Κώστας Λαδάκης
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 21 Απρ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 10.612
- Πόντοι
- 2.886
δεν του στέλνεις ένα e-mail για το τι πρέπει να κάνει;![]()
![]()
Ειναι δυσκολο να καταλαβει .Δεν σκεφτεται ελευθερα .
δεν του στέλνεις ένα e-mail για το τι πρέπει να κάνει;![]()
![]()
σωστος ρε παιχτη,ετσι νομιζω και εγω.Το ερωτημα ειναι σε 11 χρονια θα μπορουμε τουλαχιστον να ειμαστε σαν την αργεντινη του 2012? ;)
η συντεταγμένη επιστροφή σε νέο νόμισμα απαιτεί τουλάχιστον μια διετία προετοιμασίας.. δεν είναι θέμα μόνο εκτύπωσης και αλλαγής τιμοκαταλόγων ;)
και το πρόβλημα είναι ότι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όλο και κάτι θα διαρεύσει ;)
Αυτο εννοω και εγω...
Προβληματα θα υπαρξουν πολλα, αλλα αν πρεπει να γινει, ας γινει ετσι. Γιατι καλα τα λεμε οσοι εχουμε ακομα 5-10 ευρω στην τσεπη, αλλα οι αλλοι- που δεν εχουν- γινονται καθε μερα και περισσοτεροι. Αν βρεθει κατι ή καποιος να τους ηρεμησει, τοτε μενουμε ευρω. Αν η κατασταση ξεφυγει παμε σε αλλο νομισμα. Και αυτη επιγραμματικα ειναι η ταπεινη μου αποψη για την Ελλαδα της επομενης διετιας.
ε ναι, αφου το λεει και ο αξιοπιστοτατος διοικητης της ΤτΕη συντεταγμένη επιστροφή σε νέο νόμισμα απαιτεί τουλάχιστον μια διετία προετοιμασίας.. δεν είναι θέμα μόνο εκτύπωσης και αλλαγής τιμοκαταλόγων ;)
σαφώς.Με την καμία όμως..
κοίταξε το ουσιαστικό πρόβλημα με την αλλαγή νομίσματος προς ένα νόμισμα χαμηλώτερης αγοραστικής αξίας είναι ένα και απλό.. η αποθησαύριση και μετανάστευση ΟΛΩΝ των πόρων εκτός της χώρας με σκοπό να διατηρηθούν σε νομίσματα υψηλής αγοραστικής δύναμης..
έτσι αν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας διαρεύσει η πληροφορία η πτώχευση είναι δεδομένη λόγω του ότι όλες οι καταθέσεις θα εξαφανισθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής και παράλληλα κανένας δεν θα ξοδεύει ούτε ένα ευρώ με σκοπό να τα διατηρήσει για αργότερα...
για να ηρεμήσει και να πάμε μπροστά ένας τρόπος υπάρχει .. να φτιάξουμε επιτέλους κράτος και να γίνουμε επιτέλους λαός και όχι όχλος ...
Oμολογω οτι μετα τα γεγονοτα με τα κνατ και την υποστηριξη σου στην ανυπαρκτη αριστερη αντιπολιτευτικη ηγεσια μου εκανες πολυ για τον πουτσο ατομο(ειμαι ειλικρινης).Ο καινουργιος χρονος μαλλον σε βρισκει σε καλυτερη φορμα και μιλας πιο καθαρα....συνεχισε να τα χωνεις στα ζαγαρια..που(τα) μαθανε να ζουνε με μισθο τελος του μηνα και να λενε δικαιολογια "εγω τη δουλεια μου εκανα"...και δεν ειναι μονο οι μπατσοι αλλα και οι τραπεζικοι,οι δεητζηδες,οι εφοριακοι,οι πολεοδομοι κ.α....ΝΑΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?Αγοράστε χαϊβανια χαρτούρα να την έχετε αυριο μεθαυριο προσαναμα για το τζάκι.... Γιεν , δολαρια, ευρα, φραγκα - θα τα φαει ολα η μαρμαγκα στην επομενη κριση . Οσονούπω δηλαδη....
Ένα είναι το απόλυτο νόμισμα - ο χρυσός !
Παιρνάει παντου.
Κόβεται σε οσο μικρά τεμαχια θέλεις χωρις καμια απωλεια αξιας (κατι που δεν ισχυει για το διαμαντι)
Μπαίνει μια χαρά στο χωμα και μετά απο 20 χρόνια έχει παλι την αξία του.
Αλλά ο σωστός τύπος "μοιραζει" το χαρτοφυλάκιό του :
Χρυσός - πετρελαιο - λάδι - κονσερβα - νερο - χωραφάκι - κοτετσακι !
Άιντε ζαγάρια, ξοδέψατε μια περιουσία σε οικονομικες σπουδές και θα ψοφησετε απο την πεινα μολις κοπει ο μισθός....
Και τότε τι θ'απογίνουμε χωρίς βαρβάρους??το μόνο καλό είναι ότι όλα τα μεταναστευτικά σκουπίδια θα έχουν πάρει πούλο (ειδικά αυτά του βαλκανιζατερ),
θα κυνηγαμε φασιστακιαΚαι τότε τι θ'απογίνουμε χωρίς βαρβάρους??
Και τότε τι θ'απογίνουμε χωρίς βαρβάρους??
Ουσιαστικα δεν διαφωνουμε καπου...
Εχω να κανω δυο παρατηρησεις ομως. Η πρωτη ειναι οτι οτι ηταν να βγει εξωτερικο , εχει βγει. Η πληροφορια οτι θα πτωχευσουμε κυκλοφορει 2 χρονια τωρα. Η δευτερη μου παρατηρηση ειναι οτι εστω οτι δεν πτωχευουμε φετος, ποσες καταθεσεις νομιζεις οτι θα μεινουν στις τραπεζες? Γιατι ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ξερω τρωει απο τα ετοιμα, η εστω τσονταρει για να βγαλει την καθημερινοτητα του.
Για την τελευταια προταση που εγραψες, αμην![]()
θα φαγωθουμε μεταξυ μας οπως καναμε παντα![]()
ΑΥΤΟΙ οι μπουχεσολιεβιεδες στο λαιμο μου καθονται...ΔΕΝ ειναι μονο οτι ειναι κηφινες ,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι αφηνουν τα νειατα τους να φυγουν αμαχητι,ηττημενοι απο το σαπιο κατεστημενο χωρις καν να προσπαθησουν να το πολεμησουν ,να το διωρθωσουν...ΛΕΣ και εχουν γεννηθει με την αποδοχη της αδρανους αποτυχιας γραμμενη στον γεννετικο τους κωδικα!σαφώς.
η αργεντινή είναι μια χώρα 40 μυρίων με απίστευτο ορυκτό πλούτο και πλούτο πρώτων υλών.
η ελλάδα θα είναι ο επαίτης των τουριστών μέχρι να αποφασίσει κάποιος ή να εκμεταλλευτεί αέριο και πετρέλαιο ή να πέσει χοντρό χρήμα για εργοστασιακή ανάπτυξη δλδ ενα νέο σχέδιο μάρσαλ.
και στις δύο περιπτώσεις η μεσαία τάξη θα έχει πάψει να υπάρχει και το γνωστό μεροδούλι μεροφάι του 50 θα θυμίζει πλήρως την ελλάδα του 50.
το μόνο καλό είναι ότι όλα τα μεταναστευτικά σκουπίδια θα έχουν πάρει πούλο (ειδικά αυτά του βαλκανιζατερ), οι γέροι θα έχουν όλοι ψοφολογήσει είτε απο πείνα είτε απο ασθένειες είτε απο έλλειψη φαρμάκων, τα αστικά κέντρα θα έχουν αποσυμφορηθεί και θα έχει εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο βουτηρομπεμπέδων που στα 35 40 του θρέφει ακόμα η σύνταξη του μπαμπά και τους πλένει η νοικοκυρά μαμά.
πάρτο αποφαση.Ουσιαστικα δεν διαφωνουμε καπου...
Εχω να κανω δυο παρατηρησεις ομως. Η πρωτη ειναι οτι οτι ηταν να βγει εξωτερικο , εχει βγει. Η πληροφορια οτι θα πτωχευσουμε κυκλοφορει 2 χρονια τωρα. Η δευτερη μου παρατηρηση ειναι οτι εστω οτι δεν πτωχευουμε φετος, ποσες καταθεσεις νομιζεις οτι θα μεινουν στις τραπεζες? Γιατι ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που ξερω τρωει απο τα ετοιμα, η εστω τσονταρει για να βγαλει την καθημερινοτητα του.
Για την τελευταια προταση που εγραψες, αμην![]()
γιατι τετοια ηττοπαθεια??? ποιος σου ειπε οτι η Ελλαδα δεν εχει ορυκτο πλουτο και πρωτες υλες? Ισως και σε μεγαλυτερες ποσοτητες απο την Αργεντινη! Οσον αφορα την καθημερινη επιβιωση, ποσο καιρο νομιζεις οτι θελει για να βγει μια σοδεια?σαφώς.
η αργεντινή είναι μια χώρα 40 μυρίων με απίστευτο ορυκτό πλούτο και πλούτο πρώτων υλών.
η ελλάδα θα είναι ο επαίτης των τουριστών μέχρι να αποφασίσει κάποιος ή να εκμεταλλευτεί αέριο και πετρέλαιο ή να πέσει χοντρό χρήμα για εργοστασιακή ανάπτυξη δλδ ενα νέο σχέδιο μάρσαλ.
και στις δύο περιπτώσεις η μεσαία τάξη θα έχει πάψει να υπάρχει και το γνωστό μεροδούλι μεροφάι του 50 θα θυμίζει πλήρως την ελλάδα του 50.
το μόνο καλό είναι ότι όλα τα μεταναστευτικά σκουπίδια θα έχουν πάρει πούλο (ειδικά αυτά του βαλκανιζατερ), οι γέροι θα έχουν όλοι ψοφολογήσει είτε απο πείνα είτε απο ασθένειες είτε απο έλλειψη φαρμάκων, τα αστικά κέντρα θα έχουν αποσυμφορηθεί και θα έχει εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο βουτηρομπεμπέδων που στα 35 40 του θρέφει ακόμα η σύνταξη του μπαμπά και τους πλένει η νοικοκυρά μαμά.
μαστα,σαφώς και δεν διαφωνούμε...
αυτήν την στιγμή το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες είναι περίπου 160 δις ευρώ... περισυ μετανάστευσαν περίπου 70 δις ευρώ (εκ των οποίων μετανάστευσαν περί τα 50 και ΔΕΝ έπεσαν στην κατανάλωση περίπου 5) ... αν μαθευτεί ότι πάμε για αλλαγή νομίσματος τότε δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο...