Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86
Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Είναι γνωστές οι κομπίνες τους με αγγελίες και πέιπαλ.

Βάζεις μια αγγελία πχ στη χρυσή ευκαιρία. (έχω βάλει αμάξι και φωτογραφική μηχανή και με πλησίασαν μέσω της αγγελίας 5-6 άτομα).

Όλοι σου δίνουν παραπάνω από την κανονική αξία και θέλουν η πληρωμή να γίνει μέσω πέιπαλ. Έχουν ήδη χακάρει προφίλ.

Είναι γνωστό το κόλπο δεν είναι να μπλέκεις.

Εγώ είχα βάλει να πουλήσω ένα δυλιτρο και μου έστειλε μήνυμα ένας και καλά από λατινική Αμερική που ενδιαφέρεται. Μόνο που ήθελε και καποια λεφτά, που εννοείτε θα μου έστελνε πίσω, για κάτι διαδικαστικα.

Κάτι πήρε τελικά, μόνο που δεν ήταν λεφτά!!!

Το πέιπαλ είναι πιο ασφαλές απλά για μια συναλλαγή.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
101
Πόντοι
16
Άμα είναι να γίνει γκρεξιτ , πρώτα θα κλείσουν οι τράπεζες. Και μετά θα μπει και περιορισμός κεφαλαίων και συναλλαγματος για τους πονηρους που νομίζουν ότι θα τα έχουν θάψει στον κήπο και θα γίνουν πλούσιοι.

Όταν γίνει (που θα γίνει grexit) γιατί να κλείσουν οι τράπεζες?

Θα δουλεύει κανονικότατα η δραχμή με μια υποτίμηση των κεφαλαίων που είναι σε ευρώ. Το πόση υποτίμηση είναι άγνωστο. Όπως και να έχει όμως λόγω εμπάργκο η Ελλάδα δε θα μπορεί εύκολα να κάνει αγορες από το εξωτερικό γιατί θα θέλει πολλές ..δραχμές για να πάρεις και το πιο φθηνό πράγμα.

Και κάτι ακόμα.. Όσοι τα βγάλουν από τις τράπεζες και τα βάλουν πχ σε στρώμα, κήπο και οπουδήποτε θέλουν, πως μετά θα κάνουν κατάθεση στις τράπεζες με σκοπό να βγάλουν κέρδος από την ισοτιμία ευρώ που έχουν με δραχμές που θα υπάρχουν???? Το χρήμα θα είναι μαύρο και δε θα δικαιολογείται.

Τα μόνο χρήματ απου δικαιολογούνται είναι συναλλαγές μέσω τραπέζης και όχι οι "χεράτες" πληρωμές και καταθέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Άρα μετά κάποιος που θα έχει και ένα ποσό κρυμμένο δε θα μπορεί να το επενδύσει ή να αγοράσει λέμε κάτι μεγάλης αξίας γιατί θα φαίνεται μαύρο

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Εγώ πιστεύω ότι ήδη τυπώνουν την δραχμή και τον Ιούνιο-Ιούλιο θα είναι όλα έτοιμα δηλαδή μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης :hi:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Εγώ πιστεύω ότι ήδη τυπώνουν την δραχμή και τον Ιούνιο-Ιούλιο θα είναι όλα έτοιμα δηλαδή μετά το τέλος της 4μηνης παράτασης :hi:
Σε μια χωρα που δεν μπορει να μεινει μυστικο ουτε το τι χρωμα βρακι φοραει η Μενεγακη, εσυ πιστευεις οτι μπορει να κρυφτει η εκτυπωση χαρτονομισματων.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Σε μια χωρα που δεν μπορει να μεινει μυστικο ουτε το τι χρωμα βρακι φοραει η Μενεγακη, εσυ πιστευεις οτι μπορει να κρυφτει η εκτυπωση χαρτονομισματων.
Οπότε λες να παραμείνουμε στο ευρώ με τον Τσίπρας τύπε; :think:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Πεντε χρονια για grexit και δραχμες λετε, δεν βαρεθηκατε πια?
Κανενα grexit και καμια δραχμη.
Στο ευρω θα μεινουμε, και ο Συριζα θα ακολουθησει κανονικα μνημονιο και σκληρα μετρα.
Τοσο απλα.
Με δημοψηφισμα ή ανευ.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Στο ευρω θα μεινουμε, και ο Συριζα θα ακολουθησει κανονικα μνημονιο και σκληρα μετρα.
Τοσο απλα.
Με δημοψηφισμα ή ανευ.
Στο δημοψήφισμα ο κοσμάκης θα ψηφίσει δραχμή τύπε  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Άμα είναι να γίνει γκρεξιτ , πρώτα θα κλείσουν οι τράπεζες. Και μετά θα μπει και περιορισμός κεφαλαίων και συναλλαγματος για τους πονηρους που νομίζουν ότι θα τα έχουν θάψει στον κήπο και θα γίνουν πλούσιοι.

ναι με μια σημαντική διαφορά… θα γίνει περιορισμός εξαγωγής κεφαλαίων και αγοράς συναλλάγματος…

όποιος κάνει εισαγωγή κεφαλαίων ή δραχμοποίηση συναλλάγματος θα μπαίνει στην χορεία των εθνικών ευεργετών (αν δραχμοποιούσες συνάλλαγμα που το είδες δηλώσει κατά την είσοδο στο τελωνείο έπαιρνες μια βεβαίωση από την τράπεζα ΒΑΣ λεγόταν ή το περίφημο ροζ χαρτάκι… με αυτό καλυπτόταν τεκμήρια αγοράς κλπ … ακόμη και φόρο μεταβίβασης ακινήτων δεν πλήρωνες για το ποσό της αγοράς που έκανες που το κάλυπτες με τέτοια χαρτάκια)…

ασε το τι έχει να γίνει με τις παρανομίες στην εξαγωγή συναλλάγματος… τα πενηντόευρα στο εξωτερικό θα βρωμάνε ποδαρίλα

παλιά όταν υπήρχε περιορισμός στο συνάλλαγμα το οποίο μπορούσες να βγάλεις στο ταξίδι από την χώρα το επιπλέον το κρύβανε στα πιό απίθανα μέρη όπως μέσα στα παπούτσια τους

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Χαρδούβελης: Φοβήθηκα για την Ελλάδα το 2012 κι έβγαλα τα λεφτά μου έξω

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Και επειδή είχα μπροστά μου πληρωμές, έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν τα έβγαλα όλα. Τα περισσότερα χρήματά μου είναι στην Ελλάδα, αλλά ήθελα να έχω και κάποια χρήματα έξω εκεί που θα τα χρειαζόμουν. Αυτό διδάσκω και στους φοιτητές μου: ότι πρέπει να έχεις ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο», πρόσθεσε, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Star Channel, ο κ. Χαρδούβελης, επαναλαμβάνοντας πως όλα όσα έκανε έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

«Ειπώθηκαν πολλά ψέματα. Εχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για εμένα. Θεωρώ ότι είμαι θύμα», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χαρδούβελης, λέγοντας πως «τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα. Εγώ και η σύζυγός μου δουλεύουμε πάνω από 35 χρόνια. Είμαστε στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στο εξωτερικό έχουμε ζήσει τουλάχιστον 20 χρόνια».

«Ελπίζω όταν βγει το πόρισμα να έχει την ίδια δημοσιότητα που έχει όλη αυτή η κατάσταση. Το να το μαθαίνω από τον Τύπο δεν είναι σωστό», τόνισε ακόμη.

Οσον αφορά στις 56 μεταφορές κεφαλαίων που φέρεται να έκανε μέσω web banking από 5 Μαΐου μέχρι 14 Ιουνίου του 2012 για ποσά από 7700 έως 9.800, ο πρώην υπουργός είπε τα εξής: «Δεν ήταν, όμως, όλες οι μεταφορές αυτές. Υπήρχε και μεγάλη μεταφορά ποσού. Αρα, αν είχα στο μυαλό μου ότι το κάνω για να κρύψω κάτι, δε θα μετέφερα ένα μεγάλο ποσό. Δεν ισχύει αυτό που λένε. Με βόλευε εμένα. Ηθελα να ήμουν σίγουρος ότι τα χρήματα θα πάνε στη θέση τους επειδή το έκανα από το σπίτι μου κι ήθελα να τα σπάσω. Είναι πολύ φυσιολογικό».

«Τότε δεν ήμουν απλός πολίτης;», διερωτήθηκε ο κ. Χαρδούβελης, επισημαίνοντας πως «είχα φύγει από την κυβέρνηση Παπαδήμου».

«Σας πληροφορώ ότι έχω φέρει και χρήματα στην Ελλάδα. Το σπίτι μου δεν το αγόρασα έτσι με χρήματα που έχω βγάλει στην Ελλάδα, το αγόρασα με χρήματα που είχα βγάλει στο εξωτερικό. Δεν είναι κάτι περίεργο για εμένα να έχω δοσοληψίες έξω. Είχα παιδί στο εξωτερικό, κάνω πολλά ταξίδια, έχω πάρε-δώσε και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκεί», δήλωσε, ακόμη.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον έγγραφο, ζήτησε από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται για τον πρώην υπουργό, το 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: (α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και (β) ως υπουργός Οικονομικών (Ιούνιος 2014 και εντεύθεν).

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Τοσο απλα.
Με δημοψηφισμα ή ανευ.

Η θα πεσει η κυβερνηση και θα ερθουν αλλοι να παρουν τα μετρα...

Και εγω δεν βλεπω δραχμη, τουλαχιστον οχι εδω κοντα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Η θα πεσει η κυβερνηση και θα ερθουν αλλοι να παρουν τα μετρα...

Και εγω δεν βλεπω δραχμη, τουλαχιστον οχι εδω κοντα
Οχι, να μην ερθει άλλη κυβερνηση.
Η αριστερη κυβερνηση να τα παρει τα μετρα.
Αρκετα μας επρηξε τ' αρχιδια με αντιπολιτευτικες αρλουμπολογίες τρια χρονια.
Να κατσει, να παρει τα μετρα και να τα λουστεί.
Εξαλλου τετοια μετρα μονο αριστερες κυβερνησεις μπορουν να τα περασουν, γιατι εχουν ταλεντο να παραμυθιαζουν τον ουτως ή αλλως ανοητο κοσμο που τις στηριζει και να τα βαφτιζουν με περιεργα ονοματα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Άμα το λένε οι δημοσκοπήσεις....κάτι θα ξέρουν  :hi:
Οι ιδιες που δινουν (σωστα) 42% στο Συριζα.
Εσυ εχεις καποια αλλη πληροφορηση? Εγω αυτη εχω.
Εννοειται οτι δημοσκοπησεις απο καφενεια και πρεσβειες δεν γινονται αποδεκτα.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Οχι, να μην ερθει άλλη κυβερνηση.
Η αριστερη κυβερνηση να τα παρει τα μετρα.
Αρκετα μας επρηξε τ' αρχιδια με αντιπολιτευτικες αρλουμπολογίες τρια χρονια.
Να κατσει, να παρει τα μετρα και να τα λουστεί.
Εξαλλου τετοια μετρα μονο αριστερες κυβερνησεις μπορουν να τα περασουν, γιατι εχουν ταλεντο να παραμυθιαζουν τον ουτως ή αλλως ανοητο κοσμο που τις στηριζει και να τα βαφτιζουν με περιεργα ονοματα.

Δυσκολο να παρουν αυτοι μετρα λιτοτητας τυπε μου, θα ειναι ο πολιτικος θανατος τους
Βεβαια θα μπορουσαν να παραδεχτουν την ηττα, και να ασχοληθουν με τις εσωτερικες μεταρυθμισεις ετσι ωστε να κερδισουν λιγο εδαφος και εκτιμηση

Ομως επειδη ειναι παντελως ανιδεοι-ανικανοι-αχρηστοι και οι προτασεις τους καταλληλες για τον περασμενο αιωνα θα αποτυχουν και εκει, οποτε πιστευω οτι θα πανε σε ηρωικη εξοδο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Δυσκολο να παρουν αυτοι μετρα λιτοτητας τυπε μου, θα ειναι ο πολιτικος θανατος τους
Βεβαια θα μπορουσαν να παραδεχτουν την ηττα, και να ασχοληθουν με τις εσωτερικες μεταρυθμισεις ετσι ωστε να κερδισουν λιγο εδαφος και εκτιμηση

Ομως επειδη ειναι παντελως ανιδεοι-ανικανοι-αχρηστοι και οι προτασεις τους καταλληλες για τον περασμενο αιωνα θα αποτυχουν και εκει, οποτε πιστευω οτι θα πανε σε ηρωικη εξοδο
Αυτο θα γινει πιστευω.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
101
Πόντοι
16
Μιας και λέει ο κάθε ένας το μακρύ του και το κοντό του εγώ πιστεύω για το εξής σενάριο. Μακροπρόθεσμο βέβαια αλλά αυτό πιστεύω.

Διάλυση του ευρώ, κατάρευση ευρωζώνης και ευρώπης γενικότερα..

Παγκοσμιοποίηση και παγκόσμιο νόμισμα.

Καλημέρες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Στο δημοψήφισμα ο κοσμάκης θα ψηφίσει δραχμή τύπε  ;)

μην απορήσεις όμως στην περίπτωση που γίνει δημοψήφισμα να προσληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αδωνης να εξηγεί στον κόσμο το τι θα γίνει αν πάμε σε δραχμή….

και να μείνουν να σκούζουν υπέρ της δραχμής μόνο ο Καζάκης, ο Κουτσουμπάς και ο Μιχαλολιάκος παρέα με ολίγη από Λαπαβίτσα…

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom