Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Άρες μάρες κουκουνάρες.

Εξήγεισε μας τώρα και τι έγινε στην Γαλλική Γερουσία αφού προφέρεις τόσο καλά το Champs Elysées.

Μου φαίνεται το μόνο γαλλικό σε σένα είναι το νικ. καλό θα ήταν να υπάρχει και μια στοιχειώδης γνώση του τι αντιπροσωπεύει αυτό το νικ.

:thefinge: :thefinge: :thefinge:

κατα τα άλλα η γνωστή γαργάρα.

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16

:grin:

%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B1.jpg

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Νέες βόμβες για την ελληνική οικονομία ρίχνει ο οικονομολόγος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση, Νουριελ Ρουμπινί, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη χώρα μας “Lehman Brothers της Ευρώπης”.

O κ. Ρουμπινί αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι ο δανεισμός από ΕΕ και ΕΚΤ απλά καθυστερεί την αναδιάρθρωση χρέους, την οποία κρίνει αναπόφευκτη.

“Εχουν υπάρξει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο και το ξέραμε, η αύξηση των φόρων και η μείωση των δαπανών έχει επηρεάσει αρνητικά τη συνολική ζήτηση και το ΑΕΠ που μειώνονται, και όσο θα μειώνονται καθίσταται πιο δύσκολη η βελτίωση της σχέσης του ελλείμματος και του χρέους με το ΑΕΠ. Υπάρχουν επίσης πολιτικές αντιστάσεις που γίνονται περισσότερο ηχηρές” αναφέρει ο οικονομολόγος.

“Ακόμη και εάν η Ελλάδα υλοποιήσει όλα όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΔΝΤ, εάν λάβει όλα τα δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και σταθεροποίησης, το ίδιο το πρόγραμμα προβλέπει μείωση της παραγωγής και, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 148% του ΑΕΠ, που για μένα δεν είναι βιώσιμο και απαιτεί αναδιάρθρωση” προσθέτει.

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την έξοδο από την οικονομική κρίση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τομάσο Παντόα Σκιόπα.

Καλά αυτός δεν είναι ο Συμβουλος????  :think: :think: :think:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
O κ. Ρουμπινί αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι ο δανεισμός από ΕΕ και ΕΚΤ απλά καθυστερεί την αναδιάρθρωση χρέους, την οποία κρίνει αναπόφευκτη.

Ναι και ενας αλλος που κανει την Πυθια !!

Για την "επιχειρηση Καλλικρατης" κανεις δεν γραφει???  :think: Που ειναι οι δασκαλοι???

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρά την εγκληματική παραπληροφόρηση της Τηλεόρασης, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τα εξής γεγονότα :
Προεκλογικά διακηρυσσόταν από τον κ. Γ.Α.Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» παρά την ενημέρωσή του από το Διοικητή της Τρ. Ελλάδος.
Την επομένη των εκλογών 5/10/2009 οι μέρες πληρωμής των υπό διαπραγμάτευση Ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν από 2 σε πλέον των 10, χωρίς την υπογραφή του Διοικητή και υποδιοικητή της ΤτΕ και αντίθετα προς τις Κοινοτικές Οδηγίες, πράγμα που τα άφησε αφύλακτα στη μανία των κερδοσκόπων και ώθησε τα spreads από 130 μονάδες βάσης σε 1200.
Σε αυτό συνέβαλαν επίσης οι δηλώσεις περί ελλείμματος (διογκωμένου με τεχνητό τρόπο) και περί αναξιοπιστίας της χώρας, ώστε τελικά έγινε αδύνατη η δανειοδότησή της από τις αγορές με φυσιολογικά επιτόκια.

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο ενδεικτικά: προσκλήθηκε για συμφωνίες ο Τούρκος Πρόεδρος παρά τις συνεχείς, αιματηρές πλέον, παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου, καντονοποιήθηκε αντισυνταγματικά η Ελλάδα με προφανή κίνδυνο προώθησης σχεδίων Κοσσοβοποίησής της, δόθηκαν δε πρωτοφανείς για την Ευρώπη διευκολύνσεις απόκτησης ιθαγένειας, άρα ψήφου.

Ακολούθησε η υπογραφή του Μνημόνιου που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της Πατρίδας διότι :

• παρέδωσε για αόριστο χρόνο την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας σε ξένο Διευθυντήριο χωρίς δημοψήφισμα, ούτε αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής

• είναι αδύνατο να τηρηθούν οι μέχρι και το 2014 βαρύτατοι όροι του, ενώ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τεράστια ύφεση και συντριβή του εθνικού κορμού των μικρομεσαίων και αγροτών.

• το διαπραγματεύσιμο χρέος προς Τράπεζες, μέσω τίτλων υψηλού ρίσκου, μετατράπηκε σε χρέος προς Κράτη και λαούς και μάλιστα με υποθήκη της Κρατικής περιουσίας, με ορίζοντα εκατονταετίας όπως η μέχρι τούδε ιστορική πείρα καταδεικνύει με βεβαιότητα.

• το Ελληνικό Δίκαιο, που ήταν σε ισχύ, αντικαταστάθηκε με το αποικιοκρατικό Βρετανικό, που προστατεύει μόνο τους δανειστές

• εισήγαγε στην Ευρώπη για πρώτη φορά το ΔΝΤ που ελέγχεται, όπως αποδείχτηκε από σωρεία παραδειγμάτων, από καρτέλ ιδιωτικών Τραπεζών και συνδεδεμένο καρτέλ γιγάντιων πολυεθνικών.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι οι δόσεις του δανείου πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις, αποτελούν απλά λογιστικές καταγραφές και οδεύουν απευθείας στις τσέπες των δανειστών. Αυτούς εξασφαλίζουν οι μάταιες θυσίες.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι η λύση του Μνημόνιου είναι μονόδρομος. Ενδεικτικά αναφέρονται : η λύση της Ουγγαρίας, της Ισλανδίας, της Αργεντινής, του πάμπτωχου Malawi. Έχουν κατατεθεί δημόσια : η λύση Σαμαρά (βλ. ιστότοπο ΝΔ), οι λύσεις των δύο μεγάλων αριστερών κομμάτων (π.χ. βίντεο Λ. Κανέλλη), οι λύσεις του Αριστείδη Τσιπλάκου (αξιοποίηση και όχι εκποίηση δημόσιας περιουσίας, δεσμεύσεις), ο αγώνας του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η λύση του έγκριτου οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου κλπ. Περαιτέρω χρήματα μπορούν να εξευρεθούν με δήμευση περιουσιών των μεγαλόσχημων που καταχράστηκαν τα ιλιγγιώδη ποσά των δανείων, των προμηθειών και των Κοινοτικών επιχορηγήσεων μετά «πόθεν έσχες» από ανεξάρτητη αρχή, μείωση των δαπανών εξοπλισμών, χρήση συμψηφιστικά της πολεμικής αποζημίωσης Γερμανίας, αποζημίωση από την Γκόλντμαν Ζαξ κατά το υπόδειγμα της Νορβηγίας, δημιουργία Εθνικού Ταμείου στο διαδίκτυο με διαχείρισή του από Καθαρούς Έλληνες. Μη χρήση των «υπηρεσιών» της Τρόικας και ανεύρεση χαμηλότοκων κεφαλαίων από Ρωσία, Κίνα, Εμιράτα, ΕΕ που, λίγες μόνο μέρες μετά την επισπευθείσα εκχώρηση της εθνικής μας διακυβέρνησης, εξήγγειλε το Ταμείο Στήριξης χωρίς τέτοιους απίστευτους όρους. Όλα αυτά με κύριο και άμεσο στόχο, πλην της εξυπηρέτησης του χρέους, τη δημιουργία θέσεων εργασίας ιδίως για τους νέους μας.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Οι ερχόμενες περιφερειακές εκλογές παρέχουν τη μοναδική ευκαιρία αναίμακτης λύσης για την εθνική τραγωδία, χωρίς να χάσουν τα λεφτά τους και οι πιστωτές, με νόμιμο συντονιστικό όργανο μεταβατικής διακυβέρνησης το Συμβούλιο των Περιφερειαρχών.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πατριώτες να ξεφύγουν συνειδητά από την αρρωστημένη πλύση εγκεφάλου της τηλεόρασης και από τη δύναμη της συνήθειας, να μην αυτοκτονήσουν με αποχή, να εμβαθύνουν ΟΜΑΔΙΚΑ στην οικογένεια και τις φιλικές παρέες στα παραπάνω και να πάρουν την τύχη της Πατρίδας και των παιδιών τους στα χέρια τους. Η Ελλάδα είναι μάνα, δεν είναι μητριά. Ειδικά οι πατριώτες του ΠΑΣΟΚ που τους μάγεψε το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» να το επικαιροποιήσουν με το «Ξαναδώστε την Ελλάδα στους Έλληνες». Η υπερψήφιση σε όλη την Επικράτεια αποκλειστικά υποψηφίων, με αξιοκρατικά και όχι κομματικά κριτήρια, που αποκηρύσσουν δημόσια το μνημόνιο διότι έχουν πεισθεί ότι υπάρχουν άλλες λύσεις που θα μας οδηγήσουν σίγουρα στην έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα, θ’ ανοίξει το δρόμο για την αναίμακτη απελευθέρωση από τον πιο ύπουλο κατακτητή της ιστορίας μας. Θ’ αποτρέψει τη μετανάστευση των νέων μας, τις εμφύλιες έριδες και το κυριότερο ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ, με πρώτο το ΑΙΓΑΙΟ, που είναι ο άμεσος αληθινός στόχος των κατακτητών μας.

ΟΤΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

---------------------------------------------------------------------------------

Οι υπογραφόμενοι είμαστε χιλιάδες επώνυμοι είτε υποψήφιοι, εκατομμύρια ανώνυμοι, όλοι πατριώτες ίσοι μπροστά στον κίνδυνο της γλυκιάς Πατρίδας.

Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 3:28 μ.μ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μου φαίνεται το μόνο γαλλικό σε σένα είναι το νικ. καλό θα ήταν να υπάρχει και μια στοιχειώδης γνώση του τι αντιπροσωπεύει αυτό το νικ.

:thefinge: :thefinge: :thefinge:

Καλά δίκηο έχεις.

Κωλοτούμπας πρώτης διαλογής.

Εγώ κάνω μία διαπίστωση και εσύ απαντάς:

Ισχύει βέβαια και το ανάποδο.

Πού είναι τώρα οι διάφοροι Καψήδες Τρέμη Οικονομέας Καμπουράκης Λυριτζης να μας πούνε για τις ζημιές στο γαλλικό τουρισμό? ε?

για το ότι κλείνουν τη σανσελυζέ?

για τη ζημιά στη γαλλική οικονομία?

ή για το ότι δεν έχουν βενζίνη για να πάνε τα φάρμακα στους άρρωστους?

:jerking: :jerking: :jerking:

1) Αρχίζεις με το "Ισχύει και το ανάποδο". ΟΧΙ ρε κωλοτούμπα. Πρώτα απάντησε στο επιχείρημα μου και ΜΕΤΑ θα έχεις το δικαίωμα να με εγκαλείς γιατί δεν απαντώ στο δικό σου. Κατάλαβες πως δουλεύει ο διάλογος;;;;

2) Επί της ουσίας αυτά που λες περί Τρέμη κλπ είναι παντελώς άσχετα με την δική μου παρατήρηση. Διότι δεν κατάλαβα, η Τρέμη είναι υπέρ ή κατά των διαδηλώσεων στην Γαλλία;

3) Πότε ΑΚΡΙΒΩΣ κατα τις πρόσφατες διαδηλώσεις κλείσανε το ΣανΖ Ελυζέ;;;; Να απαντήσεις ακριβώς όμως.

4) Και εσύ δεν απάντησες πως αποφάσισε η Γαλλική Γερουσία. Gargarisme?

5) Έχω ακριβώς την ίδια σχέση με το νικ μου με αυτή που εσύ έχεις με το στραπόν που διαφημίζεις.

6) Άρκετα robe de chambre έγινες. Μην προσπαθείς άλλο.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Καλά δίκηο έχεις.
Κωλοτούμπας πρώτης διαλογής.
Εγώ κάνω μία διαπίστωση και εσύ απαντάς:
1) Αρχίζεις με το "Ισχύει και το ανάποδο". ΟΧΙ ρε κωλοτούμπα. Πρώτα απάντησε στο επιχείρημα μου και ΜΕΤΑ θα έχεις το δικαίωμα να με εγκαλείς γιατί δεν απαντώ στο δικό σου. Κατάλαβες πως δουλεύει ο διάλογος;;;;
2) Επί της ουσίας αυτά που λες περί Τρέμη κλπ είναι παντελώς άσχετα με την δική μου παρατήρηση. Διότι δεν κατάλαβα, η Τρέμη είναι υπέρ ή κατά των διαδηλώσεων στην Γαλλία;
3) Πότε ΑΚΡΙΒΩΣ κατα τις πρόσφατες διαδηλώσεις κλείσανε το ΣανΖ Ελυζέ;;;; Να απαντήσεις ακριβώς όμως.
4) Και εσύ δεν απάντησες πως αποφάσισε η Γαλλική Γερουσία. Gargarisme?
5) Έχω ακριβώς την ίδια σχέση με το νικ μου με αυτή που εσύ έχεις με το στραπόν που διαφημίζεις.
6) Άρκετα robe de chambre έγινες. Μην προσπαθείς άλλο.

Μου φαίνεται ότι έχεις και πρόβλημα με τα ελληνικά εκτός από τα γαλλικά?  :think:

ή δεν μπορείς ούτε τη παράθεση που βάζεις να διαβάσεις σωστά:

Ισχύει βέβαια και το ανάποδο.

πράγμα που για οποιονδήποτε μιλά απλά ελληνικά σημαίνει "ναι μεν σωστή η διαπίστωση, αλλά....!" και τη συμπλήρωσα με άλλη μια διαπίστωση.....

ειλικρινά και χωρίς πλάκα καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αυτή τη στιγμή. Έχεις ένα θεματάκι αυτοπροσδιορισμού μια και μέσα σε ένα χρόνο έπρεπε να απαρνηθείς όλες τις ιδέες περί σοσιαλισμού που σε πότισαν επί 3 δεκαετίες.
Και ξαφνικά να μάθεις να σκέφτεσαι με όρους ελεύθερης αγοράς, να υπερασπίζεσαι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το οριζόντιο κόψιμο μισθών και συντάξεων, το κόψιμο του Δημόσιου Τομέα αλλά και τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ!
Πρόσεξε: δεν λέω ότι είναι λάθος όλα αυτά.

Αλλά για σκέψου: εσύ τί πίστευες και υπέρ ποίων επιχειρηματολογούσες πριν 1-2 χρόνια, και πού είσαι και τι λες (ή γράφεις) σήμερα.

Και μετά έλα να μιλήσουμε για κολοτούμπες όσο θες φίλε μου.

:grin: :grin: :grin:

ftlv

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Μου φαίνεται ότι έχεις και πρόβλημα με τα ελληνικά εκτός από τα γαλλικά?  :think:

ή δεν μπορείς ούτε τη παράθεση που βάζεις να διαβάσεις σωστά:

πράγμα που για οποιονδήποτε μιλά απλά ελληνικά σημαίνει "ναι μεν σωστή η διαπίστωση, αλλά....!" και τη συμπλήρωσα με άλλη μια διαπίστωση.....

ειλικρινά και χωρίς πλάκα καταλαβαίνω το πρόβλημα σου αυτή τη στιγμή. Έχεις ένα θεματάκι αυτοπροσδιορισμού μια και μέσα σε ένα χρόνο έπρεπε να απαρνηθείς όλες τις ιδέες περί σοσιαλισμού που σε πότισαν επί 3 δεκαετίες.
Και ξαφνικά να μάθεις να σκέφτεσαι με όρους ελεύθερης αγοράς, να υπερασπίζεσαι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το οριζόντιο κόψιμο μισθών και συντάξεων, το κόψιμο του Δημόσιου Τομέα αλλά και τις απολύσεις στις ΔΕΚΟ!
Πρόσεξε: δεν λέω ότι είναι λάθος όλα αυτά.

Αλλά για σκέψου: εσύ τί πίστευες και υπέρ ποίων επιχειρηματολογούσες πριν 1-2 χρόνια, και πού είσαι και τι λες (ή γράφεις) σήμερα.

Και μετά έλα να μιλήσουμε για κολοτούμπες όσο θες φίλε μου.

:grin: :grin: :grin:

Καλά. Αμα βγάλεις άκρη με το ..... διαφωτιστή, πάρε τηλέφωνο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Τι λες ρε;;;;

Τι επιχειρηματολογούσα εγώ πριν 1-2 χρόνια;;;;

Για δείξε μου με παράθεση.

Μέχρι να δείξης ΑΚΡΙΒΩΣ τι έλεγα και τι λέω τώρα δεν θα είσαι παρά ένας αισχρός ψεύτης.

Κατάλαβες;;;

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Αυτό το video είναι όλα τα λεφτά ....

συγκρίνεται η αξιοπιστία του Στροσ-Καν Προέδρου ΔΝΤ και της πατσαβούρας της Τρέμη ....

αλλά και το διαταύτα ....  το μηδενικό ο Πολωνο-Εβραιο-Βουλγαρο - Αμερικανάκι Τζέφρυ ΓΑΠ εκτελεί εντολές που έχουν χαντακώσει την Ελλαδα - τουε Ελληνες και τους απογόνους μας για τα επομενα 100 χρόνια ....

όσοι διατηρούν αμφιβολιές να το ξανακούσουν και να το ξανακούσουν μέχρι να το εμπαιδώσουν ...

τi προτείνω ? ομαδικές επιστολές διαμαρτυρίας στην διοίκηση του MEGA - δηλαδή προς την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και προσωπικά στον κ. Ηλία Τσίγκα, Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο στο

e-mail: kiki.silvestriadou@megatv.com                      
Υπεύθυνη Επενδυτικών Σχέσεων: Κική Σιλβεστριάδου,
Διεύθυνση: Ρούσου 4 & Μεσογείων,
115 26, Αθήνα,
Ελλάδα

οι επιστολές διαμαρτυρίας μπορούν να σταλούν και μέσω του Tromaktikou ....

Επισκέπτης
Τι λες ρε;;;;

Μέχρι να δείξης ΑΚΡΙΒΩΣ τι έλεγα και τι λέω τώρα δεν θα είσαι παρά ένας αισχρός ψεύτης.

Κατάλαβες;;;
Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι δεν είσθε θερμότατος υποστηρικτής, για να μη πώ προπαγανδιστής, της πολιτικής Παπανδρέου? Αυτό μας λέτε?

DURBAN

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Τι λες ρε;;;;

Κατάλαβες;;;

Έλα τώρα  :cheesy:

Το ΠΑΣΟΚ  :zombie: προσκυνούσες και τότε  ;)

:grin:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

Εχει νόημα να αλληλοκατηγορείστε για επουσιώδη θέματα όταν γύρω μας ο κόσμος καταρέει ?

διαβάστε ....

ΘΥΕΛΛΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΜΑ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ,ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΑΣΤΕΓΩΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ

Ο Γιώργος έχει δύο μικρά παιδιά και εργάζεται ως οδηγός σε επιχείρηση για 750 ευρώ τον μήνα. Πριν από τρία χρόνια πήρε στεγαστικό δάνειο 130.000 ευρώ για να αγοράσει το δικό του σπίτι. Σήμερα κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο. «Ο μισθός μου ήταν 1.500 ευρώ μέχρι που έκλεισε το εργοστάσιο στο οποίο εργαζόμουν. Ακόμα μου χρωστάνε 38.000 ευρώ αποζημίωση, τα οποία διεκδικώ μέσω δικαστικής οδού. Οταν απολύθηκα μπήκα στο ταμείο ανεργίας και παράλληλα έκανα περιστασιακά μεροκάματα σε δουλειές του ποδαριού. Ημουν άνεργος για αρκετούς μήνες και φυσικά δεν μπορούσα να πληρώνω τις δόσεις (περίπου 800 ευρώ τον μήνα). Η κατάσταση άρχισε να δυσκολεύει. Αναγκάστηκα να πουλήσω το αυτοκίνητό μου για να πληρώσω δύο δόσεις του δανείου. Με τα σημερινά λεφτά που παίρνω, ευτυχώς που έχω και αυτά, δεν μπορώ να πληρώνω τις δόσεις» λέει στην «Κ» ο Γιώργος την ώρα που συμπληρώνει τα χαρτιά του για να ζητήσει μια καλύτερη ρύθμιση από την τράπεζα. «Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου»

Περιπτώσεις σαν του Γιώργου ακούγονται και απασχολούν ολοένα συχνότερα παρέες, αλλά και δικηγορικά γραφεία, αφού χιλιάδες δανειολήπτες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους ακόμα και για μικρά ποσά, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες. «Δανείσθηκα 45.000 ευρώ και έχω δώσει συνολικά μέχρι σήμερα 76.000, αλλά δεν έχω ξεχρεώσει. Εχουν προσημειώσει το σπίτι μου και αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο» λέει στην «Κ» με πόνο ψυχής ο 62χρονος συνταξιούχος Β. Τ. Χιλιάδες ακίνητα αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό από τις αρχές του νέου έτους, καθώς λήγει η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σημειώνει στην «Κ» ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος. «Η παράταση που έχει δοθεί αφορά μόνο τους πλειστηριασμούς αλλά όχι όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες, όπως οι προσημειώσεις. Αποτέλεσμα είναι πολλοί δανειολήπτες να εφησυχάζουν και να μην προχωρούν σε νομικές ενέργειες για την προστασία τους. Την ίδια ώρα όμως οι τράπεζες προχωρούν κανονικά τις υποθέσεις, με αποτέλεσμα να περιμένουμε θύελλα πλειστηριασμών για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο» αναφέρει ο ίδιος. Οπως εκτιμά, η στάση των τραπεζών έγινε αυστηρότερη το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ακίνητα να βγαίνουν «στο σφυρί» για όλο και μικρότερα χρέη. «Αυτήν την εβδομάδα χειρίστηκα μια υπόθεση όπου η τράπεζα ζήτησε κατάσχεση ακινήτου για ένα δάνειο μόλις 9.000 ευρώ από τα οποία είχαν πληρωθεί οι 7.000. Του ζητούν άλλες 6.500 ευρώ, δεν έχει να τα πληρώσει και η τράπεζα κινητοποιεί τις διαδικασίες της κατάσχεσης».

Μια επίσκεψη σε μια από τις οργανώσεις πολιτών -στο κέντρο της Αθήνας- που ασχολούνται με τα τραπεζικά δάνεια, παρέχοντας συμβουλές, πείθει για του λόγου το αληθές. Ηδη από νωρίς το πρωί δεκάδες άτομα σχηματίζουν ουρά. Τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς έχουν έρθει από την επαρχία, ενώ ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε συνταξιούχους, οικογένειες, ακόμα και νεαρές κοπέλες που έχουν υπερχρεωθεί και δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. «Την περασμένη εβδομάδα κάποιος απείλησε ότι θα πηδήξει από το παράθυρο και τον κρατήσαμε» λέει ένα στέλεχος της οργάνωσης.

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350.000 ΔΑΝΕΙΑ …ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

Στους 350.000 περίπου ανέρχονται ήδη οι δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνεια προς τις τράπεζες, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το εξής ανησυχητικό φαινόμενο: Αρκετά νοικοκυριά που πρόσφατα προχώρησαν σε ρυθμίσεις βρίσκονται εκ νέου σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους. Το γεγονός έχει αποτέλεσμα «η μαύρη τρύπα» που δημιουργείται στο τραπεζικό σύστημα να υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει τα 30 δισ. ευρώ το 2011. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί στο 10% -12% του σύνολου των δανείων προς τις τράπεζες, το ύψος των οποίων φθάνει σήμερα τα 223 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 119,3 δισ. ευρώ είναι χρέη των νοικοκυριών!

Στην πραγματικότητα, οι επισφάλειες είναι πολύ υψηλότερες, αφού η πρακτική των αναχρηματοδοτήσεων εξωραΐζει την κατάσταση. Πολλά από τα προγράμματα αναχρηματοδότησης που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2009, κυρίως με τη συγκέντρωση οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, έχουν «φρακάρει». Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον η εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων, αλλά τα σκήπτρα στη λίστα των κόκκινων δανείων εξακολουθούν να κρατούν τα καταναλωτικά δάνεια, με ποσοστά που φθάνουν στο 15%. Στις δε κάρτες ξεπερνούν ακόμη και το 20%, ανεβάζοντας το ύψος των δανείων που δεν εξυπηρετούνται στα 5,7 δισ. ευρώ. Και, βεβαίως, στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται τα στεγαστικά, με επισφάλειες που εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 7,3 δισ. ευρώ στο σύνολο, εκτινάσσοντας το σύνολο των κόκκινων δανείων στα 13 δισ. ευρώ μόνο για τα νοικοκυριά. Εάν σε αυτά προστεθούν και οι επισφάλειες των επιχειρήσεων, που υπολογίζονται ότι φθάνουν τα 11,4 δισ. ευρώ, τότε το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ, επαληθεύοντας τους φόβους για εκτίναξη στα 30 δισ. ευρώ το 2011.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠΝΙΞΑΝ 49ΧΡΟΝΟ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ…ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΛΟΓΟ ΧΡΕΩΝ…

Με ένα ταξιδιωτικό σάκο γεμάτο χαλίκια που έδεσε στο πόδι του, βρήκε ασφυκτικό θάνατο, πέφτοντας στη θάλασσα 49χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού από τη Ν. Ιωνία. Σε μοιραία για τη ζωή του «θηλιά» μετατράπηκαν οι οικονομικές δυσκολίες, τα γραμμάτια και οι επιταγές που αδυνατούσε να καλύψει. Τα δυσβάσταχτα χρέη ...

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
αλλά και το διαταύτα ....  το μηδενικό ο Πολωνο-Εβραιο-Βουλγαρο - Αμερικανάκι Τζέφρυ ΓΑΠ εκτελεί εντολές που έχουν χαντακώσει την Ελλαδα - τουε Ελληνες και τους απογόνους μας για τα επομενα 100 χρόνια ....

Ο Γιωργακης-Τζεφρυ δεν εχει εκλογη! Ουτε κανεις αλλος αν ηταν κυβερνηση θα ειχε!! Οσο και να διαφωνειτε απο την στιγμη που ανακαλυφθηκαν τα πραγματικα χρεη μας και υποτιμηθηκε η δανειοδοτικη ικανοτητα της Ελλαδος, δεν υπαρχει, υπηρχε εκλογη!!

Ακομα δεν εχουμε κατασταλαξει για το ελλειμμα του 2009. Πιστευω οτι θα ηταν ακομα χειροτερα τα πραγματα αν δεν δεχομαστε τους ορους του μνημονιου.

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Το θέμα μπορεί να αλλάξει σε: "Οι πασόκοι σε κρίση ταυτότητας"  :grin:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ο Γιωργακης-Τζεφρυ δεν εχει εκλογη! Ουτε κανεις αλλος αν ηταν κυβερνηση θα ειχε!! Οσο και να διαφωνειτε απο την στιγμη που ανακαλυφθηκαν τα πραγματικα χρεη μας και υποτιμηθηκε η δανειοδοτικη ικανοτητα της Ελλαδος, δεν υπαρχει, υπηρχε εκλογη!!

Ακομα δεν εχουμε κατασταλαξει για το ελλειμμα του 2009. Πιστευω οτι θα ηταν ακομα χειροτερα τα πραγματα αν δεν δεχομαστε τους ορους του μνημονιου.

Εφόσον η χώρα  βρίσκεται στην χειρότερη θέση απο εισόδου στην ΕΕ και στην ΟΝΕ, η αντιμετώπιση, η διαχείρηση και η επίλυση -όσο αυτό είναι δυνατό - του προβλήματος, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απο τον καθε ΓΑΠ - ανεξαρτητα ποσο καλός η κακός ειναι αυτός - ειδκά οταν εκπροσωπεί μια μειοψηφία τους ελληνικού λαού - περι το 42%.

Οταν η χώρα διέρχεται μια απόλυτη και πρωτόγνωρη κρίση υπάρχει η μοναδική εναλλακτική της Εθνικής Ενότητος με την συγκεκριμένη κυβερνητική διαμόρφωση ...

πραγματικά λύση εκτός μνημονίου δεν υπάρχει, ετσι όπως διαμορφωσε ο πανάθλιος και προδοτης ΓΑΠ το τρέχον μνημόνιο κρινεται ως Εθνικός μειοδότης.

Εχεις αντίρηση ?

Επισκέπτης
Θέλετε να μας θυμίσετε με ποια διαδικασία  και τι προηγήθηκε της υποβαθμίσεως της πιστοληπτικης ικανότητας της Ελλάδος? Ξεκινήστε το συλλογισμό σας προεκλογικά εαν θέλετε...

ευχαριστώ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom