Νέα

Χρηματιστήριο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
  Επενδυτική τράπεζα του εξωτερικού σε συνεργασία με μια καλή πλατφόρμα.

Δεν λέω ονόματα μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Τα λεφτά σου έξω και δεν στα αγγίζει κανείς. Εγγύηση μέχρι 60 χιλιάδες ευρω από το FSCS.
otc πλατφορμα,δεν πιστευω να μιλας για σαξο,plas 500
 

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
Προσωπικά δεν εχω ουτε τις γνώσεις,ούτε τα λεφτά για να shortαρω.Απλά μια απορία-διαπίστωση να εκφράσω.Αν βάλεις πεντε φράγκα σε κρατικά ομόλογα στα τρώνε κουρεύοντας,Αν τα βαλεις στην τράπεζα,κινδυνεύεις να τα χασεις σε bail out.Το χρηματιστήριο πήγε άπατο,να επενδύσεις σε μια μικρή επιχείρηση σαν συνεταίρος είναι ανέκδοτο.Να τα βαλεις κατω απο το στρώμα θα στα φάνε οι διαρρήκτες,να τα πας εξω,εκτός οτι ειναι παρανομο,αμα εισαι μικρό ψάρι,θα στα φάνε για παραδειγματισμό.
Μπας και φτάσαμε ξανα ρε μάγκες στο '40 και για να επιβιώσουμε οικονομικά θα πηγαίνουμε μετανάστες και θα κρύβουμε λίρες στα πυθάρια???
Πιστεύει κανενας οτι υπαρχει διέξοδος να μας φωτίσει και μας.
Καληνύχτα ρε καβλιάρη και ευχαριστούμε για την συμμετοχή...
Παιρνεις τα λιγα σου λεφτα φευγεις εκτος ευρωπης ανοιγεις ενα λογαριασμο,ανοιγεις μια μικρη δουλεια και εισαι αρχοντας απο το να καθεσαι σαν τον αλβανο εδω
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Γιατί τύπε ειναι παράνομο;
Εκτός και αν τα δημιούργησες παράνομα!  :rolleyes:
Φιλαράκι εγώ ειμαι απο τους μεγάλους εγκληματίες,εδώ και μια ντουζίνα χρόνια απο τοτε που σπούδαζα,δούλευα καμμια δευτερη δουλειά μαυρα,κανα ντελιβεράκι ή καμια δουλειά του ποδαριού.Πήρα ενα αμαξάκι,πηρα ενα μηχανάκι και μαζεύτηκε ενα μικρό κομπόδεμα,για τις δυσκολες μέρες.Απολύθηκα απο τη δουλειά μου τον Ιούνη του 2011 και αν εξαιρέσεις μια μικρη σύμβαση που εκανα περσι,την περνάω με αέρα.Τώρα βάλανε στο μάτι και την αποζημίωση απόλυσης,η οποία φορολογείται πριν την πάρεις,αλλά τώρα θέλουν να την βάλουν και στο συνολικό εισόδημα.
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
το real estate στην ελλάδα φαίνεται να έχει μέλλον αυτήν την στιγμή. αν υπάρξει κάποια προόδος τα επόμενα 10 χρόνια τα περισσότερα ακίνητα θα αξίζουνε

πολύ παραπάνω κατά την γνώμη μου. Ήδη έχουμε δει τις πρώτες κινήσεις απο hedge fund managers οπως ο daniel loeb από το third point σε αγορές ακινήτων.

Χρειάζεται κάποιο capital βέβαια αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο κάποιος έστω να κοιτάξει για ευκαιρίες real estate.
Η παγκόσμια οικονομία(ή τουλαχιστον η δυτική)συνθλίφτηκε απο το βάρος των δανείων που συνάφθηκαν για να εξυπηρετηθεί η φούσκα του Real estate.Εύκολα δάνεια,εκρηξη στις τιμές των ακινήτων,στην πρώτη δυσκολία,μη εξυπηρετούμενα δάνεια,καταρρευση των τραπεζών και για να ην παρουν τ' αρχιδια μου οι αλήτες οι τραπεζίτες,ολόκληρη η κοινωνία τραβάει αυτα που τραβάει για να σωθούνε οι τοκογλύφοι.
Απούλητα σπίτια ολοκαινουρια απο το 2010,ενα καρο real estate εταιρίες λουκέτο,όλες οι κατασκευαστικές το μπούλο,παρ'όλα αυτα οι αντικειμενικές αξίες ανεβαίνουν,χαράτσια,φόροι,τέλη στο θεό,η εργατική εστία έκλεισε,οι κρουνοί των δανείων σφραγισμένοι και αν ανοίξουν θα σου ζητάνε και τα νεφρά σου ενέχυρο για να παρεις το 30% της αξίας του ακινήτου.
Συμφωνώ οτι αν έχεις μετρητά,μπορείς να βρεις ενα σπίτι που πουλιότανε 250000 στα 150 ή μια βίλα στα Β.Π. απο 2 μύρια στο ένα ή και λιγότερο.Για ιδιοκατοίκηση λέει,αλλά να το παίξεις επιχειρηματίας,δύσκολο.Εκτός κι αν εισαι καμμια μεγαλοεταιρία πολυεθνική,που θα αγοράσει μαζικά τα υπό κατάσχεση ακίνητα απο τους πεθαμένους και θα κανεις business με μεγάλο τζίρο και σημαντικες φοροαπαλλαγές κ.λ.π κ.λ.π.
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Παιρνεις τα λιγα σου λεφτα φευγεις εκτος ευρωπης ανοιγεις ενα λογαριασμο,ανοιγεις μια μικρη δουλεια και εισαι αρχοντας απο το να καθεσαι σαν τον αλβανο εδω
Συμφωνώ,είπα στους γερους μου να την κάνουμε για τα απέναντι παράλια,να παίρνουν και την σύνταξη απο την financebank,να ανοίξω και κανα σουβενιρτζίδικο για τα τουριστάκια,αλλά ο πατέρας μου που γεννήθηκε εκεί δεν τους εμπιστεύεται καθόλου και δεν θέλει ουτε να τους βλέπει,ούτε να τους ακούει.
Ποιόν αλβανό,τον πακιστανό θες να πεις,τα 2/3 των αλβανών φύγανε,είτε πισω αλβανία ή στην Ιταλία.Μόνο όσοι εχουν παιδιά που μεγάλωσαν εδώ δεν φεύγουν,λόγω οτι τα παιδιά δεν θέλουν να φύγουν.
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
χααχχααχαχαχ ωραίος ! και ωραίο και το τραγουδάκι !
Δεν ξέρω αν ο χάρρυ εχει μαντικές ιδιότητες ή αν τα τελευταία τριάντα χρόνια επαναλαμβάνονται σε εναν αέναο κύκλο οι ίδιες μαλακίες.
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.432
Like
75.543
Πόντοι
12.756
Τυπε αν εχεις τοσο χρημα εχεις ηδη κανει τις τοποθετησεις που αναφερεις , δεν πιστευω να ειναι κανεις με τα φραγκα στο χερι και να μην ξερει τι να τα κανει .Οταν εχεις τα φραγκα εχεις κανει και τις μοντες σου για να εισαι καλυμενος .
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.432
Like
75.543
Πόντοι
12.756
δυστυχώς φίλε μου τα πράγματα δεν είναι έτσι . Η ιστορία μας έχει αποδείξει αρκετές φορές ότι η πλειοψηφεία των ανθρώπων δεν κάνει diversification στο παραμικρό.

Δες υποθέσεις όπως bernand madoff, allen stanford ,mfglobal etc. και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα όπου οι investors μένουνε στον άσσο γιατί λόγω

αυξημένης αυτοπεποίθησης συμπικνωμένης με αρκετά κιλά μαλακίας και άγνοιας χάνουνε ΌΛΑ τους τα χρήματα.

Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει αρκετό capital, μια μορφή diversification είναι απαραίτητη διότι αν δεν το κάνει, τότε πιθανότατα οι κακές συνήθειες μένουνε

και δεν θα το κάνει ούτε όταν έχει περισσότερα.

Σωστα αυτα που λες , αλλα παντα καποια καβατζα υπαρχει , κανεις δεν μενει ξεβρακωτος , ειδικα με τετοια μεγεθη .Και η καλη καβατζα ειναι αυτη που δεν ξερει κανεις.
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
απλά μια ιδέα έβαλα στο τραπέζι με βάση αυτά που βλέπω.Είναι άνθρωποι τώρα που επειδή έχουνε υπερβολική ανάγκη για χρήματα πουλάνε τα σπίτια τους σε

εξευτελιστικές τιμές κάτι το οποίο το θεωρώ ευκαιρία , πόσο μάλλον σε νησιά όπως τήνος,μύκονος κτλπ. καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο απλά το ανέφερα ως ιδέα .

Τώρα όσον αφορά για το που πρέπει να βάζει κάποιος τα χρήματα του δεν πιστεύω ότι ειναι μια συγκεκριμένη τοποθεσια , για παράδειγμα ένα από όλα αυτά που προανέφερες επάνω

αλλά συνδυασμός αυτών. Μπορείς να έχεις για παράδειγμα 2-3 λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού (deutche bank ,ubs ,credit suisse etc ) οι οποίες είναι αξιόπιστες ,

ένα ποσοστό σε trading platforms για investing, ένα άλλο ποσοστό να ειναι cash,ένα ποσοστό σε real estate και πάει λέγοντας.

Έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά να είσαι καλυμμένος.
Δεν διαφωνώ μαζί σου,αλλά θα σου πω μια ιστορία.Τα είχα με μια γκόμενα των βορείων προαστίων,εγώ ημουνα ο μαλ΄κας που υποτίθετε οτι θα την καπελονώμουνα για μια ζωή.Κοίτα πως παρουσιάστηκε η "νύφη",και τι βγήκε μετα απο τρία χρόνια:γόνος "καλής" οικογένειας,χωρισμένοι γονεις βεβαια αλλά...μπαμπάς εργοστασιάρχης που την παραγωγή του την εκμεταλευόταν σε δικά του μαγαζιά και οτι περίσσευε εξαγωγές και συνεργασίες με αλλους επιχειρηματίες στο σόϊ.Μαμά ασφαλίστρια με μεγάλη παραγωγή απο ακόμα καλύτερη οικογένεια,με μπάρμπα πρώην μεγαλοδιευθυντή σε ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα,αλλοι συγγενείς δημόσιοι υπάλληλοι,εργατοπατέρες και αρχιδιλίκια.
Σκάει η φούσκα στους εξι μήνες και στο πατρικό έρχεται δικ. επιμμελητης για θυροκόλληση.Μετά απο έρευνα σε Τειρεσία και αλλες πηγές για επιβεβαίωση ο "πεθερός" χρωστάει 1,5 εκ.,εχει αγοράσει στην καινούρια γκόμενα(άλλη γόνος κατεστραμμένου εργοστασιάρχη)σπίτι στην Πετρούπολη με θέα την απέραντη χαβούζα(250000 με δάνειο υποτίθετε).Ένα χρόνο μετά κουρεύονται τα ομόλογα,μπαρμπάδες κ.λ.π. κλαίνε με μαύρο δάκρυ,απώλειες πανω απο ενα μύριο,τώρα που βαρέσανε κανόνι και κυπριοι ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα εχει γίνει.
Εν κατακλείδι..Παντρέψου να γαμήσουμε,που λέγαν κι οι παλιοί.
Από την άλλη εγώ εχασα το 95% των οικονομιών μου στο Χ.Α,γιατί εμπαινα συνέχεια απο όλο και πιο χαμηλά για να βγάλω καλό μέσο όρο και να κανω bail out μόλις ανακάμψει λίγο.Αλλά ο κουβάς δεν εχει πάτο...
Αυτά δεν τα λέω φυσικά για να με λυπηθεί κανένας,ούτε και το χρειάζομαι άλλωστε.Απλά όλη αυτη η ιστορία ειναι για να υποστηρίξει το επιχειρημά μου,το οποίο είναι ότι οι κουφάλες ξέρουν που εχουμε αποταμιεύσει τα λεφτά μας και εναν εναν μιας πιάνουν και μας ληστεύουν κανονικά.
Έχεις ενα σπίτι ξεχρεωμένο,θα σε γαμήσουμε στους φόρους.Εχεις παρει δάνειο,θα στο πάρουμε και θα σου πάρουμε στο μέλλον ότι κληρονομήσεις απο τους γερους.Χρηματιστήριο τον μπούλο,ομόλογα το μπούλο,οι καταθέσεις στις τράπεζες(αν εισαι κύπριος και ακολουθούν και οι υπόλοιποι)τον μπούλο,όσοι τα κρύψανε στην αποθήκη τους τα πήραν οι Γεωργιανοί και λοιποι μπουκαδόροι,απο την δουλειά τον μπούλο,αν εισαι δημόσιος ο μισθός πήρε πούλο,η σύνταξη του γερου τον πούλο,το εφάπαξ πούλο.
Ότι ειχε απομείνει στα σεντούκια πήγαν στα ενεχυροδανειστήρια και γενικά όποιος δεν ειναι λαθρέμπορος,λαμόγιο,ληστής,τραπεζίτης CEO κ.λ.π και ειχε καθαρά λεφτά,έναν έναν καθε φορά,τον πιάσανε και τον γαμήσανε.Ούτε παπάκι πενηντάρι δεν μπορείς να έχεις τώρα,χωρίς νταβατζιλίκι.
Και για του λόγου το αληθές:
Τα ενδιαφέροντα του ενημερωτικού δελτίου της αμκ της Εθνικής - Μεταξύ 83% και 94,88% θα είναι η συμμετοχή του ΤΧΣ με βάση την έκβαση της αμκ – Η αρνητική καθαρή θέση -2,1 δισεκ. – Στις 329,48 χιλ ευρώ οι απολαβές Τουρκολιά
23/05/13 - 14:19
Εκτύπωση
E-mail




(upd3)Μεταξύ 83% και 94,88% θα διαμορφωθεί το ποσοστό  του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική τράπεζα με βάση την έκβαση της αύξησης κεφαλαίου.
Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο αν καλυφθεί ο στόχος των 1,17 δισεκ. ευρώ ή 12% της αμκ το ΤΧΣ θα κατέχει το 83% της Εθνικής, τα ασφαλιστικά ταμεία το 2,15% από 13,04%, οι ιδιώτες 7,56% από 45,80% της τρέχουσας περιόδου και τα νομικά πρόσωπα 5,87% από 35,5%.



Αν καλυφθεί ο στόχος των 800 εκατ ευρώ το ΤΧΣ θα κατέχει 84,45%, τα νομικά πρόσωπα 5,53%, οι ιδιώτες 7,12% και τα ασφαλιστικά ταμεία 2,03%.
Αν αποτύχει η αύξηση κεφαλαίου το ΤΧΣ θα κατέχει 94,88%, τα ασφαλιστικά ταμεία 0,67%, οι ιδιώτες 2,34% και τα νομικά πρόσωπα 1,82%.
Τα έξοδα της αύξησης κεφαλαίου προσδιορίζονται σε 229 εκατ ευρώ εκ των ποίων τα 205,7 εκατ ευρώ αφορούν προμήθεια στο ΤΧΣ.
Με βάση το ενημερωτικό δελτίο οι απολαβές της διοίκησης είναι οι εξής.
Ζανιάς πρόεδρος 150 χιλ ευρώ μεικτά ετησίως
Τουρκολιάς CEO 329,480 χιλ ευρώ μεικτά
Χριστοδούλου 167,874 χιλ ευρώ μεικτά
Μυλωνάς 375,5 χιλ ευρώ μεικτά
Δημόπουλος 170 χιλ ευρώ μεικτά.
Μεταξύ άλλων ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία ότι η Εθνική δανείζεται στις εκδόσεις που έχει πραγματοποιήσει με Euribor + 1200 μονάδες βάσης!!!!!!!!!
Το συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της τράπεζας είναι 8,3 δισεκ. ευρώ όταν το 2010 ήταν 20,3 δισεκ. ευρώ.
Η αρνητική καθαρή θέση της τράπεζας στα -2,139 δισεκ. ευρώ ενώ το core tier 1 μετά την αμκ θα είναι 6,88 δισεκ. ευρώ.   
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
πλάκα θα είχε να είχατε παντρευτεί με αυτήν,και να σου έλεγε μετά "ξέρεις τι ρε συ , έχει ενα σχετικά μικρό χρέος ο πατέρας μου 1μισι μυριο ,μήπως μπορείς να

βάλεις και εσύ τίποτα στην άκρη να βγούμε από το αδιέξοδο? "

α και που σαι όταν ζητάνε  , πάντα ζητάνε δανεικά και φυσικά δεν τα βλέπεις ποτέ μετά!
Φίλε,μόλις είδε οτι δεν είχα υπόβαθρο να αντεπεξέλθω και τσεκάρισε κανα εξάμηνο της κινήσεις μου για να ειναι σίγουρη,την έκανε απο μόνη της.Ξέρουν αυτές μην φοβάσαι...
 

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
  Επενδυτική τράπεζα του εξωτερικού σε συνεργασία με μια καλή πλατφόρμα.

Δεν λέω ονόματα μη θεωρηθεί διαφήμιση.

Τα λεφτά σου έξω και δεν στα αγγίζει κανείς. Εγγύηση μέχρι 60 χιλιάδες ευρω από το FSCS.
Και για να μην ξεχνιομαστε αν η επενδυτικη τραπεζα ειναι ευρωπαικη ,η μονη εγγυηση που παιρνεις  αφου σου φανε τα λεφτα,ειναι 1 χαρτομαντηλο, να βγεις με τους ομολογιουχους και να κλαις :rockon:
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
τραγικό ρε φίλε. μόνο για τα λεφτά πάνε τα παλιοπορνίδια αλλά ντάξει δεν είναι οι μόνες που φταίνε.

όταν ο ίδιος ο θεσμός της οικογένειας έχει καταπατηθεί και βλέπεις να περνάνε λάθος προτυπα οι γονείς, εκεί ξεκινάνε τα δύσκολα.
Τύπε(που θα ελεγε και ο θεός απόλυτος)οι γυναίκες ειναι πρακτικά όντα.Είναι θέμα επιβίωσης του είδους και αυτοσυντήρησης,το εχουν όλα τα θηλυκά θηλαστικά στον πλανήτη,ειναι γραμμένο στο DNA τους.Εννοείται μετά το φυστίκι που τους έριξε 2-3 φορές ο πατέρας της,μεχρι να χωρίσει με την μανα της,την έκανε σαρκοβόρο.Προσωπικά εγώ την γλύτωσα με λίγες γρατζουνιές,το επόμενο θύμα ομως.....
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Και για να μην ξεχνιομαστε αν η επενδυτικη τραπεζα ειναι ευρωπαικη ,η μονη εγγυηση που παιρνεις  αφου σου φανε τα λεφτα,ειναι 1 χαρτομαντηλο, να βγεις με τους ομολογιουχους και να κλαις :rockon:
"Κουρεύονται" οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ



Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου και του Βαγγέλη Δεμίρη

Το «πράσινο φως» για το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε μελλοντικές διασώσεις/εκκαθαρίσεις τραπεζών ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σε ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της κοινοτικής οδηγίας για τις τραπεζικές διασώσεις «εκ των έσω» (bail-in) που θα υιοθετήσει όπως όλα δείχνουν το κυπριακό μοντέλο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που ενέκρινε η Επιτροπή, οι μεγαλοκαταθέτες θα μπορούν να υποστούν ζημίες αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί οι υπόλοιπες πηγές άντλησης κεφαλαίων, δηλαδή οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι των τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο και οι εθνικές κυβερνήσεις θα συναποφασίσουν για την οδηγία. Την περασμένη εβδομάδα το ECOFIN συμφώνησε επί της αρχής ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες μπορούν να «κουρευτούν» στο μέλλον, αλλά ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία επιδιώκουν περιθώριο ελιγμών για τους χειρισμούς κατά τις μελλοντικές διασώσεις κι όχι ένα «άκαμπτο», αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο.

Όπως υπογράμμισε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Σβεν Γκίγκολντ, «η μάχη θα επικεντρωθεί στο πόσο δεσμευτική θα είναι η διαδικασία του bail-in και ποια θα είναι η ιεραρχία με την οποία θα επιβάλλονται οι ζημίες». Το σχέδιο της Ευρωβουλής προβλέπει ακόμη την δημιουργία εθνικών ταμείων για τη εκκαθάριση τραπεζών που θα βασίζονται σε συνεισφορές των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το σχέδιο για την τραπεζική ένωση προβλέπει τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για τον σκοπό αυτό και η Κομισιόν θα καταθέσει σχετική πρόταση τους επόμενους μήνες, θα πρέπει ωστόσο να ξεπεραστούν οι ενστάσεις της Γερμανίας που θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Σύμφωνα με τους Financial Times, το Βερολίνο προωθεί μια light αλλαγή των Συνθηκών με διαδικασίες-εξπρές, όπως συνέβη στην περίπτωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και της σύστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

Φοροδιαφυγή
Στο «στόχαστρο» του Ευρωκοινοβουλίου μπήκε και η φοροδιαφυγή και σε συζήτηση την τρίτη ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής την επομένη (όπου το θέμα βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας), ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο υπογράμμισε ότι η απώλεια δημοσίων εσόδων από τη φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε ένα τρισ. ευρώ το χρόνο. Το ποσό αυτό αναλογεί σε περίπου 2.000 ευρώ ζημία, για κάθε Ευρωπαίο πολίτη και είναι διπλάσιο από το συνολικό δημόσιο έλλειμμα των κρατών-μελών της Ε.Ε. Η Ευρωβουλή ζήτησε από τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν σ' έναν σαφή πανευρωπαϊκό ορισμό της έννοιας «φορολογικός παράδεισος» και να καταρτίσουν μια κοινή μαύρη λίστα.
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Η μόνη σίγουρη τράπεζα είναι η mouna banqua,ξέρεις σίγουρα που πανε τα λεφτά σου και το φχαριστιέσαι χωρίς αγχος.Και όπως είχε πει και κάποιος αλλος εδω μέσα.ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΑΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,ΘΑ ΤΑ ΦΑΩ ΣΤΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ.Respect απο μενα  :rockon: :rockon: :rockon: :2funny: :2funny:
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.432
Like
75.543
Πόντοι
12.756
Τα ενδιαφέροντα του ενημερωτικού δελτίου της αμκ της Εθνικής - Μεταξύ 83% και 94,88% θα είναι η συμμετοχή του ΤΧΣ με βάση την έκβαση της αμκ – Η αρνητική καθαρή θέση -2,1 δισεκ. – Στις 329,48 χιλ ευρώ οι απολαβές Τουρκολιά
23/05/13 - 14:19

Τυπε στο τσακ την γλυτωσες ...

Παντως λιγα τσιμπαει το Τουρκολιας , σε σχεση με τον δικο μου CEO , που μου περνει 65Κ το μηνα το μουνοπανο.
 

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Μηνύματα
1.606
Like
0
Πόντοι
16
Ο χαζος ο κοσμακης εχει να φαει παπαρα,οσοι ακομα εχουν κανα φραγκο δηλαδη,εγω 2 χρονια δεν εχω φραγκο ελλαδα και οι υπολοιποι κοιμισμενοι ακομα  και τωρα ονειρευονται πλουτη στο χρηματιστηριο.
Οταν τελειωσουν με τον κοσμακη εδω θα πουλαει νεφρα και ματια για να ζησει,τιποτα ελληνικο δεν θα παει χαμενο
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Τυπε στο τσακ την γλυτωσες ...

Παντως λιγα τσιμπαει το Τουρκολιας , σε σχεση με τον δικο μου CEO , που μου περνει 65Κ το μηνα το μουνοπανο.
Στην ΤτΕ δουλεύεις;Κοίτα,τι λέει το αγόρι,θα χεστούμε στο τάληρο:

Προβόπουλος (ΤτΕ): Η κατάσταση στην Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο - Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική οικονομία από το 2014 - Οικοδομούνται ισχυρές και ανταγωνιστικές τράπεζες - Κατά 12% αυξήθηκαν οι καταθέσεις από τον Ιούνιο του 2012
23/05/13 - 17:29
Εκτύπωση
E-mail




H Ελλάδα άντεξε στην κρίση, ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση εκτεταμένης αναδιάρθρωση. Η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο...
Τα ανωτέρω διεμήνυσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στο Συνέδριο: “Η κρίση στη ζώνη του ευρώ”.


Όπως ανέλυσε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος, από την κορύφωση της κρίσης τον περασμένο Ιούνιο:
- οι τιμές των μετοχών έχουν υπερδιπλασιαστεί,
- οι διαφορές αποδόσεων των ομολόγων έχουν μειωθεί κατά 2.500 μονάδες βάσης και πλέον,
- οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν αυξηθεί κατά 12% περίπου
- Τα τραπεζογραμμάτια που είχαν αποθησαυριστεί - βασική ένδειξη της ανασφάλειας που επικρατούσε - επιστρέφουν σταδιακά στο τραπεζικό σύστημα.
- Η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα έχει μειωθεί σχεδόν κατά 35%.
Όπως τόνισε στη συνέχεια, καθώς η αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται, εκτιμώ ότι η χώρα θα επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης από το 2014, ενώ παρά τις προβλέψεις περί του αντιθέτου, η Ελλάδα δεν βγήκε από τη ζώνη του ευρώ. Αντίθετα, είδα πρόσφατα στη θέση της λέξης GREXIT τη λέξη GRECOVERY. Ως συνήθως, οι αγορές έχουν δίκιο, αλλά με λίγη καθυστέρηση!
Όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ , δεν είναι τυχαίο που διεξάγεται στην Ελλάδα ένα συνέδριο με αυτό το θέμα: η Ελλάδα άλλωστε είναι η χώρα από όπου ξεκίνησε η κρίση της ζώνης του ευρώ και που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης τα τελευταία χρόνια.
Και παραδέχθηκε: Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα, τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στο τραπεζικό σύστημα, η κατάσταση πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.
Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και να ενισχυθεί έτσι η ανταγωνιστικότητά της. Και το κυριότερο, η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την οικοδόμηση ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού τραπεζικού συστήματος.
Ως Διοικητής του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για την εποπτεία και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι, μετά από τρία χρόνια βαθιάς κρίσης, η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος όχι μόνο έχει διαφυλαχθεί, αλλά και έχει ισχυροποιηθεί.
Ωστόσο, η περίοδος αυτή δεν ήταν καθόλου εύκολη για την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πώς ξεκίνησε η κρίση;
Η ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ το 2001 θεωρήθηκε γενικότερα σταθμός στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτώντας τη μεταστροφή των οικονομικών επιδόσεων της χώρας.
•    Πράγματι, η ένταξη στη ζώνη του ευρώ φάνηκε να σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής.
•    Την περίοδο μεταξύ 2001 και 2008, ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε σε περίπου 4% κατά μέσο όρο ετησίως, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε χαμηλούς μονοψήφιους ρυθμούς και οι διαφορές αποδόσεων μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών δεκαετών ομολόγων υποχώρησαν σε επίπεδο μεταξύ 10 και 50 μονάδων βάσης από 600 και πλέον μονάδες βάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
•    Όμως, τα χρόνια αυτά η Ελλάδα βάδιζε σε έναν επικίνδυνο δρόμο.
•    Την περίοδο αυτή συσσωρεύονταν δημοσιονομικές και εξωτερικές ανισορροπίες που διαμορφώνονταν σε μη διατηρήσιμα επίπεδα.
•    Το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε φθάσει το 15,5% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος είχε αυξηθεί σε σχεδόν 130% του ΑΕΠ. Επιπλέον, η ανταγωνιστικότητα κόστους της Ελλάδας είχε μειωθεί κατά 30%, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών είχε κορυφωθεί στο 15% του ΑΕΠ το 2008.
•    Αυτές οι μεγάλες και αυξανόμενες ανισορροπίες θα έπρεπε να είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά αυτό δεν έγινε για αρκετό καιρό.
•    Μετά την εκδήλωση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι διαφορές αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, εντούτοις η Τράπεζα της Ελλάδος ήδη από το 2008 προειδοποιούσε για τους κινδύνους τους οποίους εγκυμονούσαν τα δίδυμα ελλείμματα.

Η έναρξη της κρίσης
•    Οι κίνδυνοι αυτοί έγιναν εμφανείς για τις χρηματοπιστωτικές αγορές – με αρκετή καθυστέρηση – το φθινόπωρο του 2009, όταν έγινε γνωστό ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για εκείνο το έτος θα ήταν πολύ υψηλότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί.
•    Κατόπιν τούτου, οι διαφορές αποδόσεων των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατέγραψαν ραγδαία άνοδο και η χώρα αποκόπηκε από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.
•    Το Μάιο του 2010 η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε με το ΔΝΤ και τους εταίρους της χώρας στη ζώνη του ευρώ σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της.
•    Αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής είχε δύο βασικούς άξονες.
α.    τη δημοσιονομική προσαρμογή και
β.    τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (μεταξύ των οποίων ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής).
•    Η κυβέρνηση έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στον πρώτο άξονα και μικρότερη στον δεύτερο. Επιπλέον, η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίχθηκε περισσότερο σε αυξήσεις της φορολογίας παρά σε περικοπές των δαπανών.
•    Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε επισημάνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να στηρίζεται κατά το 1/3 σε αύξηση των εσόδων (κυρίως με διεύρυνση της φορολογικής βάσης) και κατά τα 2/3 σε περικοπή των δαπανών.
•    Η δημοσιονομική προσαρμογή οδήγησε τελικά σε ύφεση βαθύτερη από ό,τι αναμενόταν, εν μέρει διότι βασίστηκε κυρίως σε αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών χωρίς να συνοδεύεται από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενίσχυαν τις προοπτικές ανάπτυξης.
•    Έτσι η κρίση, που ξεκίνησε από το δημόσιο χρέος, μεταδόθηκε και στο τραπεζικό σύστημα.
•    Πριν εκδηλωθεί η κρίση χρέους, ο τραπεζικός τομέας είχε υγιή θεμελιώδη μεγέθη – υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, χαμηλούς λόγους δανείων προς καταθέσεις και σχεδόν μηδενική έκθεση σε τοξικά στοιχεία ενεργητικού όπως εκείνα που είχαν πυροδοτήσει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007.
•    Το μέγεθος του τραπεζικού τομέα κατά την έναρξη της κρίσης ανερχόταν στο 200% του ΑΕΠ και ήταν πολύ μικρότερο από ό,τι σε κάποιες άλλες χώρες που αντιμετώπισαν κρίσεις.
•    Αντίθετα με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες, στην Ελλάδα η κρίση χρέους ήταν η αιτία που προκάλεσε την κρίση του τραπεζικού τομέα και όχι το αντίστροφο. Πώς έγινε αυτό;
•    Κατ’ αρχάς, μέσω του περιορισμού της ρευστότητας. Οι διαδοχικές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελληνικού Δημοσίου, που συμπαρέσυραν σε ανάλογες υποβαθμίσεις και των ελληνικών τραπεζών, απέκοψαν τις τράπεζες από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.
•    Η αβεβαιότητα οδήγησε σε υψηλές εκροές καταθέσεων.
•    Τα πιστωτικά ιδρύματα αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα, αρχικά μέσω των πράξεων νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, αλλά σταδιακά αργότερα, λόγω της έλλειψης αποδεκτών ενεχύρων, και μέσω του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος, με υψηλότερο κόστος.
•    Ως απόρροια του προγράμματος αναδιάρθρωσης του χρέους με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, τα τραπεζικά ιδρύματα υπέστησαν τεράστιες ζημίες στα χαρτοφυλάκια ομολόγων που διακρατούσαν.
•    Παράλληλα, η ύφεση οδήγησε σε συνεχή αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
•    Έτσι, το πρόβλημα ρευστότητας έτεινε να εξελιχθεί σε πρόβλημα φερεγγυότητας.
•    Οι δίδυμες κρίσεις προξένησαν αρνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ του χρηματοπιστωτικού τομέα και της πραγματικής οικονομίας και εν τέλει γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης, η οποία επιδείνωσε τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος και επέτεινε τη συρρίκνωση του ΑΕΠ.
•    Όμως, η συρρίκνωση του ΑΕΠ σήμαινε ότι μειωνόταν ο παρονομαστής του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ. Έτσι η δυναμική του χρέους επιδεινώθηκε και η κρίση έγινε αυτοτροφοδοτούμενη.
•    Πριν από ένα χρόνο, πολλοί προέβλεπαν ως αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ, GREXIT όπως την αποκαλούσαν κοινώς οι αγορές.
•    Οι δυσμενείς εξελίξεις όμως είναι λίγο πολύ γνωστές. Το ερώτημα είναι, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ;

Δημοσιονομική προσαρμογή
•    Η λέξη «κρίση» προέρχεται από το ελληνικό ρήμα «κρίνω». Πιστεύω λοιπόν ότι οι ιστορικοί θα κρίνουν ότι η σημερινή κρίση είναι ένα ορόσημο για την ελληνική οικονομία.
•    Γιατί το πιστεύω αυτό; Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω.
•    Ας εξετάσουμε, εν πρώτοις, τη δημοσιονομική προσαρμογή.
•    Από το 2009 έως το 2012 το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά περίπου 9 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.
•    Το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν 10,5% του ΑΕΠ το 2009. Προβλέπεται να μεταστραφεί σε μικρό πλεόνασμα εφέτος.
•    Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτές οι εξελίξεις σημειώθηκαν υπό συνθήκες  συρρίκνωσης του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής να είναι κινούμενοι.
•    Η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδος είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν επιτευχθεί από οποιαδήποτε χώρα σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο.
•    Το 2013 και το 2014 πρόκειται να εφαρμοστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που ισοδυναμούν με 11,5% του ΑΕΠ, και σε δύο χρόνια θα αυξήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ.
•    Μετά από πολλές καθυστερήσεις, διαφαίνονται θετικές ενδείξεις και όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
•    Τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκαν από το Eurogroup περαιτέρω μέτρα που οδηγούν σε μείωση του χρέους, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο η κυβέρνηση αναμένει να επιτύχει κατά το τρέχον έτος.

Εξωτερική προσαρμογή
•    Όπως προανέφερα, τη δεκαετία 2001-2009 η Ελλάδα απώλεσε περίπου το 30% της ανταγωνιστικότητάς της ως προς το κόστος έναντι των κυριότερων εμπορικών εταίρων της. Αλλά από το 2010 μέχρι σήμερα περίπου το 80% αυτής της απώλειας έχει ήδη ανακτηθεί.
•    Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει ανακτηθεί το σύνολο της απώλειας.
•    Η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται και μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες αύξησαν την ευελιξία των αγορών εργασίας και προϊόντων.
•    Με αυτές τις βελτιώσεις της ανταγωνιστικότητας παρατηρείται τώρα τάση εξισορρόπησης της ελληνικής οικονομίας. Η συμβολή των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών στο ΑΕΠ έχει ανέλθει από 18% το 2009 σε 25% το 2012. Και θα συνεχίσει να αυξάνεται.
•    Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, που είχε φθάσει στο 15% του ΑΕΠ το 2008, υποχώρησε κάτω του 3,5% πέρυσι και θα συνεχίσει να μειώνεται.

Η στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα
•    Το αρχικό πρόβλημα ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα απείλησε να εξελιχθεί σε πρόβλημα φερεγγυότητας.
•    Χρειάστηκε να παρέμβουμε για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
•    Το πρώτο βήμα ήταν να υπολογίσουμε τα αναγκαία κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
•    Ο προσδιορισμός των ζημιών των χαρτοφυλακίων κρατικών ομολόγων ήταν αρκετά απλός. Πιο δύσκολο ήταν να υπολογιστούν, σε συντηρητική βάση, όλες οι πιθανές ζημίες των χαρτοφυλακίων δανείων των ελληνικών τραπεζών για τα επόμενα έτη.
•    Το έργο αυτό ανέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος στην εταιρία BlackRock Solutions.
•    Αφού η BlackRock ολοκλήρωσε το έργο που της είχε ανατεθεί, είχαμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον ακριβή υπολογισμό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.
•    Το δεύτερο σκέλος της στρατηγικής μας ήταν να αξιολογήσουμε  ποιες τράπεζες πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
•    Η Τράπεζα της Ελλάδος, με τη συνδρομή της διεθνούς εταιρίας Bain, διενήργησε την “αξιολόγηση βιωσιμότητας” των τραπεζών.
•    Με βάση την “αξιολόγηση βιωσιμότητας”, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, καλούμενες πλέον “συστημικές τράπεζες”, κρίθηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανακεφαλαιοποιηθούν με κεφάλαια του δημόσιου τομέα. Οι τράπεζες αυτές έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποπληρώσουν τα κεφάλαια αυτά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
•    Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής για την αναδιάρθωρση του τραπεζικού συστήματος είναι 50 δισεκ. ευρώ.
•    Κατά την έναρξη της άσκησης βρίσκονταν σε λειτουργία 17 τράπεζες: τέσσερις συστημικές τράπεζες και δεκατρείς μη συστημικές τράπεζες.
•    Μέχρι σήμερα, το πλαίσιο εξυγίανσης έχει χρησιμοποιηθεί για την εξυγίανση οκτώ τραπεζών (πέντε εμπορικών τραπεζών και τριών συνεταιριστικών).
•    Στις συστημικές τράπεζες ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου γενικές συνελεύσεις και έχει ξεκινήσει η διαδικασία άντλησης των αναγκαίων κεφαλαίων που προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.
•    Σύντομα το τραπεζικό σύστημα θα αποτελείται από τέσσερις επαρκώς κεφαλαιοποιημένες συστημικές τράπεζες και λίγες μη συστημικές τράπεζες.
•    Έτσι, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνεται πιο συμπαγές και πιο αποδοτικό και θα αξιοποιηθούν οι συνέργειες και οι οικονομίες κλίμακας. Ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο και αποκτά ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια.
•    Η πρόσφατη πρόοδος της Ελλάδας όσον αφορά την αναδιάρθρωση της οικονομίας της αντανακλά, σε μεγάλο βαθμό, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πρόγραμμα προσαρμογής.
•    Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Ελλάδος βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ.
•    Τα οφέλη από την προσαρμογή που επιτεύχθηκε στη χώρα μας εκτείνονται όμως και πέρα από τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας που επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των μακροοικονομικών ανισορροπιών.
•    Χάρη στην προσαρμογή η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να λαμβάνει χρηματοδοτική στήριξη από τους επίσημους δανειστές, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.
•    Το τραπεζικό σύστημα, μετά την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάρθρωσή του, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί και πάλι στο ρόλο του, παρέχοντας χρηματοδότηση για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
πάντως έχω μια απορία ειδικά μετά και από την τοποθέτηση του φίλου του στέλιου.

αναφερόμαστε συνέχεια στο "χρηματιστήριο" και κάνουμε το λάθος να βάζουμε τα λεφτά μας στο ελληνικό χρηματιστήριο .

Από την στιγμή που υπάρχουνε τρομερες αγορές σε αμερική,λονδίνο,asia etc ...

Για να δώσω ένα παράδειγμα είναι σαν να έχεις απο την μια μια lamborghini και απο την άλλη ενα fiat punto.

Και να προτιμάς το fiat punto λέγωντας εγώ θα το φτιάξω και θα γίνει και γαμώ τα αμάξια.

Γιατι λοιπόν να μην ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και σε άλλες αγορές που είναι πιο αξιόπιστες ?


Για παράδειγμα ας πάρουμε την apple που την γνωρίζει όλος ο κόσμος εδώ και τόσα χρόνια.
Θες να επενδύσεις στην apple αλλά δεν γνωρίζεις ακριβώς το πως και κάθεσαι και ασχολέίσαι με την εθνική και όλες τις ξεφτιλισμένες penny stocks

του ελληνικού χρηματιστηρίου ..

Το σύμβολο για την apple sto nasdaq είναι (AAPL) και σε όποιον αξιόπιστο broker και να πας θα έχεις πρόσβαση στην apple και στην κάθε apple...
Κατ'αρχήν το puntaκι ειναι αξιοπρεπέστατο όχημα,το παραδειγμα ήταν ατυχές.Όσο για τη Λαμποργκίνι,οχι να φτιάξω αλλα ουτε που μπαίνει το κλειδί(άν εχει) της μίζας δεν ξέρω,οπότε πως να ασχοληθώ;
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
71.432
Like
75.543
Πόντοι
12.756
Στην ΤτΕ δουλεύεις;Κοίτα,τι λέει το αγόρι,θα χεστούμε στο τάληρο:

οχι τυπε , ιδιωτικη εταιρια , αυτα που ειπε το αγορι τα εχω διαβασει , και ειπα στην μανα μου να μου ραψει εξτρα τσεπες στα ρουχα για να βαζω το χρημα που λεει το τρελο αγορι οτι θα σκασει  :2funny: :2funny:
 

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.288
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
θα πάει πολύ μακριά η βαλίτσα αλλά κατά την γνώμη μου το ελληνικό χρηματιστήριο είναι καθαρός τζόγος και τίποτα παραπάνω.

penny stocks της κακιάς ώρας χωρίς derivatives markets. Δηλαδή μόνο το ότι σκέφτομαι ότι άνθρωποι χάνουνε λεφτά εκεί πέρα με εκνευρίζει αφόρητα

διότι αν κάποιος τους εξηγούσε την τρέλα που διαπράτουνε πιστεύω θα είχανε σταματήσει αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει γνώση.

πολύ απλά εγώ σου προτείνω τα 2 καλύτερα trading books  που έχω διαβάσει και με αυτά και λίγο paper trading θα φύγεις από την ελληνική μυζέρια και

θα αγκαλιάσεις markets και ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο . 1)Reminiscensces of a stock operator apo edwin lefevre kai 2)Trading in the zone apo Mark DOuglas.

Καλή τύχη από μένα
Θα τα τσεκάρω σιγουρα,ευχαριστώ αδερφέ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom