CLOSER822
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 23 Ιουν 2008
- Like
- 11.624
- Πόντοι
- 2.606
ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ λεμε.....πάλι γίνεται εποικοδομητική συζήτηση?
ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ λεμε.....πάλι γίνεται εποικοδομητική συζήτηση?
εγω προσωπικα εχω καλες αναμνησεις απο τα χρονια της δραχμης...ξεραμε πανω -κατω τι μας γινοτανε,θυμαμαι για να αγορασουμε πιτσιρικαδες π.χ. μια εισαγωμενη κιθαρα (κ δεν αναφερομαι σε usa,αλλα σε japan,κινεζικες δεν υπηρχαν τοτε),΄΄ματωναμε΄΄ στην οικονομια για να μαζεψουμε τα φραγκα....με το ευρω αλλαξανε τα πραγματα...γινανε ολα ξαφνικα πιο προσιτα κ πιο ευκολα αποκτησιμα...
στις μερες της δραχμης θυμαμαι οτι τα καρσοτσια στο σουπερ μαρκετ γεμιζαν μεχρι πανω..σε λακουβιτσα να επεφτε το καροτσι θα επεφταν τα μισα πραγματα κατω
για να καταλαβουμε την διαφορα...
βασικος μισθος σε δρχ 120.000
κερασμενο γυναικειο σε κωλομπαρο δρχ 1.200
αρα 120.000/1.200 σημαινει 100 ποτα
βασικος σε ευραιους 700
κερασμενο γυναικειο σε κωλομπαρο 15
αρα 700/15 σημαινει 45 ποτα
κατι αναλογο και στα μπου οπου η ταριφα ηταν περιπου 2.000 δρχ.
άρα ανέβηκε στα ύψη το ποτό!!!!
δεν έπεσε ο μισθός....ο μισθός πήγε 200.000 δραχμές....
Σωπατε καλε που θα μαστε καλυτερα με δραχμη...μην τα λετε αυτα δυνατα. Θα πεταχτει κανας μαλακας τωρα να τα χωσει σε κανα συριζα κλπ κλπ. Ετσι απο συνηθεια. Ειπαμε με δραχμη θα γυρισουν οι δεινοσαυροι, θε πεσουν κομητες, θα μπουν οι τουρκοι κλπ κλπ κλπ.
Μην τα ξαναλεμε
άρα ανέβηκε στα ύψη το ποτό!!!!
δεν έπεσε ο μισθός....ο μισθός πήγε 200.000 δραχμές....
τι συζητάμε ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.
ερώτηση του ενός εκατομμυρίου.......
πόσο πληρώναμε ΡΕ ΖΩΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ το πετρέλαιο το 1990 στον πόλεμο του ΙΡΑΚ;
ΠΟΣΟ;
περιμένω απάντηση.
ενα κατοστάρικο εγώ σου λέω το λίτρο.Aν θυμάμαι καλά γύρω στις 48δρχ. και 77δρχ. τη μπενζίνα.
Μέχρι να τα αυξήσει γύρω στο 70% ο δράκουλας..
Αν πλήρωνες 1 κιλό ψωμί 550 δρχ. και μια κυριακάτικη εφημερίδα 1.500 δρχ. θα σου ερχόταν η σκούφια γύρω.
Είχες με λίγα λόγια ανατιμήσεις τύπου Γιαρουζέλσκι και το χάρηκες κιόλας..