Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (0 μέλη και 19 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
κατω απο το 1,10 αντε 1,05 δεν πεφτει το ευρω, μολις το πιασει  κινεζοι ,ιρανοι (που πουλαγαν ευρω προχτες) αραβες, ινδοι, ρωσοι και γενικα ολη η υφηλιος  θα ξαναστραφει στο ευρω, αφηστε τους αμερικανοεβραιους να χτυπιουνται, και τα παπαγαλακια τους τους εγγλεζους να μας δινουν και συμβουλες :jerking:  τη φουσκα του αεπ και των 2 αυτων χωρων ολος ο πλανητης την εχει καταλαβει πλεον ποιος θα στηριξει πλεον την παγκοσμια υπερδυναμη :jerking: και την φιλλιπινεζα της?  μονο κατι ν.κορεα εμειναν και καποια ιαπωνια (γι αυτο και το σκηνικο με την κορβετα των κορεατων στημενο μου φαινετε)    το παρακατω σεναριο σπανε τον κωλο τους να επαναλαβουν οι αμερικανοι οπου το ευρω πριν την κυκλοφορια του εχασε το σχεδον το 1/3 της αξιας του, τα @@ μας θα παρουμε, ενα ξοφλημενο νομισμα εχουνε ολος ο κοσμος το χει καταλαβει!  οταν δουν οτι δε τα καταφερνουν θα αρχισουν τις γεωπολιτικες μα :jerking:ιες και τις απειλες πολεμου                                      Εξέλιξη της συναλλαγματικής ισοτιμίας
Την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσής του στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 4 Ιανουαρίου 1999, το ευρώ είχε τιμή 1,1789 σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (US$ ). Από κείνη τη μέρα και μετά η τιμή του έπεφτε, κατέβηκε κάτω από τη μονάδα μόλις ένα χρόνο αργότερα και συνέχισε να πέφτει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2000, όταν το νέο νόμισμα έφτασε στο ελάχιστό του, στην τιμή US$0,8225. Μέσα στο έτος η μέση ισοτιμία ήταν US$0,95.
Το ευρώ δεν ανέκαμψε μέχρι την κυκλοφορία των ευρώ στην αγορά το 2002, οπότε ανέβηκε από $0,90 σε $1,02 στο τέλος του 2002. Ένα χρόνο αργότερα έφτασε στο $1,24. Το Νοέμβριο του 2004 ξεπέρασε το φράγμα του $1,30 και στις 30 Δεκεμβρίου του 2004 έκλεισε το έτος με την ιστορικά υψηλότερη τιμή του, $1,3668. Μέσα στο 2005 το ευρώ είχε πτωτική πορεία, φτάνοντας μέχρι και $1,18 τον Δεκέμβριο, αφού είχε σημειώσει ακόμα χαμηλότερες τιμές τον Νοέμβριο. Στο 2006 το ευρώ ανήλθε από $1,1813 στις 2 Ιανουαρίου σε $1,2958 στις 5 Ιουνίου. Στο τέλος του χρόνου το νόμισμα σημείωσε νέα κορυφή, πλησιάζοντας την ιστορικά υψηλότερη τιμή του, αφού με ευκολία έσπασε το φράγμα του $1,30, και φαίνεται αποφασισμένο να μείνει σε αυτά τα επίπεδα.

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
ΕΛΛΑΔΑ.....το πιο πλουσιο κρατος της Ευρωπης και ας μην ακουτε μαλακιες.....φρεγατες,τανκς,ελικοπτερα,αεροπλανα ΟΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ερχονται...

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Αφού τράβηξε ρευστό 3 φορές τον Νοέμβριο του 2009 δήλωσε ότι δεν έχει ανάγκη από άλλα. Αυτή την στιγμή έχει υπόλοιπο και μπορεί να αντλήσει άλλα 1,7 δισ.
Επομένως άμεσος κίνδυνος πτώχευσης δεν υπάρχει.

λετ μι μπι γιορ φανταζι :2funny: :2funny: :2funny:

[URL unfurl="true"]http://farm1.static.flickr.com/44/114369045_31064226dc.jpg[/url]

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.607
Πόντοι
5.565
εδώ πάει ολοταχώς για διάλυση όλη η ευρωζώνη...ποια ελλάδα;;;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
ΠΡΩΤΑ θα μαζέψει το χρέος μας η ΕΚΤ. (ήδη έχει "αγοράσει" γύρω στα 30 δις)
Και ΜΕΤΑ θα γίνει το haircut.

Το φέσι θα το φορέσει η ΕΚΤ δηλαδή. Αλίμονο αν το φάνε οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες...

Εεεεεεε, άμα το μαζέψει το χρέος η ΕΚΤ γιατί να γίνει haircut;;;;;;

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.607
Πόντοι
5.565
το νέο βαρύδι λέγεται Ουγγαρία αν δεν το αντιληφθήκατε με εκτεθειμένες βαριά τις τράπεζες Αυστρίας, Γαλλίας, Γερμανίας...και τάση για φούντο αλά Ελληνικά. Πορτογαλία τρέμει ήδη.

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Αν όντως συμβαίνει παίρνουν ρίσκα. Πρόσεξε λίγο. Οι μεταβλητές είναι "βγαίνουμε ή όχι από το ευρώ" και "θα καταρεύσει ή όχι το ευρώ". ο συνδυασμός των δύο δίνει:

1. ΔΕΝ βγαίνουμε από το ευρώ + ΔΕΝ καταρέει το ευρώ. Σε αυτή τη περίπτωση κρατάς τη ρευστότητα που έχεις (για να μη πω πουλάς και κάνεις ρευστό), περιμένεις, περιμένεις, περιμένεις και μόλις πιάσουμε πάτο αγοράζεις ό,τι κινείται και ό,τι δεν κινείται. Γιατί να αγοράσουν δηλαδή μόνο οι γερμανοί κοψοχρονιά ελλάδα και όχι και μεις?

2. Βγαίνουμε από το ευρώ + ΔΕΝ καταρέει το ευρώ. Αν πιστεύεις σε αυτό το σενάριο, είναι προφανές τι πρέπει να κάνεις. Αλλά δεν θα το ακούσεις από μένα.

3. Βγαίνουμε από το ευρώ + καταρέει το ευρώ. Αν πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, τότε κάνε $ ή £.

Οπότε όσοι ήδη κάνουν κινήσεις παίρνουν και ρίσκα. ΑΝ κάνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από τα τρία και ΔΕΝ βγει τότε ΧΑΝΕΙΣ! (κάνε την άσκηση και θα δεις).  
  το 3ο σεναριο σχεδον απιθανο να παιξει,  στο πρωτο (πιο πιθανο) αν δεν κανω λαθος περιλαμβανετε και η ελεγχομενη πτωχευση που θελει να μας στειλει ο βεμπερ :think:  ποιος θα χει ρευστο σε 2-3 χρονια (τυπε?)  για να αγορασει οτι κινειται και οτι δεν κινειται (ακινητα)  ουτε 5% των ελληνων

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
   το 3ο σεναριο σχεδον απιθανο να παιξει,  στο πρωτο (πιο πιθανο) αν δεν κανω λαθος περιλαμβανετε και η ελεγχομενη πτωχευση που θελει να μας στειλει ο βεμπερ :think:   ποιος θα χει ρευστο σε 2-3 χρονια (τυπε?)  για να αγορασει οτι κινειται και οτι δεν κινειται (ακινητα)  ουτε 5% των ελληνων

Στο 1ο, σωστά!

Είπα πούλα κιόλας για να κάνεις ρευστό, αν βέβαια το αντέχει η καρδούλα σου. Αν το σπίτι σου κάνει σήμερα 300.000€, σε δύο χρόνια θα κάνει 150.000€. Οπότε πούλα, πάρε τα 300 και σε 2 χρόνια θα πάρεις 2 σπίτια! Ή εναλλακτικά αν το έχεις ξοφλήσει, μετά από 2 χρόνια βάλε το εγγύηση, πάρε ένα δάνειο και πάρε ένα δεύτερο. Otαν φτανεις στο πάτο, there is only one way: UP! Οι υπεραξίες θα είναι τρελλές. Απλά θέλει λίγο υπομονή και να αντέξουμε μέχρι τότε το πόνο που θα μας προκαλέσουν....

Με την υπόθεση βέβαια ότι ΔΕΝ θα βγούμε από το ευρώ ΚΑΙ ΔΕΝ θα καταρεύσει το ευρώ.
Αλλιώς (θα το πω πάλι) ΧΑΝΕΙΣ.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Και τώρα για λίγο πλάκα, μια ιστοριούλα για  :coffee:

Υπάρχουν και οι τρελλοί. Πρόσφατα έψαχνα για ένα μεγαλύτερο σπίτι να νοικιάσω. Κάπου στο Λυκαβηττό λοιπόν βρίσκω ένα υπέροχο νεόκτιστο. Παίρνω τηλ. μου βγαίνει ο κατασκευαστής και κλείνω ραντεβού να το δω.

Πάω και μου λέει "το σπίτι είναι για πούλημα, αλλά και για ενοικίαση", τον ρωτάω "πόσο?" και μου λέει "στο 3% της αξίας του το χρόνο".

Μου φάνηκε πολύ λογικό, οπότε ρώτησα "Και πόσο είναι αυτό?", μου λέει "γύρω στα 6χιλιάρικα το μήνα!!!". "Καλά ρε μεγάλε, δηλαδή με πόσο υπολογίζεις το τετραγωνικό?", "8.000€"  :idiot: :idiot: :idiot: μου απαντά ψυχραιμότατα.

"καλά" του λέω, "όταν θα βρεις να το πουλήσεις σε αυτή τη τιμή, δώσε μου το τηλ. του αγοραστή να το νοικιάσω από αυτόν"
:grin: :grin: :grin: :grin:

Μετά από κάτι τέτοια, καταλαβαίνετε βέβαια ότι έχουμε ποοοολύ δρόμο ακόμα.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.265
Πόντοι
22.785
Και τώρα για λίγο πλάκα, μια ιστοριούλα για  :coffee:

Υπάρχουν και οι τρελλοί. Πρόσφατα έψαχνα για ένα μεγαλύτερο σπίτι να νοικιάσω. Κάπου στο Λυκαβηττό λοιπόν βρίσκω ένα υπέροχο νεόκτιστο. Παίρνω τηλ. μου βγαίνει ο κατασκευαστής και κλείνω ραντεβού να το δω.

Πάω και μου λέει "το σπίτι είναι για πούλημα, αλλά και για ενοικίαση", τον ρωτάω "πόσο?" και μου λέει "στο 3% της αξίας του το χρόνο".

Μου φάνηκε πολύ λογικό, οπότε ρώτησα "Και πόσο είναι αυτό?", μου λέει "γύρω στα 6χιλιάρικα το μήνα!!!". "Καλά ρε μεγάλε, δηλαδή με πόσο υπολογίζεις το τετραγωνικό?", "8.000€"  :idiot: :idiot: :idiot: μου απαντά ψυχραιμότατα.

"καλά" του λέω, "όταν θα βρεις να το πουλήσεις σε αυτή τη τιμή, δώσε μου το τηλ. του αγοραστή να το νοικιάσω από αυτόν"
:grin: :grin: :grin: :grin:

Μετά από κάτι τέτοια, καταλαβαίνετε βέβαια ότι έχουμε ποοοολύ δρόμο ακόμα.

Τα άθλια, σκοτεινά σχέδια που έκπορεύονται από τήν αίωνια λαμογιά  δεν θα περάσουν...

Θα είμαι εκεί να καταστείλω κάθε σκέψη τους!!! :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
8000 το τμ :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

Μάλλον είχε πάρει ληγμένα ο εργολάβος,  :think: δεν εξηγήτε αλλιώς :headbang: :headbang:

Μάγκες οι ψωνάρες που κονόμισαν με τα σαπάκια τους είναι σαν τα χταπόδια και το μουνί.

Θέλουν κτύπιμα δυνατό για να απλόσουν.

Και φυσικά η κρίση θα έλθει πρώτα γι'αυτούς που παραβλέπουν τους νόμους της οικονομίας.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΘΕΙ κανένας και μου πει: "αυτοι εχουν κονομισει και για τα εγγονια τους"

BOX3R 13

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1
Πόντοι
6
8000 το τμ :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

Μάλλον είχε πάρει ληγμένα ο εργολάβος,  :think: δεν εξηγήτε αλλιώς :headbang: :headbang:

Μάγκες οι ψωνάρες που κονόμισαν με τα σαπάκια τους είναι σαν τα χταπόδια και το μουνί.

Θέλουν κτύπιμα δυνατό για να απλόσουν.

Και φυσικά η κρίση θα έλθει πρώτα γι'αυτούς που παραβλέπουν τους νόμους της οικονομίας.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΘΕΙ κανένας και μου πει: "αυτοι εχουν κονομισει και για τα εγγονια τους"

ναι; ; ε;

εγω παντως σε συζητηση που ειχα με κατασκευαστη τις προαλλες το μονο αγχος του ηταν για το πως θα βγαλει
απο τη τραπεζα τα μαυρα λεφτα του χωρις να τον καρφωσει στη εφορια η τραπεζα...
και δε φανηκε να πειναει καθολου. .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom