Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Εχω πάει φίλε μου σε Νέα Υόρκη και Σικάγο και έχω πολλούς φίλους
Ελληνοαμερικανούς .

> 50 εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ .Που δεν τους ασφαλίζει καμία
εταιρεία για περίθαλψη .
Σου λεει κάτι αυτό ;

Το κοινωνικό σύστημα αυτό δεν είναι καθόλου " δημοκρατικό " .
Οι αμερικανοι παλι, πιστευουν ότι είναι απολυτα δημοκρατικο να μην ασφαλίζονται οσοι δεν πληρωνουν εισφορες και θεωρουν κάθε άλλη προσπαθεια, εκτροπη κομμουνιστοποίησης.
Εμείς ποιοι ειμαστε να τους υποδείξουμε τι θα θεωρουν δημοκρατικο?

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Δέν είπα πόλεμος κατά, είπα κρίση εντός μονεταρισμού μέ εσωτερική σύγκρουση. Τά άλλα είναι παράπλευρες απώλειες. Πές μας τήν εξηγησή σου τό φαινόμενο καί άς τά σάπια. :sunglasses:

Δεν μου λες τυπε με τις συγκρουσεις, στην Ρωσια του Πουτιν και της "δημοκρατιας" τι γινεται? Μπας και αυτο ειναι μια κριση του μονεταρισμου η συνωμοσια των Εβραιων?  :think: :grin:

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886
Η " Δημοκρατία " των Αμερικανών είναι η πιο ψεύτικη Δημοκρατία
στον πλανήτη .
Είναι " τηλεοπτική " Δημοκρατία ,στην οποία Πρόεδρος
γίνεται ο ευνοούμενος των καναλιών .

Μεγάλη αποχή στις κάλπες.

Ο κόσμος σε μεγάλο ποσοστό είναι απολιτικός .

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Εγω σας τα εχω γραψει στο παρελθον. Τρια συστηματα υπηρχαν(ουν), το κομμουνιστικο, το σοσιαλιστικο και το καπιταλιστικο.

Το κομμουνιστικο πεθανε αδοξα (Κουβα και Βορειος Κορεα εμειναν), το σοσιαλιστικο (Ευρωπαικο μοντελο + Ελλαδα) χρεωκοπησε, και το καπιταλιστικο εκανε ρωγμες το 2008 αλλα επεζησε (Βλεπε Καινς) και επανηλθε δριμυτερο.

Οποτε παρτε το χαμπαρι .............................. καπιταλισμ ρουλζ!  :2funny: :2funny:
Εννοείται. Κι αυτό επειδή είναι το οικονομικο συστημα που είναι απολυτα συνυφασμενο με την ανθρωπινη φυση.

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

The American system is rigged to favor the rich

All across America there are millions of people who live in the underground economy, fearful of the government.  Thousands of them are people who are unable to pay legal bills, and face jail time if caught:

More than a third of all states now allow borrowers who don’t pay their bills to be jailed, even when debtor’s prisons have been explicitly banned by state constitutions. A report by the American Civil Liberties Union found that people were imprisoned even when the cost of doing so exceeded the amount of debt they owed.

Sean Matthews, a homeless New Orleans construction worker, was incarcerated for five months for $498 of legal debt, while his jail time cost the city six times that much. Some debtors are even forced to pay for their jail time themselves, adding to their financial troubles.

In contrast, when wealthy people like Donald Trump go bankrupt, they are allowed to keep many of their assets and obviously don’t go to jail.  Here are some other ways that the system in America is rigged to favor the rich:

1.  The poor are often jailed for drug crimes, while people like Rush Limbaugh get off scot-free.  Or go into “rehab.”

2.  The government allows big banks to borrow money (via deposits) at T-bond interest rates, due to government promises to repay the debt if the bank fails.  The poor borrow from loan sharks.

3.  The government shovels vast sums of money into healthcare, as they pick up the tab for Medicare, Medicaid, the VA, and even much of the cost of “private” health insurance.  But they don’t regulate costs, allowing medical suppliers like doctors and big pharma to earn large incomes (by international standards.)

4.  In addition to the medical subsidies, they severely restrict entry in medicine, allowing American doctors to earn far more than doctors in other countries.

5.  They also restrict entry in law, and as if that isn’t enough, they set up tort laws in such a way that lawyers can skim massive profits from routine class action lawsuits.  Meanwhile, there are no barriers to entry into picking peaches in the hot Georgia sun.  That’s a “free market” in labor.  The American dream.

6.  In my field (higher education) they heavily subsidize spending, allowing me to earn a higher salary and lower teaching load than in a free market.

7.  They have patent laws that give monopolies to the inventor of a product.  But not just major new products with social externalities like the internet, or semi-major ideas like social media, but slight tweaking of existing platforms such as social media.  This allows vast profits to be earned in knowledge-oriented industries that are winner-take-all and near-zero marginal cost of production. These rules also funnel vast sums into the finance industries that funds high tech companies, and the investors who pick the winners.
8.  People who own auto dealerships are protected from competition from direct sales from auto companies.

Βρε Λαδακη μην μου γινεις ο καινουργιος μεμοσεξ που εψαχνε ολες τις ακροαριστερες φυλαδες για να τις ποσταρει εδω.

Εχεις παει ποτε Αμερικη? Εχεις δουλεψει εκει η οτι διαβαζεις αναμασας?  :think:

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Βρε Λαδακη μην μου γινεις ο καινουργιος μεμοσεξ που εψαχνε ολες τις ακροαριστερες φυλαδες για να τις ποσταρει εδω.

Εχεις παει ποτε Αμερικη? Εχεις δουλεψει εκει η οτι διαβαζεις αναμασας?  :think:

Εν τω μεταξυ ο Κρουγκμαν ελεγε τις προαλλες ποσο remarkable ειναι το οτι οι ελληνες μετα απο 25% ανεργια, φορους και περικοπες αποδεχθηκαν την ρητορικη του πολιτικου κατεστημενου για το οτι ο πονος ειναι απαραιτητος για την ανακαμψη.

Ακομα και οι ξενοι μενουν εκθαμβοι με το ποσο προβατα ειναι οι ελληναρες.  :2funny:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786
Εγω σας τα εχω γραψει στο παρελθον. Τρια συστηματα υπηρχαν(ουν), το κομμουνιστικο, το σοσιαλιστικο και το καπιταλιστικο.

Το κομμουνιστικο πεθανε αδοξα (Κουβα και Βορειος Κορεα εμειναν), το σοσιαλιστικο (Ευρωπαικο μοντελο + Ελλαδα) χρεωκοπησε, και το καπιταλιστικο εκανε ρωγμες το 2008 αλλα επεζησε (Βλεπε Καινς) και επανηλθε δριμυτερο.

Οποτε παρτε το χαμπαρι .............................. καπιταλισμ ρουλζ!  :2funny: :2funny:

Ό Κέυνς ήταν τό new deal. Σοσιαλισμός τού συστήματος. Επίσης ό Κέυνς ήταν τό Μπρέτον Γούντς (σταθερές ισοτιμίες). Αυτόν ακριβώς ανέτρεψαν τά νεοκλασικά οικονομικά καί ό μονεταρισμός. Πότε είδες Κεϋνσιανισμό σέ εφαρμογή μετά τό 2008;

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886
Οι αμερικανοι παλι, πιστευουν ότι είναι απολυτα δημοκρατικο να μην ασφαλίζονται οσοι δεν πληρωνουν εισφορες και θεωρουν κάθε άλλη προσπαθεια, εκτροπη κομμουνιστοποίησης.
Εμείς ποιοι ειμαστε να τους υποδείξουμε τι θα θεωρουν δημοκρατικο?

Δεν τα λες καλά, οι ρεπουμπλικάνοι λενε αυτά που λες.
Οχι οι Δημοκρατικοί, γι' αυτό ψήφισαν τον Ομπάμια, που όμως
τελικά δεν τα κατάφερε να επιβάλει περίθαλψη για τους φτωχούς .
Φαντάσου πόσο απολιτικ είναι οι Αμερικάνοι ,ώστε οι 50 εκ. ανασφάλιστοι
δεν πήγαν να ψηφίασουν το 2008 τον Ομπάμια ,τόσο εμπιστοσύνη έχουν
στους πολιτικούς !  :2funny: :2funny: :2funny:

Κατά τα λοιπά, διάβασε λίγο περισσότερο για τις ΗΠΑ καιμίλα
και με κανένα Αμερικάνο ,γιατί αγνοείς βασικά πράγματα !  :2funny: :2funny:

Σημειωτέον ότι στον Καναδά ,η ιατρική περίθαλψη ήταν  για ΟΛΟΥΣ !
Φτωχούς και πλούσιους .

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886
Ξεχασες τυπε το Ομπαμακαιρ...................εχουν ξεσηκωθει οι καπιταλες τωρα!  :grin:

ΔΕΝ τα κατάφερε ο Ομπάμιας να το εφαρμόσει .
Εξάλλου ένας απατεώνας δικηγόρος είναι ,λογάς .
Δεν είναι τεχνοκράτης .

Οι μαλάκες οι δικηγόροι κάνουν ζημιά στα Κράτη !  :2funny: :2funny:
Πρέπει να απαγορευτεί σε αυτούς τους μαλάκες να αποκτούν αξιώματα !  :2funny:

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Εννοείται. Κι αυτό επειδή είναι το οικονομικο συστημα που είναι απολυτα συνυφασμενο με την ανθρωπινη φυση.

Δεν μας το τεκμηριωνεις λιγο αυτο. Πως προκυπτει; Το 95% της υπαρξης του ο Ηοmo Sapiens τα περασε χωρις κονσεπτ του κερδους, της μισθωτης εργασιας και της ιδιοκτησιας. Πως ειναι συνυφασμενο με την ανθρωπινη φυση

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786

Αυτά είναι σοφιστικές αυθαιρεσίες. Ό άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώο. Στήν κοινωνία εκφαίνεται. Άρα ό αλτρουισμός του είναι άλλο τόσο καλλιεργήσιμος όσο καί ό εγωισμός του.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886
Δεν μας το τεκμηριωνεις λιγο αυτο. Πως προκυπτει; Το 95% της υπαρξης του ο Ηοmo Sapiens τα περασε χωρις κονσεπτ του κερδους, της μισθωτης εργασιας και της ιδιοκτησιας. Πως ειναι συνυφασμενο με την ανθρωπινη φυση

Μιλάς με δικηγόρο, δλδ άνθρωπο που εκπαιδεύτηκε να βγάζει
το άσπρο μαύρο .
Μόνο με τον Ομπάμια δεν μπορεί να τα βαλει ,γιατί είναι και άσπρος
και μαυρος ,είναι μιγάς !  :2funny: :2funny: :2funny:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Μετακίνηση παραδείγματος. Έστω. Είναι ρευστοποίηση μίας ακόμα μεγάλης φούσκας πού τροφοδοτούσαν γιά νά επανατοποθετηθούν. Καίνε περιφερειακό λίπος λόγω κρίσης.

Άσε τίς ερωτήσεις καί πές μας τήν δική σου συνοπτική εξήγηση. Μίλησες γιά παγκόσμιο φαινόμενο καί εσύ.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886
Σου εχω πει Λαδακη να μην διαβαζεις αυτες τις φυλαδες. Αποτι εχω διαβασει και απο γνωστους μου εκει, οχι μονο περασε, αλλα η Αμερικανικη κυβερνηση συνεισφερει στο κοστος της ιδιωτικης ασφαλησης.  :2funny:

Εν μέρει , φιλαράκο . 10 % πέρασε από αυτό που είχε εξαγγείλει
προεκλογικά .Μελέτησε το καλύτερα .Τον σαμποτάραν και οι δικοί του.

Απότι φαίνεται, δεν ξέρεις και τόσα πολλά για το Αμέρικα !  :2funny: :2funny:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Εχω πάει φίλε μου σε Νέα Υόρκη και Σικάγο και έχω πολλούς φίλους
Ελληνοαμερικανούς .

> 50 εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ .Που δεν τους ασφαλίζει καμία
εταιρεία για περίθαλψη .
Σου λεει κάτι αυτό ;

Το κοινωνικό σύστημα αυτό δεν είναι καθόλου " δημοκρατικό " .

Ξεχασες τυπε το Ομπαμακαιρ...................εχουν ξεσηκωθει οι καπιταλες τωρα!  :grin:

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886
Αμα σου λεω κατι μην επιμενεις. Εχω διασυνδεσεις στο Αμερικα και παω 2-3 φορες τον χρονο!  :grin:

Συγχαρητήρια ,και εγώ πήγα την Παρασκευή για φαγητό με φίλο μου που είναι
καθηγητής οικονομικών στο ΜΙΤ και ήρθε για λίγες ημέρες .
Και επειδή το συζητήσαμε , είναι όπως στα λέω .

Μάλλον ξέρει περισσότερα από σένα !  :2funny: :2funny: :2funny:

Καλά ρε φίλε, πλάκα κάνεις ; Δεν ξέρεις ότι ΜΟΝΟ βασικά
πράγματα παρέχουν στους φτωχούς, ακόμα και με την "μεταρρύθμιση " του Ομπάμια ;
Πες τα σε ένα αμερικάνο φτωχό, να δούμε τι θα σου πει .

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.545
Πόντοι
2.886

Να πάθετε ρε όλοι καρκίνο και να έχετε χασει τα λεφτά σας !  :2funny: :2funny: :2funny:

Να δούμε μετά τι θα λέτε !  :2funny: :2funny:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Ό Κέυνς ήταν τό new deal. Σοσιαλισμός τού συστήματος. Επίσης ό Κέυνς ήταν τό Μπρέτον Γούντς (σταθερές ισοτιμίες). Αυτόν ακριβώς ανέτρεψαν τά νεοκλασικά οικονομικά καί ό μονεταρισμός. Πότε είδες Κεϋνσιανισμό σέ εφαρμογή μετά τό 2008;

Τυπε εχεις χασει επισοδεια! Το QE1 και το QE2 απο την ιδιωτικη τραπεζα των Εβραιων τι ηταν?  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom