Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
ο τραμυς παντως εχει μεταφερει κατι τυροπιτες που εκανε τρακα κιολας στο λονδινο

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
ο τραμυς παντως εχει μεταφερει κατι τυροπιτες που εκανε τρακα κιολας στο λονδινο
Κουρού τύπε;

URL]]

company of heroes tho

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
184
Like
18.690
Πόντοι
31.558
Κατά 2,9% μειώθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις το Δεκέμβριο

Περισσότερα από 4 δισ. ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες το Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, κατά 2,9% μειώθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα το Δεκέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων διαμορφώθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου στα 160,29 δισ. ευρώ από 164,3 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου.

Συνημμένα

• 1845A10976285F9DD8F03DB44811B6CF.jpg
    1845A10976285F9DD8F03DB44811B6CF.jpg
    9,7 KB · Εμφανίσεις: 25

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.760
Πόντοι
6.515
και σημερα τα ΑΤΜ στεναξαν τυποι  :S

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
να δουμε καποια επισημα στοιχεια για σημερα.σιγουρα η πτωση του χχα εχθες καποιους επηρεασε  :rolleyes:

company of heroes tho

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
184
Like
18.690
Πόντοι
31.558
Σε χαμηλό 10 ετών οι καταθέσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι εκροές καταθέσεων τον Ιανουάριο εκτινάχθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 11 δις ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε εκταμιεύσεις, 500 εκ ευρώ την ημέρα κατά μέσο όρο (εργάσιμες ημέρες) κατά τη διάρκεια του μήνα.
Αν τα στοιχεία είναι ακριβή τότε οι καταθέσεις ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν  μειωθεί κοντά στα 149,3 δις ευρώ, κάτω από το ναδίρ του 2012, στα 150,6 δις ευρώ και στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.

Συνημμένα

• image.jpg
    image.jpg
    68,8 KB · Εμφανίσεις: 27

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Απομακρυνθείτε από Πειραιώς...

Γιατί έτσι??? Ξέρεις κάτι συγκεκριμένο?

Χρειάζεται να ξέρεις κάτι συγκεκριμένο?
Αυτά που είπε στις προγραμματικές δε σε φτάνουν?
Απομαγνητοφώνηση:

1) «Προχωράμε στην καταγραφή των περιουσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του περιουσιολογίου, που θα δίνει σαφή εικόνα για την φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων».

2) «Υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα».

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
101
Πόντοι
16
Χρειάζεται να ξέρεις κάτι συγκεκριμένο?
Αυτά που είπε στις προγραμματικές δε σε φτάνουν?
Απομαγνητοφώνηση:

1) «Προχωράμε στην καταγραφή των περιουσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω του περιουσιολογίου, που θα δίνει σαφή εικόνα για την φοροδοτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων».

2) «Υπάρχει άμεση ανάγκη να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα».

Ναι ρε εσύ αλλά γιατί την Πειραιώς συγκεκριμένα και όχι την Εθνική για παράδειγμα. Αυτό ρωτάω. Η alpha για παράδειγμα είναι ήδη χρεοκοπημένη απλά δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ναι ρε εσύ αλλά γιατί την Πειραιώς συγκεκριμένα και όχι την Εθνική για παράδειγμα. Αυτό ρωτάω. Η alpha για παράδειγμα είναι ήδη χρεοκοπημένη απλά δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα
Εγώ δεν είπα τίποτα για Πειραιώς (συγκεκριμένα), ούτε κι ο Τσίπρας άλλωστε.

Προσωπικά έχω την εντύπωση πως ειδικά η Πειραιώς είναι φούσκα, που καλύπτει τον κίνδυνο του να "ζαρώσει" φουσκώνοντας συνεχώς. Το πετυχαίνει απορροφώντας συνεχώς ότι "σκάει" στην αγορά, π.χ. Αγροτική, Κυπριακές, και ότι άλλο (ή μάλλον "για ότι άλλο") υπάρχει ανάγκη "ρύθμισης".
Το πρόβλημα υπάρχει (σε μεγαλύτεο ή μικρότερο βαθμό) σε όλες, και στις 4 "μεγάλες", και σε όσες μικρές έχουν απομείνει. Και θα εντείνεται, όσο "οι καταθέσεις" (ο θεός να τις κάνει) κάνουν φτερά από τα βιβλία των τραπεζών.

Αυτό που έβαλα εγώ εδώ (τα δυο αποσπάσματα από τις προγραμματικές χτες - που σημείωσε είναι ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ όπως τα είπε ο γίγαντας) τα έβαλα για άλλο λόγο:
Για να καταδείξω με ποια μέσα και μεθόδους σκοπεύει η νέα "αριστερή" κυβέρνηση να λύσει το ταμειακό / δημοσιονομικό / ισολογισμού πρόβλημα που έχει.
Και βέβαια οι τράπεζες δεν είναι αμέτοχες σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Γιατί από "παράρτημα της τσέπης" του καταθέτη τους, έχουν μετατραπεί (αναγκαστικά, με νόμους) ρουφιάνοι του τι περιέχει αυτή η τσέπη προς όποιον την εποφθαλμιά.

Επομένως λίγη σημασία έχει η κατάσταση της καθεμιάς. Οι λόγοι που όποιος έχει πέντε δεκάρες στην άκρη πρέπει να τις απομακρύνει απ' τις τράπεζες (όλες), είναι για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Δες λίγο ιστορικά πως ξεκίνησαν να υπάρχουν τράπεζες, γιατί εφευρέθηκαν, ποιες ανάγκες κάλυψαν, και σύγκρινε αυτά με το τι σημαίονυν σήμερα οι τράπεζες και τι ανάγκες καλύπτουν. Αν το πιάσεις έτσι σφαιρικά το θέμα, νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου.

CPL

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2014
Κριτικές
4
Like
17
Πόντοι
6
από τον περασμένο μήνα πάντως όλο ακούω για τη eurobank.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
101
Πόντοι
16
Εγώ δεν είπα τίποτα για Πειραιώς (συγκεκριμένα), ούτε κι ο Τσίπρας άλλωστε.

Προσωπικά έχω την εντύπωση πως ειδικά η Πειραιώς είναι φούσκα, που καλύπτει τον κίνδυνο του να "ζαρώσει" φουσκώνοντας συνεχώς. Το πετυχαίνει απορροφώντας συνεχώς ότι "σκάει" στην αγορά, π.χ. Αγροτική, Κυπριακές, και ότι άλλο (ή μάλλον "για ότι άλλο") υπάρχει ανάγκη "ρύθμισης".
Το πρόβλημα υπάρχει (σε μεγαλύτεο ή μικρότερο βαθμό) σε όλες, και στις 4 "μεγάλες", και σε όσες μικρές έχουν απομείνει. Και θα εντείνεται, όσο "οι καταθέσεις" (ο θεός να τις κάνει) κάνουν φτερά από τα βιβλία των τραπεζών.

Αυτό που έβαλα εγώ εδώ (τα δυο αποσπάσματα από τις προγραμματικές χτες - που σημείωσε είναι ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ όπως τα είπε ο γίγαντας) τα έβαλα για άλλο λόγο:
Για να καταδείξω με ποια μέσα και μεθόδους σκοπεύει η νέα "αριστερή" κυβέρνηση να λύσει το ταμειακό / δημοσιονομικό / ισολογισμού πρόβλημα που έχει.
Και βέβαια οι τράπεζες δεν είναι αμέτοχες σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Γιατί από "παράρτημα της τσέπης" του καταθέτη τους, έχουν μετατραπεί (αναγκαστικά, με νόμους) ρουφιάνοι του τι περιέχει αυτή η τσέπη προς όποιον την εποφθαλμιά.

Επομένως λίγη σημασία έχει η κατάσταση της καθεμιάς. Οι λόγοι που όποιος έχει πέντε δεκάρες στην άκρη πρέπει να τις απομακρύνει απ' τις τράπεζες (όλες), είναι για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Δες λίγο ιστορικά πως ξεκίνησαν να υπάρχουν τράπεζες, γιατί εφευρέθηκαν, ποιες ανάγκες κάλυψαν, και σύγκρινε αυτά με το τι σημαίονυν σήμερα οι τράπεζες και τι ανάγκες καλύπτουν. Αν το πιάσεις έτσι σφαιρικά το θέμα, νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου.

Συμφωνώ σε αυτά που λες και προβληματίστηκα.

Όπως τα λες όμως τότε ποιας λύσης είσαι? Έξω? εδώ σε κάποια άλλη τράπεζα? Στο σπίτι? θυρίδα? Χρυσό? Μετοχές? θαμμένα στον κήπο? Αγορά σε ακίνητα? Τι ακριβώς σκέφτεσαι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom