Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

curie29

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2010
Μηνύματα
2.740
Like
54
Πόντοι
16
Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΧΡΕΩΝ!

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώραςκαι όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα καιθεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις,θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Ποιοι όμως θα τα πράξουν;

«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.

Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.

«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.

Καταστροφή

Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».

Οφειλές

O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».

O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.

www.tsantiri.gr/politiki/diagrapste-to-elliniko-chreos-allios-tha-plirosoume-polemikes-apozimiosis.html]http://www.tsantiri.gr/politiki/diagrapste-to-elliniko-chreos-allios-tha-plirosoume-polemikes-apozimiosis.html[/url]
 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
και να συμπληρωσω και εγω...ο μαλακας του σαιτ...οπως αυτοπροσδιοριζεται και δικαιως στο αβαταρ του!!!!!!!!!
Δεν ειχα την τιμη να τη γνωρισω τη δεσποινιδα, αλλα φανηκε ξεκαθαρα το ακαδημαικο της επιπεδο στην κοινωνιολογια και την πολιτικη δικονομια.
Καταφερε να μου πει οτι ειμαι εκτος του θεματος ΜΟΥ. Θεα ειναι.... χαχαχαχαχαχα
 

porn billy

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
1.116
Κριτικές
3
Like
437
Πόντοι
36
Δεν ειχα την τιμη να τη γνωρισω τη δεσποινιδα, αλλα φανηκε ξεκαθαρα το ακαδημαικο της επιπεδο στην κοινωνιολογια και την πολιτικη δικονομια.
Καταφερε να μου πει οτι ειμαι εκτος του θεματος ΜΟΥ. Θεα ειναι.... χαχαχαχαχαχα
παντως γνωμη μου ειναι οτι εσυ φταις...
αφου στο λεει ο τυπος....ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!!!!!!!!!!!!!

τι θελεις εσυ και ασχολεισαι τωρα??????
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Όπως πρόσφατα δήλωσε ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla, η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία. Όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο.

Θα το εκτιμήσουμε πάρα πολύ εάν αναρτήσετε το παρακάτω Αίτημα του Forum Hellenic Professors andPhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες), που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τη&sigmaf ; προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών π ου διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

   Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της.

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενωποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 90 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Το Αίτημα μας έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 99000 υπογραφές.

Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.


Υπογράψτε το Αίτημα εδώ:  

Ευχαριστώ πάρα πολύ,
Κώστας Τζάνος, Δρ Πυρηνικής Τεχνολογίας
Για το Forum Hellenic Professors and PhDs


Υπόγραψα,φέρτε πίσω τα κλεμμένα βρωμοναζί!!!! :tickedoff: :rockon:

Ωστόσο χωρίς να θέλω να είμαι προπέτης πιστεύω πως τ'αρχίδια μας θα πάρουμε 60 χρόνια μετά...αυτές οι δουλειές γινόνται άμεσα ή δεν γίνονται καθόλου.
Τώρα η Γερμανία είναι ο ισχυρός του παιχνιδιού κ εμείς ο αδύναμος κρίκος,μια χώρα που δεν μπορεί ούτε πατάτες να παράγει κ εισάγει.
 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΧΡΕΩΝ!

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώραςκαι όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα καιθεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις,θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Ποιοι όμως θα τα πράξουν;

«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.

Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.

«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.

Καταστροφή

Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».

Οφειλές

O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».

O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.

www.tsantiri.gr/politiki/diagrapste-to-elliniko-chreos-allios-tha-plirosoume-polemikes-apozimiosis.html]http://www.tsantiri.gr/politiki/diagrapste-to-elliniko-chreos-allios-tha-plirosoume-polemikes-apozimiosis.html[/url]

Βασικα ποτε δεν προκειται να πληρωθουν οι πολεμικες αποζημιωσεις, απο τη στιγμη που ενωθηκε η ανατολικη με τη δυτικη γερμανια.
Δεν αναγνωριζουν πλεον πως οφειλουν να μας αποζημιωσουν.
Αλλα δεν ειναι κακο να θυμομαστε, που και που, τον τροπο με τον οποιο η γερμανια εγινε μεγαλη και τρανη. Και η οποια, να με θυμηθειτε, πως θα ερθει η ωρα που θα σκασει σα σαπουνοφουσκα..
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Βασικα ποτε δεν προκειται να πληρωθουν οι πολεμικες αποζημιωσεις, απο τη στιγμη που ενωθηκε η ανατολικη με τη δυτικη γερμανια.
Δεν αναγνωριζουν πλεον πως οφειλουν να μας αποζημιωσουν.
Αλλα δεν ειναι κακο να θυμομαστε, που και που, τον τροπο με τον οποιο η γερμανια εγινε μεγαλη και τρανη. Και η οποια, να με θυμηθειτε, πως θα ερθει η ωρα που θα σκασει σα σαπουνοφουσκα..
Η τελευταία χώρα θα'ναι που θα πάθει κάτι τέτοιο....πρώτα όλες οι άλλες.

 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
Υπόγραψα,φέρτε πίσω τα κλεμμένα βρωμοναζί!!!! :tickedoff: :rockon:

Ωστόσο χωρίς να θέλω να είμαι προπέτης πιστεύω πως τ'αρχίδια μας θα πάρουμε 60 χρόνια μετά...αυτές οι δουλειές γινόνται άμεσα ή δεν γίνονται καθόλου.
Τώρα η Γερμανία είναι ο ισχυρός του παιχνιδιού κ εμείς ο αδύναμος κρίκος,μια χώρα που δεν μπορεί ούτε πατάτες να παράγει κ εισάγει.
Οχι δεν μπορει, δεν την αφηνουν.
Μια χαρα μπορουσε πριν αρχισουν οι επιδοτησεις για καλλιεργεια τζιτζικοτροφης.
Αφησαμε ολα τα φαγωσιμα και παραγουμε ζαχαροκαλαμο για βιοκαυσιμο.
Ολοι οι αγροτες αφησαν τις καλλιεργειες κ εβαλαν φωτοβολταικα.
Και να σου τα δανεια απο τις γερμανικες τραπεζες, για τα γερμανικα πανελ, που θα πουλανε την ενεργεια στη γερμανια...
Και στο τελος ο αγροτης θα ζει απο το μποστανι του και θα λεει και δοξα τω θεω.
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Οχι δεν μπορει, δεν την αφηνουν.
Μια χαρα μπορουσε πριν αρχισουν οι επιδοτησεις για καλλιεργεια τζιτζικοτροφης.
Αφησαμε ολα τα φαγωσιμα και παραγουμε ζαχαροκαλαμο για βιοκαυσιμο.
Ολοι οι αγροτες αφησαν τις καλλιεργειες κ εβαλαν φωτοβολταικα.
Και να σου τα δανεια απο τις γερμανικες τραπεζες, για τα γερμανικα πανελ, που θα πουλανε την ενεργεια στη γερμανια...
Και στο τελος ο αγροτης θα ζει απο το μποστανι του και θα λεει και δοξα τω θεω.
Εεεεμ,αλλά μετά από όλο αυτό δεν θα μπει μπροστά η παραγωγή ένα ωραίο πρωινό,άρα προς το παρόν δεν μπορεί η χώρα να παράγει.

Μελλοντικά ίσως.....

Να δούμε πότε έχουν σκοπό να στήσουν κάλπη,αν έχουν...''οι εκλογές αν άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες'' βεβαίως-βεβαίως αλλά κ σε εκλογές δύσκολα θα πάνε.
 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
Η τελευταία χώρα θα'ναι που θα πάθει κάτι τέτοιο....πρώτα όλες οι άλλες.
Καλα, ας σταματησουν να τη στηριζουν και θα δεις για ποτε θα ακουσεις το ΜΠΑΜ.
Τα πραγματα εχουν αρχισει και ζοριζουν, η γερμανια περασε πρωτη απ' ολες τις χωρες την οικονομικη κριση και εστειλε ολα τα εργοστασια εξω.
Τωρα ομως που η κριση μεταφερθηκε και στις υπολοιπες χωρες και δεν εχουν πλεον για να αγοραζουν τα προιοντα τους, να δεις πως θα στρωσουν δερματακι..
Μη νομιζεις οτι οι αμερικανοι, οι ρωσοι, το ιραν, η κινα, η ιαπωνια εχουν καμια ορεξη να ακουνε τους παταταδες.
Απλα εχουν αλλα θεματα ν' ασχοληθουν αυτον τον καιρο, οποιος βλεπει βραχυπροθεσμα σφαλει..
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Καλα, ας σταματησουν να τη στηριζουν και θα δεις για ποτε θα ακουσεις το ΜΠΑΜ.
Τα πραγματα εχουν αρχισει και ζοριζουν, η γερμανια περασε πρωτη απ' ολες τις χωρες την οικονομικη κριση και εστειλε ολα τα εργοστασια εξω.
Τωρα ομως που η κριση μεταφερθηκε και στις υπολοιπες χωρες και δεν εχουν πλεον για να αγοραζουν τα προιοντα τους, να δεις πως θα στρωσουν δερματακι..
Μη νομιζεις οτι οι αμερικανοι, οι ρωσοι, το ιραν, η κινα, η ιαπωνια εχουν καμια ορεξη να ακουνε τους παταταδες.
Απλα εχουν αλλα θεματα ν' ασχοληθουν αυτον τον καιρο, οποιος βλεπει βραχυπροθεσμα σφαλει..
Ποιοι θα σταματήσουν να την στηρίζουν,πλάκα κάνεις,οικονομικό εμπάργκο στην Γερμανία φαντασιώνεσαι;;;

Η παγκόσμια οικονομία είναι τεράστια,εμείς για παράδειγμα αγοράζουμε γερμανικά ψυγεία,καταψύκτες,τα πάντα κ ας μας γαμούν κιόλας.

Τι και αν τα εργοστασία παραγωγής είναι έξω,τα έσοδα είναι μέσα.
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Nαι βρε παιδί μου.
Πιάσε μία εκλογές να 'ρθούμε γύρω να πούμε..
Είπαμε ''οι εκλογές αν άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες'',αλλά ούτε καν σε εκλογές δεν τολμούν να πάνε.
 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
Ποιοι θα σταματήσουν να την στηρίζουν,πλάκα κάνεις,οικονομικό εμπάργκο στην Γερμανία φαντασιώνεσαι;;;

Η παγκόσμια οικονομία είναι τεράστια,εμείς για παράδειγμα αγοράζουμε γερμανικά ψυγεία,καταψύκτες,τα πάντα κ ας μας γαμούν κιόλας.

Τι και αν τα εργοστασία παραγωγής είναι έξω;;; Τα έσοδα είναι μέσα.

Οχι εμπαργκο, ανταγωνισμο.
Ας βγουμε απο το ευρω και πες μου εσυ αν θα ξαναγορασεις γερμανικο προιον.
Η κινα ειναι το μελλον, τοσα χρονια αποκτουν τεχνογνωσια.
Μια ευκαιρια περιμενουν για να κανουν το μεγαλο μπαμ.
Αυτο φανταζομαι κ αυτο ελπιζω. Ετσι κ αλλιως θεωρητικα μιλαμε, εδω δεν ξερουν οι ιδιοι τι κανουν στην τελικη.
Οι συσχετισμοι δυναμεων, οι συμμαχιες και οι κοντρες αλλαζουν απο τη μια στιγμη στην αλλη.
Οποτε, ο καιρος γαρ εγγυς :p
 

bourdeliaris82

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Οκτ 2011
Μηνύματα
6.703
Κριτικές
57
Like
7.023
Πόντοι
6.030
Το ξέρω είμαι εκτός θέματος αλλά μιας και λέμε για τους Γερμανούς. Πώς να είναι άραγε οι Γερμανίδες στο κρεβάτι; Ας μας  πουν οι συναγωνιστές που έχουν γαμήσει μερικές εμπειρίες.  
 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
Το ξέρω είμαι εκτός θέματος αλλά μιας και λέμε για τους Γερμανούς. Πώς να είναι άραγε οι Γερμανίδες στο κρεβάτι; Ας μας  πουν οι συναγωνιστές που έχουν γαμήσει μερικές εμπειρίες. 
αυτο να το ρωτησεις στο τσατ, εκει θα ξερουν
εδω δε γαμαει κανεις, ειμαστε θεωρητικοι
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Οχι εμπαργκο, ανταγωνισμο.
Ας βγουμε απο το ευρω και πες μου εσυ αν θα ξαναγορασεις γερμανικο προιον.
Η κινα ειναι το μελλον, τοσα χρονια αποκτουν τεχνογνωσια.
Μια ευκαιρια περιμενουν για να κανουν το μεγαλο μπαμ.
Αυτο φανταζομαι κ αυτο ελπιζω. Ετσι κ αλλιως θεωρητικα μιλαμε, εδω δεν ξερουν οι ιδιοι τι κανουν στην τελικη.
Οι συσχετισμοι δυναμεων, οι συμμαχιες και οι κοντρες αλλαζουν απο τη μια στιγμη στην αλλη.
Οποτε, ο καιρος γαρ εγγυς :p
Η Κίνα μπορεί να'ναι ισχυρή οικονομία αλλά το 60-70% του πληθυσμού της ζει στην πείνα,οπότε μια κινεζοποίηση μέσω της δραχμής δεν ξέρω αν είναι λύση.

Eπιπλέον βιομηχανία δεν έχεις κ ούτε είχες ποτέ σαν χώρα,αλλά πλέον ούτε καν παραγωγή πατάτας δεν έχεις για να εξάγεις,τί ακριβώς θα πουλήσεις λοιπόν,ιδέες;;;
 

andyj66

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2008
Μηνύματα
1.206
Κριτικές
64
Like
2.215
Πόντοι
8.565
παρόλο που ήδη το έχω υπογράψει .. περσυνά ξυνά σταφύλια..

βαρέθηκα ποιά τον κάθε μαλακα έλληνα που όλοι του χρωστάνε, όλοι τον κλέψανε, όλοι τον ρίξανε... και αυτός ποτέ δεν φτάιει για τίποτε...

μπράβο γειά στο στόμα σου... ο ελληνάρας  που αρνείται να μεγαλώσει. Φταίνει όλοι οι άλλοι, αλλά ποτέ εκείνος..και όλοι του χρωστάνε.... για τα χάλια των νοσοκομείων, των υπουργείων, των σχολείων, των δρόμων, των εφοριακών , των πολεοδομιών, για την άθλια ποιότητα ζωής στις  πόλεις μας που έρχονται τελυτάίες πανευρωπαικά σε ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο οι γερμανοί φταίνε? Με τέτοια μυαλά θα καταλήξουμε σύντομα σε κάποια αφρικανική συνομοσπονδία, αλλά κι από εκεί θα μας πετάξουνε, γιατί σιχαίνονται τους μίζερους, κλαψιάρηδες και άπραγους δήθεν αδικημένους. Πού πήγαν άραγε τα τρισεκατομμύρια των ευρωπαικών κονδυλίων από το 1985? Οι γερμανοί τα φάγανε ή κάποιοι ελληναράδες πολιτικοί τα τσεπώσανε και άλλοι ελληναράδες τα κάνανε τζιπ, στριπτιζάδικα, μπουζουκομάγαζα, βιλάρες κλπ[, κλπ? Δουλειά μας χρειάζεται μπας κι αλλάξει τίποτα σ' αυτό το αίσχος που λέγεται σήμερα Ελλάδα.....Από φούμαρα και θεωρίες συνομοσίας χορτάσαμε μάγκες!!!
 

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Μηνύματα
5.505
Like
21
Πόντοι
66
Η Κίνα μπορεί να'ναι ισχυρή οικονομία αλλά το 60-70% του πληθυσμού της ζει στην πείνα,οπότε μια κινεζοποίηση μέσω της δραχμής δεν ξέρω αν είναι λύση.

Eπιπλέον βιομηχανία δεν έχεις κ ούτε είχες ποτέ σαν χώρα,αλλά πλέον ούτε καν παραγωγή πατάτας δεν έχεις για να εξάγεις,τί ακριβώς θα πουλήσεις λοιπόν;;;

Εισαι ανιστορητος ομως ετσι?
Μια χαρα βιομηχανια ειχαμε και μαλιστα βαρια βιομηχανια.
Σα χωρα ημασταν αυταρκεις.
Με το ζορι μας εβαλαν στο τρυπακι να κλεισουμε εργοστασια, να τα μεταφερουμε σε αλλες χωρες.
Πρεπει να την κανω τωρα, κοιταξτε να πειτε καμια σοβαρη κουβεντα.
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Εισαι ανιστορητος ομως ετσι?
Μια χαρα βιομηχανια ειχαμε και μαλιστα βαρια βιομηχανια.
Σα χωρα ημασταν αυταρκεις.
Με το ζορι μας εβαλαν στο τρυπακι να κλεισουμε εργοστασια, να τα μεταφερουμε σε αλλες χωρες.
Πρεπει να την κανω τωρα, κοιταξτε να πειτε καμια σοβαρη κουβεντα.
Κάποτε ω κάποτε,τώρα;;;

Για τώρα μιλάμε.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom