heimweh_64
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Νοε 2011
- Κριτικές
- 6
- Like
- 305
- Πόντοι
- 296
αμα όλοι οι συνταξιούχοι παίρνανε σύνταξη σύμφωνα με τα όσα έχουν δώσει τότε δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα... το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις ΠΟΛΥ μεγαλύτερες από αυτές που δικαιολογεί το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει και για χρονικό διάστημα ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από αυτό που θα μπορούσε να αντέξει οποιοδήποτε ασφαλιστικό σύστημα...
πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάμε σε μικτό σύστημα συνταξιοδότησης .. δηλαδή σε ένα σύστημα με το οποίο ΟΛΟΙ θα παίρνουν μία σύνταξη από το κράτος στα 65-67 τους για όλη τους την ζωή (μικρή μεν αλλά όση αντέχει να πληρώνει το γκουβέρνο) και μία σύνταξη από κάποιον ασφαλιστικό φορέα (ιδιωτικό ή δημόσιο δεν έχει σημασία) το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις εισφορές που κατέβαλε και το χρονικό διάστημα για το οποίο τις κατέβαλε...
μικτό σύστημα δηλαδή (αναδιανεμητικό/αποταμιευτικό) όπως ισχύει εδώ και χρόνια σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου που διαθέτουν προηγμένα κοινωνικά συστήματα
Βρε παιδιά, δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο ήταν να διαλύσουν εντελώς το σύστημα δημόσιας ασφάλισης. Πράγμα που επετεύχθη πλήρως. 50 χρόνια τώρα τα αποθεματικά υποχρεωτικά κατετεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτή τα έκανε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δομημένα ομόλογα κ.λπ. Τα άλλα γνωστά. Εδώ διοικήσεις ταμείων τα έπαιζαν στο χρηματιστήριο. Ναι να πάρουμε σύνταξη (αστείο), με βάση αυτά που δώσαμε. Ακόμη και έτσι, πάλι δεν μπορούν να δώσουν τη σύνταξη αυτή. Εγώ πληρώνω 3.500 ευρώ κατά μέσο όρο 22 χρόνια τώρα. Δηλαδή 77Κ μέχρι σήμερα, όχι αποπληθωρισμένα. Μιλάμε πλήρωσα και εισφορά, επειδή παντρεύτηκα, άνευ οποιασδήποτε ανταπόδοσης. Για πείτε μου, αν τα είχα και τα επένδυα, όπως εγώ ήθελα, όχι όπως αυτοί έπαιξαν με τα χρήματά μου, πόσα θα είχα σήμερα? Και δεν μιλώ για τίποτα ταρζανιές. Κλειστό προθεσμιακό.