jerking: :jerking:

alfreewind

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2012
Κριτικές
32
Like
220
Πόντοι
616

Δεν φυλάς σε θυριδα χρυσες λίρες. Μαλακία...  :jerking: :jerking:

[/quote]

Γιατι????????????????

Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Κριτικές
6
Like
814
Πόντοι
96
:kissass2:
Γιατι ρε παιδια????Τι προβλημα υπαρχει με τις λιρες σε θυριδα????
1 κλοπη
2 πραξη νομοθετικου περιεχουμενου για ανοιγμα θυριδας παρουσια δικαστικου επιμελητη σε περιπτωση κουρεματος .....

Το 2ο ειναι το σιγουρακι σε περιπτωση που συμβει κατι αναλογο με αυτο που εγινε στην κυπρο

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
:kissass2:1 κλοπη
2 πραξη νομοθετικου περιεχουμενου για ανοιγμα θυριδας παρουσια δικαστικου επιμελητη σε περιπτωση κουρεματος .....

Το 2ο ειναι το σιγουρακι σε περιπτωση που συμβει κατι αναλογο με αυτο που εγινε στην κυπρο

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Κι άμα έχεις ψωνίσει κι από μαύρη αγορά....  :birdman: τον ηπιες...

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
  Και ξεκαθαρίζω πως η "χαρά" μου δεν έχει να κάνει με την επέμβαση των Αμερικανών στη Συρια.

Είμαι εναντίον κάθε πολέμου.

Η  πραγματική χαρά είναι για τα μικρά και ανόητα "τενεκεδάκια" που τόλμησαν να αμφισβητησουν τον ΠΟΔΟΛΑΓΝΟ στις προβλέψεις του.

Μέσα στις επόμενες μέρες print στο 1.460, ταλαιπωρία επιστροφή για στηριξη και να πάρει ανάσα και δυνάμεις στο 1430 που θα το κάνει βάση και μετά πάει για ψηλότερα.

Ιεραπόστολεεεεεε   Πάρε μου μια πίπααααα

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

στα 1311 ο χρυσος  :rolleyes:

oleoleola1989

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2013
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Ο χρυσός ετοιμάζεται για ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΤΙΑ. Μέχρι μέσα/τέλη Οκτόμβρη θα σπάσει μέχρι και τα 1100.
Κοιτάζω για ένα στόχο γύρω στο 800-1000.

Όποιοι αγοράσουνε εδώ χρυσό ( η γενικότερα μέταλλα όπως ασήμι,πλατίνα ..) θα φάνε μεγάλη σφαλιάρα.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Ο χρυσός ετοιμάζεται για ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΥΤΙΑ. Μέχρι μέσα/τέλη Οκτόμβρη θα σπάσει μέχρι και τα 1100.
Κοιτάζω για ένα στόχο γύρω στο 800-1000.

Όποιοι αγοράσουνε εδώ χρυσό ( η γενικότερα μέταλλα όπως ασήμι,πλατίνα ..) θα φάνε μεγάλη σφαλιάρα.

Kάτω από τα 1.000 επιμένει και η Goldman.

Για μένα το 1.200 είναι το σημείο μηδέν. Κάτω από τα 1.200 δεν πιστεύω πως θα πέσει γιατί εκεί είναι το κόστος εξόρυξης του μετάλλου.

Επειδή ποτέ στην ζωή μου δεν ήμουν δογματικός (αντίθετα με ορισμένους εδώ μέσα που κρατουσαν μετοχές της Εθνικής από τα 25 ευρώ έως σήμερα που βρίσκεται στα 30 "παλαιά" λεπτά (μην ξεχνάμε το ριβερς σπλιτ 1/10 που προχώρησε η τράπεζα!))....  επειδή λοιπόν δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ δογματικός προχώρησα ήδη σε άμεση ρευστοποίηση όλου  του πακέτου στα στοπ λος των 1.350 εξασφαλίζοντας ένα μεσοσταθμικό κέρδος  12% μέσα σε λίγους μηνες

Κι αυτό μόνο επειδή μιλάμε για ETF (χρυσοχαρτα) όχι για χρυσό σε φυσική μορφή, το ξεκαθαρίζω.

Ο χρυσούλης μου, το αληθινό βαρβαρικό μέταλλο, βρίσκεται ανέπαφος στη θέση του και κάνω χρυσοντουζάκια κάθε μέρα όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ...

Και θα μένει ανέπαφο για έναν και μόνο λόγο. Όσο ο άγριος καπιταλισμός θα επιδιώκει να λύνει τις διαφορές του με τα όπλα και με ιμπεριαλιστικές πρακτικές, τόσο πιο ασφαλές καταφύγιο θα γίνεται ο χρυσός σε φυσική μορφή.

Και κάτι ακόμα γιατί πολλοί ενδιαφέρονται για χρυσό και με έχουν ρωτήσει άπειρες φορές.

Το κόστος εξόρυξης του μετάλλου σήμερα στα ορυχεία, αδυνατεί να πέσει κάτω από τα 1.200 δολάρια.

Αν η τιμή σποτ, πέσει κάτω από τα 1.200 και μείνει σταθερή κάτω από τα 1.000 περισσότερο από έξι μήνες, τα περισσότερα ορυχεία θα αναγκαστούν να αναστείλουν τις εργασίες εξόρυξης.

Αυτό θα σημάνει αυτόματα το στράγγισμα της αγοράς, διότι ήδη αυτην την στιγμή η ζήτηση φυσικού  σε σχέση με την προσφορά είναι 2 φορές μεγαλύτερη.

Φυσικό επόμενο είναι λοιπόν η τιμή να εκτοξευτεί ξανά πάνω από τα 1.200 δολάρια ώστε να ξαναανοίξουν τα ορυχεία.

Αυτά είναι μέσα σε απλές γραμμές τα "παιχνιδάκια" των χαρτογιακάδων.

Η ουσία όμως δεν θα αλλάξει.

Ο χρυσός είναι το απόλυτο asset για τα επομενα χρόνια.

Υ.Γ.
     Η μοναδική περίπτωση  να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση είναι να βρεθεί νέο καύσιμο για τον πλανήτη, εκτός του πετρελαίου. Η τιμή του πετρελαίου θα μηδενιστεί.

Μόνο σε αυτήν την περίπτωση ο χρυσός θα γυρίσει αρνητικός και θα πάψει να είναι ασφαλές καταφύγιο.

Δείτε το corellation μεταξύ των 2 σε γράφημα. Είναι παραπάνω από εμφανης η ταυτοποίηση κίνησης.

Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να το καταλάβεις...

Συνημμένα

• brent - gold.PNG
    brent - gold.PNG
    167 KB · Εμφανίσεις: 21

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
 Kάτω από τα 1.000 επιμένει και η Goldman.

Για μένα το 1.200 είναι το σημείο μηδέν. Κάτω από τα 1.200 δεν πιστεύω πως θα πέσει γιατί εκεί είναι το κόστος εξόρυξης του μετάλλου.

Επειδή ποτέ στην ζωή μου δεν ήμουν δογματικός (αντίθετα με ορισμένους εδώ μέσα που κρατουσαν μετοχές της Εθνικής από τα 25 ευρώ έως σήμερα που βρίσκεται στα 30 "παλαιά" λεπτά (μην ξεχνάμε το ριβερς σπλιτ 1/10 που προχώρησε η τράπεζα!))....  επειδή λοιπόν δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ δογματικός προχώρησα ήδη σε άμεση ρευστοποίηση όλου  του πακέτου στα στοπ λος των 1.350 εξασφαλίζοντας ένα μεσοσταθμικό κέρδος  12% μέσα σε λίγους μηνες

Κι αυτό μόνο επειδή μιλάμε για ETF (χρυσοχαρτα) όχι για χρυσό σε φυσική μορφή, το ξεκαθαρίζω.

Ο χρυσούλης μου, το αληθινό βαρβαρικό μέταλλο, βρίσκεται ανέπαφος στη θέση του και κάνω χρυσοντουζάκια κάθε μέρα όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ...

Και θα μένει ανέπαφο για έναν και μόνο λόγο. Όσο ο άγριος καπιταλισμός θα επιδιώκει να λύνει τις διαφορές του με τα όπλα και με ιμπεριαλιστικές πρακτικές, τόσο πιο ασφαλές καταφύγιο θα γίνεται ο χρυσός σε φυσική μορφή.

Και κάτι ακόμα γιατί πολλοί ενδιαφέρονται για χρυσό και με έχουν ρωτήσει άπειρες φορές.

Το κόστος εξόρυξης του μετάλλου σήμερα στα ορυχεία, αδυνατεί να πέσει κάτω από τα 1.200 δολάρια.

Αν η τιμή σποτ, πέσει κάτω από τα 1.200 και μείνει σταθερή κάτω από τα 1.000 περισσότερο από έξι μήνες, τα περισσότερα ορυχεία θα αναγκαστούν να αναστείλουν τις εργασίες εξόρυξης.

Αυτό θα σημάνει αυτόματα το στράγγισμα της αγοράς, διότι ήδη αυτην την στιγμή η ζήτηση φυσικού  σε σχέση με την προσφορά είναι 2 φορές μεγαλύτερη.

Φυσικό επόμενο είναι λοιπόν η τιμή να εκτοξευτεί ξανά πάνω από τα 1.200 δολάρια ώστε να ξαναανοίξουν τα ορυχεία.

Αυτά είναι μέσα σε απλές γραμμές τα "παιχνιδάκια" των χαρτογιακάδων.

Η ουσία όμως δεν θα αλλάξει.

Ο χρυσός είναι το απόλυτο asset για τα επομενα χρόνια.

Υ.Γ.
     Η μοναδική περίπτωση  να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση είναι να βρεθεί νέο καύσιμο για τον πλανήτη, εκτός του πετρελαίου. Η τιμή του πετρελαίου θα μηδενιστεί.

Μόνο σε αυτήν την περίπτωση ο χρυσός θα γυρίσει αρνητικός και θα πάψει να είναι ασφαλές καταφύγιο.

Δείτε το corellation μεταξύ των 2 σε γράφημα. Είναι παραπάνω από εμφανές η ταυτοποίηση κίνησης.

Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να το καταλάβεις...

Να σου κανω μια αδιακριτη ερωτηση...?

Τα τελευταια 4-5 χρονια, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, εχεις βγει κερδισμενος ή χαμενος απ' αυτα που κανεις?

Για να γινω πιο σαφης: Εχεις βγαλει πανω απο 25% αποδοση (=κερδισμενος, με βαση τραπεζικα επιτοκια και ομολογα) ή κατω απο 20% (χαμενος)?

oleoleola1989

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2013
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
και εγώ πιστεύω πως ο χρυσός είναι το απόλυτο asset απλά δυστυχώς δεν είναι η ώρα του ακόμα.

Κατά την γνώμη μου θέλει υπομονή ακόμα 1-2 μήνες να βρει bottom και μετά ίσως να είναι το καλύτερο buy για το 2014.

Απλά όσοι μπούνε long τώρα θα μπούνε νωρίς στο παιχνίδι.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Να σου κανω μια αδιακριτη ερωτηση...?

Τα τελευταια 4-5 χρονια, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, εχεις βγει κερδισμενος ή χαμενος απ' αυτα που κανεις?

Για να γινω πιο σαφης: Εχεις βγαλει πανω απο 25% αποδοση (=κερδισμενος, με βαση τραπεζικα επιτοκια και ομολογα) ή κατω απο 20% (χαμενος)?

Πολύ καλή ερώτηση kosamf.

Θα σου δωσω μια αναλυτική εικόνα για να καταλάβεις κι εσύ και οι υπόλοιποι τι σημαίνει απόδοση και προστασια χαρτοφυλακίου.

Εστω πως έχω διαθέσιμο κεφάλαιο  100.000 ευρώ. Οι 40 χιλιάδες μένουν απέξω μετρητά για ευκαιρίες όπως όταν παρουσιάστηκε αυτή με τα χρυσόχαρτα κάτω από τα 1.200 δολάρια πριν μερικούς μήνες.

Μένουν 60.000 λοιπόν.

Το 1/3 από αυτά επενδύεται σε ένα μακροπρόθεσμο asset. Ο χρονικός του ορίζοντας είναι δεκαετής περίπου (8 με 15 χρόνια μάξιμουμ)

Αντιλαμβάνεσαι βεβαίως για ποιο asset μιλάμε αυτη τη στιγμή. Το χρυσάφι.

Ο επενδυτικός μου κύκλος των ακινήτων έκλεισε συνολικά το 2007. Εν τω μεταξύ ειχε ανοιξει ο επενδυτικός κυκλος του χρυσού μερικά χρόνια πιο πριν, όταν ο χρυσός έπαιζε στα 300-350 δολάρια η ουγγιά.

Η πλήρης τοποθέτηση σε χρυσό ολοκληρώθηκε το 2007 με μέσο όρος κτησης τα 500-600 δολάρια.

Δεν μπορώ να σου δώσω ακριβές νούμερο ως προς τον μέσο όρο κτησης. Υπάρχουν τεχνικές αδυναμίες.  Πες περίπου τα 600 δολάρια για να είμαστε μέσα.

Με την κρίση που δημιούργησε η Lehman brothers, ο χρυσός θεωρήθηκε τρελό asset και ξαφνικά πολύς κόσμος στράφηκε σε αυτόν μέσω των ETF.

Από κει ξεκίνησε μια μεγαλειώδης πορεία, που έδωσε μια απιθανη απόδοση για το αμυντικό asset που είχα επιλέξει. Το να τριπλασιάζεις τα χρήματά σου μέσα σε δυο σχεδόν χρόνια ήταν μια τεράστια επιτυχία για μένα. Από το 2009 ώς τον Σεπτέμβριο του 2011... ιστορικές στιγμές...

Εννοείται βεβαίως πως σε αυτό το διάστημα έγινε χρήση του υπολοίπου 40% που έμενε απέξω, αγοράζοντας ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΑ ( τα χρυσόχαρτα έχουν μεγάλες διαφορές από τον φυσικό χρυσό. Ρευστοποιούνται άμεσα και μπορείς να κάνεις καλό μεσοπρόθεσμο παιχνίδι).

Το 60% λοιπόν του συνολικού μου διαθέσιμου ποσού επενδυθηκε σε δυο μορφές. Φυσικη μορφή το 20% και το υπόλοιπο 40% με σταδιακά μπες βγες σε ETF κι οπωσδήποτε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν επενδυθηκε όλο αυτό το ποσό ταυτοχρονα.

Μένει ακόμα ένα 40%.

Από αυτά το 30% επενδύεται σταθερά σε μετοχές αμερικανικών εταιρειών βιομηχανίας.

Εδώ και πολλά χρόνια, θεωρώ την ΚΟΚΑΚΟΛΑ την ισχυρότερη μετοχή στις ΗΠΑ, με σταθερή μερισματική απόδοση.

Τέλος ένα 10% που απομένει, επενδύεται σε πολύ επιθετικά προιόντα, ΦΟΡΕΞ, SP500 και DAX30 με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα για τους δείκτες και βραχυπρόθεσμο ορίζοντα για το ΦΟΡΕΞ.

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ σε βάθος πενταετίας.

Χρυσός σε φυσική μορφή. 20% ποσοστό κεφαλαιου.   Αγορά 600 δολαρια. Σημερινή τιμή 1310 δολάρια. Απόδοση ως στιγμής 120%

Χρυσός σε ETFs.  40% ποσοστό κεφαλαίου. Συνολική απόδοση από αγοραπωλησίες 18,χχ% ετησιως μέσος όρος, στην πενταετία 88% απόδοση  .

COCA COLA.  30% ποσοστό κεφαλαιου.

Αγορά στα 22 dollars . Σημερα ειναι στα 38 δολάρια. Απόδοση πενταετίας 80% συν μερίσματα 18% σύνολο 98% απόδοση.

Υπόλοιπα assets.

Ποσοστό 10%. Απόδοση 300% για το ευρωδολάριο, 200% για SP 500.

Απόδοση μέσος όρος  220% στην πενταετια.

Και μην ξεχάσω ακόμα....  Σορτ στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος από τα 22 ευρώ έως τα 4 προ ριβέρς σπλιτ και ΑΜΚ.

ΣΟΥΜΑ.

Στο συνολικό κεφάλαιο των 100.000 ευρώ θα είχα κέρδη 142.000 στην πενταετία, με τον περισσότερο χρόνο τα 40.000 από το κεφάλαιο επένδυσης να μένουν απέξω.

28,2% ετησια απόδοση για την διάρθρωση του συνολικού χαρτοφυλακίου όπως την βλέπεις.

Θα μπορούσα να ήμουν λίγο πιο επιθετικός, ειδικά σε κάποια διαστηματα που έβγαζαν μάτια, αλλά λειτουργώ βάσει συγκεκριμένου πλάνου και δεν το καταπατω ποτέ.

Ελπίζω να σε κάλυψα πλήρως με την απάντηση μου.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ναι, εβγαλες μεγαλες αποδοσεις ΚΑΘΑΡΑ συμπτωματικα

(εκτος αν ειχες προβλεψει την παγκοσμια κριση το 2007, που οσο κι αν το ισχυριστεις εγω θα γελαω πισω απ' τη οθονη μου)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom