Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
η συντεταγμένη επιστροφή σε νέο νόμισμα απαιτεί τουλάχιστον μια διετία προετοιμασίας.. δεν είναι θέμα μόνο εκτύπωσης και αλλαγής τιμοκαταλόγων  ;)

και το πρόβλημα είναι ότι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όλο και κάτι θα διαρεύσει  ;)

Αυτο εννοω και εγω...

Προβληματα θα υπαρξουν πολλα, αλλα αν πρεπει να γινει, ας γινει ετσι. Γιατι καλα τα λεμε οσοι εχουμε ακομα 5-10 ευρω στην τσεπη, αλλα οι αλλοι- που δεν εχουν- γινονται καθε μερα και περισσοτεροι. Αν βρεθει κατι ή καποιος να τους ηρεμησει, τοτε μενουμε ευρω. Αν η κατασταση ξεφυγει παμε σε αλλο νομισμα. Και αυτη επιγραμματικα ειναι η ταπεινη μου αποψη για την Ελλαδα της επομενης διετιας.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αυτο εννοω και εγω...

Προβληματα θα υπαρξουν πολλα, αλλα αν πρεπει να γινει, ας γινει ετσι. Γιατι καλα τα λεμε οσοι εχουμε ακομα 5-10 ευρω στην τσεπη, αλλα οι αλλοι- που δεν εχουν- γινονται καθε μερα και περισσοτεροι. Αν βρεθει κατι ή καποιος να τους ηρεμησει, τοτε μενουμε ευρω. Αν η κατασταση ξεφυγει παμε σε αλλο νομισμα. Και αυτη επιγραμματικα ειναι η ταπεινη μου αποψη για την Ελλαδα της επομενης διετιας.

κοίταξε το ουσιαστικό πρόβλημα με την αλλαγή νομίσματος προς ένα νόμισμα χαμηλώτερης αγοραστικής αξίας είναι ένα και απλό.. η αποθησαύριση και μετανάστευση ΟΛΩΝ των πόρων εκτός της χώρας με σκοπό να διατηρηθούν σε νομίσματα υψηλής αγοραστικής δύναμης..

έτσι αν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας διαρεύσει η πληροφορία η πτώχευση είναι δεδομένη λόγω του ότι όλες οι καταθέσεις θα εξαφανισθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής και παράλληλα κανένας δεν θα ξοδεύει ούτε ένα ευρώ με σκοπό να τα διατηρήσει για αργότερα...

για να ηρεμήσει και να πάμε μπροστά ένας τρόπος υπάρχει .. να φτιάξουμε επιτέλους κράτος και να γίνουμε επιτέλους λαός και όχι όχλος ...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
η συντεταγμένη επιστροφή σε νέο νόμισμα απαιτεί τουλάχιστον μια διετία προετοιμασίας.. δεν είναι θέμα μόνο εκτύπωσης και αλλαγής τιμοκαταλόγων  ;)
ε ναι, αφου το λεει και ο αξιοπιστοτατος διοικητης της ΤτΕ  :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Με την καμία όμως..
σαφώς.
η αργεντινή είναι μια χώρα 40 μυρίων με απίστευτο ορυκτό πλούτο και πλούτο πρώτων υλών.

η ελλάδα θα είναι ο επαίτης των τουριστών μέχρι να αποφασίσει κάποιος ή να εκμεταλλευτεί αέριο και πετρέλαιο ή να πέσει χοντρό χρήμα για εργοστασιακή ανάπτυξη δλδ ενα νέο σχέδιο μάρσαλ.

και στις δύο περιπτώσεις η μεσαία τάξη θα έχει πάψει να υπάρχει και το γνωστό μεροδούλι μεροφάι του 50 θα θυμίζει πλήρως την ελλάδα του 50.

το μόνο καλό είναι ότι όλα τα μεταναστευτικά σκουπίδια θα έχουν πάρει πούλο (ειδικά αυτά του βαλκανιζατερ), οι γέροι θα έχουν όλοι ψοφολογήσει είτε απο πείνα είτε απο ασθένειες είτε απο έλλειψη φαρμάκων, τα αστικά κέντρα θα έχουν αποσυμφορηθεί και θα έχει εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο βουτηρομπεμπέδων που στα 35 40 του θρέφει ακόμα η σύνταξη του μπαμπά και τους πλένει η νοικοκυρά μαμά.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
κοίταξε το ουσιαστικό πρόβλημα με την αλλαγή νομίσματος προς ένα νόμισμα χαμηλώτερης αγοραστικής αξίας είναι ένα και απλό.. η αποθησαύριση και μετανάστευση ΟΛΩΝ των πόρων εκτός της χώρας με σκοπό να διατηρηθούν σε νομίσματα υψηλής αγοραστικής δύναμης..

έτσι αν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας διαρεύσει η πληροφορία η πτώχευση είναι δεδομένη λόγω του ότι όλες οι καταθέσεις θα εξαφανισθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής και παράλληλα κανένας δεν θα ξοδεύει ούτε ένα ευρώ με σκοπό να τα διατηρήσει για αργότερα...

για να ηρεμήσει και να πάμε μπροστά ένας τρόπος υπάρχει .. να φτιάξουμε επιτέλους κράτος και να γίνουμε επιτέλους λαός και όχι όχλος ...

Ουσιαστικα δεν διαφωνουμε καπου...

Εχω να κανω δυο παρατηρησεις ομως. Η πρωτη ειναι οτι οτι ηταν να βγει εξωτερικο , εχει βγει. Η πληροφορια οτι θα πτωχευσουμε κυκλοφορει 2 χρονια τωρα. Η δευτερη μου παρατηρηση ειναι οτι εστω οτι δεν πτωχευουμε φετος, ποσες καταθεσεις νομιζεις οτι θα μεινουν στις τραπεζες? Γιατι ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ξερω τρωει απο τα ετοιμα, η εστω τσονταρει για να βγαλει την καθημερινοτητα του.

Για την τελευταια προταση που εγραψες, αμην :priest:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.966
Πόντοι
2.606
Αγοράστε χαϊβανια χαρτούρα να την έχετε αυριο μεθαυριο προσαναμα για το τζάκι.... Γιεν , δολαρια, ευρα, φραγκα - θα τα φαει ολα η μαρμαγκα στην επομενη κριση . Οσονούπω δηλαδη....

Ένα είναι το απόλυτο νόμισμα - ο χρυσός !
Παιρνάει παντου.
Κόβεται σε οσο μικρά τεμαχια θέλεις χωρις καμια απωλεια αξιας (κατι που δεν ισχυει για το διαμαντι)
Μπαίνει μια χαρά στο χωμα και μετά απο 20 χρόνια έχει παλι την αξία του.

Αλλά ο σωστός τύπος "μοιραζει" το χαρτοφυλάκιό του :

Χρυσός - πετρελαιο - λάδι - κονσερβα - νερο - χωραφάκι - κοτετσακι !    :dancing:

Άιντε ζαγάρια, ξοδέψατε μια περιουσία σε οικονομικες σπουδές και θα ψοφησετε απο την πεινα μολις κοπει ο μισθός....
Oμολογω οτι μετα τα γεγονοτα με τα κνατ και την υποστηριξη σου στην ανυπαρκτη αριστερη αντιπολιτευτικη ηγεσια μου εκανες πολυ για τον πουτσο ατομο(ειμαι ειλικρινης).Ο καινουργιος χρονος μαλλον σε βρισκει σε καλυτερη φορμα και μιλας πιο καθαρα....συνεχισε να τα χωνεις στα ζαγαρια..που(τα) μαθανε να ζουνε με μισθο τελος του μηνα και να λενε δικαιολογια "εγω τη δουλεια μου εκανα"...και δεν ειναι μονο οι μπατσοι αλλα και οι τραπεζικοι,οι δεητζηδες,οι εφοριακοι,οι πολεοδομοι κ.α....ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
θα φαγωθουμε μεταξυ μας οπως καναμε παντα  :cheesy:

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
ειδες? ο ελληνας ευκολα βρισκει εχθρο να του φταει για την μαυρη μοιρα του

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

Εχω να κανω δυο παρατηρησεις ομως. Η πρωτη ειναι οτι οτι ηταν να βγει εξωτερικο , εχει βγει. Η πληροφορια οτι θα πτωχευσουμε κυκλοφορει 2 χρονια τωρα. Η δευτερη μου παρατηρηση ειναι οτι εστω οτι δεν πτωχευουμε φετος, ποσες καταθεσεις νομιζεις οτι θα μεινουν στις τραπεζες? Γιατι ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ξερω τρωει απο τα ετοιμα, η εστω τσονταρει για να βγαλει την καθημερινοτητα του.

σαφώς και δεν διαφωνούμε...

αυτήν την στιγμή το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι περίπου 160 δις ευρώ... περισυ μετανάστευσαν περίπου 70 δις ευρώ (εκ των οποίων μετανάστευσαν περί τα 50 και ΔΕΝ έπεσαν στην κατανάλωση περίπου 5) ... αν μαθευτεί ότι πάμε για αλλαγή νομίσματος τότε δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο...

Επισκέπτης
θα φαγωθουμε μεταξυ μας οπως καναμε παντα  :cheesy:

Είναι δηλαδή κι αυτοί μια κάποια λύση.
Κι άντε λέω εγώ τώρα πως έφυγαν τα "μεταναστευτικά σκουπίδια" (τα εισαγωγικά δηλώνουν την αντίθεσή μου με τον όρο, αλλά δε γαμιέται, για την οικονομία της κουβέντας), με τα εγχώρια σκουπίδια τι γίνεται??
Όλα καλά να υποθέσω..

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.966
Πόντοι
2.606
σαφώς.
η αργεντινή είναι μια χώρα 40 μυρίων με απίστευτο ορυκτό πλούτο και πλούτο πρώτων υλών.

η ελλάδα θα είναι ο επαίτης των τουριστών μέχρι να αποφασίσει κάποιος ή να εκμεταλλευτεί αέριο και πετρέλαιο ή να πέσει χοντρό χρήμα για εργοστασιακή ανάπτυξη δλδ ενα νέο σχέδιο μάρσαλ.

και στις δύο περιπτώσεις η μεσαία τάξη θα έχει πάψει να υπάρχει και το γνωστό μεροδούλι μεροφάι του 50 θα θυμίζει πλήρως την ελλάδα του 50.

το μόνο καλό είναι ότι όλα τα μεταναστευτικά σκουπίδια θα έχουν πάρει πούλο (ειδικά αυτά του βαλκανιζατερ), οι γέροι θα έχουν όλοι ψοφολογήσει είτε απο πείνα είτε απο ασθένειες είτε απο έλλειψη φαρμάκων, τα αστικά κέντρα θα έχουν αποσυμφορηθεί και θα έχει εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο βουτηρομπεμπέδων που στα 35 40 του θρέφει ακόμα η σύνταξη του μπαμπά και τους πλένει η νοικοκυρά μαμά.
ΑΥΤΟΙ οι μπουχεσολιεβιεδες στο λαιμο μου καθονται...ΔΕΝ ειναι μονο οτι ειναι κηφινες ,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι αφηνουν τα νειατα τους να φυγουν αμαχητι,ηττημενοι απο το σαπιο κατεστημενο χωρις καν να προσπαθησουν να το πολεμησουν ,να το διωρθωσουν...ΛΕΣ και εχουν γεννηθει με την αποδοχη της αδρανους αποτυχιας γραμμενη στον γεννετικο τους κωδικα!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

πάρτο αποφαση.
κράτος ελληνικό δεν πρόκειται να φτιαχτεί.
είσαι γιατομπουτσο λαός.
περίπου 2 αιώνες προσπαθούν κάποιοι να φτιάξουν κράτος.
τίποτα νάδα παπαλα.

στην ελλάδα ακόμα και το 2012 κυβερνούν οι αντίστοιχοι κουντουριώτηδες.
η μόνη εξαίρεση ήταν ο βενιζέλος αλλά και αυτά που εκανε ήσουνα τόσο μαλάκας λαός που ήθελες πάλι να σε γαμάνε τα συμφέροντα του μονάρχη και η αριστοκρατική τάξη.
πρόχειρα.
ο βενιζέλος πέρασε τη μονιμότητα των ΔΥ κάποτε με σκοπό να εξαλειφθεί το φαινόμενο των ρουσφετιών και των απολύσεων των υπαλλήλων ανάλογα με τοπ αποτέλεσμα των εκάστοτε εκλογών.
ακόμα και αυτή την προφανή πράξη που είχε σκοπό επιτέλους το δημόσιο να δουλέψει με παραγωγικότητα τη μετέτρεψες στην πιο φαύλη αποφαση που θα μπορούσε να έχει θεσμοθετηθεί στο ελληνικό κράτος.
Οχι γιατί έφταιγαν οι προθέσεις του βενιζέλου ή γιατί ήταν λάθος το σκεπτικό αλλά γιατί έισαι τέτοιο σκουπιδαριό που ακόμα και το αντίδωρο της εκκλησίας θα το πουλήσεις σε φουρνο ως χειροποίητο κέικ για να έχεις το μέγιστο προσωπικό κέρδος.
τέτοιος μαλακας λαός είσαι.
και πρόχειρα.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ελληνικό κράτος
ούτε εθνική ταυτότητα
ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑ.
σκουπιδόφαρα.
τέλος.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
σαφώς.

γιατι τετοια ηττοπαθεια???  ποιος σου ειπε οτι η Ελλαδα δεν εχει ορυκτο πλουτο και πρωτες υλες? Ισως και σε μεγαλυτερες ποσοτητες απο την Αργεντινη! Οσον αφορα την καθημερινη επιβιωση, ποσο καιρο νομιζεις οτι θελει για να βγει μια σοδεια?  

Πρακτικά, μονο απο την τιτλοποιηση των options εξορυξης των ορυκτων πορων και του χρυσου της Ελλαδας, σε ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ το κρατος μπορει να βγαλει τοσα λεφτα ωστε να μπορεσει ΑΝΕΤΑ να καλυψει τις αναγκες του αλλα και να χρηματοδοτησει πραγματικα παραγωγικες διαδικασιες!

Θα μου πεις, ποιος θα τα κανει αυτα? ο τραπεζιτης πρωθυπουργος ή ο τραπεζιτης που επαιξε τα αποθεματικα των ασφαλιστικν ταμειων και τα εκμηδενισε και δε φερει καμια ευθυνη (νομος βενιζελου)? Δικιο εχεις, γιαυτο λοιπον το μονο που μετρα ειναι να φυγει η λερα απο πανω με καθε τροπο! Απαξ και φυγει σε μια μερα σωθηκαμε! Εννοειται βεβαια πως αν ενας λαος καταφερει να απαιτησει τον εκδιωγμο μιας κυβερνησης, θα εχει και την απαραιτητη ισχυ να ελεγχει την επομενη...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Τυποι μου, το ολο κολπο ειναι τα ομολογα που πληρωνονται καθε τριμηνο περιπου, γιαυτο ανα 3 μηνες μας πρηζουνε τα @@. Τα επομενα ειναι 14 Μαρτιου, συμπτωματικα (?) συμπιπτει με τις 90 δυσκολες μερες που ειπε ο Παπαδημος...

Δεν πιστευω οτι υπαρχει αποφαση ακομα για το αν θα πληρωθουν ή οχι, εξαρταται απο το κατα ποσο η νταβαδες μας κρινουν οτι η επενδυση δεν ειναι ασυμφορη. Και φυσικα απο το αν καταληξει καπου το PSI.

Και αυτα παντως να πληρωθουνε, εχουμε τα επομενα και η ζωη συνεχιζεται...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
σαφώς και δεν διαφωνούμε...

αυτήν την στιγμή το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι περίπου 160 δις ευρώ... περισυ μετανάστευσαν περίπου 70 δις ευρώ (εκ των οποίων μετανάστευσαν περί τα 50 και ΔΕΝ έπεσαν στην κατανάλωση περίπου 5) ... αν μαθευτεί ότι πάμε για αλλαγή νομίσματος τότε δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο...
μαστα,

για να διασωθουν δηλαδη 160 δις (175 ειναι αλλα τελος παντων), εχουμε δωσει με τον ενα η τον αλλο τροπο πανω απο 220 δις στις τραπεζες... λιγο αυξημενο το κοστος διασωσης δε βρισκεις? Ας τα εγγυοτανε κατευθειαν τις καταθεσεις λοιπον! Γιατι ακομη και με τα 220 που εχουνε παρει οι τραπεζιτες μη νομιζεις οτι υπαρχει σεντ τσακιστο για τις καταθεσεις  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom