streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Οι ρωσοι απασχολησαν κι εξουδετερωσαν τα 3/4 της Βερμαχτ στο ανατολικο μετωπο.
Η συμβολη τους στην ηττα της Γερμανιας ήταν η σημαντικοτερη.
Πριν συνεχισεις να λες τα δικα σου, αρχισε να ποσταρεις λινκ που να αποδεικνυουν αυτο που ειπες κι εχω υπογραμμισει με κοκκινο.
Το συγκεκριμένο που ζητάς είναι εκτίμηση, ακριβώς όπως αυτό που αναφέρεις ότι η συμβολή των ρώσων στην ήττα της Γερμανίας ήταν η σημαντικότερη.
Οι αμερικανοι, ειχαν την τυχη οι ανθρωποι, να μην ειναι κοντα η ενδοχωρα τους σε κανενα θεατρο μαχων.
Το μονο που επρεπε να κανουν ήταν να στελνουν στρατευματα στις μαχες.
Η ανεγγιχτη πολεμικη τους βιομηχανια, μπορουσε να παραγει τεραστιες ποσοτητες υλικου και να εφοδιαζει τους παντες.
Οι ρωσοι ξηλωσαν τη δικη τους και τη μετεφεραν πισω στα Ουραλια, οπου και την ξαναεστησαν, ενω η ευρωπαικη ρωσια ειχε σχεδον καταληφθει. Αυτο κι αν ειναι αθλος !
Άθλος είναι να τα μαζεύεις και να φεύγεις ή να κάτσεις και να αποκρούσεις την επίθεση;
Όσο για τους ρώσους, χαίρω πολύ. Άσε που έξυναν τ' @@ μέχρι που τους την έπεσαν.
Κανεις λαος δεν πολεμησε για ομιχλώδη ιδανικα. Ολοι για την παρτη τους πολεμησαν.
Μη μου αρχισεις τωρα αυτα του παρθεναγωγειου περι δημοκρατιας κι ελευθεριας.
Ολοι πολεμησαν ή εξαναγκαστηκαν να πολεμησουν για να διασφαλισουν τους ζωτικους τους χωρους.
Όλοι για πάρτη τους πολέμησαν. Αλλά κάποιοι έδωσαν και στους συμμάχους τους εφόδια.
Οι αμερικάνοι μέχρι και πολεμικά πλοία έδιναν - τα δε λίμπερτυ τα έδωσαν μετά και σε έλληνες εφοπλιστές.
Συνολικά ανεφοδίασαν άγγλους, γάλλους, ρώσους, κινέζους, ιταλούς (μετά την πτώση του μουσολίνι) συν το σχέδιο Μάρσαλ.
Οι ρώσοι μόνο να παίρνουν ήξεραν.
Αν....κερδιζε η γιαγια μου στο κουμ-καν !
Κάθε στρατος φτανει μεχρι εκει που τον παίρνει !
Προφανως κατι παραπανω ηξεραν τα τζαπάνια απο σενα και δεν τραβηξαν κατα Ρωσια μεριά !
Τα τζαπάνια με συγχωρείς, αλλά είχαν καταλάβει την Σιβηρία ήδη από το 1920.
Μια νίκη κατάφεραν οι ρώσοι το 1939, όταν ασχολούνταν με τον Ειρηνικό.
Για τον πούτσο τους είχαν, αλλά ασχολήθηκαν με τους αμερικάνους.
Βασικα τα ειπαμε πριν : Μετα την αεροπορικη ηττα στη μαχη της Αγγλιας, όλη η Βερμαχτ σχεδον αναχωρησε για το ανατολικο μετωπο γιατι η ιδια η Αγγλια δεν ειχε πετρελαια ή τον ορυκτο πλουτο της ρωσιας. Οποτε οι Αγγλοι δεν ειχαν τι ιδιαιτερο να κρατησουν στην πατριδα τους παρα να υπομενουν τους βομβαρδισμους.
Οι άγγλοι υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους, και δεν την κοπάνησαν για τον Καναδά.
Άσε που οι γερμανοί ήταν δίπλα τους. Σύγκρινε αποστάσεις Μάγχης και Γερμανίας - Στάλινγκραντ για να καταλάβεις τον άθλο.
Η πατρίδα σου είναι ο μεγαλύτερος πλούτος σου.
Τυπε, η καταστροφη των 2/3 με 3/4 της Βερμαχτ δεν ειναι σημαντικο κατ' εσενα ;!
Ενδιαφερουσα αποψη...
Για δωσε και το λινκ, την πηγουλα ;
Έχεις καμιά σχέση με τον μάστερ μάστορα; Σου έχω απαντήσει, εκτίμηση είναι, όπως και η δική σου περί σημασίας των απωλειών των γερμανών.
Και που είσαι, το ποσοστό κατέβασε το στο μισό:
Μου εχεις ποσταρει 3 ; 4 ; φορες το ιδιο πραγμα για την Ιαπωνια στο οποιο ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ! Δεν μπορω να καταλαβω τι δεν καταλαβαινεις !
Η ενσταση μου ήταν στο χαρακτηρισμο της Ιαπωνιας τριτοκοσμικης χωρας ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ 1905 !
Η Ιαπωνία μέχρι τον ρωσοϊαπωνικό πόλεμο, θεωρούνταν μια κλειστή, οπισθοδρομική, τριτοκοσμική χώρα.
Γι' αυτό και οι ρώσοι πήγαν να κάνουν το νταή, και όταν πήραν τα τρία, έμεινε όλος ο κόσμος μαλάκες.
Όσο για το αξιομαχο των ρωσων - φαινεται καλυτερα απο αυτα που λες !
Οταν στρατοι υφιστανται τετοιες καταστροφες και δεν διαλυονται, αλλα συνεχιζουν τον πολεμο, τοτε αυτο κατι σημαινει ! (βλακεια στρατηγων + φιλοτιμο φανταρων....)(αναφερομαι παντα στο ΒΠΠ κι οχι στον τσαρικο στρατο του ΑΠΠ)
Κατ΄αρχάς η βλακεία των στρατηγών που αναφέρεις αυτό ακριβώς δείχνει, το μη αξιόμαχο.
Από εκεί και πέρα, το ότι δεν ψοφάνε όλοι με την μια αλλά υπάρχουν εφεδρείες, δεν είναι χαρακτηριστικό αξιόμαχου στρατού.