tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
Παμπούκη πες αλεύρι .. ο αράπης σε γυρεύει..
Το πρωτοσέλιδο της χρονιάς!
Σε ποιον τα λέει ρε παιδιά???
Ποιος είναι ο πρωθυπουργός?
Ο πρωθυπουργός λέει στην Τρόικα "φτάνει,όχι άλλες θυσίες"?......
Μόνοι τους "συγκρίνονται" (με βάση τις πράξεις τους)...farkeli συγκρινεις τον Τσαβες με Γιωργακη και Κωστακη ? Ειναι σαν να συγκρινεις ενα σκυλο μποξερ με πεκινουα Ο ανθρωπος εχει τα κοτσια να τα χωνει στους Αμερικανους και Ευρωπαιους, οι δικοι μας τρωνε σφαλιαρα και λενε κι ευχαριστω.
Χωρίς (αναγκαστικά) να συμφωνούμε σε όλα με την διακυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες παραθέτουμε μια τελευταία δήλωση του (Ιούλιος 2010):
"Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε;
Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε, γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;
Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στην κυβέρνηση! Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, τον Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος. Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία μας και κυρίως κρατάμε μακριά την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των Τραπεζών. Δεν καταντάμε... Ελλάδα!"
Έτσι για την Ιστορία. Έτσι για να έχουν τη Σφραγίδα του Προδότη, όλοι οι Πρωθυπουργοί των τελευταίων 30 χρόνων!
κυριε φαρκελι μολις διαπιστωσα οτι ειστε ο διμιουργος αυτου του θρεντ! respect! αλλα μηπως θα ηταν καλυτερα να γραφουμε τα καθημερινα νεα της οικονομιας της χωρας στο ημερησια ενημερωση για μπουρδελαΜόνοι τους "συγκρίνονται" (με βάση τις πράξεις τους)...
Δεν χρειάζεται να τους συγκρίνω εγώ
Ή πληρώνεις ή... δεν πληρώνεις, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ
.........................................
Μόνη λύση είναι να απαλλαγεί η χώρα από το μνημόνιο και την πολιτική του, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. Όμως η απαλλαγή από το μνημόνιο συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με την απαλλαγή από τον βραχνά του δημόσιου χρέους. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν επιβληθεί εδώ και τώρα η μη αναγνώριση και η άρνηση του δημόσιου χρέους της χώρας. Μαζί με την έξοδο από το ευρώ μπορεί να δοθεί πραγματικά η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να αναταχθεί η οικονομία της χώρας προς όφελος του λαού της. Μόνο έτσι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας και θα πάψουμε να βρισκόμαστε στο έλεος των διεθνών αγορών.
μιλαμε για περηφανο λαο (γαλλοι) που ολους τους ηγετες του τους εκρινε αυστηρα η και τους τιμωρησε (ροβεσπιερος) σε αντιθεση με τους "μπουνταλαδες" σε αυτο το θεμα γερμανους, οι μεταλλαγμενοι νεοελληνες μετα απο 500-600 χρονια τουρκικης σκλαβιας, και συνηθησμενοι να εχουνε τοπικους αρχοντες διορισμενους (κοτσαμπασιδες) θα επιδοθουνε στην επανασταση του καναπε
Η Γαλλία δείχνει το δρόμο
Η Γαλλία δείχνει το δρόμο
Το ξέρω ότι είσαι συντηριτικούρα φίλε,Βεβαίως βεβαίως.. η γαλλική κυβέρνηση δείχνει τον σωστό δρόμο
Το ξέρω ότι είσαι συντηριτικούρα φίλε,
αλλά βλέπω μετά λύπης ότι οι Γάλλοι είναι πολύ πιο περήφανος λαός απο εμάς τους ξεφτυλισμένους,
που κάτσαμε και σκύψαμε κι ακούμπησε μέχρι κι η μύτη μας στο χώμα...
ο δανειστής μας δεν εξετάζει αν το λαμόγιο που έκανε την συμφωνία εξ ονόματος μας τα έβαλε στην τσέπη του αντί να τα χρησιμοποιήσει παραγωγικά.. αυτό που κοιτά είναι να πάρει πίσω τα λεφτά που δάνεισε και ο δανειζόμενος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τα επιστρέψει... αλλιώς είναι λαμόγιο...
τα δάνεια τα πήραμε σαν ΕΛΛΑΔΑ και όχι σαν Καραμανλής-Παπανδρέου-Μητσοτάκης-Σημίτης-Καραμανλής-Παπανδρέου.. αυτοί απλώς υπογράφανε εξ ονόματος μας και μάλιστα με την πλήρη συμφωνία μας...
αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ένα με μας τους Ελληνες.. φωνάζουμε και ωρυόμαστε σχετικά με το δημόσιο χρέος μας και απαιτούμε να μην το αποδεχθούμε και να μην το πληρώσουμε...
και τώρα μερικές απλές ερωτήσεις
Δεν το δανειστήκαμε (σαν χώρα)?
Δεν το κατασπαταλήσαμε (σαν χώρα)?
Δεν οφείλουμε να το επιστρέψουμε (σαν χώρα)?
ο δανειστής μας δεν εξετάζει αν το λαμόγιο που έκανε την συμφωνία εξ ονόματος μας τα έβαλε στην τσέπη του αντί να τα χρησιμοποιήσει παραγωγικά.. αυτό που κοιτά είναι να πάρει πίσω τα λεφτά που δάνεισε και ο δανειζόμενος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τα επιστρέψει... αλλιώς είναι λαμόγιο...
τα δάνεια τα πήραμε σαν ΕΛΛΑΔΑ και όχι σαν Καραμανλής-Παπανδρέου-Μητσοτάκης-Σημίτης-Καραμανλής-Παπανδρέου.. αυτοί απλώς υπογράφανε εξ ονόματος μας και μάλιστα με την πλήρη συμφωνία μας...
άρα λοιπόν ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ θα είμαστε αν τα επιστρέψουμε ΟΛΑ σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπογράψαμε και όχι κάνοντας τες κουρελόχαρτα διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είμαστε περήφανοι αλλά χειρότερα για ακόμη μια φορά λαμόγια... Το τι θα κάνουμε από κεί και πέρα με τους "κυρίους" αυτούς που τα φάγανε είναι δικό μας θέμα και δεν αφορά τους δανειστές μας και τις σχέσεις μας με τον κόσμο.. ΕΚΕΙ θα φανεί αν είμαστε περηφανοι και μάγκες ...
Μη γράφεις μαλακίες και σκέψου λίγο.
[size=30pt]τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι στα σπρώξανε τα δάνεια, ακριβώς για να μην μπορείς να είσαι περήφανος
να τα επιστρέψεις, και μετά να σου βάλουν χέρι σε ότι παραγωγικό εχεις. [/size]
και φυσικά δεν το διαχειρίστηκες σαν χώρα
πες μου τώρα ότι είσαι και ΧΩΡΑ να γελάσω λίγο...χαχαχαχα
γιατί εγώ εχω την αίσθηση ότι είσαι ένα άναρχο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ χωρίς φωτάκι ;)
Αν διαφωνείς τότε πες μου πως μπορεί να επιστραφεί το χρέος αυτό πίσω, ώστε να γίνεις ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.
εσύ και οι υπόλοιποι ομοϊδεάτες σου.
μα πόσο μαλάκας είναι τελικά ο Έλληνας.
δεν το κατάλαβα αυτό ?? με το ζόρι μας τα δώκανε ?? μας βάλανε το πιστόλι στο κεφάλι και είπανε "πάρτε ρε το δάνειο" ??? αμα είμαστε μαλάκες και βρήκαμε το εύκολο χρήμα για να περνάμε καλά .. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...
τα ίδια λέει και κάθε Ελληναράς ότι του φταίνε οι τράπεζες που τον δανείσανε και τώρα δεν μπορεί να τα επιστρέψει.. όταν έπαιρνε το δάνειο και το μετέφραζε σε διακοπές στην Ταιλάνδη ήτανε καλά.. όταν έρθει η ώρα να το δώσει πίσω του φταίει αυτός που τον δάνεισε..
ασε μας ρε φίλε με την συνεχή παπαριά μας "Φταίνε οι άλλοι" .. εμείς φταίμε... και για να το συνεχίσω ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ γιατί τόσα χρόνια ανεχθήκαμε αυτούς που τα τρώγανε..
Τι λες ρε φιλαράκο θα μας τρελάνεις σήμερα
δηλαδη εσύ αισθάνεσαι συνυπεύθυνος επειδή τους ψήφισες ή επειδή τους ανέχθηκες
για το δεύτερο είμαι μαζί σου για το πρώτο όχι.
και δεν ανέχθηκες μόνο αυτό αλλά και άλλα πολλά που γίνανε υποτίθεται με την
συγκατάθεση σου, αλλά εσυ ήσουν απών. και το ξέρεις.
τελικα εισαι μια γλαστρα μεσα σε ενα στημενο παραμυθι που σε ρωτανε καθε τεσσερα χρνια
να πεις δήθεν την άποψη σου διότι στην ουσία όλοι είναι εντεταλμένοι προδότες.
λοιπόν να σταματήσει η καραμέλα της συνολικής ευθύνης διότι δεν υφίστανται.
και τέλος όποιος έκανε ταξιδάκια με δανεικά καλά να πάθει, αλλά όποιος δεν έκανε με δανεικά θα πάει και φέτος.
να σταματήσουν οι πίπες λοιπόν.
εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα... οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν απόντες όλα αυτά τα χρόνια.. ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ...