You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Χρηματιστήριο
- Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 3K
- Εμφανίσεις 140K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
Αν πάντως όλοι όσοι έχουμε κάποια λεφτά στις τράπεζες τα σηκώσουμε ξαφνικά, θα καταρρεύσει μια ώρα αρχύτερα το σύστημα.
Ψυχραιμία παίδες.
Αυτό που έγινε με το ΧΑΑ το 2000 όταν οι φοβισμένοι "επενδυτές" στην πρώτη έντονη διόρθωσηάρχισαν να πουλάνε όσο όσο τις μετοχές τους.
Αυτό που έγινε με το ΧΑΑ το 2000 όταν οι φοβισμένοι "επενδυτές" στην πρώτη έντονη διόρθωσηάρχισαν να πουλάνε όσο όσο τις μετοχές τους.
Ναι, μόνο που τότε ήταν μια εγχώρια, ΠΑΣΟΚική κομπίνα, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης του Σημίτη, που είχε ως προεκλογικό σύνθημα οτι θα φτάσει το δείκτη του ΧΑΑ στις 7000 μονάδες.
Τώρα, είναι κατά τι συνθετότερο το ζήτημα.
Υ.Γ. Αλλά κι εσύ σ' αυτούς που πούλησαν "εγκαίρως" το 99 μας είπες οτι είσαι. Τελικά τι συμβαίνει με σένα; "Φοβισμένος επενδυτής" ήσουνα ή επέμεινες στις μετοχές σου μέχρι τέλους; Ξεκαθάρισέ μας το, πράσινε Άνταμ Σμιθ.
imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
Αν και ήθελα να αποφύγω χαρακτηρισμούς,για εσένα θα κάνω εξαίρεση...
Πόσο μαλάκας είσαι ρε πάπια;Επειδή ο Σημίτης είπε ότι θα πήγαινε στις 7000 μονάδες το έδεσες κόμπο εσύ;Και αν θέλεις να σου πω,θα πήγαινε.Γιατί,είχε πρόβλημα η οικονομία;Είχε κλείσει καμία μεγάλη επιχείρηση εισηγμένη στο ΧΑΑ;Απλώς αυτοί που είχαν αγοράσει στις 4-5000 μονάδες πούλησαν.Και επειδή οι χέστες δήθεν επενδυτές-σαν εσένα προφανώς-είδαν πτώση και άρχισαν να πουλάνε μαζικά έπεσε το ΧΑΑ.Και πριν λίγες ημέρες μας έλεγαν ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται,και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις,άρχισαν τα προβλήματα.Αν εσύ δεν ξέρεις και τις απλές έννοιες του χρηματιστηρίου,δε σου φταίει κανείς Σημίτης.Αλλά είσαι τόσο μαλάκας,που ακούς το κωλοπαίδι τον Τσίπρα,ο οποίος οσονούπω θα αρχίσει τις τεμενάδες στον Γιωργάκη,και θα παρακαλάει να συνεργαστούν,όπως άρχισε να κάνει ο αξύριστος.
Όσον αφορά εμένα παλιομαλάκα,απλώς θεώρησα ότι πολλές μετοχές ήταν υπερτιμημένες,και δεν ήθελα να αγοράσω.Ρευστοποίησα και κράτησα τα χρήματα μου.Εγώ δεν είμαι μαλάκας όπως άλλοι που μαζεύουν λογιστικά κέρδη 200% και δεν ρευστοποιούν.Αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να κρατήσεις μέχρι τέλους τις μετοχές ακόμα και όταν έχεις γράψει μεγάλα λογιστικά κέρδη,είσαι από αυτούς που έχασαν και βρήκαν εξιλαστήρια θύματα αλλού.Να ξέρεις ότι στα χρηματιστήρια η απληστία πληρώνεται.Αν και για τους ομοίους σου και η απλυσιά είναι πρόβλημα.Διότι ως γνωστόν,αν περάσεις δίπλα από Συνασπισμίτη,ή θα βρωμάει σκατίλα ή βενζίνη από τις μολότωφ...Άντε,πήγαινε να παλαμοκροτήσεις-όπως έλεγε και ο Ζήκος-τον αγωνιστή καταληψία αρχηγό σου.Τα χρηματιστήρια είναι για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν,και όχι για πάπιες.
Πόσο μαλάκας είσαι ρε πάπια;Επειδή ο Σημίτης είπε ότι θα πήγαινε στις 7000 μονάδες το έδεσες κόμπο εσύ;Και αν θέλεις να σου πω,θα πήγαινε.Γιατί,είχε πρόβλημα η οικονομία;Είχε κλείσει καμία μεγάλη επιχείρηση εισηγμένη στο ΧΑΑ;Απλώς αυτοί που είχαν αγοράσει στις 4-5000 μονάδες πούλησαν.Και επειδή οι χέστες δήθεν επενδυτές-σαν εσένα προφανώς-είδαν πτώση και άρχισαν να πουλάνε μαζικά έπεσε το ΧΑΑ.Και πριν λίγες ημέρες μας έλεγαν ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται,και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις,άρχισαν τα προβλήματα.Αν εσύ δεν ξέρεις και τις απλές έννοιες του χρηματιστηρίου,δε σου φταίει κανείς Σημίτης.Αλλά είσαι τόσο μαλάκας,που ακούς το κωλοπαίδι τον Τσίπρα,ο οποίος οσονούπω θα αρχίσει τις τεμενάδες στον Γιωργάκη,και θα παρακαλάει να συνεργαστούν,όπως άρχισε να κάνει ο αξύριστος.
Όσον αφορά εμένα παλιομαλάκα,απλώς θεώρησα ότι πολλές μετοχές ήταν υπερτιμημένες,και δεν ήθελα να αγοράσω.Ρευστοποίησα και κράτησα τα χρήματα μου.Εγώ δεν είμαι μαλάκας όπως άλλοι που μαζεύουν λογιστικά κέρδη 200% και δεν ρευστοποιούν.Αν εσύ θεωρείς ότι πρέπει να κρατήσεις μέχρι τέλους τις μετοχές ακόμα και όταν έχεις γράψει μεγάλα λογιστικά κέρδη,είσαι από αυτούς που έχασαν και βρήκαν εξιλαστήρια θύματα αλλού.Να ξέρεις ότι στα χρηματιστήρια η απληστία πληρώνεται.Αν και για τους ομοίους σου και η απλυσιά είναι πρόβλημα.Διότι ως γνωστόν,αν περάσεις δίπλα από Συνασπισμίτη,ή θα βρωμάει σκατίλα ή βενζίνη από τις μολότωφ...Άντε,πήγαινε να παλαμοκροτήσεις-όπως έλεγε και ο Ζήκος-τον αγωνιστή καταληψία αρχηγό σου.Τα χρηματιστήρια είναι για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν,και όχι για πάπιες.
str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Τα περί απλού πανικού θα ίσχυαν αν η πτώση κρατούσε μια- δυο βδομάδες και μετά το χρηματιστήριο επανερχόταν...
Ωστόσο το χρηματιστήριο έπεφτε για μεγάλο χρονικό διάστημα και παρέμεινε χαμηλά για ακόμη μεγαλύτερο και είναι αστείο να τα ρίχνουμε στους μικροεπενδυτές, των οποίων η αγοραστική δύναμη και επιρροή είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού τους..
Και επαναλαμβάνω ότι το ελληνικό κραχ συνέβη εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής ευημερίας και άνθησης...
Θα ήταν πιο απλό να παραδεχτείς ότι κάποιοι, με την ανοχή για να μην πω συμμετοχή της τότε κυβέρνησης, είχαν τραβήξει το σχοινί όσο δεν έπαιρνε και το άφησαν απότομα...
Εννοείται ότι δεν ευθύνεται ο σημίτης και ο παπαντωνίου που κάποιοι πουλούσαν τα χωράφια ή ταξί τους ή έπαιρναν καταναλωτικά δάνεια για να πάίξουν χρηματιστήριο...
Φταίνε όμως για την παντελή απουσία επιτήρησης της αγοράς, για την άνοδο "επιχειρηματιών"- λαμογίων, για την πρόκληση τεχνητής ζήτησης μέσω κρατικών επιχειρήσεων, για την καλλιέργεια κλίματος και τέλος, ότι επένδυσαν και καπηλεύτηκαν πολιτικά το χρηματιστήριο...
Και όποιος φέρει τα οφέλη από κάτι, φέρει και τους κινδύνους...
Εσύ ήσουν τσακάλι κατά δήλωσή σου και πούλησες εγκαίρως, αν και σπανίως έχω ακούσει κάποιον να παραδέχεται ότι έχασε στο χρηματιστήριο...
Αλλά έχεις επίσης δηλώσει ότι τώρα βγάζεις €800/ μήνα...
Απέφυγες τη λούμπα του χρηματιστηρίου και έπεσες στην παγίδα του χαμηλού μισθού, 9 χρόνια μετά...
Μα πώς ;;;;;;;;;;;;;;;
pepe_le_pew
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
αντε να γαμηθουμε ολα τα μουνοπανα τα αμερικανακια..........
τα αμερικανακια εχουν δημοκρατια ομως. Επισης ο χυμας ο Αμερικανος δεν πιασηκε Αμερικανακι ,οταν ειδε οτι αγορασε με δανειο ενα σπίτι 300,000€ αλλα επεσε η αξια του και κανει 200,000€ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ να πληρωνει το δανειο και πήγε να μεινει στο νοικι ή στο trailer park να κανει BBQ. Ο Ελληνας που πήρε ενα σπιτι συνεχιζει να πληρωνει το σπίτι που αγορασε (και ας εχει σημερα την μιση πραγματικη αξια) για αυτο και οι Τραπεζες δεν καταρεουν.
και για να συγκρινουμε εδω και Αμερικη : τα τζιμανια της ΔΕΗ κατεστρεψαν την εταιρεια και παιρνουν μπονους
Αναλογη αποζημιωση ζητανε και οι τραπεζιτες που τα εκαναν μουνι καπέλο στο Αμερικα και ειναι ενας λόγος που ο Αμερικάνικος λαος ΔΕΝ γουσταρει το προγραμμα βοήθειας
Στην Ελλαδιτσα ειναι γνωστο το κόλπο ΠΑΝΤΑ θα πληρωνει ο μικρος για να συντηρειται ο μεγαλος. Οπου μικρος ειναι ο κατοικος του περαματος που θα πληρωνει το κιλο την ντοματα 5€ και τα 4.5€ θα ειναι τελη και φοροι για να συντηρουνται οι τραπεζες οι Δεκο οι Ολυμπιακες και τα ρέστα!!!!
ΖΗΤΩ η αμερικανικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (η δημοκρατια εχει και τα κακα της καμια φορα παιρονται οι δημοφιλέστερες αποφάσεις και οχι οι σωστοτερες αλλα η ΑΡΧΗ-principal-ειναι σωστη)
ΥΓ Για το 2000 το λαθος ηταν οτι οποιος επιχειρηματιας ηταν στα κολπα εμπαινε στο χρηματιστηριο ή αν ηταν ηδη μεσα τραβαγε μια αυξηση μετοχικου κεφαλαιου (πχ Λαναρας σε 5 εταιρειες) και τα χρηματα αντι να επενδυθουν σε δουλειες και αναπτυξη ή τα παρκαραν στο ταμειο ή εγιναν σκαφη και λιμουζίνες. Ο νομος λέει οτι μετα απο καποιο διαστημα πρεπει οι εταιρειες που αντλησαν κεφαλαια να πουν στην Ε. κεφαιλαιαγορας τι τα εκαναν. Αλλα οπως λεει και ο Καρρας "Αστην να λεει ....." την Επιτροπη
Επισκέπτης
ααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..Αν και ήθελα να αποφύγω χαρακτηρισμούς,για εσένα θα κάνω εξαίρεση...
Πόσο μαλάκας είσαι ρε πάπια;
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Όλα κι όλα. Ο πάπιας εδώ έχει δίκιο.
Λαμπρά.
Για να μου δώσεις μια απλή απάντηση στην ερώτηση που σου έκανα, πρέπει να ανακατάψεις τον Τσίπρα, ενδεχομένως δε και τους Ταλιμπάν.
Αγοράκι, δεν είσαι μόνο μαλάκας.
Προφανώς είσαι και διαπλεκόμενος εκείνης της περιόδου με το σκάνδαλο στο ΧΑΑ.
Αλλά θα έπρεπε να πήγαινες τότε σ' αυτούς που έχασαν τότε τα πάντα να πουλήσεις πνεύμα.
Και θα βλέπαμε αν θα την εβγαζες χωρίς πίσσα και πούπουλα.
ααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
Να χαρώ την κοινωνική σου μόρφωση, που έλεγε και ο περσόνα.
Δεν θα με εξέπληττε αν είσαι ένα απο τα λαμόγια του ΧΑΑ το 1999.
Με εκπλήσσει όμως που ακόμα κάθεσαι με τις ώρες εδώ μέσα, ποστάροντας τσόντες και περιμένοντας να σε κάνουν Μοντ.
Επισκέπτης
πεστα μωρη παπια το πασοκ φταιει και γιαυτο που γινεται σημερα στο χρηματηστηριο και το πασοκ φταιει που παει για δευτερο κραχ στην αμερικη και το πασοκ φταιει που αλλα λεει ο αλαβανος και αλλα ο τσιπρας!!!! α ρε παπια για ολα το πασοκ φταιει!!!!!!Λαμπρά.
Για να μου δώσεις μια απλή απάντηση στην ερώτηση που σου έκανα, πρέπει να ανακατάψεις τον Τσίπρα, ενδεχομένως δε και τους Ταλιμπάν.
Αλλά θα έπρεπε να πήγαινες τότε σ' αυτούς που έχασαν τότε τα πάντα να πουλήσεις πνεύμα.
πεστα μωρη παπια το πασοκ φταιει και γιαυτο που γινεται σημερα στο χρηματηστηριο και το πασοκ φταιει που παει για δευτερο κραχ στην αμερικη και το πασοκ φταιει που αλλα λεει ο αλαβανος και αλλα ο τσιπρας!!!! α ρε παπια για ολα το πασοκ φταιει!!!!!!
Εσένα σε πεθύμησα, μου έλειψες.
Και έλεγα πότε θα έρθει ο καλός μου ο bodos να μιλήσω επιτέλους σοβαρά με κάποιον!
Επισκέπτης
πρέπει να ανακατάψεις τον Τσίπρα, γεια σου παπια με τα σωστα ελληνικα σου κανε μας μαθηματα !!!!!!!!!!!!!!!Λαμπρά.
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 492
- Like
- 38.079
- Πόντοι
- 42.697
Να χαρώ την κοινωνική σου μόρφωση, που έλεγε και ο περσόνα.
Δεν θα με εξέπληττε αν είσαι ένα απο τα λαμόγια του ΧΑΑ το 1999.
Με εκπλήσσει όμως που ακόμα κάθεσαι με τις ώρες εδώ μέσα, ποστάροντας τσόντες και περιμένοντας να σε κάνουν Μοντ.
Aχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!
α να χαθείς βρωμόπαπια!
τελικά έχεις χιούμορ!
πάιρνω πίσω το χθεσινό
Πως βλέπετε τη σημερινή πτώση?
απόλυτα φυσιολογική - έχει πολύ δρόμο ακόμα φίλε μου
πόσο τον βλέπεις να πηγαίνει?
το ελληνικό θα ακολουθήσει?
Επειδή είμαι μέσα στα πράγματα (χρηματοοικονομικά) έχω πεί από παλιά σε γνωστούς ότι θα πάει κάτω από τις 2000. Κάπου γύρω στα 1850-1880 μπαίνουμε με τα ταμπούνια!!! Και το πετρέλαιο θα το δεις πολύ χαμηλά.
για πετρέλαιο τι βλέπετε δηλ εσεις του χωρου? Μόλις χθες διαβασα οτι η ζώνη 83-87 θα αντεξει και από θα ξεκινησει νεα ανοδική.Επειδή είμαι μέσα στα πράγματα (χρηματοοικονομικά) έχω πεί από παλιά σε γνωστούς ότι θα πάει κάτω από τις 2000. Κάπου γύρω στα 1850-1880 μπαίνουμε με τα ταμπούνια!!! Και το πετρέλαιο θα το δεις πολύ χαμηλά.
Επισκέπτης
το θεατρο του παραλογου..
ημαρτον ρε..
οποιος ξερει(αν ξερει καποιος),δεν μιλαει ουτε στην μαννα του..οχι να το λεει στους γνωστους του,να το γραφει σε site 65.000 μελων..
ποσα & τι ναρκωτικα πινετε???
το χρηματιστηριο ειναι ζουγκλα & οχι παιδικη χαρα..
τι παπαριες γραφετε???
ημαρτον ρε..
οποιος ξερει(αν ξερει καποιος),δεν μιλαει ουτε στην μαννα του..οχι να το λεει στους γνωστους του,να το γραφει σε site 65.000 μελων..
ποσα & τι ναρκωτικα πινετε???
το χρηματιστηριο ειναι ζουγκλα & οχι παιδικη χαρα..
τι παπαριες γραφετε???