Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Η πολιτική αβεβαιότητα... στοιχειώνει το ΧΑ

του Μιχαήλ Γελαντάλι
Δημοσιεύθηκε: 09:56 - 23/12/11

Πτώση με τζίρο για… κλάματα στο Χ.Α. καθώς οι συναλλαγές δεν ξεπέρασαν καν τα 21 εκατ. ευρώ.

Ο Θανάσης Σταυρόπουλος στο σχόλιό του έκανε λόγο για νέο αρνητικό ρεκόρ -αλήθεια, τόσα που έχουμε μετρήσει πλέον, έχει χαθεί ο λογαριασμός, όμως επίσης σημαντικό είναι πως το Χ.Α. επέστρεψε βαθύτερα στην προσφιλή του ενδοσκόπηση.

Ανοδικά αντέδρασαν χθες τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η απασχόληση και τα deals ώθησαν υψηλότερα τη Wall, ωστόσο στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης διόρθωσε στις 656,4 μονάδες κι ο FTSE 20 στις 252, με την Εθνική Τράπεζα να πραγματοποιεί το σχεδόν 25% του τζίρου. Από εκεί και πέρα, τι να πεις όταν για δύο μετοχές του 20άρη - Ελληνικά Πετρέλαια και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - ο τζίρος δεν ξεπέρασε καν τις εκατό χιλιάδες ευρώ για την κάθε μία;

Όμως, στο Χ.Α. αποτυπώνεται η γενικότερη κατάσταση που διατρέχει και πάλι τη χώρα στο… σύρσιμο των δεικτών και των μετοχών, ακόμη και του FTSE 20, και προεξοφλούνται το τέλμα και το αδιέξοδο που εμφανίζονται εκ νέου, κυρίως στο πολιτικό μέτωπο.

Τα νέα από το PSI είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενα και παρά την ενέργεια του Vega οι αγορές έχουν συνεκτιμήσει ανάλογες κινήσεις πολλών ακόμη χαρτοφυλακίων, πέραν του ισπανικού. Το πρόγραμμα, ωστόσο, φαίνεται να περπατάει με εμπόδια, δυσκολίες και τις… παγίδες του. Υπολογίζεται πως στο τέλος Ιανουαρίου θα μπορεί να παρουσιαστεί η τελική πρόταση στους ενδιαφερόμενους.

Η κατάσταση, όμως, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά το κυβερνητικό σχήμα, την ώρα  όπου σήμερα συναντώνται οι κ. Λ. Παπαδήμος και Αντ. Σαμαράς. Εκτίμησή μας είναι πως ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει συναίσθηση και της κατάστασης και των κινδύνων που ελλοχεύουν, για να δούμε, όμως...

kritwn99

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Ιουν 2010
Κριτικές
17
Like
2.524
Πόντοι
3.412
Στα πλαίσια της διευρυμένης πληροφόρησης θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει ενα χρηματοοικονομικό thread αποκλειστικά για την οικονομία κ το χρηματιστήριο.
Στο παρόν θα θέτουμε προβληματισμούς για την πορεία της οικονομίας τις συνθήκες , τις τάσεις κ διαθέσεις που επικρατούν στην αγορά αλλά κ τις προοπτικές που διανοίγονται για την οικονομία στο βραχυχρόνιο διάστημα.
θα δίνουμε πληροφορίες για τις ευκαιρίες της αγοράς , τους κινδύνους που διατρέχουμε , τις χρηματιστηριακές εξελίξεις κλπ.

Αρχικά θεωρώ πως πρέπει να γίνει μια τοποθέτηση έτσι ώστε να τεθεί μια βάση συζήτησης.

Είναι γεγονός πως η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Έχουμε εισελθει σε εναν ατερμονα φαυλο κυκλο. Καθε φορα που σκεφτομαι την κατασταση που βρισκομαστε με κυριευει τρομος , πανικος αλλα κ οργη , θυμος. Αναρωτιεμαι αν υπαρχει διεξοδος για τη χωρα.
Πρωταγωνιστής ? το πολιτικό προσωπικό. Στην πλειονότητά του , ενα σκληρό πολιτικό κατεστημένο που διαχειριζόταν το πελατειακό κράτος. Ούτε ανίκανο , ούτε ανεπαρκές ήταν για αυτή τη δουλειά , άλλωστε γι αυτό κ μόνο επανεκλεγόταν για σειρά δεκαετιών.

Η ανεπαρκεια των πολιτικων μας ταγων , οδήγησε τη χώρα στο χειλος του γκρεμου.
Δυστυχως για τη χωρα η εισοδος στην πολιτικη μεταφραζεται σε ευκαιρια για γρηγορο κ ευκαιριακο πλουτισμό.

Τα προβληματα που εχουν συσσωρευθει ειναι πολλα κ μεγαλα.
Σημερα θα αναλυσω τα προβληματα του δημοσιου χρεους.
Τρια ειναι τα σοβαρα προβληματα του Δημοσιου χρεους.
1. Credibility problem (προβλημα εμπιστοσυνης)
2. Liquidity problem (προβλημα ρευστοτητας)
3. Ιnsolvency problem ( προβλημα ασυνεχειας).
Πιο αναλυτικα το προβλημα της εμπιστοσυνης βασιζεται :
- Στην μη τηρηση του προυπολογισμου κ των αλλαγων του.
- Φορολογικο συστημα
- Δημοσιονομικες παρεκτροπες , δηλαδη μη ορθο υπολογισμο πλεονασματων ΦΚΑ , μη ορθο υπολογισμο δαπανων υγειας , παιδειας κ υπολογισμο ευρωπαικων κονδυλιων ως κρατικων εσοδων.
- Λογιστικες παρεκτροπες
- Swap για καλυψη ελλειμματων , δηλαδη μια συμφωνια ανταλλαγης υποχρεωσεων κ πιο συγκεκριμενα πωληση χρεους σε ευρω κ μετατροπη του σε γιεν για να παιξουμε με την ισοτιμια ετσι ωστε να κρυψουμε χρεος.
Το προβλημα της ρευστοτητας βασιζεται :
- στο συνολικο χρεος που εχουμε αυτη τη στιγμη , περιπου 320 δις, ευρω (πραγματι εξωφρενικο)
- Μεσα στο 2012 ληγουν ομολογα αξιας 90 δις ευρω εκ των οποιων τα 65 δις ευρω εληγαν μεσα στο διμηνο Μαρτίου - Απριλιου
- Τα διαφορικα επιτοκια ειναι σε δυσθεωρητα υψη . Αν χρειαζοταν να δανειστουμε απο τις αγορες θα ειχαμε επιτοκια 24% , δηλαδη μεγαλυτερα απο την Αργεντινη , την Βενεζουελα, την Ινδονησία κ λοιπές κατεστραμμένες οικονομίες..
Φυσικα δε θα μας δανειζαν.
Το προβλημα της ασυνεχειας βασιζεται στη συσχετιση του δημοσιονομικου ελλειμματος με το ελλειμμα του ισοζυγιου τρεχουσων συναλλαγων.
Για να καταλαβει κανεις οτι δεν υπαρχει καμμια χαραμαδα αισιοδοξιας θα σας πω το εξης απλο.
Η χωρα έχει εισέλθει σε βαθιά ύφεση , φετος το ποσοστο υπολογιζεται περιπου σε 4 % με τις καλυτερες εκτιμησεις. Την ιδια ωρα δανειζεται με τους ''εξαιρετικα'' ευνοικους ορυς της Τροικας με επιτοκιο 5%. Ξερετε τι σημαινει πρακτικα αυτο?
Οτι μονο για φετος χρειαζονται περιπου 10 παραγωγικα χρονια για να καλυψουμε το ελλειμμα της φετινης κ μονο χρονιας. Δηλαδη τι?
10 χρονια θα πρεπει ο ρυθμος αυξησης του ΑΕΠ να ειναι μεγαλυτερος απο τα διαφορικα επιτοκια κατα μια μοναδα.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ.
Από τα παραπάνω συνάγεται πως κάποιοι πρεπει να κρεμαστουν στο Συνταγμα για το χάλι της χώρας κ να μη βγαινουν σε τηλεορασεις να δινουν ξεδιαντροπα συνεντευξεις.

Σήμερα που πλησιάζουμε στην οριστική λύση του PSI , μια λύση που θα συνοδευτεί με μέτρα εξόντωσης της μεσαίας τάξης κ το χρηματιστήριο να έχει καταρρεύσει , την ανεργία να καλπάζει στο 20%, με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης,  τίθεται ενα πολύ μεγάλο ερώτημα :
Θα μπορέσει η κοινωνία να δηλώσει παρούσα σε αυτή τη νέα πολιτικοικονομική επανεκκίνηση?

Είδωμεν....

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Πώς αξιοποιούνται τα μερισματα που εκδιδουν οι εταιρειες?

Παραδειγμα: έχω 2000 κομμάτια από την τάδε μετοχή.Πραγματοποιώ τις αγοραπωλησίες μου από την Τάδε Χρηματηστιριακή.Πώς επωφελούμαι των μερισματων?

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Πώς αξιοποιούνται τα μερισματα που εκδιδουν οι εταιρειες?

Παραδειγμα: έχω 2000 κομμάτια από την τάδε μετοχή.Πραγματοποιώ τις αγοραπωλησίες μου από την Τάδε Χρηματηστιριακή.Πώς επωφελούμαι των μερισματων?
αναλογα την μετοχη της εταιριες και των κομματιων που επενδυσες ..

Δεν ξερω και πολυ απο εμποριο σε αυτο..

Ποιο πολυ ασχολουμαι με την συναλλαγη νομισματων  :grin: εκει ειναι ποιο αντιληπτο για καποιον...

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Ευχαριστώ για την απάντηση.να γινω πιο συγκεκριμενος.Εχω 2000 κομματια της εθνικης.Μολις ανακοινωσε 0,5 € ανα μετοχή (περιπου). Πώς παίρνω το μερισμα αυτό?Φαντάζομαι δεν πιστώνεται αυτοματα..

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Ευχαριστώ για την απάντηση.να γινω πιο συγκεκριμενος.Εχω 2000 κομματια της εθνικης.Μολις ανακοινωσε 0,5 € ανα μετοχή (περιπου). Πώς παίρνω το μερισμα αυτό?Φαντάζομαι δεν πιστώνεται αυτοματα..

Δεν είμαι ενήμερος αν θα δοθεί μέρισμα,μου φαίνεται απίθανο με αυτή τη κατάσταση να δοθεί οποιδήποτε μέρισμα.Αυτη τη στιγμή η μετοχή της εθνικής ειναι στο 1ε,να δώσει μερισμα 0,5ε απίθανο.Οσον αφορά το τεχνικό μέρος αν έχεις δηλωσει λογαριασμό της εθνικής πιστώνονται σε αυτόν,αν οχι σε ειδοποιούν με επιστολή που φαίνονται τα κομμάτια και το ποσον και εισπράτεις απο οποιοδήποτα κατάστημα μετα την ημερομηνία που αναφέρεται.Και στην πρώτη περίπτωση σε ειδοποιούν αναφέροντας οτι πιστωθηκε ο λογαριασμός σου.

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Δεν είμαι ενήμερος αν θα δοθεί μέρισμα,μου φαίνεται απίθανο με αυτή τη κατάσταση να δοθεί οποιδήποτε μέρισμα.Αυτη τη στιγμή η μετοχή της εθνικής ειναι στο 1ε,να δώσει μερισμα 0,5ε απίθανο.Οσον αφορά το τεχνικό μέρος αν έχεις δηλωσει λογαριασμό της εθνικής πιστώνονται σε αυτόν,αν οχι σε ειδοποιούν με επιστολή που φαίνονται τα κομμάτια και το ποσον και εισπράτεις απο οποιοδήποτα κατάστημα μετα την ημερομηνία που αναφέρεται.Και στην πρώτη περίπτωση σε ειδοποιούν αναφέροντας οτι πιστωθηκε ο λογαριασμός σου.

Εχω δηλώσει λογαριασμο της πειραιως και οι συναλλαγες μου γινονται μεσω winbank.Αυτο σημαινει πως δεν ερχομαι σε φυσικη επαφη με καποιον Χρηματιστη.Σε οποιαδηποτε περιπτωση μερισματος ή διανομης μετοχων θα ενημερώνομαι μεσω επιστολης?

Πιστευεις θα ορθοποδησει ο δεικτης?

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Δινουν οι τραπεζες μερισμα ?

Εγω στην αλφα μου στελνουν μεσω εμαιλ κινηση χαρτοφυλακιου βαση λογαριασμου.

Για να ορθοποδησει τωρα αμεσα ολιγον χλωμο το κοβω......
Ασε που αν βγει ο Τσιπρας μπορει να γινουν κρατικοποιησεις που δεν θα ειναι καθολου καλο αυτο

Ευτυχως που μου εκοψε και βγηκα στα 3,2 οταν εκανε την ανοδο απο τα 1,27 ..... διαφορετικα θα εκλαιγα τα λεφτουλια μου ολοκληρωτικα .....  :2funny:

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
παραπάνω είχα γράψει για μερισμα εθνικης στο μισο ευρω.ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. Ο οπαπ ανακοινωσε μερισματα και η εισπαραξη τους θα γινει μεσω της εθνικης.
Κίνηση χαρτοφυλακιου δεχομαι μέσω επιστολής από την Πειραιώς.Φαντάζομαι,θα δεχτώ και ενημέρωση σε περίπτωση μερισματος.
Τι γίνεται σε περιπτωση κρατικοποιησης τραπεζων?

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Ωραιος.Οποιος το μυριστικε εκει τον Φεβρουαριο εβγαλε χαρτζηλικακι.Εγώ μπήκα στα 2,1...

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
παραπάνω είχα γράψει για μερισμα εθνικης στο μισο ευρω.ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ. Ο οπαπ ανακοινωσε μερισματα και η εισπαραξη τους θα γινει μεσω της εθνικης.
Κίνηση χαρτοφυλακιου δεχομαι μέσω επιστολής από την Πειραιώς.Φαντάζομαι,θα δεχτώ και ενημέρωση σε περίπτωση μερισματος.
Τι γίνεται σε περιπτωση κρατικοποιησης τραπεζων?
Λογικα θα σου ερθει εννημερωση για το χαρτοφυλακιο σου....
Τωρα περι κρατικοποιησεων τραπεζων δεν γνωριζω αλλα ακουω οτι δεν ειναι καλο
Ας μας πει καποιος που γνωριζει περισσοτερα.....

Παντως η εθνικη στο ευρω μοιαζει ελκυστικη τοποθετηση αλλα το ολο κλιμα ειναι πολυ περιεργο.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Ωραιος.Οποιος το μυριστικε εκει τον Φεβρουαριο εβγαλε χαρτζηλικακι.Εγώ μπήκα στα 2,1...
ωραιος ..... εγω εχασα αρκετα ... οπως παρα πολλοι αλλοι....

Εχω φιλο γνωστο που μπηκε στα 12 ευρω και ακομη περιμενει .......

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Δεν ειμαι από τους δυνατούς παίχτες και φυσικά όχι βραχυπροθεσμος.Βεβαια δεν περιμενα η εθνικη να υποχωρησει κατω απο το 1 ευρω...Ασε που μου εχει αφησει και ο Βωβος αμανατι κανα 500αρι κομματια απο τα 6 ευρω(τωρα ειναι γυρω στα 0,3€). Φίλος αγορασε 2000 κομματια εθνικης στα 17 ευρω...

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Δεν ειμαι από τους δυνατούς παίχτες και φυσικά όχι βραχυπροθεσμος.Βεβαια δεν περιμενα η εθνικη να υποχωρησει κατω απο το 1 ευρω...Ασε που μου εχει αφησει και ο Βωβος αμανατι κανα 500αρι κομματια απο τα 6 ευρω(τωρα ειναι γυρω στα 0,3€). Φίλος αγορασε 2000 κομματια εθνικης στα 17 ευρω...
Ισως ξαναμπω αν πεσει κατω απο τα 0,8 γιατι για εκει την βλεπω.....

34.000 + 500 προμηθειες πανω κατω.... του γινανε 2000  :headbang:
Τωρα να τις αφησει να υπαρχουν για τα παιδια του .....

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Ισως ξαναμπω αν πεσει κατω απο τα 0,8 γιατι για εκει την βλεπω.....

34.000 + 500 προμηθειες πανω κατω.... του γινανε 2000  :headbang:
Τωρα να τις αφησει να υπαρχουν για τα παιδια του .....

Το ειρωνικο ειναι οτι ειχε πληροφοριες απο μεσα...Οτι πηγαινε να γίνει ΕΛΛ και βαρύ χαρτί.Πλεον το εχει παρει αποφαση.Απλά φοβάται και αυτος κρατικοποιηση και επιστροφη στη δραχμη με απροβλεπτες συνεπειες..

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Εχω δηλώσει λογαριασμο της πειραιως και οι συναλλαγες μου γινονται μεσω winbank.Αυτο σημαινει πως δεν ερχομαι σε φυσικη επαφη με καποιον Χρηματιστη.Σε οποιαδηποτε περιπτωση μερισματος ή διανομης μετοχων θα ενημερώνομαι μεσω επιστολης?

Πιστευεις θα ορθοποδησει ο δεικτης?

Σε περίπτωση διανομής μερίσματος οποιασδήποτε εισηγμένης παίρνεις επιστολή πλήρως ενημερωτική που ανάλογα την περίπτωση σε πληροφορεί οτι θα πιστωθεί ο λογαριασμός σου την τάδε ημερομηνία η εχει επιταγή για την πληρωμή του μερίσματος σε κάποια τράπεζα. Σε πληροφορεί ακόμα οτι αν δεν πάρεις το μέρισμα μεχρι κάποια ημερομηνία αυτο κατατίθεται στο Παρακαταθηκών και Δανείων.Επίσης υπάρχει απόδειξη μερίσματος για την εφορία {μπαίνει σε ειδικό κωδικό}.
Ο δείκτης ασφαλώς και θα ανέβει αλλά εσυ προφανώς, όπως και ο καθένας ,ενδιαφέρεσαι για τις μετοχές σου,δεν ταυτίζονται πάντα αυτά τα δυο. Πχ έχουν διαγραφεί εταιρείες,αν είχες μετοχές σε αυτές σε ενδιαφέρει ο δείκτης;

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Σε περίπτωση διανομής μερίσματος οποιασδήποτε εισηγμένης παίρνεις επιστολή πλήρως ενημερωτική που ανάλογα την περίπτωση σε πληροφορεί οτι θα πιστωθεί ο λογαριασμός σου την τάδε ημερομηνία η εχει επιταγή για την πληρωμή του μερίσματος σε κάποια τράπεζα. Σε πληροφορεί ακόμα οτι αν δεν πάρεις το μέρισμα μεχρι κάποια ημερομηνία αυτο κατατίθεται στο Παρακαταθηκών και Δανείων.Επίσης υπάρχει απόδειξη μερίσματος για την εφορία {μπαίνει σε ειδικό κωδικό}.
Ο δείκτης ασφαλώς και θα ανέβει αλλά εσυ προφανώς, όπως και ο καθένας ,ενδιαφέρεσαι για τις μετοχές σου,δεν ταυτίζονται πάντα αυτά τα δυο. Πχ έχουν διαγραφεί εταιρείες,αν είχες μετοχές σε αυτές σε ενδιαφέρει ο δείκτης;

Ευτυχώς ακόμη όχι...ΕΤΕ και κάτι ψιλά από ΒΩΒΟ έχω..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom