Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.590
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
δεν εχει σημασια μεγαλε αυτο τωρα...

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ....Ο Χ Ι  Δ Ι Χ Α Σ Μ Ο Σ

Συγγνώμη φίλε μου - στο απίστευτο φαγοπότι που έγινε δεν μας είχαν καλέσει και τώρα που τέλειωσε το πάρτι και μας πλασάρουν το λογαριασμό , ξαφνικά "ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ" ?
Σε παρακαλώ ....
 

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.434
Like
19
Πόντοι
16
[size=8pt]Ο όρος «σοσιαλιστής» είχε έως τώρα αρνητική χροιά στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έχει επανειλημμένα αναγκαστεί να απορρίψει τις «κατηγορίες» περί σοσιαλιστικών ιδεών, διευκρινίζοντας ότι είναι ανήκει στο στρατόπεδο των «φιλελευθέρων».
Το κλίμα, όμως, έχει αρχίσει να αλλάζει. Μετά τις αποκαλύψεις για το ρόλο των επενδυτικών τραπεζών στη χρηματοπιστωτική κρίση και κυρίως το σκάνδαλο με την Goldman Sachs στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται ο καπιταλισμός. [/size]




Ακόμα κι εκεί προβληματίζονται  :think:
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ρε μη μασάτε.
Έχουμε τη χρυσή εφεδρεία που είναι έτοιμη από στιγμή σε στιγμή να ανταποκριθεί στο λαϊκό κάλεσμα και να επανέλθει στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας το έργο της διάσωσης.

Ρε πολύ αγάπη έχεις στον κωστάκη.
Μήπως και σε κακογάμησε στο παρελθόν και του το κρατάς ακόμα;
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δεν την έχω δει ακόμα αλλά λένε πως είναι καλή.
Για όσους έχουν χρόνο..

_____________________________________________

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα συγκλονιστικό video με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.
  












Καμία σχέση η πορεία της Αργεντινής με την πορεία της Ελλάδας. Μόνο στα μουντιάλ συναντιούνται :cheesy:
 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.091
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Η ζωη του ελληνα αλλαζει συνεχως,και παει ως προς το χειροτερο σεναριο!
Ακρηβεια,δεν μπορεις να πλησιασεις τα ραφια του σουπερ μαρκετ,μετρας ακομα και τα σεντ,λες αυτο το ευρω θα το εχω για εισιτιριο,το αλλο για καφε!
Οι μετακινησεις με τα αυτοκινητα θα μειωθουν απιστευτα,οταν παει 2 ΕΥΡΩ η βενζινη ,θα θες 500 ευρω το μηνα για το αμαξι! 2 ευρω η βενζινα ρε?
Μειωσεις μισθων,αυξησεις τιμων,σε αυτο δεν υπαρχει αναλογια ,να ταν καλα αμα μειωνονταν και οι τιμες αλλα οταν ανεβενει το ενα και κατεβενει το βασικο? Σε μια ζυγαρια αμα βαλεις σε μια πλευρα 10χλργ, και στο αλλο 7 ,η ζυγαρια θα γειρη προς την μερια των 10 κιλων!
Δεν γεινετε να μειωνεις μισθους και να αυξανεται η δεη,η βενζινη,τα τροφιμα,το φπα!
Και ωραια οι δημοσιοι υπαλληλοι που καπως τα βγαζουν περα,αλλα οι αλλοι των 700 ευρω? Οι συνταξιουχοι?
Πως θα χαρει ο κοσμος της γιορτες οταν κοβεις το δωρο ρε λακαμα? Και εσυ θα τρως σαν βοδι και ο αλλος ουτε δωρο δεν θα μπορει να παρει? Ε? γαμω το μουνι της ευας? Πως?
Που θα παει αυτη η κατασταση?Και λεω! ΑΝ
ΑΝΝΝΝ
Δεν μειωθει το ελλειμα τη γινεται ? Χρεοκωπια?
Μου φενεται πως σε καμια 5 χρονια θα μενουμε 10-10 σε διαμερησματα!
 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Μηνύματα
6.784
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057

HALCON

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2009
Μηνύματα
2.906
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
    «Για εσάς όλα είναι θέμα χρημάτων, χρυσού και λαμπερών φώτων που αναβοσβήνουν για να ξεπουλήσουν ζωές και αξιοπρέπειες. Ποιος θα τολμήσει να βρεθεί μπροστά μας όταν για λογαριασμό σας τρέχουν άλλοι; Και σε ποιον θα δώσετε εντολές όταν κανείς δεν θα είναι εκεί για να σας ακούσει; Ναι, δεχθήκαμε πολλά χτυπήματα, μα δεν παραδοθήκαμε ποτέ.»

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί αναμφισβήτητα την αιχμή του δόρατος στον Αγώνα κατά του ανθελληνικού κατεστημένου που εξουσιάζει για δεκαετίες την Πατρίδα μας. Η ιδιότητα μας σαν φορέα που αρνείται πεισματικά να ακούσει τις “Σειρήνες” όλων αυτών των δήθεν καλοπροαίρετων που θέλουν το καλό μας, μας επιφέρει μοιραία την άνευ όρων και ηθικής πολεμική του συστήματος εναντίον μας.

Κι όμως οι καιροί αλλάζουν και είμαστε οι πρώτοι που δικαιούμαστε να το λέμε και να νιώθουμε μια εσωτερική ικανοποίηση, όχι επειδή είμαστε εγωιστές που επιζητούμε την νίκη με κάθε τρόπο, αλλά επειδή είμαστε μια γενιά ανθρώπων που πολεμάμε, μαχόμαστε, προσφέρουμε και στερούμαστε αυτά για τα οποία ο απλός κόσμος θα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει για τον εαυτό του.

“Τρελοί” και αμετανόητοι, πορευόμαστε ενάντια στο ρεύμα ακούγοντας μόνο την προσταγή της ψυχής μας. Ο ανηφορικός δρόμος που οδηγεί στον τελικό μας προορισμό έχει αγκάθια μα και εμπόδια που εθελούσια κάποιοι τοποθέτησαν στο διάβα μας για να μας εκτοπίσουν από την πορεία προς την επικράτηση. Γιατί γίνονται όλα αυτά, αφού όπως νευρικά μας λένε, η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο; Γιατί να ξοδεύονται χρήματα και “εργατικό δυναμικό” (για να το πούμε πολιτισμένα) όταν ο αντίπαλος έχει “ηττηθεί”; Η απάντηση είναι γνωστή σε εμάς και το κουράγιο και η Πίστη μας πολλαπλασιάζεται κάθε φορά που την ακούμε και από ανθρώπους που δεν ανήκουν στο χώρο μας. “ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ”!

Οι δειλοί που θα ακούσουν πρώτοι το ποδοβολητό του ανυποχώρητου στρατού μας θα τρέξουν να κρυφτούν. Μα τότε δε θα υπάρχει κανένα μέρος να τους παρέχει ασφάλεια. Φρόντισαν ήδη οι σύμμαχοι τους να γκρεμίσουν μέχρι τα πιο βαθειά θεμέλια μια Ελλάδα που για χιλιετίες έστεκε και επιβίωνε από το αίμα των λίγων, από τη θυσία των “Τρελών”, από μια συγκυρία αποτελεσμάτων άγνωστη στον λογικό νου που υπολογίζει τα πάντα με νούμερα και στατιστικά. Τα αληθινά στατιστικά και νούμερα όμως είστε. Δεν σας υπολογίζουμε. Για να λέμε την αλήθεια, κανείς δε σας υπολογίζει.

Αναλώσιμα πιόνια που η ύπαρξη τους όλη συγκεντρώνεται σε έναν αύξοντα αριθμό και ένα ταμπελάκι δεν κατάφεραν να μας λυγίσουν. Δεν έχουμε άξιους αντιπάλους πια. Σφυρηλατηθήκαμε στην ιερή φωτιά ενός πολέμου που για μας έχει διαστάσεις μεταφυσικές, ουσιαστικές, πραγματικές. Για εσάς όλα είναι θέμα χρημάτων, χρυσού και λαμπερών φώτων που αναβοσβήνουν για να ξεπουλήσουν ζωές και αξιοπρέπειες. Ποιος θα τολμήσει να βρεθεί μπροστά μας όταν για λογαριασμό σας τρέχουν άλλοι, ενώ εσείς κάθεστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας νομίζοντας ότι έξω από τους τοίχους της μιζέριας σας δε μπορεί να σας αγγίξει κανείς και τίποτα; Σε ποιον θα δώσετε εντολές όταν κανείς δε θα είναι εκεί για να σας ακούσει; Ναι, δεχθήκαμε πολλά χτυπήματα μα δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Τώρα είναι η σειρά μας να ανταποδώσουμε.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο χρόνος κυλάει εις βάρος σας. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ και το ακούμε κάθε μέρα όλο και πιο δυνατά, από στόματα που μέχρι χθες μας έβριζαν μα σήμερα είναι στο πλευρό μας γιατί κάποιοι κατάλαβαν… Κατάλαβαν ότι είστε φθηνοί και τιποτένιοι. Το μήνυμα μας αγγίζει το Λαό κι εξαπλώνεται και το τελευταίο πράγμα που θα ακούσετε πριν χάσετε οριστικά αυτόν τον πόλεμο είναι “ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ”!                                                 
 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.091
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Αιντε να υποστηριζεις λαος,ΑΙΝΤΕΕ εχουν γνωσεις αρκετες! Αλλα χρυση αυγη?  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
 

dimline

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Μηνύματα
643
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
6
Συγγνώμη φίλε μου - στο απίστευτο φαγοπότι που έγινε δεν μας είχαν καλέσει και τώρα που τέλειωσε το πάρτι και μας πλασάρουν το λογαριασμό , ξαφνικά "ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ" ?
Σε παρακαλώ ....

Στον αγώνα ενωμένοι και στη μάσα χώρια...απλή λογική!! :tickedoff:
 
OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
7.572
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Πάμε ολοταχώς για ομαδικές παρτούζες σε 2-3 χρόνια... :s&m_2:

Λές να είναι "οικονομικότερα"  :2funny: :2funny: :2funny:

Εκτιμώ ότι το ομαδικότερο και πολυπληθέστερο, ίσως (πρέπει :think:) να είναι ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ...
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.640
Κριτικές
31
Like
13.222
Πόντοι
5.097
σημερα ειναι η εργατικη πρωτομαγια ποσοι απο εσας που φωναζεται θα πατε στην πορεια αυριο :think:φετος ειναι ακομα ενας λογος παραπανω
 
OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
7.572
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Πόσοι απο τους ..."επαγγελματίες" συνδικαλιστές θα είναι αύριο στην πορεία ?  :grin:

Μην βάλεις στοίχημα...

μάλλον

θα το χάσεις...
 
OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
7.572
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886
Α!!! ναι...

Οι ηγέτες θα είναι "οπως και δήποτε" (όπως λέει ένας φίλος)

απλά για να ... φανούν και να τους δείξει η TV   ;)
 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Μηνύματα
6.784
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Για να κατανοήσουμε όλοι καποια πράγματα και καταστασεις, προτείνω να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτό:


Αν η Ελλάδα ήταν μαγαζί...

Tου Πασχου Μανδραβελη


Εχουμε ένα μαγαζί γωνία. Ευάερο, ευήλιο και σε κεντρικό δρόμο. Ετσι τουλάχιστον θέλουμε να φανταζόμαστε την Ελλάδα. Ας θεωρήσουμε ότι αυτό το μαγαζί πραγματικά είναι ο ομφαλός του εμπορικού κέντρου. Αυτό το μαγαζί όμως έχει πολλά προβλήματα. Κατ’ αρχήν χρωστά τον τζίρο που θα κάνει τους επόμενους 14 μήνες. Προσοχή! Οχι τα κέρδη, αλλά όσα θα μπουν στο ταμείο τον επόμενο (και κάτι μήνες) χρόνο. Αυτό λέγεται στη γλώσσα των οικονομολόγων δημόσιο χρέος.

Δεύτερον: αυτό το μαγαζί είχε πέρυσι ζημίες 14% επί του τζίρου του. Προβλέπεται ότι ούτε φέτος θα έχει κέρδη, αλλά αν συμμαζέψει λίγο τα έξοδα θα έχει μόνο 8% επί του τζίρου του ζημίες. Αυτό στη γλώσσα των οικονομολόγων λέγεται δημοσιονομικό έλλειμμα και φορτώνει το προηγούμενο χρέος. Του χρόνου, δηλαδή, θα χρωστά τον τζίρο των 15 επόμενων μηνών.

Τρίτον: στα ράφια του δεν έχει πολλά δικά του προϊόντα, αλλά τα περισσότερα τα παίρνει από γειτονικά μαγαζιά. Κάτι δίνει και σ’ αυτά τα μαγαζιά, αλλά το πάρε-δώσε είναι περίπου δέκα προς οκτώ. Δέκα παίρνει οκτώ δίνει. Αυτό είναι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Επειδή τα μηχανήματα παραγωγής είναι παλιά, η οργάνωσή του σε προβιομηχανικά επίπεδα κ.λπ. τα παραγόμενα προϊόντα του είναι ακριβά και χαλάνε γρήγορα. Αυτό είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.

Σε αυτό το μαγαζί πέντε βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και δέκα στο λογιστήριο. Κάποιοι του λογιστηρίου έχουν μόνιμη και αμετακίνητη θέση, οπότε, έχει δεν έχει πωλήσεις το μαγαζί, αυτοί παίρνουν τον μισθό τους. Ετσι η μόνη ευελιξία που υπάρχει στην επιχείρηση είναι να απολύονται αυτοί που βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής και οι οποίοι παίρνουν τα λιγότερα.

Το μαγαζί είναι συνεταιρικό και κάθε συνεταίρος που το διοικεί κάτι παίρνει από το ταμείο και κάποια ανίψια διορίζει στο λογιστήριο. Οσο όμως περισσότεροι διορίζονται στο λογιστήριο, τόσα λιγότερα χρήματα μένουν για τη γραμμή παραγωγής, για αντικατάσταση μηχανημάτων, για προσλήψεις εργατών κ.λπ. με αποτέλεσμα να παράγονται ακόμη λιγότερα προϊόντα και όσα παράγονται να γίνονται πιο ακριβά.

Εκτός αυτού, υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι του μαγαζιού που ανήκουν σε μια περίεργη θρησκευτική σέχτα. Αυτή θεωρεί το εμπόριο αμαρτία. Οι θρησκόληπτοι δεν περιορίζονται να κάνουν τη «θεία λειτουργία τους», αλλά κάθε λίγο και λιγάκι μπλοκάρουν την είσοδο για να μην αφήσουν τους πελάτες να αμαρτήσουν.

Οπως είναι φυσικό, αυτό το μαγαζί δεν βγαίνει. Οι τράπεζες που το δανειοδοτούσαν είναι επιφυλακτικές. Κοιτούν τα νούμερα στους ισολογισμούς, βλέπουν και τα «νούμερα» που μπλοκάρουν την πόρτα, και υποψιάζονται πως η επιχείρηση πάει για φούντο και θα χάσουν τα λεφτά τους. Κάποιοι γείτονες προσφέρονται να βοηθήσουν για να μη βγάλει κακό όνομα η περιοχή και υπάρχει ένα κοινό εγγυητικό ταμείο για ώρα ανάγκης, αλλά για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ζητούν να αλλάξει εκτός από τη βιτρίνα και ο τρόπος λειτουργίας του μαγαζιού. Αυτό δημιούργησε αναταραχή στο μαγαζί -κυρίως στο λογιστήριο- και κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα: να κάνουμε δημοψήφισμα αν θα πάρουμε τα λεφτά τους. Η συζήτηση συνεχίζεται.


ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ:
 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Πόσοι απο τους ..."επαγγελματίες" συνδικαλιστές θα είναι αύριο στην πορεία ?  :grin:

Μην βάλεις στοίχημα...

μάλλον

θα το χάσεις...


Πηγανε και μπλοκαρανε την εξοδο στο κρουαζεροπλοιο τα καλοπαιδα του Π.Α.ΜΕ. τσαμπουκα.
Σε καιρους που τα μαγαζια βαρανε μυγες αυτοι βλεπουν μονο το δικο τους συμφερον.

Αν καποτε τους εδινα ενα ελαχιστο δικιο τωρα ουτε να τους βλεπω δε θελω. 

Τελικα νομιζω οτι καμια 500αρια κολλημενοι ειναι και οπου βρισκουν ευκαιρια αρχιζουν το σοου.  :(
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom