Σίγουρα θα υπάρχει λογική εξήγηση, η οποία μάλιστα θα συνοδεύεται κι από ένα γράφημα το οποίο μπορεί ν'απεικονίζει τη σχέση μέσου μισθού κι ΑΕΠ στην Άνω Βόλτα την περίοδο 74-75 και ίσως και κάποιο λινκ από κάποιο σάιτ οικονομικού περιεχομένου της Σρι Λάνκα..
Η ουσία όμως είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε η οποία όπως και να το κάνουμε είναι η πραγματικότητα..
Το κοινό που έχουν οι σημερινοί νεοφιλ με τους κουκυέδες της 10ετίας του 80 ή και του 90 είναι πως η πραγματικότητα τους έχει ξεπεράσει.
Η διαφορά με τους παλιούς κουκουέδες είναι πως οι νεοφιλ δεν το έχουν καταλάβει..
είστε τέζα μαλάκες.
η συνταγή που υπερασπίζεται ο βολταίρος και ο τραμυ είναι καταδικασμένη να πετύχει.
Δημοσίευση: 05 Σεπ. 2012, 20:11
Παρά τη μείωση του κόστους εργασίας
Άνω του 34% η πραγματική ανεργία το 2013, προειδοποιεί το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
Αθήνα:
[size=18pt]Παρά τη σημαντική μείωση του κόστους εργασίας κατά 8% την διετία 2010-12, η στατιστική ανεργία στο τέλος του 2013 προβλέπεται να φθάσει το 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική θα ξεπεράσει το 34%.
[/size]
Και αν η ανεργία επιστρέφει στη δεκαετία του '50, η αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων επιστρέφει σε επίπεδα 1978-79.
Οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ που θα παρουσιαστεί αύριο, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.
Οι εκτιμήσεις, δε, αυτές έρχονται λίγο μετά τις νέες προτάσεις-σοκ της τρόικας για τα εργασιακά, [size=18pt]που ζητεί περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και νέα μείωση μισθών για αύξηση της ανταγωνιστικότητας.[/size]
[size=18pt]Και ας δείχνουν τα στοιχεία ότι η Ελλάδα την τελευταία πενταετία και παρά τις επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά υποχώρησε κατά 30 θέσεις στη λίστα της ανταγωνιστικότητας.[/size]
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία και για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, που σύμφωνα με την έρευνα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1978-79, ενώ για τα μεσαία εισοδήματα στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Οι μέσες αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων πέρυσι ήταν 25.470 ευρώ, [size=18pt]ενώ αναμένεται και νέα υποχώρηση εντός του το 2013. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υποχωρήσουν στα 15.000 με 17.000 ευρώ, δηλαδή θα φθάσουν στα επίπεδα της Εσθονίας και της Κροατίας.
[/size]
Ούτε οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των Ταμείων είναι λιγότερο δραματική.
Η μείωση των μισθών και η αύξηση της ανεργίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των ταμείων, τα οποία είναι μειωμένα κατά 9,5 δισ. ευρώ ετησίως.
[size=24pt]Παράλληλα τα ταμεία χάνουν περίπου 8 δισ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της μαύρης εργασίας και της επέκτασης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.[/size]
Στη διεύρυνση της μαύρης τρύπας των εσόδων στα Ταμεία συνέβαλε δε και η συμμετοχή τους στη διαδικασία κουρέματος του ελληνικού χρέους (PSI), που σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τους στοίχισε τουλάχιστον 8,5 δισ. ευρώ, [size=18pt]ενώ οι συνολικές απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση τις τρέχουσες τιμές των τίτλων που εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους, ξεπερνούν τα 12 δισ. ευρώ.[/size]
βολταίρο ΚΙΠ ΑΠ ΔΕ ΓΚΟΥΝΤ ΓΟΥΟΡΚ.