καλά, ωραία τα λες τα χωρατά...
λίγο μονότονος είσαι, αλλά το έχουν οι μονομανείς αυτό!
για την κρίση τι γνώμη έχεις;
Κατανοώ ότι για τους πολιτικούς χιλιαστές όλα αυτά είναι τα σημάδια της αποκάλυψης - ο καιρός γαρ εγγύς για τον επί γης σοσιαλισμό...
Ωστόσο η μανιχαϊστική- μονομανής σκέψη μου δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί το γεγονός ότι στην ελλάδα μπρούσε κάποιος να βγει στη σύνταξη στα 45 και να εισπράττει εφάπαξ της τάξεως των € 100.000, συνιστά κρίση του καπιταλισμού... Όπως επίσης, γιατί πρέπει να φταίει ο κακός καπιταλισμός για τα ελλείματα στην Ελλάδα και όχι ο απήνης διωγμός της επιχειματικότητας από ένα υδροκέφαλο διεφθαρμένο κράτος στο οποίο δουλεύουν περισσότεροι απ' όσοι δουλευουν σε χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό...
Ή τη σχέση μπορεί να έχουν με την ανοιχτή ιδιωτική οικονομία λαμόγια που κάνουν μπίσνες αποκλειστικά με το κράτος...
Πράγματι η μηχανή άρχισε να τα φτύνει..Και αυτό αποκάλυψε σε κάθε χώρα κάποιες αδυναμίες που παλαιότερα καλύπτονταν με δανεισμό και κατανάλωση..Σε άλλα κράτη τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά...
Σε κράτη όμως όπως το ελλαδιστάν, η γύμνια δεν καλυπτόταν με τίποτα...
Τώρα αν εσύ το λες κρίση του καπιταλισμού, εγώ το λέω κρίση του περίπου σοβιετικού οικονομικού μοντέλου που προσπάθησε να απομιμηθεί κάποιες φιλελεύθερες μεθόδους, με οικτρά αποτελέσματα...
Η ελλάδα είναι η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου που η οικονομία της θυμίζει χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ...
Τυχαίο; Δε νομίζω...