Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Τι σεφτέ έχουμε κάνει ολόκληρη η ελληνική οικονομία προς τους Ευρωπαίους "εταίρους" μας όλα αυτά τα χρονια;
Ό, τι πήραμε με το ένα χέρι (εξαιρώντας αυτά που φάγαμε σε μπουζούκια και πουτανες) τους τα δώσαμε πίσω για αγορά εισαγομενων αγαθών κάθε λογής.
...  τώρα που το σκέφτομαι,  ακόμη και τις καπότες από την Ευρώπη τις εισάγουμε...
... πιθανόν και τα γαριφαλα στα πανερια...

Τζάμπα τα γράφεις.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Έχει ξαναγραφτεί αυτό όταν μας μείωσαν τα επιτόκια 25 Μαρτίου του 2010.

Πολύ συγκεκριμένη ερώτηση:
1α)Δανείζονται με παραπάνω επιτόκιο από αυτό που μας δανείζουν; Βάζουν και από την τσέπη των φορολογουμένων τους δηλαδή; ΝΑΙ ή ΟΥ;
1β)Και εάν ΝΑΙ, τότε τί σημαίνει αυτό για εσένα;

Από όσα λίγα ξέρω εγώ, τα γερμανά βγάζουν εις βάρος μας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Παραλείπεις πάντως υποβρύχια, φρεγάτες και τανκς. Τα οποία, ναι, με το ζόρι μας τα πουλάνε πλέον.
Όπως και τα συστήματα σηματοδότησης της Ζήμενς σε μετρό και δρόμους, τα οποία - θαύμα, θαύμα - είναι τα μόνα συμβατά.

Όσο για τις μίζες πους μας έδωσαν οι γερμανοί, δεν το έκαναν για την ψυχή της μάνας τους. Ούτε μόνο στην κακιά και διεφθαρμένη Ελλάδα. Καπέλο έβαζαν στα προϊόντα που πουλούσαν, όπως έκαναν και στην Ιαπωνία, στις ΗΠ ή ακόμα και στην... Νιγηρία. Και που είσαι, στο θέμα των μιζών, κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν πλήρωσε τελικά τίποτα, εκτός και αν θεωρείς τιμωρία το γελοίο πρόστιμο που της επέβαλαν (το οποίο θα έχει βγάλει από τα καπέλα σε έξι μήνες).

τώρα πλεον ναι.. μας τα δίνουν με το έτσι θέλω

αααα ναι και για τα συστήματα σηματοδότησης... ας προσέχαμε όταν πρωτοαγοράσαμε να πάρουμε πηγαίους κώδικες (που δεν θα μας τους δίνανε φυσικά γιατί κανένας προμηθευτής δεν έχει υποχρέωση να σου παραδώσει την τεχνογνωσία αν δεν την αγοράσεις)...

θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά.. η σίμενς έπραξε άριστα και ως όφειλε για το συμφέρον των μετόχων της... το πρόβλημα δεν ήταν η σίμενς αλλά οι πολιτικοί μας και τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων και του ΟΤΕ που τα πήρανε... μην ξεχνάς ότι στην ελλάδ ο νόμος που προέβλεπε έκπτωση δαπανών 10% επί του συνολικού ύψους εξαγωγών ΑΝΕΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ καταργήθηκε το 1998 (αλήθεια που πηγαίνανε οι δαπάνες αυτές αναλογίσθηκε κανένας ή μήπως μόνο οι μίζες που δίνουνε οι δικές μας εξαγωγικές επιχειρήσεις, όσες ακόμη υπάρχουνε, είναι καλές)...

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
τώρα πλεον ναι.. μας τα δίνουν με το έτσι θέλω

θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά.. η σίμενς έπραξε άριστα και ως όφειλε για το συμφέρον των μετόχων της... το πρόβλημα δεν ήταν η σίμενς αλλά οι πολιτικοί μας και τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων και του ΟΤΕ που τα πήρανε...

Από τα λίγα που ξέρω, δεν τιμωρείται μόνο η παθητική, αλλά και η ενεργητική δωροδοκία.

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
αααα ναι ξέρεις τις μίζες δεν τις δώσαμε στους Γερμανούς ...οι Γερμανοί τις δώσανε για να αγοράσουμε τα προιόντα τους...

Αυτό τώρα το έγραψες ως επιχείρημα για να στηρίξεις την άποψή σου;

Η μίζα δεν ήταν "ενσωματωμένη" στο τίμημα; Ή μήπως την βάλαν από την τσέπη τους για την ψυχή της μάνας τους;

Και μία γενικότερη παρατήρηση: Πιστεύει κανείς πλέον (γιατί πριν όλοι τη φάγαμε τη φόλα) ότι οι γερμανογάλλοι μας έδωσαν όλον αυτό τον πακτωλό των επιδοτήσεων για να "εκσυγχρονιστούμε" και να γίνουμε ανταγωνιστικοί; Δηλαδή να φτιάχνουμε κι εμείς αυτοκίνητα κλπ βιομηχανικά προϊόντα και να τους ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ;

Όπως αποδεικνύεται, μας τα έδωσαν για να παρατήσει ο αγρότης τη γή του, να κάψει ο ψαράς το σκάφος του και να γίνουμε όλοι Δ.Υ., κρατικοδίαιτοι και πελάτες του συστήματος, και εν συνεχεία γκαρσόνια του Νέου Γερμανικού Μαϊάμι που κάποτε το λέγανε Έλλάδα.

Μόρτη, εσύ ως άτομο, ως μονάδα, είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου; Από εκεί ξεκίνα. Πληρώνεις τους φόρους σου; Δηλώνεις τα εισοδήματά σου; Αυτά που χαλάς στα μασάζ και στις πουτάνες, τα δηλώνεις; Αυτά που γράφεις έπονται.

Όχι, φίλε. Δεν ήμουν εντάξει. Όπως δεν ήταν το 80% του πληθυσμού κατά την εκτίμησή μου.
Και θα συμφωνήσεις, ελπίζω, ότι το να είσαι "εντάξει" σε ένα σύστημα στημένο για να διευκολύνει τα λαμόγια, όταν κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου, ούτε καν για να σου δώσει το παράσημο της ανοιχτής παλάμης, είναι ΚΑΘΑΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, αν μη τι άλλο.
Γι' αυτό δεν το παίζω "αγανακτισμένος" στο Σύνταγμα, ούτε ψάχνω το βουλευτή μου να τον γιαουρτώσω γιατί δεν με έχωσε σε καμμία ΜΚΟ. Και μια και μπήκες στον κόπο να δεις σε ποια μασατζίδικα τα ακουμπάω, μέτρα και πόσα post έχω κάνει σε αυτό το thread, για να δεις ότι τα τελευταία 2 και βάλε χρόνια έχω βγάλει το σκασμό και προσπαθώ να δώ πως δεν θα ξανακάνω τα ίδια λάθη σαν πολιτης.

Αλλά με γαμούν που με γαμούν, δεν θα ανεχτώ να μου τη "λένε" κι από πάνω ο κάθε Μπαμπίνος και ο κάθε Γερμανοτσολιάς...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αυτό τώρα το έγραψες ως επιχείρημα για να στηρίξεις την άποψή σου;

Η μίζα δεν ήταν "ενσωματωμένη" στο τίμημα; Ή μήπως την βάλαν από την τσέπη τους για την ψυχή της μάνας τους;

Και μία γενικότερη παρατήρηση: Πιστεύει κανείς πλέον (γιατί πριν όλοι τη φάγαμε τη φόλα) ότι οι γερμανογάλλοι μας έδωσαν όλον αυτό τον πακτωλό των επιδοτήσεων για να "εκσυγχρονιστούμε" και να γίνουμε ανταγωνιστικοί; Δηλαδή να φτιάχνουμε κι εμείς αυτοκίνητα κλπ βιομηχανικά προϊόντα και να τους ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ;

Όπως αποδεικνύεται, μας τα έδωσαν για να παρατήσει ο αγρότης τη γή του, να κάψει ο ψαράς το σκάφος του και να γίνουμε όλοι Δ.Υ., κρατικοδίαιτοι και πελάτες του συστήματος, και εν συνεχεία γκαρσόνια του Νέου Γερμανικού Μαϊάμι που κάποτε το λέγανε Έλλάδα.

Όχι, φίλε. Δεν ήμουν εντάξει. Όπως δεν ήταν το 80% του πληθυσμού κατά την εκτίμησή μου.
Και θα συμφωνήσεις, ελπίζω, ότι το να είσαι "εντάξει" σε ένα σύστημα στημένο για να διευκολύνει τα λαμόγια, όταν κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σου, ούτε καν για να σου δώσει το παράσημο της ανοιχτής παλάμης, είναι ΚΑΘΑΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ, αν μη τι άλλο.
Γι' αυτό δεν το παίζω "αγανακτισμένος" στο Σύνταγμα, ούτε ψάχνω το βουλευτή μου να τον γιαουρτώσω γιατί δεν με έχωσε σε καμμία ΜΚΟ. Και μια και μπήκες στον κόπο να δεις σε ποια μασατζίδικα τα ακουμπάω, μέτρα και πόσα post έχω κάνει σε αυτό το thread, για να δεις ότι τα τελευταία 2 και βάλε χρόνια έχω βγάλει το σκασμό και προσπαθώ να δώ πως δεν θα ξανακάνω τα ίδια λάθη σαν πολιτης.

Αλλά με γαμούν που με γαμούν, δεν θα ανεχτώ να μου τη "λένε" κι από πάνω ο κάθε Μπαμπίνος και ο κάθε Γερμανοτσολιάς...

σου τα δώσανε μήπως με όρο ΝΑ ΜΗΝ το κάνεις??? όχι... είχαμε τν ευκαιρία να το κάνουμε και την κλωτσησαμε...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ο κάθε Μπαμπίνος ...

Ο οποίο σημειωτέον ήταν και στο ιδιαίτερο γραφείο πράσινου υπουργού οικονομικών, της εποχής σιδερένιου.
Υποθέτω, τις ίδιες μαλακίες που λέει τώρα, τις έλεγε και τότε...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
σου τα δώσανε μήπως με όρο ΝΑ ΜΗΝ το κάνεις??? όχι... είχαμε τν ευκαιρία να το κάνουμε και την κλωτσησαμε...

Ναι, έχεις δίκιο. Οι κακόμοιροι οι γερμανοί, μας έδιναν τα πολύτιμα ευρώ τους και εμείς τους κοροϊδεύαμε.
Που να καταλάβουν τι έπαιζε με τα λαμόγια, πολιτικούς και επιχειρηματίες... Η Ζίμενς μάλλον δεν θα έλεγε τίποτα.

Temaxistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16

Οκ, συμφωνούμε. Κι εγώ κάπως έτσι...

Temaxistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Οι κακοί Γερμανοί φταίνε για όλα. Είμεθα έθνος ανάδελφο, τελικά. Οϊμέ... >:(  >:(  >:(

Άτιμη (παγκόσμια) κοινωνία μας αδίκησες.

Επισκέπτης
Άκου λέει, αλληλεγγύη των εταίρων.
Αλλά νταξ' τι να λέμε τώρα? Αφού το λέει η καθημερινή.

Α και που'σαι μαλάκα..
Δεν υπήρχε περίπτωση να δίνουν οι Γερμανοί γκαφρα 30 χρόνια χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.
Και τον πέτυχαν 100%.
Κάνε την κωλοφυλλάδα μασούρι και βάλτηνα στον πάτο σου λοιπόν..

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.890
Πόντοι
2.606
ΣΤΗΝ Ισπανια τα φαγανε,στην Ιταλια το ιδιο,στην Πορτογαλλια τους γαμησανε την μανα στην Ιρλανδια μια απο τα ιδια,Βελγιο,Ολλανδια,κοιτα ρε πουστη μου!ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ....ΑΣΕ ρε τραβηγμενε,δε μασαμε,το γλυκο ειναι σκαρτο,εχει ποντικοφαρμακο...Τωρα απο δω και κει καποια τυπακια σαν και σενα θεωρουν τους αλλους 'λιγους","κλεφτρονια","μπαχαλους",οτι να ναι ,αρκει να συνεχιστει λιγο ακομα η "βολεψη" τους...Νταξει μαθημενοι στον καπιταλισμο,εθισμενοι στην υλη ,τοσες δεκαετιες,δεν περιμενω θαυματα..

Επισκέπτης
Πολύ συγκεκριμένη ερώτηση:
1α)Δανείζονται με παραπάνω επιτόκιο από αυτό που μας δανείζουν; Βάζουν και από την τσέπη των φορολογουμένων τους δηλαδή; ΝΑΙ ή ΟΥ;

Και στην τελική ποιοι είναι αυτοί που δανείζονται με μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό που μας δανείζουν?
Μήπως οι Γερμανοί?

ΑΡΧΙΔΙΑ!!!!!

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι στους οποίους έχει περαστεί κανονικότατα ο χαλκάς όπως στις πανηγυρτζίδικες αρκούδες.
Για να μη λέμε μαλακίες στον αέρα.
Μήπως να μας έλεγες με τι επιτόκιο δανείζονται οι Γερμανοί, πόση διαφορά έχει με το επιτόκιο που μας δανείζουν και αν το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό??

CrashTest

Μέλος
Εγγρ.
29 Φεβ 2012
Like
8
Πόντοι
16
Δύο φορές το "γαμήσω " στον πρόσθετο τίτλο? :think:

"ΕΥΡΩ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΔΙΠΛΟΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ" ακούγεται καλύτερα, νομίζω.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Από όσα λίγα ξέρω εγώ, τα γερμανά βγάζουν εις βάρος μας.

Ε, ναι ρε.

Αφού αυτοί δανείζονται με πολύ μικρό επιτόκιο. Άμα ανάγκαζαν όλους να μας δανείζουν τόσο χαμηλά όσο θα δανειζόταν το γερμανικό κράτος τότε οι άλλοι θα μας δάνειζαν με κόστος το σπρεντ τους. Μεγάλο επιτόκιο για κάποιες χώρες.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Και στην τελική ποιοι είναι αυτοί που δανείζονται με μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό που μας δανείζουν?
Μήπως οι Γερμανοί?

ΑΡΧΙΔΙΑ!!!!!

Οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι στους οποίους έχει περαστεί κανονικότατα ο χαλκάς όπως στις πανηγυρτζίδικες αρκούδες.
Για να μη λέμε μαλακίες στον αέρα.
Μήπως να μας έλεγες με τι επιτόκιο δανείζονται οι Γερμανοί, πόση διαφορά έχει με το επιτόκιο που μας δανείζουν και αν το πρόσημο είναι θετικό ή αρνητικό??

Είπαμε, αυτοί λογικά βγάζουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom