άκου συντοφε για να τελειώνει το παραμυθι με τον προφητη σου και τους πιστους της καζακοθρησκειας.
ως επιχειρημα, δεν λογιζεται το ευχολογιο! ούτε οι ρομαντικες αναδρομες στα θερινα σινεμα του '60. Ειμαστε στο 2014, η οικονομια και οι πολιτες της χωρας εχουν συγκεκριμενες συγχρονες αναγκες (πολυ περισσοτερες απο το φαγητο μονο για το οποιο συνεχως μιλατε) και οι διεθνεις γεωπολιτικες συγκυριες ειναι τετοιες που δε χωρα ταρζανιες απο καραγκιοζηδες κνιτες που ξυπνησαν ενα πρωϊ και την ειδαν επαναστατες. Επειδη ακριβως οι συνθηκες και οι αναγκες ειναι περιπλοκες, κατ αρχην οποιοδηποτε οικονομικο σχεδιο για την πορεια της χωρας, θα πρεπει να το συνταξει αν μη τι αλλο ενας εμπειρος οικονομολογος, με γνωσεις και εμπειρια πανω στο αντικειμενο του. Εδω ειναι το πρωτο θεματακι, ο δικος σου ουτε πτυχιο εχει, ουτε οικονομολογος ειναι, ουτε εχει δουλεψει πουθενα στη ζωη του ουτε εχει μια οικονομικη πληρη μελετη δημοσιευμενη καπου σε καποιο εγκυρο οικονομικο περιοδικο για να μπορεσει να τον παρει κανεις στα σοβαρα.Και όχι μονο δεν έχει καμια σχεση με τα οικονομικα, αλλα αρνειται και πεισματικα να αποκαλυψει οποιαδηποτε πληροφορια για το παρελθον του!! Αυτο απο μονο του εναν λογικο ανθρωπο θα τον εκανε να προβληματιστει αλλα ειπαμεν στις θρησκειες δε ρωτας ποτε το θεο σου για το CV του... Το μονο που επαναλαμβανει λοιπον συνεχεια ειναι παραδειγματα κορεας και κουβας (παλιοτερα εφερνε και την αργεντινη σαν παραδειγμα αλλα απο τοτε που ξαναζορισε η κατασταση εκει κανει οτι δεν υπαρχει ) λεγοντας απιστευτες παπαριες για ανταλλακτικες οικονομιες , διαγραφες χρεους, καταργηση συνεχειας του κρατους και δεσμευση ολου του ρευστου και των καταθεσεωνκαι αντικατασταση του φυσικου χρηματος με ηλεκτρονικο. Δε θα μπω στη διαδικασια να σου εξηγησω σε καθε ενα θεμα αναλυτικα ποσο τιτανοτεραστιες μαλακιες λεει ο δικος σου, θα σε ρωτησω μονο (μιας και εχετε οπως λες πληρες σχεδιο) να μου πεις ακριβως ποιες ειναι οι αναγκες της χωρας σε καυσιμο και πως θα καλυφθουν απο ανταλλαγη προϊοντων και βεβαια με ποια αναλογια η οποια να ειναι αν μη τι αλλο λογικη( δε μπορεις να μου πεις οτι θα αλλαξεις 1 τονο πετρελαιο με 1 κιλο πορτοκαλια ας πουμε ετσι?) . Μολις τελειωσεις με το καυσιμο (που ειναι ενα απο τα εκατομμυρια πραγματα που εισαγουμε) να μου πεις με τι χρηματα ή με τι ανταλλαγη θα μπορεις να έχεις τα υπολοιπα καταναλωτικα αγαθα που χρειαζεσαι για να ζησεις και να λειτουργησεις σα συγχρονη χωρα (τροφιμα, φαρμακα, προϊοντα τεχνολογιας, αυτοκινητα, ανταλλακτικα, εργαλεια, τσιμεντα, μπορω να σου κανω τεραστια λιστα απο καρφιτσες και καρτες μνημης ΗΥ μεχρι στρατιωτικα πλοια, αεροπλανα οχηματα και ανταλλακτικα, πες μου πως ακριβως θα καλυψεις ολες αυτες τις αναγκες ανταλασσοντας τι και με τι αναλογια και βεβαια ποσους αιωνες θα παρει μεχρι να γινεις αυταρκης στα παντα). Οταν με το καλο τελειωσεις με τα απλα καθημερινα πρακτικα θεματα, θελω να μου πεις για την διακοπη συνεχειας του κρατους που πουλαει ο δικος σου, οτι δλδ θα βγει μια κυβερνηση η οποια θα πει πως εγω δεν αναγνωριζω τιποτα απο ολες τις προηγουμενες κυβερνησεις, αλλαχω αμα λαχει και το ονομα της χωρας και ξεκιναω απο το μηδεν γιατι ετσι γουσταρω και ειμαι μαγκας. Ωραια, περαν της απιστευτης μαλακιας του καζακη που τολμα και λεει τετοιες επικινδυνες παπαριες και δεν τον εχει μαζεψει ακομα το εκαβ να τον κλειδωσει στο δαφνι (στην καλυτερη περιπτωση) θελω να μου εξηγησεις 2 μονο πραγματα, με λογικα επιχειρηματα και οχι ευχολογια ουτε καζακικους τσαμπουκαδες της κακιας ωρας
1. Αν απορριψεις τη συνεχεια του κρατους, εχεις υπ οψιν σου οτι θα το κανεις για ολες τις συμβασεις που διεπουν τη λειτουργια του κρατους ετσι? Οχι μονο τις οικονομικες αλλα και τις πολιτικες και γεωπολιτικες! δλδ, πρωτο και κυριοτερο θα απεμπολησεις οικειοθελως τα κυριαρχικα σου δικαιωματα στο αιγαιο οπως αυτα προκυπτουν απο τις διεθνεις συνθηκες τις οποιες υπεγραψαν οι προηγουμενες κυβερνησεις (τις οποιες δεν αναγνωριζεις μας λες) τις συνθηκες για τα συνορα σου, για τις σχεσεις σου με τις αλλες χωρες, για θεματα εμποριου,υγειας, στρατιωτικες συνθηκες (ΝΑΤΟ),κλπ. Εισαι σιγουρος οτι εχεις καταλαβει τι μεγιστη αρχιδια ειναι αυτη που σας λεει ο καζακης? Εισαι σιγουρος πως εχεις καταλαβει πως αυτο που σου προτεινει ειναι η σιγουρη εξαφανιση της χωρας και της εδαφικης της επικρατειας? Πως ακριβως θα επαναδιαπραγματευτεις με τους τουρκους ας πουμε για το μοιρασμα των συνορων στο αιγαιο σε μια κατασταση στην οποια δε θα εχεις κανεναν επισηο συμμαχο,κανενα νατο, και βεβαια δε θα εχεις ουτε χρημα για να συντηρησεις στρατο και οπλα.
2. Ας πουμε (υποθετικα βρε παιδι μου) πως ειναι τοσο μεγαλος ηγετης ο Καζακης και καταφερνει να τα περασει τα παραπανω. Σου εχει πει πως εαν παψεις να αναγνωριζεις τη συνεχεια του κρατους, περαν των δικων σου υποχρεωσεων που λες μαγκικα πως θα τα διαγραψεις μονομερως, το ιδιο δικαιωμα εχουν και οσοι χρωστουν σε σενα? Φανταζομαι εχεις ακουσει για κατι που λεγεται πολεμικες αποζημιωσεις της γερμανιας ε? Μπορεις να καταλαβεις πως αυτο που σου προτεινει ειναι η οριστικη και αμετακλητη αρση της διεκδικησης οποιαςδηποτε αποζημιωσης ετσι?
παμε παρακατω,την 100% δεσμευση των καταθεσεων και του φυσικου χρηματος που κυκλοφορει στην αγορα, την εχεις κατσει να τη σκεφτεις σοβαρα? Περαν του αδυνατου να λειτουργησει καθολικα, εχεις κατσει να σκεφτεις ποτε τι ειδους εξουσιες παραχωρεις σε ενα κρατος το οποιο θα κινειται συμφωνα με τις ορεξεις ενος ψυχοπαθους? Ας απαντησει κανας αλλος για το τι μπορει να σημαινει αυτο, εγω βαριεμαι τωρα
Τελος, αφου τελως παντων ο Καζακης ειναι θεος και γαματος και οτι λεει ειναι απλο και συνηθες και δεν περικλειει και κανενα ρισκο ναουμε απλα θα κοιμηθεις ενα βραδυ με ευρω και θα ξυπνησεις με δραχμη αφου θα εχεις βησει μονος σου ολα σου τα χρεη χωρις κανεις να αντιδρασει, μπορεις να μου πεις ενα (1) παράδειγμα μιας (1) χωρας σε όλοκληρη τη γη (ή και απο άλλους πλανητες αμα εχεις) που να το εχουν κανει οοοολο αυτο το σχεδιο με επιτυχια? Θελω να μου πεις τη χωρα, τι εκανε ακριβως και σε τι κατασταση ειναι η χωρα και ο λαος της. ( να μου βρεις χωρα που να εχει κανει και την καταργηση της συνεχειας του κρατους ετσι?). Τραβα σε κανα σεμιναριο διαφωτισης να ρωτησεις το δικο σου και ξαναελα να μας τα γραψεις αναλυτικα. Μεχρι τοτε θελω να μας πει ο μεμοσεξ αν ειχε δραχμη (που τοτε το αεροπορικο εισητηριο εκανε 2 μισθους) πως θα εφερνε τα μοντελα απο ολο τον κοσμο να τα πηδαει