Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.320
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Ανδρουλάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συμφώνησαν απόψε
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.

Υ.Γ. Στα βιβλία του ο Ανδρουλάκης, την Μουνιοστή και την Πουτσιοστή,
αναφέρει τίποτε σχετικό με την άκρα δεξιά ;;;;;;;
Οτι καποια στιγμη σταυροκοπηθηκε, το ειδες?
 

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Μηνύματα
2.906
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Παπάρια έχεις....από το 74 πεσμένο σου είναι. :2funny: :2funny:

Μου το σηκωνουν οι φιλες σας και συναγωνιστριες σας .
Εσενα ρε φουκαρολγλου οι σκουροι σας γλεντανε και σας αρεσε. :rockon: :rockon:
           
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Μου το σηκωνουν οι φιλες σας και συναγωνιστριες σας .
Εσενα ρε φουκαρολγλου οι σκουροι σας γλεντανε και σας αρεσε. :rockon: :rockon:
           
Οι ''φίλες μας κ συναγωνιστριές μας'' είναι οι ψωλαράδες γαμιάδες σου που ψωνίζεις;;; :fuck1: :2funny:
 

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Μηνύματα
3.258
Like
3
Πόντοι
16
[size=18pt]Το θάρρος του Μπουένος Αϊρες
Του Κωστα Λαπαβιτσα*
[/size]



Από την αρχή της ελληνικής κρίσης, η Αργεντινή λειτούργησε ως σημείο αναφοράς και φόβητρο. Οι υπερασπιστές των Μνημονίων ισχυρίζονται συχνά ότι προστατεύουν την Ελλάδα από την κατάντια της Αργεντινής. Ατυχέστατες αναφορές έγιναν ακόμη και από επίσημα χείλη, προκαλώντας ενόχληση στο Μπουένος Αϊρες. Για τους εκεί ιθύνοντες είναι εμφανές ότι η Ελλάδα ακολουθεί την πορεία της χώρας τους προς το χάος κατά το 1998-2001, εφαρμόζοντας την «ορθόδοξη» συνταγή του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Υιοθετεί τρομακτική λιτότητα, επιδιώκει να δημιουργήσει δημοσιονομικά πλεονάσματα, αποδίδει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους και προσβλέπει στην ανάπτυξη μέσω χαμηλών μισθών και ξένων επενδύσεων.

Ακόμη και το PSI έχει το αργεντίνικο προηγούμενό του. Τον Ιούνιο του 2001 η Αργεντινή έκανε το περιβόητο μεγκακάνχε, δηλαδή εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με πρωτοβουλία των δανειστών της. Μαζί με το εξίσου περιβόητο μπλιντάχε, δηλαδή θωράκιση με νέα δάνεια από το ΔΝΤ, το μεγκακάνχε υποτίθεται ότι θα έλυνε την κρίση, χωρίς ακρότητες όπως η επιθετική αθέτηση πληρωμών. Η «λύση» δεν κράτησε ούτε έξι μήνες, καθώς η ύφεση έγινε βαθύτερη και η χώρα έφτασε στην κοινωνική κατάρρευση. Ο εμπνευστής της, ο Ντομίνγκο Καβάλο, ο άνθρωπος που ουσιαστικά κατέστρεψε την Αργεντινή κατά τη δεκαετία του 1990, έχει σήμερα μηδαμινή αξιοπιστία στη χώρα του.

Η Αργεντινή έκανε παύση πληρωμών τον Δεκέμβριο του 2001, ενώ κατόπιν ήρε την πρόσδεση του πέσο με το δολάριο και εγκατέλειψε το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Ακολούθησαν μήνες βαθιάς κρίσης, καθώς η οικονομία ήταν εξουθενωμένη ύστερα από τρία χρόνια «σωτηρίας». Αλλά η ανάκαμψη ήρθε και η χώρα μπήκε σε ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Δέκα χρόνια μετά, το ΑΕΠ είναι σχεδόν διπλάσιο, το Μπουένος Αϊρες σφύζει από ζωή, η χώρα παραμένει ανοιχτή και με έντονη διεθνή παρουσία. Παράλληλα, η κατανομή του εισοδήματος έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς το μερίδιο της εργασίας στο ΑΕΠ ανέβηκε από περίπου 30% το 2001 στο 50% το 2011.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τώρα νέα προβλήματα, παρότι η ανάπτυξη για το 2011 ήταν και πάλι ταχύτατη, με ρυθμό 8,9%. Τα εξωτερικά πλεονάσματα περιορίζονται, εμφανίστηκε δημοσιονομική στενότητα, ο πληθωρισμός κινείται στο 15-20% και υπάρχει μεγάλη διαρροή κεφαλαίων. Ο δευτερογενής τομέας χρειάζεται άμεσα παραγωγική ανασυγκρότηση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η χώρα ψάχνει για ριζοσπαστικές λύσεις, μακριά από τις αποτυχημένες πολιτικές του ΔΝΤ.


Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή και οι Περονιστές έχουν κάνει στροφή προς τα αριστερά. Αντιλαμβάνονται ότι ο πληθωρισμός πρέπει να ελεγχθεί μέσω της ανάπτυξης και χωρίς να χαθούν τα κέρδη στην κατανομή του εισοδήματος. Η κεντρική τράπεζα, υπό την διοίκηση της ξεχωριστής Μερσέντες ντελ Ποντ, στοχεύει πλέον στην υψηλή απασχόληση και όχι μόνο στη σταθερότητα των τιμών. Η χώρα σκέφτεται σοβαρά να υιοθετήσει βιομηχανική πολιτική για ανάπτυξη στηριγμένη στις εγχώριες πηγές, με έλεγχο του πιστωτικού συστήματος. Θα υπάρξει οπωσδήποτε σύγκρουση με τον τραπεζικό τομέα, τους γαιοκτήμονες και άλλους συντηρητικούς κύκλους, αλλά οι προοπτικές είναι θετικές για τα λαϊκά στρώματα.

Η Ελλάδα δεν είναι πράγματι Αργεντινή. Εχει πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και μετέχει στην ΟΝΕ, ένα νομισματικό πλαίσιο πολύ πιο δεσμευτικό από την πρόσδεση του πέσο με το δολάριο, γεγονός που κάνει την ύφεση βαθύτερη. Η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ από το 2008 μέχρι το τέλος του 2012 πιθανόν να αγγίξει το ποσοστό της συνολικής μείωσης του ΑΕΠ της Αργεντινής σε όλη τη διάρκεια της κρίσης της. Για την Ελλάδα, φυσικά, έπεται συνέχεια, χωρίς να έχει εκλείψει το φάσμα της εξόδου από το ευρώ. Η ΟΝΕ επέτρεψε επίσης στις ελληνικές τράπεζες να έχουν συνεχή πρόσβαση σε ρευστότητα από την ΕΚΤ, ενώ οι τράπεζες της Αργεντινής δεν είχαν αντίστοιχη δυνατότητα.

Η ουσιαστικότερη όμως διαφορά είναι ότι η Ε.Ε. λειτουργεί καταναγκαστικά επί του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο τρέμει και στην ιδέα της εξόδου από την ΟΝΕ. Η πειθάρχηση στην πολιτική του Βερολίνου είναι πλήρης, χωρίς ίχνος ανεξαρτησίας. [size=14pt]Το πολιτικό σύστημα θα προτιμήσει να μεταβάλει την Ελλάδα σε χώρα φτωχών, παρά να έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε.[/size]

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας πιθανώς θα είναι πιο ραγδαίες και ριζοσπαστικές απ’ ό,τι στην Αργεντινή. Η συνταγή της τρόικας εντείνει την οικονομική διάλυση και ωθεί προς την κοινωνική έκρηξη. Οταν θα φτάσει η ώρα της κρίσεως, οι δυνάμεις που θα βάλουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης θα χρειαστεί να πάνε πιο πέρα από τον Νέστορ Κίρχνερ και την Κριστίνα Φερνάντες.
(Σημείωση του Κόπι-Πεϊστά : επιτέλους θα έρθει ο κομμουνισμός στην Ελλάδα !    :grin:    )

*Ο κ. Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών (SOAS) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.365
Like
36
Πόντοι
166
ριζοσπαστικες αποφασεις απο τα ανδρεικελα αυτα;;;;

αχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχααα

εδω κοροιδευουν τον κοσμακη μ εκλογες..ξερουν πολυ καλα οτι η ν.δ δεν θα παρει 25% ουτε το πασοκ 15% που λενε οι ψευτοδημοσκοπησεις..και ψαχνουν τροπο να παραμεινουν στην εξουσια η οποια ειναι γλυκεια..τον κοβω οτι τελευταια στιγμη θα τις μεταφερουν σ αλλη ημερομηνια γιατι εαν ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ οι εκλογες το πασοκ και το πουτανακι του κανα 25% μαζευουν και οι 2 μαζι..


μιλαμε για μεγαλα τσολια..σιχαμενους, με 10 εκατοστα στρωμα βρωμικου μαυρου λιπους, διχως κανενα ιχνος αξιοπρεπειας..

ps. αυτος ο βοριδης δεν ειναι απλα για σφαλιαρες..τον ειδα χθες σε ενα πανελ..ο τυπος ειτε χασισωμενος ηταν ειτε ειναι μαλακας ολκης..
 

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Μηνύματα
3.258
Like
3
Πόντοι
16
[size=18pt]Τουρκία: Στο εδώλιο ο Εβρέν για το πραξικόπημα του 1980[/size]

Ο επικεφαλής του πραξικοπήματος του 1980, ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας και πρώην στρατηγός Κενάν Εβρέν θα καθίσει την Τετάρτη στο εδώλιο, μαζί με άλλο ένα μέλος της στρατιωτικής χούντας, τον απόστρατο πτέραρχο Ταχσίν Σαχίνκαγια, σε μια δίκη χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.



Για πρώτη φορά οι πραξικοπηματίες καλούνται να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη, σε μια δίκη που, για πολλούς παρατηρητές, συνιστά το τελευταίο επεισόδιο στον «πόλεμο» μεταξύ της ισλαμικής, συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του στρατού.

Οι δύο κατηγορούμενοι στη δίκη αυτή, περίπου 32 χρόνια μετά τα γεγονότα του 1980, είναι πλέον σε βαθύ γήρας: ο Εβρέν, πρόεδρος της Τουρκίας μεταξύ 1982-89, είναι 94 ετών ενώ ο Σαχίνκαγια έκλεισε τα 86. Και οι δύο παρακολουθούνται από γιατρούς γιατί η υγεία τους είναι ιδιαίτερα εύθραυστη. Για αυτό και οι συνήγοροί τους ζήτησαν να μην παραστούν στο δικαστήριο. «Αν μπορεί, θα πάει στο δικαστήριο, όμως η υγεία του είναι ασταθής», είπε ένα μέλος της οικογένειας του Εβρέν.

Το δικαστήριο έχει ήδη φροντίσει ώστε οι δύο κατηγορούμενοι να μπορέσουν να καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης από το κρεβάτι τους στο νοσοκομείο, εφόσον δεν είναι σε θέση να παραστούν στη δίκη.

Εάν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη για «εγκλήματα κατά του κράτους».

Δεκάδες θύματα της στρατιωτικής χούντας σχεδιάζουν να διαδηλώσουν έξω από το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας.

Υποστηρίζοντας ότι παραμένουν πιστοί στην αποστολή τους να διατηρήσουν ακέραια τα κεμαλικά ιδεώδη που εισήγαγε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, οι στρατιωτικοί ανέτρεψαν τρεις φορές, το 1960, το 1971 και το 1980, τις εκλεγμένες κυβερνήσεις της Τουρκίας. Το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 ήταν το πιο αιματηρό: εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν, σε περίπου 250.000 από αυτούς ασκήθηκε δίωξη, πενήντα κρατούμενοι εκτελέστηκαν και δεκάδες άλλοι πέθαναν στη φυλακή από τα βασανιστήρια.

Οι στρατηγοί δικαιολόγησαν την επέμβασή τους υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου, με καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ ακροαριστερών ή ακροδεξιών οργανώσεων, μεταξύ τους ή με την αστυνομία.

Για πολλά χρόνια ο Εβρέν και οι άλλοι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος απολάμβαναν ασυλία και δεν είχαν διωχθεί ποινικά. Ωστόσο η ασυλία τους τερματίστηκε το 2010, με την τροποποίηση του Συντάγματος που εισηγήθηκε η κυβέρνηση του Ερντογάν.

«Προτιμώ ν' αυτοκτονήσω παρά να με δικάσουν», είχε πει ο Εβρέν πριν του ασκηθεί δίωξη, πέρσι.



Αυτή η φαινομενικά άσχετη με τον τιτλο του νηματος είδηση, δείχνει γιατί ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε καλυτερα μονοπάτια, τη στιγμή που εδώ στην Ελλάδα, το πολιτικό μας σύστημα καταστρεφει και φτωχοποιει την Πατριδα μας, για να διασωθει το ίδιο !

Μαύρο δαγκωτο λοιπόν στα κομματα του Μνημονίου !
Μαύρο δαγκωτο στους προσκυνημένους βουλευταδες του 4ου Ραιχ !

Ψήφο στο ΕΠΑΜ !
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306

φου φου σταματησε το τσιρλιπιπι;
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.365
Like
36
Πόντοι
166
τοσο γελιο μας προσφερεις καθημερινα να μην στο επιστρεψω στο ελαχιστο

Kαλαμπουρτζηηηηηηηηηηηηηηη μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!

χερομαι που σε κανω να γελας..χρειαζεται στις δυσκολες μερες που μας εχωσε το συναφι σου
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.479
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
τι έγινε ρε το κόμμα του ΕΠΑΜ; ακόμα δεν έγινε;
και περιμένω πώς και πώς να μας σώσει...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom