Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
αυτή τη στιγμή πασοκονεοδημοκράτες ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ να μπουν στη βουλή όχι για να κυβερνήσουν.

Στην Ελλάδα ζούμε. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε έξι μήνες αυτοί που βλέπεις κάνουν σκληρή "φιλολαϊκή" αντιπολίτευση.
Μπορεί να δούμε μέχρι και τον κοντοπίθαρο σαλτιμπάγκο κουτρουμάνη να ωρύεται στον Αυτία για τους μικροσυνταξιούχους.
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
rota_ton_antoni.jpg
 

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Μηνύματα
14.285
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Γερμανικές «απειλές» για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Με «πλήρη απομόνωση» προειδοποιεί την Ελλάδα ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW, στην περίπτωση που επιμείνει στη συζήτηση για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.
Με ανακοίνωση του ο DHW εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, καθώς η Ελλάδα με την επαναφορά στο προσκήνιο της συζήτησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις κινδυνεύει «ανοίγοντας και ένα άλλο μέτωπο, να απομονωθεί πλήρως ευρωπαϊκά με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη».

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται ακόμη στις σχετικές δηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στην ίδρυση νέου κόμματος, «με πρωταρχικό σκοπό την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου», ενώ κάνει λόγο για «εχθρική στάση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης και του κίτρινου Τύπου έναντι της γερμανικής πολιτικής για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες».

«Σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είναι διανοητό φίλες και σύμμαχες χώρες να απειλούν αλλήλους με δικαστικές διαμάχες και τον διασυρμό τους σε εθνικά ή διεθνή δικαστήρια. Εφόσον υπάρχουν αξιώσεις, πρέπει αυτές να τίθενται επί τάπητος την κατάλληλη ιστορικά, στρατηγικά και πολιτικά στιγμή», σημειώνεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται ότι «πολλές τέτοιες ευκαιρίες χάθηκαν ανεπιστρεπτί και η πολιτική και η επιστημονική 'ελίτ' της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά». Επισημαίνεται μάλιστα ότι για τον Γερμανοελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο, ο οποίος «γνωρίζει πώς σκέφτονται και πώς χειρίζονται τέτοια θέματα οι αρμόδιοι της γερμανικής διοίκησης, η πολιτική ηγεσία και η επιστημονική διανόηση της Γερμανίας», λύση μπορεί να υπάρξει μόνο «μέσα από το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών, αρκεί οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην άμεση ιστορική επανεκτίμηση των συμβάντων από κοινή επιστημονική ομάδα των δύο κρατών μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο». Τονίζεται ακόμη ότι «διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην πλήρη απομάκρυνση Γερμανών επενδυτών, επιχειρηματιών, τουριστών, εθελοντών, φιλελλήνων κλπ από την Ελλάδα και σε δραματική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων».






Οι Γερμανοί εκβιάζουν, αλλά…

Το προνόμιο που έχει η Ελλάδα απέναντι στη Γερμανία είναι η έκθεση του Βερολίνου στο αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της ευρωζώνης και με την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας και πλήρους εξάρτησης από τον ενωσιακό δανεισμό, η Γερμανία έχει κατορθώσει να κλείσει το μέτωπο αυτό, μέσα από το Μνημόνιο 1 και 2 . Ειδικά στο νέο Μνημόνιο, που έχει ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με 199 ψήφους, αποκλείεται ο συμψηφισμός των αποζημιώσεων με τα δάνεια από την Ευρώπη. Παρά ταύτα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών θέλησε να κλείσει με ρητό τρόπο και όχι μόνον στη βάση μια δανειακής σύμβασης το όλο ζήτημα.

Επίσης όπως βλέπουμε και από ανακοινώσεις σαν αυτή την τελευταία του Γερμανικοελληνικού επιχειρηματικού συνδέσμου , το Βερολίνο θέλει να εκβιάσει στην παρούσα φάση την Ελλάδα, μέχρι επισήμως και αυτή από την πλευρά της, συγκλίνει σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών, με την τοποθέτηση ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων ιστορικά, πολιτικά και ευρωπαϊκά έχει κλείσει. Κάτι που δεν έγινε μέχρι στιγμής, αφού το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε με επίσημη δήλωση ότι το θέμα των αποζημιώσεων , παραμένει για την Αθήνα ανοιχτό.

Τι φοβούνται οι Γερμανοί; Τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εθελούσια ή υποχρεωτική. Σε μια τέτοια περίπτωση και με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα αναζητά κεφάλαια για την λειτουργία του κράτους της και την υποστήριξη της οικονομίας της, τουλάχιστον στην πρώτη δύσκολη διετία προσαρμογής, θα μπορούσε να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις , [size=40pt]που σύμφωνα με το υπολογισμό του Παρισιού, φθάνει στα 500 δις ευρώ.[/size] Ένα τεράστιο ποσό που απειλεί την δεσπόζουσα θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη.

Και φυσικά η έξοδος από την ευρωζώνη, μπορεί να είναι αποτέλεσμα γενικευμένων ταραχών και ανατροπών του ισχύοντος πολιτικού και κομματικού συστήματος της Ελλάδας, που ελέγχει κυρίαρχα από την εμπλοκή στα «μαύρα ταμεία» της Siemens και τις μίζες από τα όπλα το Βερολίνο.

Η Γερμανία εξάλλου έχει συνυπολογίσει μια εξόχως αγοραία διαδικασία στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων , που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Ελλάδα, εφόσον ληφθεί η απόφαση αποχώρησης της από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρώπη γενικά.

Να εκχωρήσει το σύνολο των απαιτήσεων της, σε ξένα fund και διεθνείς τράπεζες, που έχουν τη βάση τους στην Αγγλία και τις ΗΠΑ, ίσως και στη Ρωσία, η οποία όμως διακρίνεται από κρατικό καπιταλισμό και να πάρει έναντι αυτών είτε προεξοφλήσεις κεφαλαίου, είτε χαμηλότοκες, με επιτόκια 1-2% πιστώσεις. Δηλαδή αν έχουμε έναν υπολογισμό στα 500 δισ. συνολικά και όχι μόνον στο επίπεδο του αναγκαστικού δανείου, η Ελλάδα παραχωρεί τις απαιτήσεις της. Παίρνει από το σύνολο του ποσού τα 300 δισ. ευρώ και παραχωρεί τα υπόλοιπα 200 δις ευρώ , στις τράπεζες και τα funds, που αναλαμβάνουν την διεκδίκηση από τους γερμανούς.

Τα 200 δισ. ευρώ είναι πολύ μεγάλο κέρδος για να αρνηθούν οι πρωταγωνιστές των διεθνών αγορών να έρθουν σε αντίθεση με τη Γερμανία, τα ζητήματα θα περιπλακούν, οι σημερινοί εκβιασμοί θα καταρρεύσουν και το Βερολίνο, θα βρεθεί σε δυσχερή θέση, εκβιαζόμενο εκείνο πλέον από διεθνείς δυνάμεις.

Η σημερινή άτεγκτη και προκλητική στάση που ακολουθεί η Γερμανία έχει λογική.

Και μπορεί στη φάση αυτή ο Σαχινίδης και οι συνεργάτες  του στο υπουργείο Οικονομικών να μην έβρισκαν το αρχείο των αποζημιώσεων και το εκβιαζόμενο σύστημα του δικομματισμού και των εξαπτερυγών των Μνημονίων, να έκλεισαν το σκάνδαλο Siemens, αλλά οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν επιρροή στην κοινωνία. Και ενδεχομένως στις επερχόμενες εκλογές, να επισημοποιήσουν κοινοβουλευτικά την παρουσία τους και να ενισχύσουν ακόμη περαιτέρω τη θέση τους, μην επιτρέποντας στο όποιο, επόμενο, κυβερνητικό σχήμα, να κάνει και άλλους απαράδεκτους για τα συμφέροντα της Ελλάδας , συμβιβασμούς.



ΣΚΑΤΟΦΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙΟΙΟΙΟΙ. ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:. 2 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΛΑΤΙ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΙΟΥ. ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
 

Επισκέπτης
εχει βγει τώρα έξω γύρα να μαζέψει τα φέσια απο τα εμφυτεύματα.

Όχι ρε μαλάκα,
απλά έχω και φίλους
και πίνουμε ουίσκι.

Και κερνάνε οι φίλοι ,
πότε ο ένας , πότε ο άλλος.

ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ;;;;

Στον κωλότοπο που κατάντησες
ΠΟΙΟΣ ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ;;;;;;;;;

Αλήθεια υπάρχει στην τοπική διάλεκτο λέξη για το "κέρασμα" ;;;;;
Όσο υπάρχει και στα αλβανικά "ευχαριστώ".

Καλά για το πόσους φίλους έχεις εσύ εκεί στον πουτσό-τοπο
και κάθε πότε βγαίνεις, το βλέπουμε από την παρουσία σου στο φόρουμ.

24 ώρες το 24ώρο , 365 μέρες το χρόνο 1000 posts την ημέρα ....
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αφότου αποδείχθηκε απ' τα πράγματα οτι επί 30 χρόνια κουρδίζαμε συστηματικώς και πανδήμως την ηθοπολιτική-μας Κρίση (για να σκάσει ως «οικονομική» Κρίση προ 2-ετίας), υποστηρίζομε οτι τώρα πιά έχομε ανάγκη απο ένα Οραμα που θα εμπνεύσει μιαν νέα βιοτροπία - όπως λ.χ. εκείνων των απίστευτων προγόνων-μας του 1940. Αυτήν την νέα βιοτροπία έχομε νομίζω καθήκον να καλλιεργούμε εμμόνως - ο καθένας απ' τη γωνιά του.Ναί, σου λέει, αλλα για να κινηθούμε προς τα εμπρός, χρειάζεται να έχομε κατανοήσει το παρελθόν· καμμιά θεραπεία δέν πιάνει χωρίς την ορθή διάγνωση. Σωστό κι αυτό. Ελα όμως που εκεί τα πράματα είναι πολύ χάλια...

Η επικρατούσα διάγνωση των αιτίων της κατάντιας-μας (επικρατούσα μεταξύ πλείστων διανοουμένων και δημοσιολόγων) είναι οτι δέκα εκατομμύρια παρθένων συρθήκαμε ανεπιγνώτως στον όλεθρο απο 300 (ή έστω 3.000) απατεώνες, που μας κλέβανε συστηματικώς - ενώ εμείς, παρά τον υποδιπλασιασμό της εθνικής Παραγωγής, είχαμε καταφέρει να διπλοανεβάσομε το βιοτικό-μας επίπεδο! (Τον ξεσαλωμένο δανεισμό, κανένας δεν τον υποπτευόταν). Η αντίστοιχη θεραπεία είναι αφάνταστα απλή: Θα τιμωρήσομε τους πολιτικάντηδες και τους παρατρεχάμενούς-τους, θα διαλέξομε τίμιους ανθρώπους στις ερχόμενες εκλογές (γι' αυτό και βιαζόμαστε άλλωστε!) - οπότε θ' αρχίσομε πάλι να πηγαίνομε μπροστά.

Υποθέτω βέβαια οτι το παράδοξον αυτής της ελπίδας θα γεννά και κάποιαν αμφιβολία στους πιστούς αυτής της μακαρίας διαγνώσεως...

Η άλλη διάγνωση είναι πιό άγρια: Φταίνε αυτοί που μας δανείζανε αφειδώς, τριάντα χρόνια τώρα. Μας κάναν και περνάγαμε τόσο καλά, ώστε θόλωσε ο νούς-μας, μας ξεγέλασαν, και τώρα μας έχουν στο χέρι και θα μας πάρουν την εθνική-μας περιουσία - οι εκμεταλλευτές. Καί εδώ η θεραπεία είναι απλή: Δέν πληρώνουμε τίποτα («διαγραφή χρέους απ' τον λαό» το λένε οι παλαιοημερολογίτες) - κι όλα θα γίνουν όπως πρώτα. Τ' οτι δέν ξέρομε πόσο γάλα θά 'χουμε για τα παιδιά-μας, πόσα φάρμακα για τους αρρώστους-μας και πόσο πετρέλαιο για τ' αυτοκίνητά-μας, δέν απασχολεί ιδιαιτέρως τους αντιλαϊκούς λαϊκιστές αυτών των ιδεών.

Η πιό ευκολόπιοτη όμως διάγνωση είναι ο συνδυασμός των δυό προηγουμένων - η δε αυτομάτως προκύπτουσα θεραπεία είναι τόσο ελεεινή, ώστε να εγγίζει τα όρια μιας προδοσίας του Λαού-μας, εν ονόματι του Λαού.

Το «καλό» με τις πιο πάνω (και άλλες ανάλογες) διαγνώσεις των αιτίων της κατάντιας μας είναι η απλότητά τους. Κι η αμεσότητα της αντίστοιχης θεραπείας.

Ενώ, εάν έχεις τη διαστροφή της αποδεικτικότερης εξέτασης των πραγμάτων, και σου περάσει η ιδέα οτι η υπόθεση είναι πολύ πιό μπλεγμένη, το πλήθος των αιτίων πιό μεγάλο, ο αριθμός των υπευθύνων αφάνταστα μεγαλύτερος - τότε μπορεί να προκύπτουν τα ακόλουθα: (i) Δέν είναι καθόλου εύκολο να πείσεις κι άλλους. (ii) Τα απαιτούμενα για την ανάνηψη μέσα είναι πολύ περισσότερα και ταυτοχρόνως αναγκαία. (iii) Ο χρονικός ορίζοντας της έμμονης συλλογικής προσπάθειας είναι πολύ βαθύτερος. Και (iv) τέλος, τα αναμενόμενα βάσανα των φτωχότερων θα είναι οξύτερα και διαρκέστερα - απ' ό,τι με τα απλοϊκά αντιλαϊκά χαϊδολογήματα που απογράψαμε προηγουμένως.

Αρα; Αρα, δέν δικαιολογούνται πολύ μεγάλες ελπίδες. Αυτό άλλωστε είναι και το ευρύτερο διεθνές πρόβλημα του πολιτικού κονφουζιονισμού, όταν η περιπλοκή του σύγχρονου βίου απαιτεί ενεργότερη και γνωσιακώς εγκυρότερη συμμετοχικότητα του πολίτη.
Η μεγαλύτερη πάντως δυσκολία-μας είναι να δεχθούμε οτι όλοι συνεργήσαμε στο μεγάλο κακό που μας βρήκε - καταπως άλλωστε και μια επιφυλλίδα-μου στο ΒΗΜΑ προσπαθούσε ατέχνως να πείσει ήδη προ εικοσαετίας (25.03.1990): Μιλούσα για τα πολλαπλά εθνικά-μας κουσούρια και για το τερατούργημα του δημόσιου χρέους - χωρίς να κρύβω την αναπόφευκτη απαισιοδοξία που γεννούσαν αυτά τα φαινόμενα. Φαινόμενα που κακοφόρμισαν μετά το 2000 κυρίως. Ελα όμως που μια τέτοια θεώρηση «ενοχοποιεί» τον Λαό; Διοτι, ως γνωστόν, ο Λαός είναι ενα θολό μεταφυσικό μόρφωμα εκτός πολιτικής κριτικής - κι είναι «αντιλαϊκός» όποιος τολμάει να καταγράφει τους αντικειμενικούς δείκτες της αντικοινωνικότητας όλων μας (σ' όλα τα σινάφια δέ, συμπεριλαμβανομένων αγροτών, παπάδων, αστυνομικών, ιατρών, μηχανικών, δικαστών, εφοριακών, φοιτητών, καθηγητών - κι όλων των διοριζόντων και διοριζομένων εις βάρος του Συνόλου). Και των περισσότερων απο μάς, που τρώγαμε τα δανεικά εις βάρος των παιδιών μας, που θα τα πληρώνανε στο απώτερο μέλλον. Μά, είναι μικρά τα ποσοστά αυτών των ενόχων. Είναι; Πάντως, το άθροισμά-τους κι η συχνότητά-τους μάς δίνει πανευρωπαϊκές πρωτιές ζηλευτές, και επεκτείνει την ευθύνη σε τεράστιο εύρος.

Αλλο θέμα το πώς επιμερίζονται οι ευθύνες: Φυσικά, κατ' αναλογίαν του βαθμού επίγνωσης. Γι' αυτό και μεταξύ του Πολιτικάντη (ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Κομμάτων) που τό 'βλεπε μπροστά-του το κακό να επέρχεται, και του απλού Αγρότη που ήθελε («απλά») να αβγατίσει την επιδότησή-του απο εθνικά κονδύλια, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στο μερίδιο ευθύνης. Βεβαίως.

Για τη ζητούμενη θεραπεία όμως, έχει μεγάλη σημασία να έχομε καταρχήν διαγνώσει το εύρος των υπευθύνων. Διοτι μόνον τότε θα γνωρίζομε και τα είδη των επιμέρους παρεμβάσεων / μεταρρυθμίσεων και των απαιτούμενων αλλαγών νοοτροπίας, κυρίως. Και μόνον έτσι θα συνειδητοποιήσομε οτι δέν αρκεί να αλλάξεις 300 ανθρώπους - αλλα πρέπει ν' αλλάξεις τις προτεραιότητες Αξιών και τις γνωσιακές ικανότητες τριών εκατομμυρίων. Εξ ού και η συστηματικότητα, η εμμονή και η διάρκεια εφαρμογής των απαιτουμένων ιαματικών μέσων - αντί για τις θαυματουργές μπαρούφες τις οποίες άρχισαν πάλι να ψελλίζουν οι διάδοχοι των κύριων Ενόχων. Ανερυθριάστως.

Τολμώ λοιπόν να ελπίζω οτι θ' ακούγεται όλο και λιγότερο η συμπαθητική άποψη «Το "φταίμε όλοι μαζί"είναι μια τεράστια τρομοκρατική μπλόφα που εξυφαίνει ακυρωμένους πολίτες»...


ΥΓ με το τελευταίο διαφωνώ κάθετα....
 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.016
Κριτικές
51
Like
1.106
Πόντοι
6.825
Αφότου αποδείχθηκε απ' τα πράγματα οτι επί 30 χρόνια κουρδίζαμε συστηματικώς και πανδήμως την ηθοπολιτική-μας Κρίση (για να σκάσει ως «οικονομική» Κρίση προ 2-ετίας), υποστηρίζομε οτι τώρα πιά έχομε ανάγκη απο ένα Οραμα που θα εμπνεύσει μιαν νέα βιοτροπία - όπως λ.χ. εκείνων των απίστευτων προγόνων-μας του 1940. Αυτήν την νέα βιοτροπία έχομε νομίζω καθήκον να καλλιεργούμε εμμόνως - ο καθένας απ' τη γωνιά του.Ναί, σου λέει, αλλα για να κινηθούμε προς τα εμπρός, χρειάζεται να έχομε κατανοήσει το παρελθόν· καμμιά θεραπεία δέν πιάνει χωρίς την ορθή διάγνωση. Σωστό κι αυτό. Ελα όμως που εκεί τα πράματα είναι πολύ χάλια...

Η επικρατούσα διάγνωση των αιτίων της κατάντιας-μας (επικρατούσα μεταξύ πλείστων διανοουμένων και δημοσιολόγων) είναι οτι δέκα εκατομμύρια παρθένων συρθήκαμε ανεπιγνώτως στον όλεθρο απο 300 (ή έστω 3.000) απατεώνες, που μας κλέβανε συστηματικώς - ενώ εμείς, παρά τον υποδιπλασιασμό της εθνικής Παραγωγής, είχαμε καταφέρει να διπλοανεβάσομε το βιοτικό-μας επίπεδο! (Τον ξεσαλωμένο δανεισμό, κανένας δεν τον υποπτευόταν). Η αντίστοιχη θεραπεία είναι αφάνταστα απλή: Θα τιμωρήσομε τους πολιτικάντηδες και τους παρατρεχάμενούς-τους, θα διαλέξομε τίμιους ανθρώπους στις ερχόμενες εκλογές (γι' αυτό και βιαζόμαστε άλλωστε!) - οπότε θ' αρχίσομε πάλι να πηγαίνομε μπροστά.

Υποθέτω βέβαια οτι το παράδοξον αυτής της ελπίδας θα γεννά και κάποιαν αμφιβολία στους πιστούς αυτής της μακαρίας διαγνώσεως...

Η άλλη διάγνωση είναι πιό άγρια: Φταίνε αυτοί που μας δανείζανε αφειδώς, τριάντα χρόνια τώρα. Μας κάναν και περνάγαμε τόσο καλά, ώστε θόλωσε ο νούς-μας, μας ξεγέλασαν, και τώρα μας έχουν στο χέρι και θα μας πάρουν την εθνική-μας περιουσία - οι εκμεταλλευτές. Καί εδώ η θεραπεία είναι απλή: Δέν πληρώνουμε τίποτα («διαγραφή χρέους απ' τον λαό» το λένε οι παλαιοημερολογίτες) - κι όλα θα γίνουν όπως πρώτα. Τ' οτι δέν ξέρομε πόσο γάλα θά 'χουμε για τα παιδιά-μας, πόσα φάρμακα για τους αρρώστους-μας και πόσο πετρέλαιο για τ' αυτοκίνητά-μας, δέν απασχολεί ιδιαιτέρως τους αντιλαϊκούς λαϊκιστές αυτών των ιδεών.

Η πιό ευκολόπιοτη όμως διάγνωση είναι ο συνδυασμός των δυό προηγουμένων - η δε αυτομάτως προκύπτουσα θεραπεία είναι τόσο ελεεινή, ώστε να εγγίζει τα όρια μιας προδοσίας του Λαού-μας, εν ονόματι του Λαού.

Το «καλό» με τις πιο πάνω (και άλλες ανάλογες) διαγνώσεις των αιτίων της κατάντιας μας είναι η απλότητά τους. Κι η αμεσότητα της αντίστοιχης θεραπείας.

Ενώ, εάν έχεις τη διαστροφή της αποδεικτικότερης εξέτασης των πραγμάτων, και σου περάσει η ιδέα οτι η υπόθεση είναι πολύ πιό μπλεγμένη, το πλήθος των αιτίων πιό μεγάλο, ο αριθμός των υπευθύνων αφάνταστα μεγαλύτερος - τότε μπορεί να προκύπτουν τα ακόλουθα: (i) Δέν είναι καθόλου εύκολο να πείσεις κι άλλους. (ii) Τα απαιτούμενα για την ανάνηψη μέσα είναι πολύ περισσότερα και ταυτοχρόνως αναγκαία. (iii) Ο χρονικός ορίζοντας της έμμονης συλλογικής προσπάθειας είναι πολύ βαθύτερος. Και (iv) τέλος, τα αναμενόμενα βάσανα των φτωχότερων θα είναι οξύτερα και διαρκέστερα - απ' ό,τι με τα απλοϊκά αντιλαϊκά χαϊδολογήματα που απογράψαμε προηγουμένως.

Αρα; Αρα, δέν δικαιολογούνται πολύ μεγάλες ελπίδες. Αυτό άλλωστε είναι και το ευρύτερο διεθνές πρόβλημα του πολιτικού κονφουζιονισμού, όταν η περιπλοκή του σύγχρονου βίου απαιτεί ενεργότερη και γνωσιακώς εγκυρότερη συμμετοχικότητα του πολίτη.
Η μεγαλύτερη πάντως δυσκολία-μας είναι να δεχθούμε οτι όλοι συνεργήσαμε στο μεγάλο κακό που μας βρήκε - καταπως άλλωστε και μια επιφυλλίδα-μου στο ΒΗΜΑ προσπαθούσε ατέχνως να πείσει ήδη προ εικοσαετίας (25.03.1990): Μιλούσα για τα πολλαπλά εθνικά-μας κουσούρια και για το τερατούργημα του δημόσιου χρέους - χωρίς να κρύβω την αναπόφευκτη απαισιοδοξία που γεννούσαν αυτά τα φαινόμενα. Φαινόμενα που κακοφόρμισαν μετά το 2000 κυρίως. Ελα όμως που μια τέτοια θεώρηση «ενοχοποιεί» τον Λαό; Διοτι, ως γνωστόν, ο Λαός είναι ενα θολό μεταφυσικό μόρφωμα εκτός πολιτικής κριτικής - κι είναι «αντιλαϊκός» όποιος τολμάει να καταγράφει τους αντικειμενικούς δείκτες της αντικοινωνικότητας όλων μας (σ' όλα τα σινάφια δέ, συμπεριλαμβανομένων αγροτών, παπάδων, αστυνομικών, ιατρών, μηχανικών, δικαστών, εφοριακών, φοιτητών, καθηγητών - κι όλων των διοριζόντων και διοριζομένων εις βάρος του Συνόλου). Και των περισσότερων απο μάς, που τρώγαμε τα δανεικά εις βάρος των παιδιών μας, που θα τα πληρώνανε στο απώτερο μέλλον. Μά, είναι μικρά τα ποσοστά αυτών των ενόχων. Είναι; Πάντως, το άθροισμά-τους κι η συχνότητά-τους μάς δίνει πανευρωπαϊκές πρωτιές ζηλευτές, και επεκτείνει την ευθύνη σε τεράστιο εύρος.

Αλλο θέμα το πώς επιμερίζονται οι ευθύνες: Φυσικά, κατ' αναλογίαν του βαθμού επίγνωσης. Γι' αυτό και μεταξύ του Πολιτικάντη (ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Κομμάτων) που τό 'βλεπε μπροστά-του το κακό να επέρχεται, και του απλού Αγρότη που ήθελε («απλά») να αβγατίσει την επιδότησή-του απο εθνικά κονδύλια, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στο μερίδιο ευθύνης. Βεβαίως.

Για τη ζητούμενη θεραπεία όμως, έχει μεγάλη σημασία να έχομε καταρχήν διαγνώσει το εύρος των υπευθύνων. Διοτι μόνον τότε θα γνωρίζομε και τα είδη των επιμέρους παρεμβάσεων / μεταρρυθμίσεων και των απαιτούμενων αλλαγών νοοτροπίας, κυρίως. Και μόνον έτσι θα συνειδητοποιήσομε οτι δέν αρκεί να αλλάξεις 300 ανθρώπους - αλλα πρέπει ν' αλλάξεις τις προτεραιότητες Αξιών και τις γνωσιακές ικανότητες τριών εκατομμυρίων. Εξ ού και η συστηματικότητα, η εμμονή και η διάρκεια εφαρμογής των απαιτουμένων ιαματικών μέσων - αντί για τις θαυματουργές μπαρούφες τις οποίες άρχισαν πάλι να ψελλίζουν οι διάδοχοι των κύριων Ενόχων. Ανερυθριάστως.

Τολμώ λοιπόν να ελπίζω οτι θ' ακούγεται όλο και λιγότερο η συμπαθητική άποψη «Το "φταίμε όλοι μαζί"είναι μια τεράστια τρομοκρατική μπλόφα που εξυφαίνει ακυρωμένους πολίτες»...


ΥΓ με το τελευταίο διαφωνώ κάθετα....
Ποινικές ΕΥΘΥΝΕΣ,υπάρχουν?Γίνανε  ΟΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ?ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ?1)ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ 2)ΑΠΙΣΤΙΑ 3)ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.258
Like
11.608
Πόντοι
2.606
ΕΔΩ κοιτα σπουδη οι μαφιοζοι....ΜΠΡΑΒΟ και αλλα μετρα βαρωνοι,ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!!!Θέσπιση νέων σταθμών διοδίων (όπως στο Αγρίνιο), επιθετικότερη αντιμετώπιση όσων δεν πληρώνουν, αυξήσεις των διοδίων σε περιπτώσεις καθυστερημένης παράδοσης τμήματος δρόμων, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που προβλέπει το υπουργείο Υποδομών, με τα οποία αυξάνονται τα έσοδα των παραχωρησιούχων από τα διόδια.

βεντουζα!
 

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.482
Like
11
Πόντοι
166
Αφότου αποδείχθηκε απ' τα πράγματα οτι επί 30 χρόνια κουρδίζαμε συστηματικώς και πανδήμως την ηθοπολιτική-μας Κρίση (για να σκάσει ως «οικονομική» Κρίση προ 2-ετίας), υποστηρίζομε οτι τώρα πιά έχομε ανάγκη απο ένα Οραμα που θα εμπνεύσει μιαν νέα βιοτροπία - όπως λ.χ. εκείνων των απίστευτων προγόνων-μας του 1940. Αυτήν την νέα βιοτροπία έχομε νομίζω καθήκον να καλλιεργούμε εμμόνως - ο καθένας απ' τη γωνιά του.Ναί, σου λέει, αλλα για να κινηθούμε προς τα εμπρός, χρειάζεται να έχομε κατανοήσει το παρελθόν· καμμιά θεραπεία δέν πιάνει χωρίς την ορθή διάγνωση. Σωστό κι αυτό. Ελα όμως που εκεί τα πράματα είναι πολύ χάλια...

Η επικρατούσα διάγνωση των αιτίων της κατάντιας-μας (επικρατούσα μεταξύ πλείστων διανοουμένων και δημοσιολόγων) είναι οτι δέκα εκατομμύρια παρθένων συρθήκαμε ανεπιγνώτως στον όλεθρο απο 300 (ή έστω 3.000) απατεώνες, που μας κλέβανε συστηματικώς - ενώ εμείς, παρά τον υποδιπλασιασμό της εθνικής Παραγωγής, είχαμε καταφέρει να διπλοανεβάσομε το βιοτικό-μας επίπεδο! (Τον ξεσαλωμένο δανεισμό, κανένας δεν τον υποπτευόταν). Η αντίστοιχη θεραπεία είναι αφάνταστα απλή: Θα τιμωρήσομε τους πολιτικάντηδες και τους παρατρεχάμενούς-τους, θα διαλέξομε τίμιους ανθρώπους στις ερχόμενες εκλογές (γι' αυτό και βιαζόμαστε άλλωστε!) - οπότε θ' αρχίσομε πάλι να πηγαίνομε μπροστά.

Υποθέτω βέβαια οτι το παράδοξον αυτής της ελπίδας θα γεννά και κάποιαν αμφιβολία στους πιστούς αυτής της μακαρίας διαγνώσεως...

Η άλλη διάγνωση είναι πιό άγρια: Φταίνε αυτοί που μας δανείζανε αφειδώς, τριάντα χρόνια τώρα. Μας κάναν και περνάγαμε τόσο καλά, ώστε θόλωσε ο νούς-μας, μας ξεγέλασαν, και τώρα μας έχουν στο χέρι και θα μας πάρουν την εθνική-μας περιουσία - οι εκμεταλλευτές. Καί εδώ η θεραπεία είναι απλή: Δέν πληρώνουμε τίποτα («διαγραφή χρέους απ' τον λαό» το λένε οι παλαιοημερολογίτες) - κι όλα θα γίνουν όπως πρώτα. Τ' οτι δέν ξέρομε πόσο γάλα θά 'χουμε για τα παιδιά-μας, πόσα φάρμακα για τους αρρώστους-μας και πόσο πετρέλαιο για τ' αυτοκίνητά-μας, δέν απασχολεί ιδιαιτέρως τους αντιλαϊκούς λαϊκιστές αυτών των ιδεών.

Η πιό ευκολόπιοτη όμως διάγνωση είναι ο συνδυασμός των δυό προηγουμένων - η δε αυτομάτως προκύπτουσα θεραπεία είναι τόσο ελεεινή, ώστε να εγγίζει τα όρια μιας προδοσίας του Λαού-μας, εν ονόματι του Λαού.

Το «καλό» με τις πιο πάνω (και άλλες ανάλογες) διαγνώσεις των αιτίων της κατάντιας μας είναι η απλότητά τους. Κι η αμεσότητα της αντίστοιχης θεραπείας.

Ενώ, εάν έχεις τη διαστροφή της αποδεικτικότερης εξέτασης των πραγμάτων, και σου περάσει η ιδέα οτι η υπόθεση είναι πολύ πιό μπλεγμένη, το πλήθος των αιτίων πιό μεγάλο, ο αριθμός των υπευθύνων αφάνταστα μεγαλύτερος - τότε μπορεί να προκύπτουν τα ακόλουθα: (i) Δέν είναι καθόλου εύκολο να πείσεις κι άλλους. (ii) Τα απαιτούμενα για την ανάνηψη μέσα είναι πολύ περισσότερα και ταυτοχρόνως αναγκαία. (iii) Ο χρονικός ορίζοντας της έμμονης συλλογικής προσπάθειας είναι πολύ βαθύτερος. Και (iv) τέλος, τα αναμενόμενα βάσανα των φτωχότερων θα είναι οξύτερα και διαρκέστερα - απ' ό,τι με τα απλοϊκά αντιλαϊκά χαϊδολογήματα που απογράψαμε προηγουμένως.

Αρα; Αρα, δέν δικαιολογούνται πολύ μεγάλες ελπίδες. Αυτό άλλωστε είναι και το ευρύτερο διεθνές πρόβλημα του πολιτικού κονφουζιονισμού, όταν η περιπλοκή του σύγχρονου βίου απαιτεί ενεργότερη και γνωσιακώς εγκυρότερη συμμετοχικότητα του πολίτη.
Η μεγαλύτερη πάντως δυσκολία-μας είναι να δεχθούμε οτι όλοι συνεργήσαμε στο μεγάλο κακό που μας βρήκε - καταπως άλλωστε και μια επιφυλλίδα-μου στο ΒΗΜΑ προσπαθούσε ατέχνως να πείσει ήδη προ εικοσαετίας (25.03.1990): Μιλούσα για τα πολλαπλά εθνικά-μας κουσούρια και για το τερατούργημα του δημόσιου χρέους - χωρίς να κρύβω την αναπόφευκτη απαισιοδοξία που γεννούσαν αυτά τα φαινόμενα. Φαινόμενα που κακοφόρμισαν μετά το 2000 κυρίως. Ελα όμως που μια τέτοια θεώρηση «ενοχοποιεί» τον Λαό; Διοτι, ως γνωστόν, ο Λαός είναι ενα θολό μεταφυσικό μόρφωμα εκτός πολιτικής κριτικής - κι είναι «αντιλαϊκός» όποιος τολμάει να καταγράφει τους αντικειμενικούς δείκτες της αντικοινωνικότητας όλων μας (σ' όλα τα σινάφια δέ, συμπεριλαμβανομένων αγροτών, παπάδων, αστυνομικών, ιατρών, μηχανικών, δικαστών, εφοριακών, φοιτητών, καθηγητών - κι όλων των διοριζόντων και διοριζομένων εις βάρος του Συνόλου). Και των περισσότερων απο μάς, που τρώγαμε τα δανεικά εις βάρος των παιδιών μας, που θα τα πληρώνανε στο απώτερο μέλλον. Μά, είναι μικρά τα ποσοστά αυτών των ενόχων. Είναι; Πάντως, το άθροισμά-τους κι η συχνότητά-τους μάς δίνει πανευρωπαϊκές πρωτιές ζηλευτές, και επεκτείνει την ευθύνη σε τεράστιο εύρος.

Αλλο θέμα το πώς επιμερίζονται οι ευθύνες: Φυσικά, κατ' αναλογίαν του βαθμού επίγνωσης. Γι' αυτό και μεταξύ του Πολιτικάντη (ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Κομμάτων) που τό 'βλεπε μπροστά-του το κακό να επέρχεται, και του απλού Αγρότη που ήθελε («απλά») να αβγατίσει την επιδότησή-του απο εθνικά κονδύλια, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στο μερίδιο ευθύνης. Βεβαίως.

Για τη ζητούμενη θεραπεία όμως, έχει μεγάλη σημασία να έχομε καταρχήν διαγνώσει το εύρος των υπευθύνων. Διοτι μόνον τότε θα γνωρίζομε και τα είδη των επιμέρους παρεμβάσεων / μεταρρυθμίσεων και των απαιτούμενων αλλαγών νοοτροπίας, κυρίως. Και μόνον έτσι θα συνειδητοποιήσομε οτι δέν αρκεί να αλλάξεις 300 ανθρώπους - αλλα πρέπει ν' αλλάξεις τις προτεραιότητες Αξιών και τις γνωσιακές ικανότητες τριών εκατομμυρίων. Εξ ού και η συστηματικότητα, η εμμονή και η διάρκεια εφαρμογής των απαιτουμένων ιαματικών μέσων - αντί για τις θαυματουργές μπαρούφες τις οποίες άρχισαν πάλι να ψελλίζουν οι διάδοχοι των κύριων Ενόχων. Ανερυθριάστως.

Τολμώ λοιπόν να ελπίζω οτι θ' ακούγεται όλο και λιγότερο η συμπαθητική άποψη «Το "φταίμε όλοι μαζί"είναι μια τεράστια τρομοκρατική μπλόφα που εξυφαίνει ακυρωμένους πολίτες»...


ΥΓ με το τελευταίο διαφωνώ κάθετα....

Με το ισχύον πολιτικό σύστημα, ο Κυβερνών είναι ελλέω θεού. Οπότε περιτεύουν τα απόδοσης ευθύνης. Και δη όταν νομοθετεί υπέρ αυτού
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ποινικές ΕΥΘΥΝΕΣ,υπάρχουν?Γίνανε  ΟΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ?ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ?1)ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ 2)ΑΠΙΣΤΙΑ 3)ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.


ο καταλογισμός ποινικων ευθυνών είναι απόρροια του προσδιορισμού του εύρους των υπευθύνων και ως εκ τούτου του προσδιορισμού του βαθμού συμμετοχής ενός εκάστου στην πράξη...

υπό την έννοια αυτή να υπάρχουν ποινικές ευθύνες.. αλλά θα πρέπει να αποδοθούν σε όλους τους υπεύθυνους και όχι μόνο σε μερικούς...
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
«Ξινό» για τους Αλβανούς το greek dream

Στην τύχη της εν Ελλάδι αλβανικής κοινότητας αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ του το Reuters σημειώνοντας ότι ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις προσπάθειες της χώρας μας να αντεπεξέλθει στη διόγκωση της ανεργίας και τις περικοπές μισθών, εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί καλούνται να αποφασίσουν, άμεσα, για το μέλλον τους.

...

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Παρόλο που είναι δύσκολο να βρει κανείς αξιόπιστα στοιχεία, Αλβανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 15% των νόμιμων Αλβανών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και περίπου 250.000 παράνομοι έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. Οι τραπεζικές καταθέσεις στην Αλβανία αυξήθηκαν κατά 717 εκατ. ευρώ μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Ιανουαρίου 2012. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης εκτιμάται ότι οφείλεται στον επαναπατρισμό καταθέσεων από παλινοστούντες Αλβανούς. "Ήταν έξυπνοι - πρώτα μετέφεραν τις καταθέσεις τους, μετά άλλα περιουσιακά στοιχεία και τώρα έρχονται και οι ίδιοι για μια νέα ζωή", λέει ο τέως υφυπουργός Οικονομικών της Αλβανίας Florian Mima.

 

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
25.258
Like
11.608
Πόντοι
2.606
-OY να χαθειτε αγυρτες παλιοτσογλανοι.Παλιοτεμπεληδες κηφηνες που θελετε και ηλεκτρικο....μια ΩΡΑ τη μερα και πολυ σας ειναι....μαθατε τσακ τον διακοπτη....ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΜΠΕΝΝΥ, ΔΩΣΕ, ΣΕ ΘΕΛΟΥΝΕ  :zfuck: :zfuck:...
-Δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού και τη σταδιακή προσαρμογή τους ώστε να αντανακλούν το κοστος παραγωγής, που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα για απελευθέρωση και υιοθέτηση κοστοστρεφών τιμολογίων απορρέουν από το μνημόνιο και, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων εξετάζεται να γίνει είτε χρονικά, είτε ανάλογα με το προφίλ και την κατηγορία κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους καταναλωτές (χαμηλά εισοδήματα, ειδικές ομάδες πληθυσμού, κλπ.).

Πληροφορίες επ' αυτού αναφέρουν ότι στους ευάλωτους καταναλωτές, για τους οποίους θα ισχύουν χαμηλότερα τιμολόγια, δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) αλλά ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Αναφερόμενος εξάλλου στα τιμολόγια της μέσης και υψηλής τάσης, από τα οποία τροφοδοτούνται μεγάλες βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες, κ.α., που έχουν ήδη απελευθερωθεί, ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε έμμεσα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ συστάσεις για μειώσεις τιμών, ή έστω συγκράτηση των αυξήσεων, καλώντας την επιχείρηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις σχετικές κατευθύνσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός που προτείνει η ΡΑΕ για αναθεώρηση του κόστους παραγωγής της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, ανάλογα με τη μετάβολή των τιμών των καυσίμων, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναπροσαρμόζονται κάθε εξάμηνο τα τιμολόγια του ηλεκτρικού.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ!
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
-OY να χαθειτε αγυρτες παλιοτσογλανοι.Παλιοτεμπεληδες κηφηνες που θελετε και ηλεκτρικο....μια ΩΡΑ τη μερα και πολυ σας ειναι....μαθατε τσακ τον διακοπτη....ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΜΠΕΝΝΥ, ΔΩΣΕ, ΣΕ ΘΕΛΟΥΝΕ  :zfuck: :zfuck:...
-Δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού και τη σταδιακή προσαρμογή τους ώστε να αντανακλούν το κοστος παραγωγής, που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα για απελευθέρωση και υιοθέτηση κοστοστρεφών τιμολογίων απορρέουν από το μνημόνιο και, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων εξετάζεται να γίνει είτε χρονικά, είτε ανάλογα με το προφίλ και την κατηγορία κατανάλωσης. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους καταναλωτές (χαμηλά εισοδήματα, ειδικές ομάδες πληθυσμού, κλπ.).

Πληροφορίες επ' αυτού αναφέρουν ότι στους ευάλωτους καταναλωτές, για τους οποίους θα ισχύουν χαμηλότερα τιμολόγια, δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) αλλά ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Αναφερόμενος εξάλλου στα τιμολόγια της μέσης και υψηλής τάσης, από τα οποία τροφοδοτούνται μεγάλες βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες, κ.α., που έχουν ήδη απελευθερωθεί, ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε έμμεσα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ συστάσεις για μειώσεις τιμών, ή έστω συγκράτηση των αυξήσεων, καλώντας την επιχείρηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις σχετικές κατευθύνσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός που προτείνει η ΡΑΕ για αναθεώρηση του κόστους παραγωγής της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, ανάλογα με τη μετάβολή των τιμών των καυσίμων, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναπροσαρμόζονται κάθε εξάμηνο τα τιμολόγια του ηλεκτρικού.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ!

λογικό.. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ρεεεε...

γιατί το μνημόνιο δεν λέει πουθενα να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.. λέει να πουλάει η ΔΕΗ σε τιμές που να είναι τουλάχιστον ίσες με το κόστος της και να μην χρειάζεται να την επιδοτεί ο κρατικός προυπολογισμός..

φυσικά οι παπαγαλίσκοι δεν λένε τίποτε περί τούτου, δεν φωνάζουν για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της ΔΕΗ αλλά κλαίγονται μήπως τυχόν χάσει την μάσα ο Φωτόπουλος και τα τσιράκια του...

και φυσικά μαζί με αυτούς ο Παπάκ...

και φυσικά υπάρχει τρόπος να μην αυξηθούν οι τιμές του ρεύματος χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός κορβανάς..
απλός είναι αλλά ποιός έχει τα αρχίδια να τον εφαρμόσει...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ως και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ πουθενά δεν λέει να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ... λέει όμως να κυνηγηθεί η φοροκλοπή στο κύκλωμα διακίνησης καυσίμων...

αλλά πως .. να θίξωμεν την συμπαθήν τάξιν των βενζινάδων και των φορτηγατζήδων υποχρεώνοντας τους να βάλουν συστήματα ανίχνευσης και μέτρησης όγκου??

κατά τα άλλα το μνημόνιο φταίει ρε γαμώτο...

όταν ο Καραμανλής είχε βγάλει τον ΗΦΑΙΣΤΟ (αυτό το μισό ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης) όλοι μαζί οι αριστεροί σκούζανε γιατί θα έπρεπε ο καταναλωτής να πάει με το τιμολόγιο αγοράς στην εφορία για να του επιστρέψουν την διαφορά φόρου... όλοι τον παπού και την γιαγιά σκεφτόντουσαν..που να τρέχουν βρε παιδάκι μου τώρα μέχρι το ΚΕΠ...

και φυσικά ο Παπακ αντί και αυτό το κουτσουρεμένο σύστημα να το αξιοποιήσει το κατάργησε και το λαμόγιο ο γραμματέας του έσβξσε και τα πρόστιμα των βενζινάδων που δεν καταχωρούσαν στο σύστημα τα στοιχεία...

βρε δεν γαμιέστε λέω εγώ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ ρε μουνιαααααααααααααααααααααααααα
 

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Μηνύματα
2.906
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ως και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ πουθενά δεν λέει να αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ... λέει όμως να κυνηγηθεί η φοροκλοπή στο κύκλωμα διακίνησης καυσίμων...

αλλά πως .. να θίξωμεν την συμπαθήν τάξιν των βενζινάδων και των φορτηγατζήδων υποχρεώνοντας τους να βάλουν συστήματα ανίχνευσης και μέτρησης όγκου??

κατά τα άλλα το μνημόνιο φταίει ρε γαμώτο...

όταν ο Καραμανλής είχε βγάλει τον ΗΦΑΙΣΤΟ (αυτό το μισό ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης) όλοι μαζί οι αριστεροί σκούζανε γιατί θα έπρεπε ο καταναλωτής να πάει με το τιμολόγιο αγοράς στην εφορία για να του επιστρέψουν την διαφορά φόρου... όλοι τον παπού και την γιαγιά σκεφτόντουσαν..που να τρέχουν βρε παιδάκι μου τώρα μέχρι το ΚΕΠ...

και φυσικά ο Παπακ αντί και αυτό το κουτσουρεμένο σύστημα να το αξιοποιήσει το κατάργησε και το λαμόγιο ο γραμματέας του έσβξσε και τα πρόστιμα των βενζινάδων που δεν καταχωρούσαν στο σύστημα τα στοιχεία...

βρε δεν γαμιέστε λέω εγώ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ ρε μουνιαααααααααααααααααααααααααα

Οταν αναφερεσαι σε αυτα ολοι οι κνιτοσυριζαδες εξαφανιζονται οπως παντα και αρχιζουν τα
γαμιεσαι κλπ.Ερπετα κηφηνες εχουν μαθει να τρωνε απο τους κοπους των αλλων.
Μαστιγιο και ορυχεια στα καριολια.
 

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
6.476
Like
11
Πόντοι
66
Οταν αναφερεσαι σε αυτα ολοι οι κνιτοσυριζαδες εξαφανιζονται οπως παντα και αρχιζουν τα
γαμιεσαι κλπ.Ερπετα κηφηνες εχουν μαθει να τρωνε απο τους κοπους των αλλων.
Μαστιγιο και ορυχεια στα καριολια.

Είπε ο επαγγελματίας φοροφυγάς.
 

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Μηνύματα
2.906
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Είπε ο επαγγελματίας φοροφυγάς.

οχι θα πληρωνω για να τρωνε οι μαλακες φυτα του δημοσιου
οι "φοιτητες" ετων 40φευγα και τα κοπροσκυλα των κομματων  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

το αλλο με τον Τσιπρα στο ειπα :jerking: :jerking: :jerking:
 

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
6.476
Like
11
Πόντοι
66
Και τα φυγαδεύει και στην αγγλία, καταθέτοντας ελεύθερα μετρητά κάθε φορά 40000 λίρες στο ταμείο...

ακούς τραμουντάνα?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom