Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Οι τιμες σιγα μην πεσουν....

Οι τιμές θα πέσουν για να μην κλείσουν τα μαγαζιά.
Πχ στις καφετέριες. Δες πόσο πάει τώρα ο φραπές, και δες πόσο θα πηγαίνει σε ένα μήνα.

Βέβαια, πιστεύω πως οι περισσότερες καφετέριες θα κλείσουν ούτοις ή άλλως,
μαζί με άλλα μαγαζιά.

Αλλά το σοφό θα'ναι να κατεβάσουν τις τιμές τους μπας και μπορέσουν να κρατήσουν
τον κόσμο τους...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Η πραγματικότητα είναι πάντα πιο σκληρή
από την ακαδημαϊκά toy problems...

Καλημέρα σε όλες κι όλους!

Mparmpoutsala δεν εννοώ ότι βρέθηκα μπροστά σε πολύ πιο πολύπλοκα προβλήματα από ό,τι μπορούσα να λύσω. Εννοώ ότι κλήθηκα να ΜΗΝ εφαρμόσω αυτά που ήξερα διότι κανείς δεν καταλάβαινε το τί έλεγα. Σιγά-σιγά δε, πήρα χαμπέρι ότι κανείς δεν εκτιμούσε τις δυνατότητές μου όχι διότι ήθελε να μου την πει αλλά διότι κανείς δεν ήξερε ούτε καν στο περίπου αυτά για τα οποία μιλούσα. Στην αρχή τσατίστηκα αλλά μετά κατάλαβα ότι η το εξωτερικό και δη η Δύση ήταν ο τόπος που εφαρμόζονται αυτά τώρα.

Πες μου δέκα έστω πολυεθνικές που χρησιμοποιούν το @Risk, το TopRank στην Ελλάδα ας πούμε.

Μιλάμε για μεγάλη μοναξιά!

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1

Mparmpoutsala δεν εννοώ ότι βρέθηκα μπροστά σε πολύ πιο πολύπλοκα προβλήματα από ό,τι μπορούσα να λύσω. Εννοώ ότι κλήθηκα να ΜΗΝ εφαρμόσω αυτά που ήξερα διότι κανείς δεν καταλάβαινε το τί έλεγα. Σιγά-σιγά δε, πήρα χαμπέρι ότι κανείς δεν εκτιμούσε τις δυνατότητές μου όχι διότι ήθελε να μου την πει αλλά διότι κανείς δεν ήξερε ούτε καν στο περίπου αυτά για τα οποία μιλούσα. Στην αρχή τσατίστηκα αλλά μετά κατάλαβα ότι η το εξωτερικό και δη η Δύση ήταν ο τόπος που εφαρμόζονται αυτά τώρα.

Πες μου δέκα έστω πολυεθνικές που χρησιμοποιούν το @Risk, το TopRank στην Ελλάδα ας πούμε.

Μαλακία !  :-

Στην Ελλάδα τις αποφάσεις φαίνεται τις παίρνουν οι επιχειρήσεις κ' οι κυβερνήσεις
αφότου συμβουλευτούν τις χαρτορίχτρες τους...

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Στείλε CV:

Σε τράπεζες. Το risk δουλεύει overtime πολύ καιρό τώρα  :grin: (και πληρώνουν ΠΟΛΥ καλά btw).
Σε GSMάδες. Ισχύει το ίδιο. Πολυ καλά οργανωμένοι και κυρίως πολύ αξιόλογα στελέχη (ΙΜΗΟ έχουν μαζέψει τους καλύτερους).
Σε κάποιες ελληνικές πολύ μεγάλες (του τοπ10 στο τζίρο στο ΧΑΑ, εκτός τραπεζών και πετρελαίων).
Οι πολυεθνικές συνήθως το κάνουν έξω, σε επίπεδο HQ ή region. Ξέρω όμως 3 τουλάχιστον (τσιγάρα - αναψυκτικά - καλλυντικά) που είναι καλοοργανωμένοι και στην ελλάδα στο θέμα.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.033
Πόντοι
22.785
:-*

Συνημμένα

• 189190.jpg
    189190.jpg
    7,2 KB · Εμφανίσεις: 11

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Έβαλα κάποια καλά παραδείγματα, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ακόμα και στην ελλάδα υπάρχουν εταιρείες που αξιόλογοι επαγγελματίες μπορούν να δουλέψουν και να αμοιφθούν ανάλογα.

Επιστροφή στο θέμα, παρακολουθώ με το ένα μάτι Πεταλωτη στο Mega. Είναι αλλού.

Το spread παραμένει στα 550. Αλήθεια γιατί δεν μας τρομοκρατούν ακόμα με αυτό?
Και τώρα μου πετάνε στα μούτρα τους γιατρούς στο κολωνάκι και τις προσλήψεις στη βουλή. Πάρε μαλάκα λαέ τους φταίχτες στη πυρά....  :jerking:

...ενώ το έλειμμα ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Αν ήμουνα επιχειρηματίας δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ αν έμπαινα μέσα κάθε μέρα.
Όμως τι λέω? Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος έφτασε! Θα δουλέψω το 4ωράκι μου σήμερα όπως όλοι και το απογευματάκι λέω να πάρω το φέρρυ για το νησί.  ;)

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Στείλε CV:

Σε τράπεζες. Το risk δουλεύει overtime πολύ καιρό τώρα  :grin: (και πληρώνουν ΠΟΛΥ καλά btw).
Σε GSMάδες. Ισχύει το ίδιο. Πολυ καλά οργανωμένοι και κυρίως πολύ αξιόλογα στελέχη (ΙΜΗΟ έχουν μαζέψει τους καλύτερους).
Σε κάποιες ελληνικές πολύ μεγάλες (του τοπ10 στο τζίρο στο ΧΑΑ, εκτός τραπεζών και πετρελαίων).
Οι πολυεθνικές συνήθως το κάνουν έξω, σε επίπεδο HQ ή region. Ξέρω όμως 3 τουλάχιστον (τσιγάρα - αναψυκτικά - καλλυντικά) που είναι καλοοργανωμένοι και στην ελλάδα στο θέμα.
Tipos είσαι Τύπος πλήρως ενημερωμένος

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Οι τιμές θα πέσουν για να μην κλείσουν τα μαγαζιά.
Πχ στις καφετέριες. Δες πόσο πάει τώρα ο φραπές, και δες πόσο θα πηγαίνει σε ένα μήνα.

Βέβαια, πιστεύω πως οι περισσότερες καφετέριες θα κλείσουν ούτοις ή άλλως,
μαζί με άλλα μαγαζιά.

Αλλά το σοφό θα'ναι να κατεβάσουν τις τιμές τους μπας και μπορέσουν να κρατήσουν
τον κόσμο τους...
τό περιθλωριο κέρδους στίς περισσότερες καφετεριες ειναι τεράστιο καί άς είναι τά ενοίκια τρελά...
όμως ήδη έχουν πέσει τά ενοικια..
τό πρόβλημα θά φανεί σε επιχειρήσεις πού εχουν μικρό περιθώριο κέρδους καί τεράστια έξοδα πχ βενζινάδικα, κλάδος αυτοκίνητου κλπ
άποψη μου είναι όπως έχω ξαναγράψει ότι άν μειωθούν μερικές καταναλωτικές υπερβολές πχ ακριβά επώνυμα ρούχα,νά ψωνίζουμε καί  στήν λαική,νά μαγειρεύουν οί γυναίκες καί κανένα φαγάκι..καί όχι ντελίβερι καί εστιατόρια,εάν θυμηθούν τά νέα παιδιά τό καμπινγκ γιά διακοπές  καί όχι μόνο οί γερμανοί αλητοτουρίστες ..καί κανένα παρτάκι στό σπίτι καί όχι στά μπαρακια τού ψυρή κλπ..
δέν θά φανεί πάρα πολύ η κρίση πρός τό παρών,,,

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.033
Πόντοι
22.785
Tipos είσαι Τύπος πλήρως ενημερωμένος

Πιστεύω πως χρειάζεται να δίνουμε βάση στίς σκέψεις του συνόλου.
Όχι πάντα φυσικά αλλά χρειάζεται κάποιες φορές είτε όσον αφορά τις ιδέες μας είτε τα φιλοσοφικά ερωτήματα.

Και τώρα αν θές να κόβεις και να ράβεις γιά να βγαίνει εντάξει το αποτέλεσμά σου..
Τι να πω???????????????
Όπως βολεύει τόν καθένα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η τέχνη του να όρίζεις τη βούληση του λαού, με την δύναμη του λόγου, ήταν γνωστή αλλά καταδικαστέα........

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Πιστεύω πως χρειάζεται να δίνουμε βάση στίς σκέψεις του συνόλου.
Όχι πάντα φυσικά αλλά χρειάζεται κάποιες φορές είτε όσον αφορά τις ιδέες μας είτε τα φιλοσοφικά ερωτήματα.

Και τώρα αν θές να κόβεις και να ράβεις γιά να βγαίνει εντάξει το αποτέλεσμά σου..
Τι να πω???????????????
Όπως βολεύει τόν καθένα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η τέχνη του να όρίζεις τη βούληση του λαού, με την δύναμη του λόγου, ήταν γνωστή αλλά καταδικαστέα........
από την πόλη έρχομαι και στην κορφή ο βλάχος.
αλλάχτε μυαλά.
όσοι έδωσαν βάση στις ιδέες του συνόλου κατέρρευσαν.
καλή η άμεση δημοκρατία αρίστων.
τραγική η έμμεση δημοκρατία ηλιθίων.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.033
Πόντοι
22.785
από την πόλη έρχομαι και στην κορφή ο βλάχος.
αλλάχτε μυαλά.
όσοι έδωσαν βάση στις ιδέες του συνόλου κατέρρευσαν.
καλή η άμεση δημοκρατία αρίστων.
τραγική η έμμεση δημοκρατία ηλιθίων.

Και αν θα πρέπει κάποιος να αφουγκραστεί κάτι
αυτός ο κάποιος είσαι έσυ,
και θα πρέπει να αφουγκραστείς το ποδοβολητό
ξέρης ποιο ποδοβολητό?????????
αυτό που θα ακουστεί από όλους εμάς όταν ΤΟΥΣ στρώσουμε στο κυνήγι...
Τά σέβη μου άγαπητέ!!!!!!!!!

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Και αν θα πρέπει κάποιος να αφουγκραστεί κάτι
αυτός ο κάποιος είσαι έσυ,
και θα πρέπει να αφουγκραστείς το ποδοβολητό
ξέρης ποιο ποδοβολητό?????????
αυτό που θα ακουστεί από όλους εμάς όταν ΤΟΥΣ στρώσουμε στο κυνήγι...
Τά σέβη μου άγαπητέ!!!!!!!!!
Τα σέβη μου back.

εις τον τύπον των ήλων......

εκκωφαντική σιγή.

Υ.Γ.
συμβουλή:
πριν αρχίσετε το κυνήγι βγάλτε τις γόβες.

Επισκέπτης
Το spread παραμένει στα 550. Αλήθεια γιατί δεν μας τρομοκρατούν ακόμα με αυτό?

Ρε τύπε να σε ρωτήσω κάτι.
Πριν το Καστελόριζο όταν διάφοροι προσπαθούσαν να "αποδαιμονοποιήσουν" το ΔΝΤ δε μας παρουσίαζαν σαν πρώτο θετικό αποτέλεσμα (που θα είχε η προσφυγή σε αυτό) την αποκλιμάκωση των spreads??

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.033
Πόντοι
22.785
Τα σέβη μου back.

εις τον τύπον των ήλων......

εκκωφαντική σιγή.

Υ.Γ.
συμβουλή:
πριν αρχίσετε το κυνήγι βγάλτε τις γόβες.

Για να υπάρχουν ενοχές, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κρίσης
μιας τελεσθείσας πράξης..........

ΑΝΑΛΥΣΕΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!

Υ΄Γ  :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :* :* :* :* :*

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Ρε τύπε να σε ρωτήσω κάτι.
Πριν το Καστελόριζο όταν διάφοροι προσπαθούσαν να "αποδαιμονοποιήσουν" το ΔΝΤ δε μας παρουσίαζαν σαν πρώτο θετικό αποτέλεσμα (που θα είχε η προσφυγή σε αυτό) την αποκλιμάκωση των spreads??

:thumbsup:

Σωστά.

Ή έκαναν λάθος διάγνωση φίλε. (που έχει γραφτεί εδώ πολλές φορές)
Ή μας παραμύθιαζαν εν γνώσει τους. (Διότι αφού πας στο ΔΝΤ, de facto βγαίνεις από την αγορά. Όμως αυτοί που έχουν στα χέρια τους παλιότερα ελληνικά ομόλογα τί θα τα κάνουν?)

Τόσο απλό.

Για να πέσουν τα spreads, πρώτα πρέπει να υπάρχουν επενδυτές που να θέλουν να αγοράσουν Ελληνικά ομόλογσ.
Ξέρεις πολλούς που να είναι πρόθυμοι τώρα να βάλουν λεφτά με τη προσδοκία ότι μετά από 5-10 χρόνια η Eλλάδα θα τους πληρώσει?

εδιτ: Στο τελευταίο είναι το στοίχημα. Αν πιστεύεις ότι δεν θα κάνουμε στάση πληρωμών, επαναδιαπραγμάτευση, ότι δεν θα βγούμε απο το ευρώ ή ότι όλα θα πάνε καλά και θα βγούμε από τη κρίση τελικά, τότε πήγαινε και αγόρασε! Μια χαρά επένδυση είναι με το spread στα 550. Και όταν (αν) πέσει είσαι διπλά κερδισμένος.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.033
Πόντοι
22.785

Σωστά.

Ή μας παραμύθιαζαν εν γνώσει τους. (Διότι αφού πας στο ΔΝΤ, de facto βγαίνεις από την αγορά. Όμως αυτοί που έχουν στα χέρια τους παλιότερα ελληνικά ομόλογα τί θα τα κάνουν?)

Τόσο απλό.

Για να πέσουν τα spreads, πρώτα πρέπει να υπάρχουν επενδυτές που να θέλουν να αγοράσουν Ελληνικά ομόλογσ.
Ξέρεις πολλούς που να είναι πρόθυμοι τώρα να βάλουν λεφτά με τη προσδοκία ότι μετά από 5-10 χρόνια η Eλλάδα θα τους πληρώσει?

Ακου άρχηγε, τό ρεζουμέ.......ό Έλληνας πολίτης, δεν ενημερώνεται αλλά αντιθέτως βομβαρδίζεται συνεχώς από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν τίθεται καν θέμα δημοσιοποίησης της αντίθετης άποψης καθώς οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, λογοκρίνεται και αποκρύπτεται εν τη γενέση του............ amjik !!!!!!!!!!

edmondDantes

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ακου άρχηγε, τό ρεζουμέ.......ό Έλληνας πολίτης, δεν ενημερώνεται αλλά αντιθέτως βομβαρδίζεται συνεχώς από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν τίθεται καν θέμα δημοσιοποίησης της αντίθετης άποψης καθώς οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, λογοκρίνεται και αποκρύπτεται εν τη γενέση του............ amjik !!!!!!!!!!

δεν υπάρχει καθεστώς πασόκ. αμερικάνικο είναι το καθεστώς.

Επισκέπτης

Σωστά.

Τόσο απλό.

Συμφωνώ.
Άρα δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της λανθασμένης εκτίμησης,διότι δε μπορεί να καταλαβαίνω εγώ π.χ. που ούτε οικονομολόγος είμαι ούτε καν δημοσιογράφος (έχει σημασία αυτό) ότι δεν τηρούνται οι προύποθέσεις αποκλιμάκωσης των spreads και να μην το γνωρίζουν αυτοί που είναι "μέσα στα πράγματα"
Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι μας παραμύθιαζαν.
Συνεπώς η λίστα όλο και μεγαλώνει..

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.033
Πόντοι
22.785
δεν υπάρχει καθεστώς πασόκ. αμερικάνικο είναι το καθεστώς.

Τα  έθνικά σύνορα , φυλάσσονται άκρως άποτελεσματικά από τα ΜΜΕ και τους είτε ανίκανους, είτε διεφθαρμένους δημοσιογράφους.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
54
Πόντοι
166
Τα  έθνικά σύνορα , φυλάσσονται άκρως άποτελεσματικά από τα ΜΜΕ και τους είτε ανίκανους, είτε διεφθαρμένους δημοσιογράφους.

Όταν ο Ευαγγελάτος φύλαγε ως ναύτης, τα σύνορα και την παραμεθόριο (από τη Σαλαμίνα) κοιμόμασταν ήσυχοι.... Τώρα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom