ξεκινώ από το τέλος...
Δεν είπα πουθενά ότι θα το έκανε.. αλλά είπα ότι το είχε και στο νου του και ότι δεν τον πολυένοιαζε ... και εγώ δεν γουστάρω για λόγους τους οποίους πολλάκις έχω αναφέρει εδώ να γυρίσουμε στην δραχμή (αν και προσωπικά η καλύτερη μου)...
Ισως γιατι και αυτος(οπως και αρκετοι αλλοι) ξερει οτι η επιστροφη στην δραχμη ειναι η λυση. Εχω ξαναεξηγησει εδω μεσα το γιατι. Ο Τσιπρας ομως ειναι πολιτικος. Δεν ειναι ενας τυπος που απλα εκφραζει την γνωμη του οπως εγω. Πρεπει να σκεφτει τι θελει ο κοσμος. Και ο κοσμος θελει Ευρω. Το γιατι το θελει ειναι τελειως ασχετο να το συζητησουμε εδω. Και θα παρει παρα πολλη ωρα. Ας πουμε οτι ο φοβος και η προπαγανδα παιζουν μεγαλο ρολο. Ο Τσιπρας το ξερει αυτο. Για αυτο και δεν θα το εκανε επειδη δεν θα το ηθελε ο κοσμος.
Δεν ειναι χαζος.
πάμε λοιπόν στις αποκρατικοποιήσεις....
ο ΟΤΕ αποκρατικοποιήθηκε και οι τιμές στην τηλεφωνία έχουν πέσει κατά 70% σε σχέση με του κρατικού ΟΤΕ...
οι αερομεταφορες απελευθερώθηκαν και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ έγινε ιδιωτική.. τα αεροπορικά εισητήρια πήρανε την κάτω βόλτα...
γιατί λοιπόν να ανέβει το νεράκι ???
Ποσα αεροπλανα εχει τωρα η Ολυμπιακη γνωριζεις? Ποσα δρομολογια εκτελει?
Με 24 αεροσκαφη εχει μεινει.
Διαβασε καλα. Εσυ σαν ελληνας τελειωσες με δυτικη ευρωπη μεσω ελληνικης εταιρειας. Για Αμερικη, Ασια, Ωκεανια δεν συζηταμε καν. Για να πας πλεον εκει φιλε, δεν πας με ελληνικη εταιρεια. Αυτο ηταν το καλο της αποκρατικοποιησης? Το οτι πλεον δεν υπαρχει ελληνικη εταιρεια να σε παει εκει που θες? Θα πηγαινεις Ολλανδια με KLM? Iσπανια με Iberia? Iνδια με Emirates, Qatar Airways κλπ? Αμερικη με Virgin?
ΓΙΑΤΙ? Δεν ειναι ντροπη? Δεν ειναι μαλακια να μην υπαρχει πλεον εθνικος αερομεταφορεας? Τι θελεις? Να πανηγυριζω επειδη υπαρχουν ακομα αεροπλανα για να παω Κρητη, Καλυμνο ή Ορεστιαδα? ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ στις αερομεταφορες με αυτην την μαλακια.
Ναι η Ολυμπιακη ειχε ενα σωρο προβληματα. ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να κατσεις και να βρεις λυση ομως. ΔΕΝ το εκανες.. ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ την αεροπορικη εταιρεια ενος λαου. Περιμενεις συγχαρητηρια γι αυτο?
Εγκληματα....απλα εγκληματα. Και η πληρης αγνοια(που εχεις εσυ πχ γι αυτο λες...καλυτερα γιατι επεσαν και οι τιμες) ειναι ακομα πιο επικινδυνη γιατι σημαινει οτι θα πουληθουν και τα υπολοιπα(προβληματικα ή μη) με την συγκαταθεση σου! Θα εγκληματισεις απεναντι στο μελλον σου...εχοντας πληρη συνειδηση. Πουλας την χωρα σου και λες 'Ναι αυτο επρεπε να γινει'.
Το οτι το κρατος χρωσταγε ενα σωρο εκατομμυρια στην παλια Ολυμπιακη τα οποια τωρα που η Ολυμπιακη ειναι ιδιωτικη ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ(και θα τα παρει) τι σου λεει? Το οτι αυτα τα λεφτα πρεπει να δωθουν τωρα με ορους που δεν σε συμφερουν εννοειται, την στιγμη που το κρατος ΔΕΔΟΜΕΝΑ τωρα δεν εχει λεφτα? ΠΟΙΟΣ θα τα πληρωσει αυτα τωρα στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ Ολυμπιακη? ΕΣΥ κι ΕΓΩ. Χαρατσια φιλος....Επρεπε να πληρωθει η Ολυμπιακη? Φυσικα κι επρεπε. Οχι απο σενα και μενα ομως. Δεν χρωσταγα εγω λεφτα στην Ολυμπιακη ή εσυ. Εμεις θα τα πληρωσουμε ομως τωρα.
ΕΥΔΑΠ......Ζεις σε μια χωρα που εχει παντου νερο. Περιβαλλεσαι απο αυτο. Αντι να κατσεις και να σκεφτεις πως θα το εκμεταλλευτεις προς οφελος σου(ειτε με την μορφη αφαλλατωσης, ειτε με τη μορφη παροχης ενεργειας κλπ) εσυ λες να την πουλησουν και αυτη? Αντι να δεις ποσο μεγαλο οπλο μπορει να ειναι για την χωρα?
ΜΑΘΕΤΕ πριν παρετε θεση. Αποκρατικοποιηση κανεις οταν ξερεις οτι ειναι ο εσχατος δρομος, οταν δεν εχεις επιλογες. ΕΣΥ ειχες. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σε αναγκαζε να μπεις σε κανενα μνημονιο. Τοτε μπορουσες να διαπραγματευτεις. Τωρα δεν μπορεις.
Και τους λες και μπραβο για το ...επιτευγμα?
Η Ιταλια και η Ισπανια μπορει ναναι μεγαλυτερες οικονομιες, αλλα επισης δεν εχουν και ΠΡΟΔΟΤΕΣ να τους κυβερνανε. Δεν εισαι καμια υπερδυναμη. Μπορεις ομως πολυ ανετα να σταθεις στα ποδια σου εκμεταλλευομενος την γη σου. Την χωρα σου. Με οτι αυτη σου προσφερει.
Ζεις σε μια χωρα που θα ηθελαν να ζησουν ολοι οι κατοικοι του πλανητη. Μια Γη ευλογημενη απο την οποια ζουν οι Ελληνες 3000 χρονια τωρα. Και την πουλας? ΟΧΙ φιλε. Ποτε δεν θα συμφωνησω με αυτο.