τουλάχιστο σώθηκε το ασφαλιστικό σύστημα και έπαψε την υπέρμετρη επιβάρυνση του κρατικού προυπολογισμού..
ακουσε να σου πώ φίλε... έχω υπολογίσει ότι αν τα λεφτά που έχω δώσει μέχρι τώρα στα 31 χρόνια εργασίας που έχω (με πλήρη ασφάλιση) τα τόκιζα με το βασιλικό επιτόκιο του 2% κατ έτος θα έπρεπε να πάρω 637.00 ευρώπουλα στα 65 μου... αντ αυτού θα πάρω τα πελέ μου.. και γιατί? γιατί θα πρέπει να συντηρήσω μυριάδες οι οποίοι θέλουν να είναι συνταξιούχοι από τα 45 αλλά να έχουν και μία αξιοπρεπή σύνταξη, έδωσαν λίγες ή ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές (ενθυλακώνοντας τις υπόλοιπες) αλλά φωνάζουν για τις μικρές συντάξεις, επαναπατρίστηκαν από άλλες χώρες αλλά η κυβέρνηση της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης φρόντισε να μην ζητήσει από τις χώρες αυτές τις εισφορές τους κλπ κλπ κλπ...
χώρια που λόγω "υψηλού" εισοδήματος δεν έχω καμμία πρόσβαση στην Εργατική Εστία (εισητήρια, εκδρομές κλπ κλπ κλπ) την οποία ανελιπώς καθε μήνα πληρώνω και εγώ και ο εργοδότης μου, στην Εργατική Κατοικία (ομοίως) και σε πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ... φτάνουν αυτά?
γιατί πρέπει νά είμαστε υποχρεωμένοι νά ασφαλιστούμε καί μάλιστα σέ δημόσια εταιρεία όπως το ικα η το τεβε??δέν είναι φασιστικό??
κράτος πρόνοιας καί μαλακίες από τά 2 κόμματα πού μάς κυβέρνισαν...
δέν θά ήταν καλύτερα τόσα χρόνια νά είμαστε σέ μιά ιδιωτική εταιρεία?? τής επιλογής μας??
τουλάχιστον τά 300.000 χιλίαρικα θά τάχαμε πάρει...
ακόμα καί άν μάς κλέβαν..τά άλλα 300.000 κάτι θάμενε γιά σύνταξη ..ενώ τώρα?/
ευτυχώς πού έχω ένα μικρό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στήν ιντεραμερικαν πού βγάζει ΄ενα μικρό εφάπαξ πληρώνοντας ενα εκατοστάρικο τόν μήνα ..αλλιως...
μέ τά δημιουργηματα του πασοκ και τής νδ μάλλον σέ καμμιά σκηνή έξω από κανενα καφενειο μάς βλέπω..