Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ειναι παρανοικο πραγματι :headbang:

Η μονη απαντηση που μου ηρθε, ειναι οταν διαβασα οτι ο Ελληνικος πολιτισμος ηταν αμεσο προιον δυο παλαιοτερων (Introduction to Ancient Greek History, cambridge university 1956). Το μονο λογικο (?) που σκεφτηκα ειναι οτι αυτοι οι 2 λαοι τελικα μαλλον ποτε δεν τα βρηκαν μεταξυ τους. Και πως διαιωνιζεται αυτη η διαφορα? Ισως με την γλωσσα...(?)
με τη γλώσσα πράγματι.
όμως δες......
οι αμερικάνοι ας πούμε έχουν πολύ μεγαλύτερες προσμείξεις και το μόνο που τους ενώνει είναι η γλώσσα.
τι διάλο. τόσους αιώνες δε μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που έκαμαν τ αμερικάνια σε τριακόσα χρόνια;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
οι νεοι θα σε ρωτησουν που ειναι αυτο το χωριο να κλεισουμε σαλε για κανα διημερο.
είναι εκείνο το σαλέ πες τους -που ανεξάρτητα με το πού γεννήθηκες τι έκανες εάν έγινες πλούσιος μεγάλος ή ακόμα και πρωθυπουργός- παίρνεις στο τέλος αυτό που ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ  :sunglasses:

forest

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
71
Like
2.852
Πόντοι
10.225
ένα όμως αδερφέ είναι σίγουρο.
ο Μακρυγιάννης έμεινε στην ιστορία ως ήρωας και ο ΓΑΠ θα μείνει ως σκουπίδι.
και εάν ενθυμάσαι οι αρχαίοι έδιδαν μεγάλη βάση στην υστεροφημία.
Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
Ο Διογένης θέλοντας να επαινέσει το δάσκαλό του, τον Αντισθένη, συνήθιζε να λέγει: «Είναι αυτός που μ’ έκανε από πλούσιο ζητιάνο, και μ’ έκανε να μένω σε πιθάρι αντί σε ένα μεγάλο σπίτι».

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
γιατί δε ρωτάτε αυτούς που το ψήφισαν;

αλλά ξέχασα

δυστυχώς όμως ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε μεν κατά πλειοψηφία στην Βουλή αλλά με μειοψηφία μόνον του ΚΚΕ .... ο ΣΥΡΙΖΑ το υπερψήφισε  :birdman:

και δια του λόγου το αληθές

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
Ο Διογένης θέλοντας να επαινέσει το δάσκαλό του, τον Αντισθένη, συνήθιζε να λέγει: «Είναι αυτός που μ’ έκανε από πλούσιο ζητιάνο, και μ’ έκανε να μένω σε πιθάρι αντί σε ένα μεγάλο σπίτι».

ο διογενης συνηθιζε επισης να βαραει μαλακια μπροστα στον κοσμο. και οταν τον ρωταγανε γιατι το κανει αυτο απαντουσε 'μακαρι ετσι να μπορουσα να σταματησω και την πεινα μου τριβοντας απλα την κοιλια μου'.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ο διογενης συνηθιζε επισης να βαραει μαλακια μπροστα στον κοσμο. και οταν τον ρωταγανε γιατι το κανει αυτο απαντουσε 'μακαρι ετσι να μπορουσα να σταματησω και την πεινα μου τριβοντας απλα την κοιλια μου'.

γατοκούναβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

forest

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
71
Like
2.852
Πόντοι
10.225
Δεν αμφιβάλω ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Όταν πολλοί άνθρωποι της δημόσιας ζωής και φιλόσοφοι πήγαν να τον συναντήσουν και να τον συγχαρούν, ο Αλέξανδρος είχε την ελπίδα ότι θα έκανε το ίδιο και ο Διογένης ο Σινωπέας, που έμενε τότε στην Κόρινθο. Κι επειδή αυτός ελάχιστη προσοχή έδωσε στον Αλέξανδρο και καθόταν στο Κράνειο, χωρίς να κάνει τίποτα, πήγε ο Αλέξανδρος σ’ αυτόν. Τον βρήκε ξαπλωμένο να λιάζεται. Βλέποντας να έρχονται τόσοι πολλοί άνθρωποι, ο Διογένης ανασηκώθηκε λίγο και κοίταξε κατά τον Αλέξανδρο. Κι όταν αυτός τον ασπάστηκε και τον ρώτησε αν χρειαζόταν τίποτα, ο Διογένης είπε: «Να πας λίγο πιο ‘κεί από τον ήλιο». Λένε ότι ο Αλέξανδρος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από αυτό και ένιωσε τέτοιο θαυμασμό για την περηφάνεια και το ηθικό ανάστημα του ανθρώπου ο οποίος τον περιφρόνησε, ώστε, όταν φεύγοντας οι συνοδοί του τον περιγελούσαν και τον πείραζαν, εκείνος είπε: «Πραγματικά, αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα ήμουν Διογένης».

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Get a room επιτέλους! :cheesy:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Δεν αμφιβάλω ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Όταν πολλοί άνθρωποι της δημόσιας ζωής και φιλόσοφοι πήγαν να τον συναντήσουν και να τον συγχαρούν, ο Αλέξανδρος είχε την ελπίδα ότι θα έκανε το ίδιο και ο Διογένης ο Σινωπέας, που έμενε τότε στην Κόρινθο. Κι επειδή αυτός ελάχιστη προσοχή έδωσε στον Αλέξανδρο και καθόταν στο Κράνειο, χωρίς να κάνει τίποτα, πήγε ο Αλέξανδρος σ’ αυτόν. Τον βρήκε ξαπλωμένο να λιάζεται. Βλέποντας να έρχονται τόσοι πολλοί άνθρωποι, ο Διογένης ανασηκώθηκε λίγο και κοίταξε κατά τον Αλέξανδρο. Κι όταν αυτός τον ασπάστηκε και τον ρώτησε αν χρειαζόταν τίποτα, ο Διογένης είπε: «Να πας λίγο πιο ‘κεί από τον ήλιο». Λένε ότι ο Αλέξανδρος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από αυτό και ένιωσε τέτοιο θαυμασμό για την περηφάνεια και το ηθικό ανάστημα του ανθρώπου ο οποίος τον περιφρόνησε, ώστε, όταν φεύγοντας οι συνοδοί του τον περιγελούσαν και τον πείραζαν, εκείνος είπε: «Πραγματικά, αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα ήμουν Διογένης».

τυπε θα ερθω στο σημερα. καποιος πηγε στην νταρια και τη ρωτησε ποια ειναι. του απαντησε οτι αν δεν ηταν η νταρια, θα ηταν η σαραποβα και θα ειχε κερδισει στο γουιμπλετον.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
είναι εκείνο το σαλέ πες τους -που ανεξάρτητα με το πού γεννήθηκες τι έκανες εάν έγινες πλούσιος μεγάλος ή ακόμα και πρωθυπουργός- παίρνεις στο τέλος αυτό που ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ  :sunglasses:

παικτη για αυτο πηρες μεγαλο δωρακι και εσυ
τωρα τα χριστουγεννα ε?  :grin:

αλλα μην μου το πεις....

forest

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
71
Like
2.852
Πόντοι
10.225
τυπε θα ερθω στο σημερα. καποιος πηγε στην νταρια και τη ρωτησε ποια ειναι. του απαντησε οτι αν δεν ηταν η νταρια, θα ηταν η σαραποβα και θα ειχε κερδισει στο γουιμπλετον.
Ούτε για ΑΥΤΟ αμφιβάλω,οπότε ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
αλήθεια το είπε αυτό;  :headbang:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
...Το γεγονός αυτό τους κάνει να  αναζητήσουν τα αίτια της διαχρονικής οικονομικής δυσπραγίας στην δεκαετία του 50 και στην κυβέρνηση του  Κ. Καραμανλή και όχι απλά στην δεκαετία του 80 και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ως είθισται. Τα αίτια οι συγγραφείς τα εντοπίζουν  κυρίως στην σαρωτική επικράτηση των σοσιαλιστικών αντιλήψεων που εκπροσωπούσε πολιτικά ο λεγόμενος «καραμανλισμός». Μπορεί μεν την εποχή εκείνη να κυβερνούσε τυπικά η Δεξιά, όμως την οικονομική  πορεία της χώρας κατηύθυνε η σοσιαλιστική τρόικα που αποτελείτο από τους πανεπιστημιακούς Ξενοφώντα Ζολώτα, Άγγελο Θ Αγγελόπουλο και Κωνσταντίνο Τσάτσο. Αυτή η τρόικα (συνεπικουρούμενη πολιτικά από τον Π. Παπαληγούρα )έθεσε τις οικονομικές βάσεις για το μεταπολεμικό κράτος ενώ αντίθετα κάθε φιλελεύθερη φωνή (όπως π.χ. του οικονομολόγου Κ. Βαρβαρέσου) εξορίστηκε στα πνευματικά γκουλαγκ.

Ευθύς εξ' αρχής το όραμα της τρόικας του καραμανλισμού ήταν ένα μεγάλο κράτος που «θα διέφερε από το καθεστώς του Σταλινικού κομμουνισμού μόνο κατά το ότι θα επιτρεπόταν περιορισμένη ιδιοκτησία και ελεγχόμενη δραστηριότητα στις μικρές επιχειρηματικές μονάδες, δηλαδή μια οικονομία που θύμιζε περισσότερο την Νέα Οικονομική Πολιτική του Λένιν»

Οι συγγραφείς αναλύουν διεξοδικά τους τρόπους με τους οποίους η τρόικα προώθησε την ατζέντα της για την βαθειά διείσδυση του κράτους σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συνοπτικά οι τρόποι ήσαν κυρίως δυο:
- Με την κρατικοποίηση  του τραπεζικού συστήματος, την εξάπλωση της κρατικής ιδιοκτησίας σε όλους τους στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας περιλαμβανομένης  και της βιομηχανίας και την υπονόμευση του ανταγωνισμού.
- Με τον ασφυκτικό έλεγχο του εκπαιδευτικού συστήματος και των ΜΜΕ...

www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11507]Η «Τρόικα του καραμανλισμού»[/url]

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
με τη γλώσσα πράγματι.
όμως δες......
οι αμερικάνοι ας πούμε έχουν πολύ μεγαλύτερες προσμείξεις και το μόνο που τους ενώνει είναι η γλώσσα.
τι διάλο. τόσους αιώνες δε μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που έκαμαν τ αμερικάνια σε τριακόσα χρόνια;

Κοιτα οι αμερικανοι δεν εφιαξαν δικη τους γλωσσα, πηραν τα αγγλικα. Η δικη μας γλωσσα, που τα Αγγλικα μπροστα της μοιαζουν σαν διαλεκτος των μαο μαο, φτιαχτηκε τοτε, με τα τοτε ερεθισματα, ενω ερευνες απο τον 20 αι και μετα δειχνουν οτι η περιπλοκη δομη της αναπτυσει εναν αλλο τροπο σκεψης και κοσμοθεασης εστω και υποσυνειδητα. Ακομα και σημερα που την εχουμε γαμησει, χρησιμοποιουμε το 60% της γλωσσας που γραφτηκαν τα ομηρικα επη, δηλ 3000χιλ χρονια πριν

Η αγγλικη γλωσσα των αμερικανων δεν εκφραζει την ιστορια του λαου της, οπως η δικια μας. Δεν ειναι ομως εκει η διαφορα με τους ετσι, γιατι οι τυποι πηγαν πολιτισμενοι πλεον σε μια παρθενα ηπειρο με τεραστιες πλουτοπαραγωγικες πηγες και την εκαναν οπως την γουσταραν χωρις να τους πρηζουν τα @@ γειτονες, ενω οι νταβατζηδες τους ηταν πολυ μακρια για να τους γαμησουν οποτε επρεπε. Ετσι τους εκαναν ανεξαρτητους για να κανουνε μπιζνες και να κονομανε κατιτις (μεχρι τον εμφυλιο ολη η παραγωγη του νοτου πηγαινε στην Ευρωπη). Τελος τα 400 χρονια υπαρξης του Αμερ. κρατους δεν προεξοφλουν οτι ολο αυτο θα εχει και καλη καταληξη.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.431
Πόντοι
25.467
Όχι ρε κι εσύ. Απλά είπε ότι έπαιζε τέννις κλπ.

Αυτό δεν έχει να κάνει.

Και η Σαράποβα τον παίρνει, αλλά δεν νομίζω ότι εποφθαλμιά τις επιδόσεις της Ντάρια.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ούτε για ΑΥΤΟ αμφιβάλω,οπότε ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

ασφαλως τυπε μου. εξαλλου τη διαφορα του χτες με το σημερα συζηταμε. ο διογενης του εφτανε το πιθαρι του και μια λιακαδα. ο αλεξανδρος δε σνομπαρε τον αυνανα.
σημερα οι σαραποβες την εχουνε δει ειδωλα και οι νταριες την εχουνε δει σαραποβες με τη ρακετα που χτυπανε τα απλωμενα χαλια για τη σκονη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom