rouKoun13
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 62
- Πόντοι
- 16
το αμερικανικο συστημα υγειας(απο περιεργεια)κρατιεται?Tο σωματείο των νοσοκόμων στη Βρετανία πρότεινε τη θέσπιση της καταβολής 10 λιρών για κάθε επίσκεψη ασθενούς στον προσωπικό γιατρό του. Το μέτρο αντίκειται στην ιδρυτική αρχή του βρετανικού ΕΣΥ (ΝΗS), υπαγορεύεται όμως από την πραγματικότητα, καθώς στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε η μαύρη τρύπα του ΝΗS θα έχει φθάσει τα 30 δισ. λίρες. Αν όμως εφαρμοσθεί το μέτρο, θα αποφέρει έσοδα 1,2 δισ. τον χρόνο. Οι συνδικαλιστές που το προτείνουν αντιλαμβάνονται μερικά βασικά στοιχεία της πραγματικότητας: ότι, εφόσον οι δαπάνες του συστήματος ολοένα διευρύνονται, δεν γίνεται να πληρώνει κάποιος τρίτος γι’ αυτό. Αναρωτιέμαι πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό στη χώρα μας.
ύστερα απορούμε ....
εσυ ποιο μοντελο υποστηριζεις?
δες ομως και το απο κατω σχολιο
Αν δεν πληρώναμε ήδη για ιατροφαρμακευτικά και σύνταξη (προσωπικά,εδώ και 15 περίπου χρόνια,μου παρακρατούν πάνω από 400 ευρώ το μήνα από την μικτή μηνιαία αμοιβή μου) πολύ ευχαριστως να πληρώναμε και 10 και 20 και 30 ευρώ για τις ανάγκες υγείας. Με 70.000 ευρώ πάνω κάτω που έχω συνεισφέρει δικαιούμαι να μην θέλω να πληρώσω ούτε λεπτό. Αν αυτά τα χρήματα τα είχα δώσει σε ιδιωτική ασφάλεια θα είχα πρώτη θέση στο καλύτερο νοσοκομείο. Πρώτα ας σταματήσουμε λοιπόν να πληρώνουμε υποχρεωτικά στο κρατικό ασφάλιστικό ίδρυμα και ύστερα ας θεωρήσουμε σωστή την επιπλέον πληρωμή.Εσεις κύριε
Κασιμάτη, αν πληρώνατε σε ασφαλιστική εταιρεία για την συνολική φροντίδα της υγείας σας θα σας φαινόταν λογικο ως πελατης να πληρώνατε επιπλέον σε κάθε γιατρό;